Hold og fans
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Udmelding fra Fanafdelingen i Brøndbyernes IF sammen med Brøndby Support, Alpha og Svinget: Læs den her

 
Fanafdelingen i Brøndbyernes IF bragte onsdag sammen med Brøndby Support, Alpha og Svinget en udmelding på baggrund af et historisk år og med blikket rettet på 2022.

  • Hold og fans
  • Nanna Møller Karlsen
   6. januar 2022 - Klokken 09:27
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  6. januar 2022 - Klokken 09:27

3point.dk bringer her udmeldingen fra Fanafdelingen, Brøndby Support, Alpha og Svinget i sin fulde længde:

År 2021 er nu slut, og det er tid til at gøre status. Det har været et fantastisk år for Brøndby IF. Vi er Danske Mestre, vi har været i europæisk gruppespil, der er fuld opbakning på tribunerne – både hjemme og ude, fanmiljøet udvikler sig fortsat, klubbens strategi følges, og den viser sig at virke ganske godt.

Det er alt sammen positivt, og vi vil gerne anerkende den indsats, som alle fans, frivillige, spillere, trænere samt klubbens ansatte, ejerskab, bestyrelse og ledelse har leveret gennem 2021. Vi håber, og forventer, at alle vil tage ansvar og fortsætte af samme vej i 2022. Det er det fællesskabet har behov for.

Opfølgning på det åbne brev fra 2020
Det er nu to år siden vi offentliggjorde et åbent brev med en opfordring til bestyrelsen i Brøndby IF om at have fokus på at skabe en sund og veldrevet klub som rammen for vores fællesskab. En klub med en ansvarlig økonomisk drift og fokus på det lange sigte. Så langt, så godt.

Vores holdning er fortsat den samme. Det er fantastisk at være Danske Mestre. Den eufori må dog ikke føre til kortsigtede og forkerte beslutninger, der ikke følger den linje, der er lagt. På ingen måde.

Rettidig omhu med udmelding af perspektiver for fremtiden
Det går rigtig godt i Brøndby IF, og det kan friste at afvige fra strategien for at få kortsigtet succes. Men vi må og skal lære af historien og fortsat følge den strategi, der gav os det første mesterskab i 16 år. Det er rettidig omhu fra vores side som fans at melde vores perspektiver for fremtiden ud.

Vi ønsker selvfølgelig ikke at vente 16 år mere på det næste mesterskab, men tålmodighed er en dyd, og de sidste 2 år har vist, at vi ved at følge strategien, bliver stærkere år for år og kan lykkes, hvis blot vi holder den rette kurs.

Den succes vi oplevede i 2021, kan friste til ikke at holde kursen, friste til at accelerere unødigt eller friste til salg af ejerandele, justeringer i ejerkredsen, nye emissioner eller lignende tiltag, der kan risikere at påvirke vores klub og det store fællesskab, der er bygget op om klubben.

Det er vigtigt for os at være tydelige: Hvis der inden for den kommende tid skal træffes nogle afgørende strategiske og økonomiske beslutninger om fremtiden for vores fælles klub, så forventer vi, at der bliver lyttet til fansenes stemme. Vi fans er sammen med de frivillige en central del af det fundament, som klubben er bygget på. Derfor er vi også en stemme, der bør lyttes til, når der skal træffes beslutninger om fremtiden. Ved at det store fællesskab bliver hørt, risikerer man ikke at sætte fællesskabet over styr. For det må på ingen måde ske!

Overordnede vigtige holdepunkter for os fans er:

 • At Brøndby IF fortsat er klubbens navn, at farverne er gule og blå, og at vi spiller på Brøndby Stadion.
 • At Brøndby IF er overvejende dansk ejet.
 • At dem, der ejer Brøndby IF, ikke ejer andre fodboldklubber – hverken i Danmark eller udlandet. Ejerne skal alene ønske Brøndby IF det bedste.
 • At dem, der ejer Brøndby IF, ikke ønsker at bruge klubben som en markedsføringsplatform, et personligt brand eller som led i et ”sportswashing” initiativ lanceret af en oliestat, et diktatur eller lignende.
 • At dem, der ejer Brøndby IF, ikke er en udenlandsk kapitalfond eller andre, der alene ønsker et medejerskab for at sikre en kortsigtet gevinst. Vi forventer et langsigtet ejerskab med fuld opbakning til den strategi, der er lagt.
 • At der er 100% gennemsigtighed om hvem ejerne er, og hvilke midler de investerer i klubben.
 • At det store fællesskab bliver inddraget i processen.

Vi anerkender, at der kan være behov for tilførsel af kapital og nye medejere. Men det skal ske på måder, der alene vil Brøndby IF og det store fællesskab det bedste.

Vi ser frem til et nyt og spændende år for vores fælles klub.

Fanafdelingen i Brøndbyernes IF, Brøndby Support, Alpha og Svinget

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • 19Magic64
 • 19Magic64
  Betalende bruger
    6. januar 2022   

 • Hørt!!
  5 enige · 1 god kommentar

 • Vi er heldige at vores storaktionær også er fan og formentlig af samme grund kan skrive under på samtlige punkter
  1 enig
   
  • @Faxes største fan Men hvor længe endnu er JBA i klubben?

 • Håber at fangrupperinger også tænker på fællesskabet og Brøndbys økonomiske bæredygtighed og dermed gentænker deres egen rolle i forhold til pyro.. Hvor mange penge har vi mon vi har fået bøder på i det sidste halve år? Er vi omkring 3 mill?
  7 enige · 5 god kommentar
   
  • Oliver
  • Oliver
   Betalende bruger
     6. januar 2022   

  • @Cortezco I nogle af UEFAs bøder var pyro ikke engang det store punkt. Store dele af bøderne er givet for det sædvanlige UEFA-nonsens, som man aldrig ville kunne få bøder for i Superligaen, og som fanscenen aldrig bør have skylden for.

   Hjemme mod Rangers, for eksempel, stod pyro kun for €5000 ud af de €43.000 bøden lød på. De største punkter var for tilskueruroligheder (€10.000), som vel dækkede over fans, der forsvarede eget stadion, og "transmitting a provocative message of an offensive nature" (€10.000), som vel var Sydsidens "Fuck you, Rangers"-råb.

   Hjemme mod Lyon var pyro, kast af genstande og "lack of discipline by supporters" skyld i lidt over halvdelen af bødens beløb, mens "provocative offensive messages" og blokering af offentlige færdelsveje stod for resten (€30.000 plus en betinget frakendelse af tilskuere på to specifikke afsnit af stadion).

   Hjemme mod Sparta og Salzburg og ude mod Lyon var bøderne rigtigt nok primært for pyro, hvor bøderne var på henholdsvis €4.500, €16.250 (€13.000 for pyro) og €34.000. Jeg har ikke kunne finde nogen rapport for udekampen mod Rangers, hvilket vel betyder, at der ikke er givet nogen sanktioner for den kamp.

   Altså har Brøndby fået bøder for pyro (og enkelte andre ting) på €86.500, svarende til knap 650.000 kroner, mens resten af bøderne lyder på €68.250.

   Ikke-pyrorelaterede bøder er blandt andet givet for klubbens, efter UEFAs mening, mangelfulde forberedelse til kampene (insufficient limitation of spectator movement), blokering af adgangsveje, Sydsidens relativt harmløse råb til modstanderfans og i alt €15.000 for kast af genstande og tilskueruroligheder.

   Brøndbys samlede UEFA-bøder lyder altså på €154.750, hvilket svarer til ca. 1,15 mio kr.
   2 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • mp80
 • mp80   6. januar 2022   

 • Kun delvis enig, mesterskabet var tiltrængt og fantastisk, men ikke alt i 2021 har været fantastisk, den europæiske oplevelse var en flad fornemmelse, holdet er svækket og ikke styrket, man går stadig en usikker fremtid i møde pga. corona.
  3 enige · 3 god kommentar
   
  • 19Magic64
  • 19Magic64
   Betalende bruger
     6. januar 2022   

  • @mp80 Brøndbys fremtid ser lysere ud end den har gjort længe, CV og direktionen har vendt Brøndby til en rentable forretning, og der er kommet endnu mere fokus og vægt på MC, som er fødekæde til førsteholdet, og gerne også skulle være der de store indtægter kommer fra!

   Man kan samtidig være skuffet over Brøndbys deltagelse i Europa, men man kan også bare glæde sig over at være med igen, og de små 100 mio. det gav i indtægt! -man vælger selv..
   2 enige · 3 god kommentar


 • Det ligner en markering til JBA. Rettidigt omhu eller ved Fanafdelingen noget vi andre ikke ved endnu?
   
  • @Klipklapperen der har gået rygter på at han ville sælge, og så læser jeg det som en reaktion på de forskellige nyheder/historier der florerer med andre klubber.

 • Gizmo
 • Gizmo   6. januar 2022   

 • Hvad er meningen med det brev?

  Spild af tid i min bog.

  Der skal være gennnemsigtighed og man skal ville klubben det bedste.
  Brøndby skal spille i Brøndby
  Ja goddav

  Hvis vi bare skal skrive ting alle er enige i for likes, så giver den måske mening
  3 enige · 3 god kommentar
   
  • @Gizmo Heldigvis er det brev, som andre har skrevet, minimalt spild af din tid.
   2 enige
   
  • 19Magic64
  • 19Magic64
   Betalende bruger
     6. januar 2022   

  • @Gizmo Ser det kun som positivt at fans og klub vil den samme vej, og så er der ikke noget galt i at fans, holder ledelse lidt op på de ting de selv har sagt.

   Længe siden jeg kan huske Brøndby har været så meget i harmoni, der er ro på de indre linjer, styr på økonomi og trænerstab, talenterne står på spring og fans er glade, Brøndby står et godt sted pt.
   3 enige · 1 god kommentar

 • Da jeg læste brevet tænkte jeg: 'Hvad har de hørt, som vi andre ikke ved? Er vi lige ved at blive solgt?!'

  Uanset om svaret er ja eller nej til sidste spørgsmål, så er brevet en fin bekendtgørelse fra Fanafdelingen & Co. til en kommende (med)ejer.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     6. januar 2022   

  • @Broder Salsa - Enig. Jeg troede de ville til at mane til besindighed i spillerindkøb og ikke kaste millioner ud af vinduet i håb om at købe sig til endnu et mesterskab.
   Misforstå mig ej, for jeg er ganske enig med pointen i brevet, det tog bare en anden drejning end jeg troede.


 • Rigtig gode punkter som jeg hurtigt kan tilslutte mig, men....

  Var det ikke på tide at der på sydsiden og blandt de ansvarlige blev kigget godt og grundigt indad, og man indser hvor meget man skader klubben ved igen og igen at bruge pyro i stor stil, med kæmpe bøder til klubben som en helt igennem tåbelig og unødvendig udgift der på sigt kunne bruges på spiller indkøb og tiltag for fans.

 • Man kan overordnet kun være enig, men det var nu ikke strategien og overholdelse af den, der gav første mesterskab i 16 år.
  Vi fik første mesterskab i 16 år på trods af strategien.
  Strategien havde (og har) - ganske fornuftigt - et mere langsigtet sigte efter mesterskaber.
  Det skal dog ikke forhindre os i at tage det igen i 2022
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021