Fodbold live resultater
Året efter Brøndby: Interview med Mads Hermansen

Skrevet af Per Bang, 1 måned(er) siden

Lige nu er Mads Hermansen i Tyskland som en del af Danmarks EM-trup, men knap et år efter han forlod Brøndby IF til fordel for Leicester City, var han tilbage på Vestegnen. Her trænede han med gamle, og en ny, målmandskollegaer for at holde formen ved lige efter noget af en sæson i det engelske.

 

De seneste 12 måneder har budt på 44 kampe for Leicester, landsholdsdebut, kåring som Årets Målmand i Championship samt oprykning til Premier League. Lige før Brøndby afsluttede sæsonen satte 3point.dk’s chefredaktør, Nanna Møller Karlsen, sig ned med Hermansen til en snak om året efter Brøndby.

 

Jeg ved, at du gjorde dit hjemmearbejde godt, inden du skiftede til Leicester. Men havde du alligevel regnet med, at det ville ende med at gå så godt?

- Jeg går jo altid ind i noget for at være den bedste. Og jeg vil også sige, at da jeg kom ind i ligaen, så kiggede jeg mig også omkring for at se, hvem der kunne være de bedste målmænd.

- Og så var det ligesom dem, jeg skulle være bedre end. Men det er klart, at hvis jeg havde siddet ned og skrevet nogle ting inden sæsonen, som jeg kunne drømme om, så ville det nok være det, som jeg har opnået.

 

Hvor føler du selv, at du har rykket dig i løbet af det år, der er gået i Championship?

- Jeg tror først og fremmest, at i og med at man går ind på et niveau, hvor det er højere end det, man normalt er i, så udvikler man sig automatisk generelt over en bred kam. 

- Der kan jeg mærke, at jeg fysisk har udviklet mig. Styrkemæssigt og styrkebaseret træning er noget, vi har rigtig meget fokus på og laver hver dag. Vi har også en fysisk træner kun til målmændene, som er meget omkring os.

- Det er selvfølgelig ikke noget, man altid kan se på banen, men der kan jeg mærke, at jeg har rykket mig meget. Så det er jo klart, at når man går ind i en helt ny spilfilosofi, og en ny måde at gøre tingene på, så er der jo meget nyt, og når det er helt nyt, så tager man også ofte nogle store skridt ad gangen. 

- Jeg synes helt klart, at der, jeg har udviklet mig mest, det er taktisk - at kunne se ting. Ikke at man derfor altid tager de rigtige beslutninger, men i hvert fald kunne se en situation og vide, hvad jeg har af muligheder og forsøge at tage den rigtige beslutning.

- Så tror jeg også det, at vi, til vores cadeau, har været så gode, som vi har, at modstandere er kommet og skulle spille mod os, og deres eneste fokus har været på at ødelægge kampen for os, det har gjort at, vi ligesom skulle finde nye muligheder.

- Så taktisk føler jeg, at jeg har udviklet mig mest. Men selvfølgelig også i færdigheder på bolden og længere spark, har jeg trænet meget på. Selvfølgelig også mit korte spil, men det har egentlig altid været naturligt for mig. Så en bred kam af gode ting.

 

Hvordan tror du, det bliver at spille Premier League i den kommende sæson?

- Jeg tror, at man skal have kæmpe respekt for den niveauforskel, der er. Men jeg glæder mig i hvert fald til at gå ind med vores filosofi. Vi er en hel gruppe, som tror på den måde, vi gør tingene på. Og det er også det, jeg glæder mig til.

- Nu har vi mødt både Bournemouth, Liverpool og Chelsea i den her sæson, hvor jeg synes, vi har gjort en rigtig god figur. Så jeg tror helt klart, at når man får noget tid, og man bliver ved med at presses til at spille på et højere niveau, så rykker man sig som spillere og som hold.

- Jeg glæder mig til at komme ind med vores filosofi og blive ved med at gøre de ting, som vi alle sammen tror på, er det rigtige for os.

 

Er der et sted, du glæder dig ekstra meget til at spille?

- Jeg tror bare, det at konkurrere på allerhøjeste niveau, det glæder jeg mig mest til. Selvfølgelig er der en masse fede stadions og mange af de bedste spillere i verden. At skulle spille mod dem, det bliver også sjovt at prøve. At skulle måle sig med dem.

 

Vi kan så godt lide, når vores tidligere spillere kommer tilbage. Det med at holde kontakten og ikke glemme alt det, der lå før. Er det vigtigt for dig at bevare jordforbindelsen på den måde - både til Brøndby, men også til Fyn, din familie, dine venner og alle de her ting?

- Lige for mig personligt er det jo det vigtigste for mig. At jeg er tæt med min familie og mine venner. Det er jo også mine venner, mange af dem, der er her i Brøndby. Jeg er gået her i mange år, så jeg nyder jo også at komme igen. Jeg ved ikke, om jeg vil kalde det vigtigt, men jeg synes, det er naturligt. For mig i hvert fald.

- Jeg ved ikke, om det er det for alle, men jeg finder det meget naturligt, at jeg kan spørge om lov til at komme her. At de tager imod mig med åbne arme, det er også noget, der betyder sindssygt meget for mig. Det tænker jeg også betyder, at jeg har efterladt et godt indtryk i den tid, jeg har været her.

- Så ja, det er mega dejligt at være her og nyde den tid igen.
 
Deltag i diskussionen
 • GARFIELD
 • GARFIELD
  Top kommentator
  Top gode
    1 måned(er) siden   

 • Tak for et godt interview og spændende læsning :)

  Tror med en ny landstræner at Mads H ikke er langt fra at blive første valget, i BIF har vi altid leveret gode målmænd, der er ikke mange andre superliga klubber som igennem tiden har haft klassemålmænd som os.

  Lars Høgh var en vigtig del af Mads succes. ligesom det beviser at med vilje, talent og hårdt arbejde, så kommer man tit meget langt. Mads er et forbillede for mange der har en drøm, om at spille på landsholdet eller i udlandet, han er ikke kommet sovende til sin succes og man bliver glad på hans vegne, også fordi han er ydmyg og har benene solidt plantet på jorden.

  Respekt herfra til Mads og tillykke med hans flotte succes, må det gå ham godt i kommende sæson, på nær de kampe mod United :)))) samt et godt EM til ham og landsholdet om kort tid.
  2 enige · 4 god kommentar

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner