Fodbold live resultater
Mads Hermansen
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

U/21-landshold: Hermansen anfører i dansk remis mod topholdet

 
Med Brøndby-keeper Mads Hermansen som anfører spillede det danske U/21-landshold 1-1 mod det suveræne tophold Belgien tirsdag aften i Herning. Morten Frendrup fik også fuld spilletid.

  • Mads Hermansen
  • Steen Sørensen
   30. marts 2022 - Klokken 06:28
 • Steen Sørensen
 • Steen Sørensen
  30. marts 2022 - Klokken 06:28

Tirsdag aften lagde Herning Stadion. som MCH Arena hedder i UEFAS-regi, græs til EM-kvalifikationskampen mellem det danske og det belgiske U/21-landshold. Belgien kom til Danmark med seks sejre i seks kampe i bagagen - blandt andet 1-0 over Danmark tidligere i turneringen.

Der overfor stod Danmark med tre sejre og et nederlag og var dermed pisket til at vinde, hvis håbet om at tage gruppens førsteplads og dermed en sikker EM-kvalifikation skulle være realistisk.

Mads Hermansen fra Brøndby IF, som tog plads i det danske mål, var blevet tildelt anførerbindet og stod med vanlig ro og sikkerhed gennem hele kampen. Han havde selskab af sin tildligere klubkammerat på Vestegnen Morten Frendrup, der startede som 8'er, men sluttede som højre back. En anden tidligere Brøndby-spiller, Magnus Warming, kom ikke på banen.

Danmark startede nervøst og blev derfor presset tilbage på banen, men det blev bedre, som tiden gik. Belgien var dog det ebdste mandskab på banen, men uden at være farlige for alvor. I første halvleg blev Hermansen stort set ikke sat på nogen prøver.

Et resultat af den belgiske spildominans og pres på danskerne var tre gule kort i bagkæden allerede i første halvleg. Alligevel var det Danmark, der kom i front ved Gustav Isaksen i 37. minut direkte på frispark.

Danmark havde sin bedste periode efter scoringen, og der var optimisme at spore inden anden halvleg. Den optimisme blev spoleret otte minutter efter pausen, da Ikoma Lois Openda helt fri kunne udligne uden chance for Mads Hermansen.

Set udefra lignede det en klar arm på bolden i opspillet samt en snæver offside på målscoreren, men der var ingen reaktion fra dommerkvartetten. Der blev ikke scoret mere i opgøret, og det kan danskerne takker Mads Hermansen for.

På en noget sløset fejlaflevering, som var uhyre tæt på at blive fatal, var en belgier helt fri i stormløb mod det danske mål, men Brøndby-keeperen var vågen, kom hurtigt ud fra sit mål og lige præcis først på bolden i en veltimet tackling.

Med de 1-1 kunne belgierne juble, idet de nu er sikre på en plads ved EM-slutrunden næste år. Ganske vist er førstepladsen i gruppen ikke helt sikker, men skulle den glippe er de sikre på at ende som den bedste toer, der også giver en direkte kvalifikation.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Der var godt nok krummer i Matthew O’Riley, da han kom ind. Frendrup skal virkelig stå på tæer, hvis han skal holde ham bag sig. Måske vi skal vende os til at se Frendrup på højre back.

 • Hermansen så satme god ud i den kamp. Havde nogle fantastisk fine indgreb, blandt andet en situation hvor han stopper en friløber ved at komme ud af målet og tackle modstanderen (helt rent). Også nogle præcise udspark og udkast, som vi i øvrigt godt kunne bruge i vores kampe.

  Og mon ikke der har været en del scouts fra større klubber på stadion for at se DK-Belgien u21? Det kan godt være vi må slippe ham allerede til sommer.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER