Anis Slimane
Foto: Ian Nielsen / Ian Foto Sport ©
NYHED

VM-kvalifikation: Slimane og Tunesien klar til playoff i Afrika

 
Med en sikker sejr hjemme over Zambia er Tunesien nu klar til den afrikanske playoff om at komme til VM næste år. Brøndbys Anis Slimane fik hele anden halvleg på banen.

  • Anis Slimane
  • Steen Sørensen
   17. november 2021 - Klokken 05:54
 • Steen Sørensen
 • Steen Sørensen
  17. november 2021 - Klokken 05:54

I den afrikanske VM-kvalifikation er anden fase nu færdigspillet, og der er fundet ti gruppevindere, som skal mødes i playoff om fem pladser ved VM-slutrunden næste år. Blandt de ti er Tunesien, som tirsdag aften på hjemmebane vandt 3-1 over Zambia.

Anis Slimane fra Brøndby IF måtte tage plads på bænken, men blev skiftet ind fra starten af anden halvleg og spillede resten af kampen. Stillingen ved pausen var 3-0 til hjemmehoildet, hvilket gjorde, at anden halvleg blev lidt af en dødbider, hvor tuneserne mere eller mindre blot skulle have tiden til at gå.

Det fik også indvirkning på Slimanes indsats, som ikke var mere end lige præcis godkendt. Brøndby-spilleren var dog hverken værre eller bedre end sine medspillere i en rodet anden halvleg, hvor Zambia fik reduceret til slutresultatet 3-1 i 80. minut.

Zambia blev tildelt et klodset straffe, men Fashio Sakalas forsøg fra pletten blev flot reddet. Riposten røg imidlertid lige ud til Sakala fra skotske Rangers FC, som denne gang sendte bolden utageligt i nettet. Tunesiens mål i første halvleg blev sat ind af Aïssa Laïdouni fra Ferencvaros, Mohamed Dräger fra Nottingham Forest samt Al Ahlys Ali Maâloul.

Med sejren var Tunesien uafhængig af resultatet fra den anden kamp i gruppen, hvor Mauretanien og Ækvatorialguinea delte med 1-1. De øvrige ni hold, som er klar til playoff, er Algeriet, Egypten, Ghana, Senegal, Marokko, DR Comgo, Nigeria, Cameroun og Mali. Playoff spilles til marts næste år.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Lad ende Tunesien og Slimane komme med til VM. Der skal ikke mere end et par gode kampe til en slutrunde til, at hans markedsværdi kan stige markant.
  3 enige · 1 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021