Mads Hermansen
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

U/21: Skuffende dansk remis mod Skotland

 
Mads Hermansen var igen anfører, da det danske U/21-landshold skuffede med 1-1 mod Skotland i EM-kvalifikationen. Brøndby-keeperen fik hele kampen, mens Mathias KVistgaarden blev skiftet ind sent i anden halvleg.

  • Mads Hermansen
  • Steen Sørensen
   11. juni 2022 - Klokken 05:30
 • Steen Sørensen
 • Steen Sørensen
  11. juni 2022 - Klokken 05:30

Med sejre i sine sidste to kampe i EM-kvalifikationen ville Danmark ende som den bedste toer og dermed kvalificere sig direkte til slutrunden næste sommer i Georgien og Rumænien.

Det var med den viden, at de rød/hvide fredag aften løb ind på Vejle Stadion og holdets næstsidste kamp mod Skotland. Det blev en ensidig affære, som Danmark burde have vundet klart, men måtte nøjes med 1-1.

Skotland bragte sig foran i første halvlegs tillægstid på deres første skud på mål. Det var en perle af et direkte frispark helt oppe i hjørnet i murens side helt uden chance for Brøndbys Mads Hermansen i det danske mål. Målscorer var Stephen Kelly fra Rangers FC.

På det tidspunkt havde Danmark haft mulighed for at score både to og tre gange, men skarpheden foran mål manglede. Det billede fortsatte efter pausen, men danskerne fik endelig hul på bylden, da Maurits Kjaergaard fra Red Bull Salzburg udlignede 20 minutter før tid.

Målet blev startskuddet til endnu flere danske målchancer, men uden resultat. Tættest på var indskiftede Mathias Kvistgaarden i de døende minutter med et hovedstød på overliggeren efter et hjørne.

En nærmest arbejdsløs Mads Hermansen var igen dansk anfører og fik hele kampen i målet, mens klubkammeraten fra Brøndby IF Mathias Kvistgaarden blev skiftet ind i 89. minut. Den tidligere Brøndby-spiller Morten Frendrup gjorde en fin figur på venstre back.

På trods af det uafgjorte resultat kan Danmark stadig selv afgøre, om holdet skal ende som bedste toer, eller det bliver Schweiz. Det kræver imidlertid en sejr på hele fire mål over Tyrkiet i den sidste kamp tirsdag på Vejle Stadion.

En sejr på tre mål kan gøre tricket, men det kræver, at Danmark scorer mindst fem gange tirsdag aften.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER