dumme dommer
Foto: Lasse Lagoni ©
NYHED

#VBBIF fra et Vejle-perspektiv: Hjemmeholdet i særlig kamptrøje

 
Vi varmer op til aftenens kamp mellem Vejle og Brøndby med en optakt set fra et VB-perspektiv. Hør fra Ole Ryborg, Nis Peder Kolby og Pelle Mortensen her.

  • dumme dommer
  • Nanna Møller Karlsen
   22. november 2020 - Klokken 11:04
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  22. november 2020 - Klokken 11:04

Denne søndag byder på en dansk klassiker, når Vejle Boldklub tager imod Brøndby IF. Vi varmer op til kampen med en optakt set fra et Vejle-perspektiv.

Vi har spurgt tre af folkene bag podcasten ”Mens vi venter på VB” om deres forventninger til kampen. Podcasten laves af VB-fans. De tre er Nis Peder Kolby, Pelle Mortensen og Ole Ryborg.

1. Hvad er status for jeres hold lige nu og fornemmelsen som fan?

Nis Peder Kolby:
- VB har haft en rigtig god start på sæsonen. Efter nederlaget i Aarhus i sæsonåbningen gik det kun fremad, og VB nåede på førstepladsen. Nederlaget mod Randers fik os ned på jorden, men kampen mod Nordsjælland viste, at vi er med endnu. Der er stor tro på det både på og uden for banen. Det hører vi også fra de spillere, vi har haft med i "Mens vi venter på VB"-podcasten.

2. Hvor vigtig er kampen mod Brøndby og hvorfor?

Ole Ryborg:
- Der er altid prestige i at spille mod Brøndby. Hvis der er én ting som gør lige præcis denne kamp til noget særligt, så er det faktisk VB-trøjen. I Brøndby fik I under corona lavet Aldrig Alene-trøjen. I Vejle fik vi lavet en mosaik med Vejle-ikoner som nu er opsat foran Vejle Stadion. VB-tilhængerne kunne en plads til deres navn i mosaikken. Det gjorde 3.500 VB-fans. I kampen mod Brøndby spiller Vejle i en helt ny kamptrøje. En feature ved den trøje er, at navnene på de 3.500 fans er vævet ind i trøjen. Så det vil selvfølgelig være fantastisk at se VB vinde debutkampen i den trøje.

3. Hvem er bedst kørende hos jer lige nu? Hvem skal Brøndby passe på?

Ole Ryborg:
- Den VB-profil som Brøndby-tilhængerne kender bedst er formentlig Allan Sousa. Han er vendt tilbage til Vejle efter et ophold i Belgien. Skarpere, mere hårdtarbejdende og mere voksen end da han tog afsted. Ny markant profil på midtbanen er iraneren Saeid Ezatolahi som spiller 6er og som er meget fremadrettet. VB-anfører Jacob Schoop bliver ikke omtalt meget i medierne. Det er en fejl - for han har udviklet sig til at være en helt afgørende profil på Vejles midtbane. Og hold så øje med VBs 9er Wahid Faghir. Knægten er kun 17 år gammel, men kan på en god dag godt minde om en ung Zlatan Ibrahimovic.

4. Hvordan tror du I vil gribe kampen an og hvem frygter du mest fra Brøndby?

Pelle Mortensen:
- Vejle vil formentlig spille sit eget spil, som vi har haft succes med i de andre kampe - uanset modstander. Men mon ikke man er opmærksomme på, at Lindstrøm ikke får for meget plads på den sidste fjerdedel. Han sparker dem jo ind, som han har lyst til for tiden.

5. Hvad er dit bud på resultatet og hvad tror du bliver udslagsgivende?

Ole Ryborg:
- Man siger ofte, at det første mål i en kamp bliver afgørende. Sådan er det tydeligvis ikke i Vejles kampe. Der er spillet otte kampe i turneringen. I fire af de kampe er VB kommet bagud og alligevel endt med at gå fra banen med point. Vejle har haft flere spillere afsted med deres nationale landshold og det er svært at bedømme, hvilken betydning det får. Det er en kamp som kan gå begge veje.

Vi siger tusinde tak til VB-fansene for optakten set fra modstanderens perspektiv. Hvis man har lyst til at høre podcasten, kan man gøre det lige her:

 


Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder