Lagt ned foran Brøndby
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Udmelding fra Brøndby Support og Fanafdelingen: Opfordrer til boykot af VM i Qatar

 
Brøndby Support og Fanafdelingen er gået sammen om en udmelding, hvor de opfordrer til at boykotte VM i Qatar i 2022.

  • Lagt ned foran Brøndby
  • Nanna Møller Karlsen
   13. april 2021 - Klokken 15:10
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  13. april 2021 - Klokken 15:10

Følgende tekst er udgivet af Brøndby Support og Fanafdelingen og bringes her i sin fulde længde:

Brøndby IF er Danmarks største og stærkeste fodboldfællesskab. Brøndby er bygget på stærke værdier og er tæt koblet sammen med lokalsamfundet, Vestegnen. Som fodboldfællesskab har vi et ansvar for, hvad fodbold skal være, og hvad det skal bidrage med til samfundet omkring os – det har vi gjort i vores lokalmiljø siden 1964.

Fodboldens fællesskaber kan som få andre samle forskellige mennesker – også når fodbolden er drivkraften til forandringer. Derigennem spiller fodbolden en stor rolle i samfundet. Desværre ser vi i stadig større grad, at fodbolden ikke længere er sit ansvar bevidst. Moderne fodbold handler ikke længere om sunde værdier, sport og konkurrence. I stedet fylder magt og penge stadig mere. Det ser vi med mere og mere kommercielle aftaler, turneringsstrukturer med fokus på de store klubber og nye typer ejerskaber. Det er milevidt fra vores fodboldfællesskab i Brøndby, hvor der, trods moderne udvikling, altid har været en sammenhæng og en stærk identitetsfølelse. Det gælder hele vejen fra små drenge og piger i Amatørafdelingen til Superligaholdet, til Brøndby Women og til os fans. Som vi siger: ”Det kunne have været mig, der spillede dernede”.

VM i Qatar er det klareste eksempel på den sørgelige udvikling, fodbolden er i. Besluttet af en lukket kreds, hvor korruption er bevist. En nation, der åbenlyst bruger slutrunden politisk og ikke for at udvikle sporten og dermed netop bevidst kobler fodbold og politik. Et land hvor menneskerettigheder er ikke eksisterende, og hvor der er forfærdelige dødstal blandt migrantarbejdere, der lever under slavevilkår. Dertil kommer, at Qatar samtidigt er storsponsor i europæisk fodbold og derigennem køber sig til indflydelse som at lade Qatar spille med i UEFA kvalifikation til VM. Her skal der siges fra! Hvor ens grænse går for, hvornår nok er nok, er individuelt, men VM i Qatar er så langt forbi stregen, at fodbolden her må sige fra. I Brøndby Support og Fanafdelingen er vores grænse i hvert fald nået, og vi appellerer til alle fans og klubber om at sige højt og tydeligt fra.

Her skal enhver klub og enhver fan i fodbolden gøre op med sig selv: Hvad skal fodbolden være, og hvor skal vi som fodboldfællesskab hen? Derfor er det på tide at fodboldklubberne siger fra – også Brøndby IF. Brøndby er samlingspunktet for vores fællesskab. Derfor må Brøndby også have en holdning til, hvilken vej fodbolden bør bevæge sig i. I Brøndby sætter vi nye standarder, på banen og på tribunen og i lokalsamfundet. Det skal vi også her. Med sin stolte historie om socialt ansvar er det tid til at sige fra. Præcis som vi i Brøndby sammen valgte at stoppe med at tage på træningslejre i Dubai.
Fodbolden bliver misbrugt for magt og penge, og sammen skal vi beskytte sporten og vores fællesskab.

I Brøndby har vi en lang tradition for, at der er tæt og konstruktiv dialog mellem fangrupperinger og klub, også om emner der er dilemmafyldte. Derfor er det vores forventning, at Brøndby også i denne sag anerkender Brøndby Support og Fanafdelingens holdning, lytter og handler inden for klubbens rammer. Brøndby sidder i DBUs repræsentantskab, der skal varetage fodboldens udvikling i Danmark. Brøndby bør derfor sætte handling bag deres indflydelse og opfordre DBU til at indgå i en langt mere åben og konstruktiv dialog med danske fodboldfans om, hvordan vi i dansk fodbold samlet set håndterer VM i Qatar, og hvordan vi i fællesskab sikrer, at vi undgår at ende i en lignende ulykkelig situation igen. Det må ikke ske.

Vi, Brøndbyfans samlet i Brøndby Support og Fanafdelingen, opfordrer DBU til at samle en række nationale forbund og boykotte VM i Qatar. En anden model er, at DBU alene sender den sportslige sektor, undlader at facilitere billetsalg og markere modstanden ved hver kamp.

Vi, Brøndbyfans samlet i Brøndby Support og Fanafdelingen, er for fodbolden, som vi kender den. Vi er imod det forræderi mod fodbolden, som VM i Qatar er udtryk for. Derfor denne udmelding.





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Tjah bum. Det er selvfølgelig en gratis omgang, men synes ikke desto mindre det er fint, at vi (BS og Fanafdelingen) kommer på banen.

  “Vi er imod det forræderi mod fodbolden, som VM i Qatar er udtryk for.”


  Den sætning kan jeg rigtig godt lide. For mig handler det i mindre grad om arbejdsforhold, og mere om at fodbolden langsomt men sikkert bliver fjernet fra det fundament, den er bygget på.
  1 enig

 • Philip
 • Philip
  Betalende bruger
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    13. april 2021   

 • Øv ! Jeg synes det er en forkert udmelding. Vi fans er delte på dette spørgsmål. Som jeg ser det er der tre grupperinger.
  1) Dem som er helt enige i ovenstående udmelding.
  2) Dem som mener man ikke skal blande sport og politik.
  3) Dem som er fuldstændig ligeglade med landsholdet, VM osv.

  Eftersom fans er delte, synes jeg det er en forkert udmelding, da det skaber en grøfte mellem forskellige grupperinger (jeg er selv i gruppe 3). Jeg synes ikke, at vi som klub skal udtale os om landsholdet og hvad de bør/ ikke bør gøre, da det intet har med Brøndby IF at gøre. Jeg har i hvert ikke længere en del af Brøndby support, efter den her udmelding.
  3 enige · 3 god kommentar
   
  • @Philip Det handler efter min mening ikke kun om landshold og VM. VM i Qatar er den aktuelle begivenhed, men det er kun et symptom på den syge udvikling fodbold er i.

   Jeg går ikke op i landsholdet - som i slet ikke. Men fodboldfans er nødt til at markere, at der er en grænse for, hvad en bundkorrupt magtelite kan gøre ved fodbolden, og totalitære styrer kan bruge den til.
   7 enige · 3 god kommentar

  Se 11 flere kommentarer
   
  • preben
  • preben
   Betalende bruger
     13. april 2021   

  • @Philip der er to forslag , så god og klar stillingtagen til en udvikling der bliver mere og mere syg og økonomisk centraliseret

  Se 6 flere kommentarer

 • preben
 • preben
  Betalende bruger
    13. april 2021   

 • God udmelding, med to forslag .
  Brøndby bør arbejde aktivt for at DBU ikke forsat sidder på hænderne, at tie er st samtykke, men i stedet arbejder for at samle flere lande om protester og handlinger.
  Sagen er vel at boykot ikke kan lade sig gøre, idet fodboldens ledere har bundet sig og fået økonomist gevinst, det skal selvfølgelig afdækkes og offentliggøres,
  men udmeldingens 2. Del om kun at gennemføre det sportslige, bør der kunne opnået enighed om, i hvertfald i Europa, der samtidig må presse på , for grundlæggende at ændre udbud og accept fremover, med krav om fuld offentlighed.
  Men DBUs formand må på banen og klart markere fodbold Danmarks generelle utilfredshed med procedure, økonomisk korruption og de nuværende vilkår , samt ud at skaffe sig nogle forbundsfæller og så fortælle offentligheden om det
   
  • Philip
  • Philip
   Betalende bruger
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     13. april 2021   

  • @preben Altså man kan ikke få en VM slutrunde uden bestikkelse. Det er vist også blevet afdækket hvordan Tyskland havde bestukket sig til VM i 2006.
   4 enige · 3 god kommentar

 • Sarikaya
 • Sarikaya
  Betalende bruger
    13. april 2021   

 • Hvis man virkelig mener disse ting, så er dette jo sådan set en udmelding der kommer 10 år forsent.
  Man kunne have stået på hælene langtid før nu - man kunne have gjort det allerede i 2015 da flere højtstående FIFA medlemmer blev anholdt for korruption.
  Det ærgrer mig vanvittigt at debatten først rigtigt kommer nu, når vi er så tæt på. Der er ingen muligheder for, at rykke VM så tæt på at det skal afholdes.
  1 enig · 1 god kommentar


 • Helt enig i denne pressemeddelelse - God og rigtig udmelding fra Brøndby Support. Punktum.
  1 enig

 • Dansplast
 • Dansplast
  Betalende bruger
    14. april 2021   

 • Sådan. Man skal altid blande sport og politik. Så kan det være vi kommer tættere på en klode med bedre vilkår for alle. Alene det at placere en slutrunde er en politisk udmelding. Så gå til Helle med det sludder om ikke at blande sport og politik. Dejlig nem udmelding for alle dem som kommer med den. Men det er jo også en politisk overbevisning. Alle bevidste valg er dybest set politiske valg. Også de holdninger vi selv indtager. Indse det.
   
  • Philip
  • Philip
   Betalende bruger
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     14. april 2021   

  • @Dansplast Mener du så også det var okay at Tyrkiet hyldede deres militær under en fodboldkamp?
   4 enige · 3 god kommentar
   
  • @Dansplast med det synspunkt du lægger for dagen i din første sætning, er du godt igang med at bryde fællesskabet omkring Brøndby IF ned. Dels fordi at det det samler os er kærligheden til klubben, og ikke alt muligt andet. Men jeg kan heller ikke lade være med at tænke på, hvor vide rammer der er for at fortolke udsagnet “ Så kan det være vi kommer tættere på en klode med bedre vilkår for alle”.
   Hvis man har en fast holdning til hvad svaret er på det spørgsmål, skal man melde sig ind i et politisk parti ell lign.

   Personligt bryder jeg mig ikke om at VM blev tildelt Quatar og slet ikke måden det skete på. Jeg bryder mig absolut heller ikke om at mennesker arbejder under slavelignende vilkår, dør under arbejdet med at bygge stadions, der udfoldes enorme ressourcer på at bruge i 4 uger osv. Derfor kunne jeg heller ikke drømme om at tage ned for at se VM. Problemstillingen skal adresseres i den rette sammenhæng (læs Regeringen/Folketinget/politiske organisationer) i stedet for, at man som nu forsøger at slå sig op på at repræsentere Brøndby-fans.

   Jeg noterer mig iøvrigt at både Sune Blom og den nye formand for Fanafdelingen har har haft en tilknytning til eller været opstillet for Enhedslisten, og det skal de have lov til....dette her bekræfter mig blot i, at det sker en sammenblanding af tingene, som kommer til at dele os mere end samle os, selvom de ellers er sat i verden for lige præcis det, som repræsentanter for fanmiljøet.

   Så bare for at slå det fast: Brøndby support og Fanafdelingen taler IKKE for mig i denne her sag!
   2 enige · 2 god kommentar




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder





KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER