Sebastian Sebulonsen
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

U/21-EM: Norsk premierenederlag med fuld tid til defensiv Brøndby-duo

 
Det norske U/21-landshold indledte deres gruppespil ved sommerens EM-slutrunde med et nederlag til Schweiz på 2-1. Henrik Heggheim og Sebastian Sebulonsen fik fuld tid, mens Håkon Evjen så til fra bænken.

  • Sebastian Sebulonsen
  • Steen Sørensen
   24. juni 2023 - Klokken 13:43
 • Steen Sørensen
 • Steen Sørensen
  24. juni 2023 - Klokken 13:43

Tidligere i denne uge blev EM-slutrunden for U/21-landshold sparket igang med Rumænien og Georgien i et delt værtsskab. Mens Danmark må blive hjemme er Norge for en sjælden gangs skyld med, og i den norske trup er Brøndby IF repræsentert med tre spillere.

Håkon Evjen, Henrik Heggheim - der næste lørdag officielt igen er Brøndby-spiller efter et lejemål hos Vålerenga IF - og Sebastian Sebulonsen. De to sidstnævnte fik fuld spilletid i højre side af det nroske forsvar, da Norge torsdag åbnede deres gruppespil med en kamp mod Schweiz. Evjen måtte se hele kampen fra bænken.

Med en særdeles aktiv Sebulonsen på højre kant indledte Norge kampen som det klart bedste hold og dominerede det meste af første halvleg. Sebulonsen havde flere god indlæg fra kanten og var efter et hjørne tæt på at bringe Norge på 2-0 med flugter, der strøg over mål.

Nordmændene var kommet i front i 19. minut efter en flot soloaktion af Emil Konradsen Ceide fra US Sassuolo oven på nogle gode kombinationer i opbygningen. Faktisk havde Norge chancer til nærmest at lukke opgøret, inden Schweiz i 36. minut fik udlignet ved FC Basels Dan Ndoye.

Efter et dumt norsk boldtab midt på banen kom Schweiz i en omstiiling, hvor hele Norges forsvar inklusive Brøndby-duo og målmand så noget passive ud, inden Ndoye kunne sende bolden ind midt i målet. Herefter overtog schweizerne opgøret og var det bedste hold i resten af kampen.

Fem minutter før pausen var Norge tæt på at kopiere deres fatale indsats ved udligningen med endnu et boldtab midt på banen. Denne gang kom Henrik Heggheim imidlertid gpdt tilbage og fik dækket godt af, så det hele endte med et målspark.

Ti minutter inde i anden halvleg fik Schweiz scoret til de 2-1, som endte med at blive kampens resultat. Denne gang på et flot langskud af Kastriot Imeri fra BSC Young Boys, og det norske forsvar kan ikke klandres denne gang. Til gengæld svigtede midtbanen ved at lade Imeri få alt for meget tid ved buen.

Et kvarter før tid var schweizerne tæt på at score yderligere en gang, men Sebulonsen kom flot tilbage og fik ryddet godt op efter en Heggheim-fejl langt fremme på banen. Henrik Heggheim ahvde satset med unødvendig tackling i stedet for bare at dække af, hvilket førte en en omstilling.

Egentlig spillede Heggheim en ganske fornuftig kamp i det norske forsvar, men indsatsen blev skæmmet af et par koncenrationssvigt, der begge kunne have endt fatalt. Til gengæld var Sebulonsen en af de bedre på det nroske hold - ikke mindst offensivt og især i den gode første halvleg.

I torsdagens anden kamp i gruppen vandt Frankrig med 2-1 over Italien. Norge spille igen søndag aften kl. 20:45 mod Frankrig. Kampen kan ses på NRK1 eller streames gratis hos UEFA.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Tak for denne rapportering på vores norske drenge. De fik begge lidt hug på Twitter under kampen, men det er jo set før.

  Heggheim er ved at nå en alder, hvor de her store fejl/koncentrationssvigt ikke længere kan undskyldes med manglende rutine. Hvis ikke han meget snart får ryddet ud i dem, ender han som en ny Hausner.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • @Klipklapperen Han var allerede Hausner 2.0 da han tog tilbage til fjeldet. Han skal hurtigt træde i karakter hos os nu, hvis han skal være bærende kraft på et kommende mesterhold. Jeg håber, men inderst inde tror jeg ikke på at han er dygtig og stabil nok.
   1 enig

 • Fedt med en lille opdatering.
  Hvilken formation spillede Norge (dvs med 2 eller 3 stoppere)?
   
  • morfar
  • morfar
   Betalende bruger
     24. juni 2023   

  • 4-4-2
   
  • morfar
  • morfar
   Betalende bruger
     24. juni 2023   

  • @Christian Brøndbyman 4-4-2
   1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    25. juni 2023   

 • Jeg har kæmpe fidus til Sebulonsen og mener han skal have chancen som førstevalg på højrebacken i den nye sæson.
  2 enige

---

 • Henrik Heggheim har været fast mand for Norges u21 landshold siden 2021, han er stadig kun 22 år. Nu spiller han u21 EM og møder dermed nogen af de bedste I verden i hans aldersgruppe. Han er pt fast mand i start 11-eren i Vålerenga og de vil gerne beholde ham, men Brøndby IF har hentet ham hjem og han starter i truppen på Lørdag. At kalde Heggheim for ustabil er godt nok useriøst, han er en ung mand med et stort talent som midterforsvarer. Men jo pladsen i Brøndby IFs start 11-er er selvfølgelig ikke Gratis, den er den for Ingen i Brøndby IF's trup, han skal fortsætte sit Lederskab på banen, knokle 120% til hver træning og som I Vålerenga visse at han er fremtidens mand. I Norge har de store forventninger til Heggheim og ser ham som en kommende A-landsholds spiller, I Danmark går han noget under radaren. En Dygtig Midterforsvarer det er han og Vålerenga savner ham allerede.......
  1 god kommentar
   
  • @Sunderland Vålerenga ligger i bunden af Eliteserien, så selvfølgelig vil de gerne beholde Heggheim. Med det niveau vi gerne vil op på, skal han være interessant for Bodø, hvis det skal kunne bruges som sammenligning.

   Jeg håber meget på Heggheim, for han er en lækker spiller med et enormt topniveau. Men man kan ikke negligere, at Heggheim i hele sin Brøndbytid har lavet minimum én potentielt kampafgørende fejl per kamp. Også i de kampe hvor han spillede godt. Det kan hans gode aktioner på bolden ikke opveje i længden.
   
  • @Sunderland

   Ikke korrekt, de bedste U21 i verden spiller somregel på A landsholdet ikke U21 og nu er det EM så er det i øvrigt kun Europa vi snakker om

   Hvor er det du ser Heggheim som en leder type?

   Heggheim havde i sin første tid svært ved slå Igennem, så blev han virkelig god og så var det lidt som om noget slog ham ud, han mistede sin selvtillid og var slet ikke på det niveau vi så ham tidligere, det ser jeg ikke som en stabil spiller.

   Men synes han er god, men langtfra stabil og eller en ledertype. Typer som Maxsø og før ham Benedikt Ro’cker som begge var ledertyper i forsvaret.

   Heggheim er for mig ikke en ledertype.

  Se 2 flere kommentarer
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder