Sydsiden fans
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Udmelding fra Alpha: Stemningsboykot slutter

 
Det har næppe gået over hovedet på særligt mange med vanlig gang på Brøndby Stadion, at noget ikke var som normalt, når det kom til stemningen til de seneste mange kampe på Vestegnen. Men nu er stemningen tilbage lyder meldingen fra Alpha.

    • Sydsiden fans
    • Kasper Pedersbæk
      9. juli 2023 - Klokken 15:21
  • Kasper Pedersbæk
  • Kasper Pedersbæk
    9. juli 2023 - Klokken 15:21

Det har ikke været vanlig tilstand på hverken Brøndby Stadion eller de mange stadions de blågule fans besøger på udebaneturene i de seneste mange kampe, når det kom til stemningen. For som en del af protesten mod det nye ejerskab af Brøndbyernes IF boykottede fangrupperingen Alpha stemningen, hvilket satte sit præg på Brøndby Stadion såvel som på udebaneafsnittene, hvor de mange blågule fans ellers havde fyldt massivt op både i antal og vokalt.

Men i juni blev der stemt en værdiaftale igennem via Fanafdelingen, og det har afstedkommet en udmelding fra Alpha søndag eftermiddag:

- Vi har tidligere tilkendegivet vores holdning til denne aftale, og vi vil i forlængelse af dette fortsætte med lejlighedsvise vokale og visuelle protester mod klubbens ejerskab.

De sætter selv yderligere ord på, hvorfor protesten i dens tidligere form har udtjent sin værnepligt:

- Vi mener dog, at det stemningsboykot, som blev indført ved offentliggørelsen af klubbens nye flerklubsjere, har udtjent sit formål for nu. Vi har derfor besluttet, at vores opfordring til stemningsboykot ikke bliver forlænget, og vi planlægger derfor at genoptage vores tribuneaktiviteter til sæsonens første kamp i Silkeborg.

At stemningen nu vender tilbage betyder ikke at sårene er helede, for det vil fortsat være et emne, der som en sten i skoen, sætter sine mærker i hverdagen:

- Vi har fuld respekt for alle Brøndby-fans, som fortsat ønsker at protestere mod ejerskabet på den måde, de finder bedst. Salget til udenlandske flerklubsejere vil i mange år være et betændt sår i vores klub, som ikke kan ignoreres.

En samlet stemningstribune

I udmeldingen fra Alpha bliver der også adresseret et andet punkt. Et ønske om at strømline Sydsiden, som værende en tribune dedikeret til de stemningsskabende fans. En problematik der stadig mangler at blive løst:

- Udfordringerne er stadig uløste, og de seneste mange måneder har kun tydeliggjort de grundlæggende forskelle mellem forskellige typer fans på Sydsiden Nedre. Vi ønsker at finde en løsning, sådan at Brøndby Stadion igen har et dedikeret stemningsafsnit forbeholdt aktive stemningsskabere.

Men samtidig også en problematik, der dog synes at være en vis dialog om tolket ud fra udmeldingen:

- Vi er i dialog med relevante parter om problematikken, og indtil der er noget på plads, kan vi ikke sige mere om vores tribuneaktiviteter på hjemmebane.





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • Jeg har tidligere foreslået både herinde og andet steds at der skabes en ny NordWand stemningstribune - det kunne være sååååå fedt og med samarbejdende Capo tårne på både Syd & Nord......!
    2 enige
     
    • Faromme
    • Faromme
      Betalende bruger
        9. juli 2023   

    • @Rasmus Stephansen hvor vil du gemme udebanefans med den ide?
      1 enig
     
    • @Rasmus Stephansen Det ville logistisk være håbløst.

      Vil du have udebanefans på langsiden?

    Se 16 flere kommentarer

  • Dejligt at de gerne vil være med igen på udebane. Mon ikke også udmeldingen fra klubben i dag vedrørende Sydsiden øvre også har noget med dette at gøre.
    Bliver spændende at se hvordan Sydsiden bliver organiseret i fremtiden. Jeg kan godt forstå Alphas ønske om at få en stemningssektion, hvor alle på den sektion deltager.

    Til gengæld ærgerligt, men ikke overraskende, at protesterne åbenbart stadig er aktuelle for nogle, når nu værdiaftalen er på plads.
    1 enig · 1 god kommentar

  • Det er gode nyheder for fans, klub og ikke mindst holdet

    12 mand er bedre end de 11, men nu er Brøndby fans mere end kun alpha

    Men da positivt de melder sig klar til at lave stemning.

    Så skal de huske at droppe medlemmer der yder vold eller skader klubben.

    Vores sikkerhedschef skal også slå hårdere ned på vold fra fans og lige meget hvem det er, for er sikker på der er masser af Alpha fans som ikke laver problemer.

    Så lad os skabe fedeste stemning uden vold og hærværk fra fjolser
    12 enige · 3 god kommentar

---

  • 19Magic64
  • 19Magic64
    Betalende bruger
    Top enige
      9. juli 2023   

  • Fand...en god nyhed!! -glæder mig til stemning igen! har været savnet..

    -en god nyhed, oven på den triste med Asbjørn Sennels, hvil i fred..
    3 enige · 2 god kommentar

  • Hold kæft hvor er det dejligt! Man kan være uenig i stemningsboykottet, men der skal være plads til forskellige holdninger. Men fedt med et forhåbentligt samlet Brøndby igen! Alphas vokal ift stemning har alligevel en betydning.
    2 enige

  • Nej tak.
    Skal vi så til at have kæmpe bøder og udelukkelse af fans igen!
    1 enig · 1 god kommentar
     
    • @1964ihjertet der er vel en chance for at alle har lært noget af den seneste periode?
      3 enige

    Se 1 flere kommentarer
     
    • @1964ihjertet Inden man maler fanden på væggen og tager sorgerne på forskud så prøv at afvente situationen og se hvad der sker først....
      1 god kommentar

---

  • Dejligt med en afklaring, en passende start kunne være at ære Sennels i fællesskab.
    2 enige · 1 god kommentar
     
    • @olemartin.dk
      Det havde man nok gjort alligevel, trods alt. Men du har helt ret. Meget trist med Sennels.

  • Meget godt forsøg alpha …i melder ud at stemningsboycutten slutter men det gør den så ikke alligevel, eftersom i stadig vil synge protestsange, og den er vel kun fuldt genoprettet på udebane
    1 enig
     
    • @Brøndby 2660 FC

      Synes når man melder dette ud:

      Vi ønsker at finde en løsning, sådan at Brøndby Stadion igen har et dedikeret stemningsafsnit forbeholdt aktive stemningsskabere

      Så er man da kommet et stort skridt nærmere på at opnå en god stemning, og det er trods alt positivt
      5 enige
     
    • @Brøndby 2660 FC Nogle ser osten, andre kun hulerne, det må være et fattigt liv......!
      1 god kommentar

  • Men de kommer vel ikke tilbage på hjemmebane, de ville jo ikke forlænge deres sæsonkort, så længe vores ejer er flereklubsejer.
    2 enige · 2 god kommentar

---

  • Mugge79
  • Mugge79
    Betalende bruger
      9. juli 2023   

  • Sikke en dejlig dag det er i dag
     
    • @Mugge79 ja havde det ikke været for den nyhed med Asbjørn Sennels, så havde det været dejlig dag.

      Den sætter lidt en dæmper på det. Men enig med dig det er bestemt en god nyhed, man glæder sig til at se første hjemmekamp som det var juleaften
      1 enig

  • Mr.D
  • Mr.D   9. juli 2023   

  • Hmm blandede følelser.
    Velkommen til volume, stemning, fest og farver.
    Håber på fravær af pyro, bøder og folk med masker…
    4 enige · 2 god kommentar

  • Jeg er spændt på hvad det ender med. Både hvordan Alpha kommer til at agere, men så sandelig også det med at “samle sydsiden”.

    Hvis man vil samle øvre og nedre, kan det jo gøres på 2 måder.

    Den ene er et nyt lydanlæg skabt til netop det projekt det er, og ikke blot en mikrofon og 10 tilfældigt placerede højtalere der jo aldrig bliver rigtig godt.

    En anden metode, som en kammerat nævnte var, simpelthen at bygge om. Man lavede for ikke lang tid siden forbedringer på sydsiden, med små justeringer i konstruktionen. Hvad ville det mon koste, at droppe opdelingen, og ende med en “mur” som i Dortmund, så man er en samlet tribune, og ikke som nu 2 med en ikke ubetydelig afstand imellem. Ville man kunne drage fordel af at have haft “fingrene i betonen”, og rent faktisk haft kig på netop tilstanden, for så at overveje allerede nu at renovere, og ende ud med ÉN tribune, i stedet for noget opdelt?

    Jeg er på ingen måde inde i den størrelse byggeri, så vi kunne ikke finde noget nogenlunde estimat på pris. Det er efterhånden en del år siden stadion fik hele turen. Mon man overvejer at påbegynde en renovation på forkant så man ikke ender som i parken, med fans der ikke må hoppe i takt, for så rent fysisk at samle tribunen?

    En samlet sydside, rent fysisk. Jeg bliver glad bare ved tanken om de muligheder det kunne give..
    5 enige · 3 god kommentar
     
    • TACKLER
    • TACKLER
      Betalende bruger
        9. juli 2023   

    • @Bastiano
      Dén drøm har jeg haft de sidste 10 år!

      Så slipper vi også for al det “dobbeltdækker” pis - man hører inde fra byen!
     
    • @Bastiano Enig! Godt beskrevet.
     
    • @Bastiano En SüdWand tribune det ville være fantastisk....! JA tak JBA, det må være en vision som bestyrelsen gerne må opsætte og gerne implementere i værdiaftalen.....!

---


  • At lave øvre Faxe ( det hedder den stadig for nogle af os ) om til unummererede pladser, føles som at smide en spand kold vand i hovedet på os, der har siddet, stået, råbt og skreget der siden 2008. En gang for længe siden rykkede vi fra OBS til nedre Faxe, for knægten var blevet høj nok til at se banen, og der blev vi til 2008. Så gik den ikke mere med de gamle stænger og 3 timer uden at kunne sidde ned. Vi har gjort, hvad vi kunne for at holde stemningen oppe, også i dette forår hvor andre nægtede at støtte holdet. Over årene er vi blevet omkring 20, der kommer i modvind, regn, blæst og ind imellem elendigt spil, men vi er der altid. Det er vore pladser og vi ved at bare et enkelt ryk til siden, gør det umuligt at se offside ordentligt. Nu kan vi så se frem til at blive splittet og få nye pladser et eller andet tilfældigt sted på stadion, som medfører, at vi heller ikke er velkomne i fanzonen inden kampen. Eller også kan vi komme 2 timer gør kampstart i håb om at finde 20 pladser et sted på øvre. Vi siger tak, mange tak til Brøndby for den værdsættelse af vores engagement og støtte gennem 37 år.
    5 enige · 6 god kommentar
     
    • TACKLER
    • TACKLER
      Betalende bruger
        9. juli 2023   

    • @Johnni Andersen
      Jeg håber klubben går i dialog med dig og andre der må lede ulempe ved dette og finder en tålelig løsning. Jeg forstår dit tab, selvom jeg personligt glæder mig over en indsats, der har til hensigt at forbedre stemningen.

      Du og andre på stadion kan altid komme i fanzonen før kampe og inden kampstart finde jeres pladser, på de andre sektioner - inde på stadionets øvrige tribuner - så dét tab er der en løsning på.
      1 enig · 1 god kommentar
     
    • @Johnni Andersen Jeg forstår dine frustrationer over situationen og at I skal flytte til andre siddepladser som jo så nok har bedre udsyn over hele banen også offside. Alle mennesker ønsker udvikling og bedre forhold, men ingen ønsker forandringer, sådan lyder et kendt ordsprog og det er en sådan situation alle vi i BIF befinder os i for tiden, det kræver man indstiller sig på den nye udvikling og kommende forandringer, det er dog lettere sagt end gjort og det er altid udfordrende at tage imod andres forandringer end ens egen udvikling. Jeg synes det må være et ultimativ krav at i tilbydes gode pladser efter jeres dokumenterbare ancinnitet og adgang til Fanzone så længe i forlænger jeres bestående årskort.
      1 god kommentar

    Se 2 flere kommentarer
     
    • @Johnni Andersen
      Vi er i samme situation og der bliver diskuteret livligt i vores gruppe.
      Jeg er som sådan ikke uenig i, at det ville være fedt, hvis de kan få stemningstribune på både Øvre og Nedre, hvilket dog kan betvivles, da Alpha tidligere fortalte om, at der var for mange turister på Nedre.
      Dér hvor kæden knækker for os er, at klubben ikke har meldt dette ud tidligere og hjulpet os med at finde andre pladser før det åbne sæsonkort salg startede. Vi er 8 stykker, hvoraf et par stykker er børn på 8-11 år, der sidder midt for lige nedenfor tribuneindgangen. Derved vil jeg også tro, at vi er i risikozonen for, at denne del er blandt de første, der inddrages som stemningstribune.
      @3point/Nanna - Er dette noget I overvejer at tage op i en paneldebat eller i et interview med klubben?
      4 enige · 4 god kommentar

    Se 1 flere kommentarer
     
    • MR
    • MR   10. juli 2023   

    • @Johnni Andersen Vi er desværre i samme situation. Efter en årrække med billetter rundt om på stadion, har vi haft sæsonkort de sidste fem sæsoner. Vi er fire på stribe midt for på Syd Øvre. Det sted klubben på hjemmesiden for salg af sæsonkort kalder noget a la 'siddende stemningspladser'. Vi kommer til langt de fleste kampe og synger med. Min far på 70+ kan dog ikke klare at skulle stå op, så vi kan ikke bare gå neden under. Når vi nu skal fjernes fra Øvre Syd, vil der nok kun være muligheder på Nord tribunen. Der er jo udsolgt alle andre steder. Det er en ærgerlig måde, at behandle loyale fans. Klubben kunne i det mindste have meldt det ud tidligere, så vi kunne have valgt nye pladser, mens dette endnu var muligt. ...det her tiltag virker som en hurtig løsning fra klubbens side, så Alpha kan få en ny start på Sydsiden Øvre, og det skal så ske på bekostning af pladser for loyale sæsonkortholdere...
      2 enige · 1 god kommentar

  • Man regner med udsolgt til første hjemmekamp mod OB......Det blir vildt....
    2 enige · 2 god kommentar

---

  • Ruddi
  • Ruddi   10. juli 2023   

  • glæder mig over stæmningen kommer tilbage,jeg håber bare ikke det medføre økonomiske og karentæner for andre fans i fremtidem
    1 enig

  • #VSTGN
  • #VSTGN   13. juli 2023   

  • De har lige med et stort flertal måtte sande at de ikke har den opbakning som de troede de havde i det generelle fanmiljø og, at det derfor er slut med at gøre sig til selvudnævnt talsmand for alle fans og frivillige på stadion, i og omkring klubben. Samtidig med at de tabte afstemningen i FA gav man så også den demokratiske proces tilbage til FA og gjorde dem til de retmæssige forhandlere af vores forhold i klubben. Hvis man ønsker at ændre på noget må dialogen nødvendigvis gå gennem FA, som nu er de forskellige grupperingers talerør ind i klubben, det har Alpha anerkendt ved at sætte folk i bestyrelsen. Hvis ikke det er tilfældet må man melde det ud, og stille sine bestyrelsesposter tilrådighed for andre og melde sig ud af samarbejdet i FA. Så ejer man igen retten til at forhandle på egen hånd ! Forstår slet ikke at klubben ikke har lært af boykotten og indgår i en dialog med dem. Man risikere bare at stå med en flok skolegårdstyranner som igen ødelægger alt for os andre hvis de ikke får deres vilje. Hvorfor ser man gerne at hele sydsiden skal laves om til en permanent stemningstribune når man ret ofte klager over at man ikke kan trække hele nedre op fordi der er for mange der ikke er aktive nok. Hvis man ikke kan fylde nedre med aktive folk hvorfor så inddrage øvre til stemningstribune ? Der er rigtig mange som sidder på øvre som egentlig godt vil stemningen, men bare ikke gider den negative styreform som har hersket på nedre de sidste 15-18 år.




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder