Foto: Freja Borne ©
NYHED

Viktor Kynde: En kamp på højt niveau mellem to gode hold

 
Læs reaktioner fra U17-cheftræner, Viktor Kynde, ovenpå det uafgjorte resultat mod FC Midtjylland lørdag eftermiddag.

  • Jakob Kjærgaard
   20. november 2023 - Klokken 14:04
 • Jakob Kjærgaard
 • Jakob Kjærgaard
  20. november 2023 - Klokken 14:04

Lørdag eftermiddag tog Brøndby U17 hjemme imod FCM på bane 2. Det blev en kamp, som Brøndby startede stærkt og også fortjent kom foran med 2-0 inden FCM fik bidt sig mere ind i kampen i en stærk 2. halvleg fra midtjydernes side. Det var en kamp på højt niveau i U17-ligaen med masser af tempo. Efter kampen havde 3point.dk en snak med cheftræner, Viktor Kynde, som var glad for det høje niveau i kampen og Brøndbys indledning;

"Generelt var det en rigtig god kamp, på et højt niveau, vi møder et rigtig godt hold - og vi møder nogle spillere. som vi skal bøvle med. Jeg er meget tilfreds med vores indledning på kampen. Vi starter godt, vi er ovenpå og som du siger, er vi bedst. Vi presser dem ned, har mange flotte angreb og skaber chancer på det vi gerne vil. Vi er også farlige på omstillinger. Det hører dog også med, at Midtjylland skaber ting den anden vej og de er også farlige. Så jeg oplever en start på kampen, hvor vi er bedst, men hvor det også lidt er en åben slagudveksling imod et godt hold. Vi kommer foran 2-0 og vi sidder på sidelinien og taler om, hvorvidt vi skal forsøge at kontrollere kampen lidt mere, men vi syntes, at det var mere interessant at forsøge at vinde den åbne kamp fordi det er vores stil og fordi vi synes, at vi har kvaliteterne til netop sådanne type kampe"

Imens Brøndby - i en tæt kamp - var det bedste hold i 1. halvleg var Midtjylland gode i 2. halvleg, hvor de i flere situationer gjorde det svært for Brøndby. Om 2. halvleg fortæller Viktor Kynde:

"Jeg oplever et hold i form af Midtjylland, som har indstillet sig meget på os og hvordan vi gerne vil spille - og det gjorde de godt. De forsøgte at dræbe alle vores kvaliteter og fjerne det fra kampen. Vi fik aldrig lov til at gå i det der normale høje og aggressive pres fordi FCM spillede langt og direkte meget tildigt. Derudover kan vi godt lide at spille centralt i banen, men FCM spillede aldrig ind i centrum, hvor vi kan sætte vores pres, men spillede meget på siderne. Det havde de stor succes med i 2. halvleg. I 2. halvleg kunne vi ikke rigtig løse det ift. at få vendt det om. Sådan en kamp kan man jo godt få over på ens egne præmisser, men det lykkedes vi ikke helt med. Vi står lidt tilbage med - både spillerne og staben - at vi ikke fik løst de udfordringer, som FCM satte os under godt nok. Det vil vi selvfølgelig evaluere på, fordi det er vi ikke tilfredse med, men jeg synes også, at vi må anerkende Midtjylland. De var rigtig gode i 2. halvleg og de havde virkeligt fundet nogle løsninger, som gjorde ondt på os. Jeg var meget imponeret over hvordan de fik ødelagt det vi gerne ville i kampen"

I 2. halvleg gav Brøndby en del chancer væk fordi de blev ramt på skarpe omstillinger. Brøndby kunne have spillet mindre aggressivt og trukket sig lidt tilbage for at beskytte sig selv noget mere, men for Viktor Kynde handler det først og fremmest om hvilken tilgang, der udvikler spillerne mest:

"Det blev en enormt åben kamp, hvor Midtjylland ofte kunne true os på tidlige bolden i dybden. Det havde også været en mulighed at trække os, trække os fra presset, at have længere faser på bolden for at opnå mere kontrol. Men så bliver det lidt en kamp mellem spillestil og uddannelse på den ene side og resultatet på den anden side. Der valgte vi - og det vil vi også gøre næste gang - at gå med vores identitet, spillestil og hvad vi mener uddanner spillerne bedst. Eksempelvis kom vores midtstoppere til at dække store områder i 2. halvleg fordi vi så ofte blev fanget i omstillinger. Der er det en metodisk ting. Er det bedst for Raphael (Canut, U15 spiller. red) at vi stiller os længere ned og har en masse spillere tæt på ham eller er det bedst for hans udvikling at han skal forsøge at dække store rum. I denne kamp skulle han løse måske 15, 1 mod 1-situationer mod en spiller, der spillede U19-liga i sidste uge og der tror på vi, at han får mere ud af at blive sat i mange af de situationer. Men selvfølgelig er der også en balance. Vi var ikke interesserede i, at det blev så åbent, men vi er heller ikke interesserede i på U17-niveau at lave nogle taktiske helt andre ting bare for måske at vinde en kamp. På akademiet snakker vi hele tiden om fremadrettet forsvarsspil. Forsvare fremad, presse fremad, bryde bolde. Det er vores identitet"

Afslutningsvist kunne Viktor Kynde fortælle om hvor han ser gruppen er pt. - og det er en tilfredsstillende udvikling han ser på Brøndbys U17-hold:

"Jeg roste drengene for, at vi for to måneder siden ville have tabt denne kamp. I de svære perioder i kampen er de ekstremt koncentrerede og de gør alt for at forsvare vores mål og for at få det til at lykkes. Ingen er opgivende og alle forsøger at bidrage til at få tingene til at lykkes. Det er også lige ved at det giver os en sejr, at spillerne bliver ved, fordi vi har en kæmpe chance til allersidst i kampen. Gruppen er et rigtig godt sted lige nu - vi har slået FCK, vi præsterede godt i Portugal og vi spillede en tæt og lige kamp mod Midtjylland.  Vores største fokus for denne gruppe er, at de skal blive klar til at tage næste skridt. Så vi bruger meget tid på den individuelle udvikling, for som hold er der ikke noget grundlæggende vi skal have fokus på eller ændret. Vi følger planerne og gruppen er et godt sted - og der er ikke noget som sådan vi skal ind at trykke på. For noget tid siden skulle vi ind at trykke på vores forsvarsspil og det synes vi er meget bedre nu" 

Næste kamp for Brøndby U17 er på lørdag på udebane mod Randers. Til kampen må holdet undvære Jacob Ambæk, Sander Larsen og Ali Al-Najar der er på landsholdstjeneste.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    19 dage siden   

 • Nu skal Kynde til at levere resultater i stedet for at tale om den enkelte spiller. Brøndby må være et topbudget i rækken, så ikke alt for meget mere af det Christian Sørensen snak.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder