Brøndby fans Sydsiden
Foto: Teis Markfoged ©
VIDEO

Video: Formanden for Fanafdelingen om de sammenbrudte forhandlinger

 
Formanden for Fanafdelingen, Lars B. Petersen, udtalte sig i optakten til søndagens derby om de sammenbrudte forhandlinger om en værdiaftale.

  • Brøndby fans Sydsiden
  • Nanna Møller Karlsen
   1. maj 2023 - Klokken 16:00
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  1. maj 2023 - Klokken 16:00

Det var en tumultarisk sidste uge i Brøndby IF. Først kom 4-0-afklapsningen på hjemmebane mod Randers og så kom sammenbruddet i forhandlingerne om en værdiaftale mellem Fanafdelingen og GFH/klubben.

I optakten til søndagens derby udtalte formand for Fanafdelingen, Lars B. Petersen, sig om sammenbruddet. Du kan se det fulde interview med ham herunder:


Medie af: TV3 SPORT

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Ærgerligt ikke at få svar på, hvilken instans Fanafdelingen forestiller sig skulle træffe afgørelse, hvis der opstod splid om, hvorvidt en bindende aftale var overholdt. Der var ikke snakket færdig om et ‘bodsregime’ - fair nok - men hvem skulle dog kunne dømme i en sådan sag? Det er dér, hvor Fanafd. for mig mister realitetssansen. Desværre. For jeg er fuld af sympati for en gruppe af fans, som vil beskytte vores klub og jeg er stadig meget loren ved GFH blandt andet pga deres forbindelse med Blackstone. Det er helt reelt at spørge: Men hvad har de dog gjort, andet end poste penge i Brøndby IF? Tja. Hvad har The Glazers gjort? Trøjerne er stadig røde? Hvad har alle sheikerne gjort? Trods alle fine ord og evt intentioner om at respektere klubben, så er der noget i mig, som er temmelig affortryllet. Kald mig bare idiot. Jeg går ikke i orange, helst gul og blå, og jeg jublede sindssygt igår, men mit sæsonkort blir sgu nok ikke fornyet i år.
  8 enige · 6 god kommentar
   
  • Flange
  • Flange
   Betalende bruger
     1. maj 2023   

  • @Budnitz
   Så snupper jeg nok din plads ;)
   4 enige · 5 god kommentar

 • Puha, det er en svær forhandlingsposition Fanafdelingen har sat sig selv i på et mandat, der i forvejen var kompliceret som repræsentant for en en hel fanbase. Med deres træk om at forlade bordet er sammensætningen af Fanafdelingens medlemmer nok ikke skubbet i retning af en realistisk løsning.
  9 enige · 2 god kommentar
   
  • @Klipklapperen hvad er en hel fanbase og hvor mange er i denne fanbase? Du må meget gerne være specifik og konkret for det er der ingen andre der er. Tak

  Se 2 flere kommentarer

 • Hvis en underskrift ikke gør den juridisk bindende, som Lars B. Petersen siger- Eller hvert fald, ikke har til hensigt, at forfølge GFH juridisk. Hvorfor vil fanafdelingen så have denne underskift?

  For det Lars B. Petersen omtaler, at fanafdelingen gerne vil have. Det minder jo faktisk om en erklæring?

  Jeg forstår godt forvirringen. For, jeg forstår sgu stadig ikke helt, hvad fanafdelingen egentlig vil...
  15 enige · 7 god kommentar

---

 • mp80
 • mp80   1. maj 2023   

 • Det har fra start været amatøragtigt, man går til forhandlinger med mistro og ønske om de nye ejere intet har at gøre i klubben. Svaret på hvorfor man vil have en juridisk aftale er for, at kunne gå i pressen og sige se, de følger ikke det vi har aftalt og der efter stemme med fødderne.

  Hvad med at vi respekt og vise tillid?

  Så tror jeg ærlig talt man kommer længere, de største modstandere af GFH vil altid være modstandere uanset om man kommer frem til en forståelse mellem klub og FA.
  12 enige · 4 god kommentar

 • Hvor mange medlemmer har fanafdelingen?
  1 enig
   
  • Mixt
  • Mixt   1. maj 2023   

  • @Ahijado Jeg kender ikke antallet af medlemmer, men der dukkede små 500 op til mødet i slutningen af januar.
   Det er en relativt lille andel af os, der kommer på Stadion eller holder med BIF i det hele taget.
   2 enige
   
  • TACKLER
  • TACKLER
   Betalende bruger
     1. maj 2023   

  • @Ahijado
   Der er lige knap 2.000.

   Det er dog værd at bemærke, at den som forening repræsenterer hhv. Brøndby Support, Svinget, Brøndbydamerne og Alpha - forstået på den måde, at alle grupperinger har indflydelse igennem pladser i bestyrelsen.

   …og ikke for at lyde som en øvbøv’er - så kan og bør alle der har lyst/behov for indflydelse, melde sig ind og stemme på den bestyrelse, de mener repræsenterer dem bedst overfor klubben.
   1 enig

  Se 7 flere kommentarer

 • Ruddi
 • Ruddi   1. maj 2023   

 • måske i skulle brage den fuldstændig af mod fck på fan siden,så viser i at i gerne vil skabe stemning,så kan ghf jo mærke hvad de forhandler om de har formentlig kun oplevet det på tv

---

 • Kom nu F..... videre
  Total børnehave
  Det er fodbold anno 2023 og fremadrettet! lev med det! Eller køb klubben selv.
  8 enige · 2 god kommentar
   
  • @BIF_Sherra staklerne har jo ingen penge. Jeg ser heller ikke at FA forpligter sig på nogen måde fx i forhold til pyro og uroligheder? Korriger mig gerne hvis jeg tager fejl.
   4 enige · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Fanafdelingen har lavet en række krav til klubben, men hvilken krav skal Fanafdelingen så selv leve op til og hvad bringer til med til bordet?, for som jeg har hørt det, så kan formanden for Fanafdelingen ikke grantere at stemmingen kommer tilbage selvom klubben skulle underskrive den aftale,.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • @ClausM
   FA er styret af Orang / Alpha
   1 enig · 1 god kommentar
   

 • Cappi
 • Cappi   1. maj 2023   

 • Ultrakommunistiske tosser. Troede virkelig ikke, at det var dem, der havde indflydelse i vores fanafdeling.

  Det er totalt uklart hvad I vil og hvad med at vise tillid som udgangspunkt?

  I får IKKE lov at skulle bestemme over noget de har smidt så mange penge i. Det forstår alle undtagen jer.

  Jeg er så pinlig over jer.
  4 enige · 10 god kommentar

---

 • Undskyld mig, men den mand er en klaphat. Jeg er langt fra en kæmpe fan og slet ikke involveret på aktieindehaver niveau, men jeg blev squ lidt sur, da jeg hørte det her interview.

  Hvem fanden tror han, at han er? Fanafdelingen og han gør det for fansene...? Alt den mand lukker ud er idioti og et tydeligt tegn på, at han tror fan afdelingen har noget at sige og er en eller anden medejer.

  Palmå siger det klart og tydeligt i hans interview efter dette. BIF er et børsnoteret selskab og man kan og må ikke operere på den måde. Det er simpelthen ikke sådan tingene virker i forretningsverdenen og der er ingen advokater for et børsnoteret selskab, der vil eller kan indgå i sådan en bindene aftale.

  Det er simpelthen dybt godnat og jeg er rystet over, at hele den her ballade er pågrund af sådan en uvidende og egoistisk holdning af den her fan afdeling.

  Og skulle han læse dette... SÅ TALER DU IKKE FOR MIG ELLER ALLE FANS !!!
  12 enige · 9 god kommentar

 • Kunne man forestille sig at en aftale, erklæring, hensigt, eller hvad det skal kaldes har gensidige forpligtelser mellem klub og fans?

  Vi savner alle Alpha tilbage på stadion. Vi savner alle den magiske stemning der har præget Brøndby if de seneste 25 år.

  Men det må være et absolut fåtal der savner vold på stadion, stadion indgange der stormes, anholdelser og dårlige overskrifter efter Derby, pyro bøder, pinlige sager med modstanderholdets fans der overfuses i s-tog osv. osv. Listen er desværre alen lang.

  Med FA´s tilgang til denne aftale fremstår vi fans som en række forkælede og fornærmede gruppe af mennesker der holder med Brøndby if, der flittigt bruger værdi begræbet, Brøndby DNA og fællesskab som redskab til at få det vi vil have. Og det vi vil have er ikke en mulighed i professionel fodbold. Eller med andre ord, alle klubber med kontraktlige forpligtelser overfor en ejerkreds, spillerkontrakter mv.

  Jeg håber at vi snart vågner op. Og viser at det der fællesskab, gælder begge veje. Som det jo ligger i ordets betydning.
  5 enige · 1 god kommentar

 • Det er stærkt irriterende, at den lille minoritet i Fanafdelingen har taget alle os Brøndbyfans som gidsler og blokerer, at klubben kan komme videre.
  8 enige · 3 god kommentar

---

 • Mixt
 • Mixt   2. maj 2023   

 • Nu har jeg set videoen igennem et par gange.
  Det er jo helt vildt, hvis FA-formanden virkelig bilder sig selv ind, at han repræsenterer alle os BIF-fans med de forventninger til klub & ejere, som han render rundt med: Krav på krav uden forståelse for hvad der kan lade sig gøre herude hos os andre i virkeligheden - og ingen modydelser/garantier den anden vej.
  Virkelig trist at høre på.
  4 enige · 2 god kommentar

 • jeg finder det bekymrende / tankevækkende at FA er de eneste der repræsenterer Brøndbys landsdækkende fanskare. Det er ikke en repræsentativ forsamling som er organiseret i FA. I den situations som klubben er bragt i er det alt alt for afgørende at når fans skal have en ret stor indflydelse på klubbens vision nedfældet i en erklæring/dokument/aftale/manifest osv. er man nød til at tage hensyn til alle de uorganiserede der bor rundt i hele landet. Det glemmer FA hvis fuldstændigt når de tror de er verdens navle. Må jeg gøre opmærksom på at da Brøndby Support startede med J. Mysander som formand kom de op på 15.000 medlemmer FA har ikke i nærheden denne repræsentation men udøver deres mandat som om de er centrum af fanskareren, men er de nu også det.....!

  Hvorfor er Brøndby Supports Formand og Næstformand ikke en del af Fanafdelingens bestyrelse, de burde da være obligatoriske medlemmer ?? og FA bestyrelses mandater burde vægtes efter den gruppe der står bag dem og ikke 1 til 1 mandater, det er jo ikke en holdbar demokratisk konstruktion og nu fejler klub-demokratiet BIG TIME.

  Glem nu ikke at Brøndby IKKE er en lille lokalforening i et lokalsamfund som alle geografisk er tæt på men har en landsdækkende Fanskare - Efter klubbens egne oplysninger udgør klubbens fans i Jylland ca.57 % af den samlede Fanskare UPS..!!
  så et system som kræver fysisk fremøde i Brøndby en Tirsdag aften fungere ikke
  - DET ER EN OMMER....

  Hvad synes andre, hvad tanker gør I jer...?
  3 enige · 3 god kommentar

 • Akj
 • Akj   3. maj 2023   

 • Jeg er ikke helt enig med dem der siger at fanafdelingen har taget os som gidsler. Jeg tænker at alle kan melde sig ind i fanafdelingen og derved have indflydelse på hvad der sker og hvad der bliver besluttet. Jeg tager hatten af for det store arbejde der er blevet lagt i at finde frem til en aftale både fra fanafdelingen og fra Bif/GFH.

  En ting jeg dog mangler og undre mig over er at forslaget ikke bliver sendt til afstemning så det kan besluttes om fans kan acceptere at det ikke er en juridisk bindende aftale. For hvis fanafdelingen forventer en juridisk bindende aftale vil jeg tro at dette aldrig kommer til at ske. Det som måske kan gøres er at pille nogle ting ud der kan være juridisk bindende mens resten vil foreligge som en hensigtserklæring. Lad fans stemme om vi kan acceptere forslaget som en hensigtserklæring og så kan vi forhåbentligt komme tilbage til vores elskede stadion og stemning igen.
   
  • Mixt
  • Mixt   3. maj 2023   

  • @Akj Når FAs formand går fra forhandlingerne uden at nogen fans får mulighed for at stemme om det nuværende dokument, så er det imo helt fair at bruge “tage alle os andre fans som gidsel”-vendingen. Men i øvrigt stor respekt for det store arbejde, der gennem rigtig mange år er blevet lavet af rigtig mange engagerede mennesker i og omkring klubben.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

---

 • Bare en ide: Fanafdelingen mener der kan laves en juridisk bindende aftale, med udgangspunkt i det aftaledokument der er udfærdiget, mens ejerne mener, at det ikke er muligt, da aftale dokumentet primært omhandler en række retningslinjer/politikker for adfærd, der ikke er klart målbare. Kunne det være en ide for 3 point at lave en artikel eller podcast, hvor I beder en eller to uafhængige advokater, med forstand på f.eks. virksomhedsjura, om en uvildig vurdering af hvem der har ret? (jeg ved godt hvad jeg tror, men det ville jo stå med en vis autoritet).
  3 enige · 1 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder