Analyse: Brøndby for ringe på bolden

Skrevet af Kasper Pedersbæk, 18. juni 2020

Brøndby stillede mod AGF op med det mest defensiv udgangspunkt på midtbanen længe set i 3-5-2 systemet (som man har spillet med siden runde 12), og i høj grad kom det til at koste Brøndby dyrt, da man med Radosevic & Frendrup lå med to dybe 6’ere og kun havde Slimane som den offensive spiller af trioen. Før jul har vi set samme udgangspunkt, men der var den store forskel, at det var Kaiser der lå som den ene af de dybere midtbanespillere, en spiller som til trods stadig tog de dybe løb i feltet (og også heraf scorede en del af sine mål).

På grafikken nedenfor udstilles de problemer Brøndby havde kampen igennem, uagtet at billedet er fra slutningen af kampen. Bagkæden havde det ekstremt svært i opspillet, da midtbanen alt for sjældent gav dem muligheder for at vende spillet via dem. Positioneringen var for dårlig, og det blev ofte rigtig svært for bagkæden at distribuere bolden frem i banen. At Hedlund derudover flintrer rundt nede som centralmidtbanespiller giver mig associationer om de perioder, da Wilczek stadig var i klubben og man spillede 4-3-3, hvor spillet heller ikke fungerede optimalt og man så polakken trække dybt i banen for at modtage bolden i et frustreret forsøg på at påvirke kampen (fordi han ellers ikke fik bolden).

Analyse
3point.dk © All rights reserved

Afsavnet af Jung i bagkæden var stort i opspillet. Den teknisk stærke tyskers venstreben manglede ganske tydeligt, Rosted gjorde det fornuftigt, og havde også et 80% træf på sine 41 afleveringer, men man blev udfordret i opspillet, når AGF lynhurtigt og dygtigt skubbede sin midtbanekæde over i et aggressivt pres i Brøndbys opspil i venstresiden.

Nedenfor kan man se, hvordan AGF trykker Jacob Ankersen så langt over, så han er forbi midtercirklen, i et voldsomt aggressivt pres på Gammelby som boldholder. Brøndbys venstre wingback har et meget begrænset antal af muligheder (læs: ingen) udover den lange bold frem i halvrummet.

Analyse
3point.dk © All rights reserved

Midtbanen der ikke duede

Midtbanen var på mange måder nøgleelementet mod AGF. Uden det er fordi de tre spillere der startede isoleret set skal hænges ud for deres præstation. Men fordi de tre, sat sammen på den måde de var, udgjorde et alt for defensivt udgangspunkt, og fordi hverken Frendrup eller Radosevic har deres styrker i det fremadrettede korte pasningsspil (blot 13 fremadrettede afleveringer tilsammen i kampen). Slimane modtog kun 1 aflevering på AGFs banehalvdel i første halvleg.

Analyse
3point.dk © All rights reserved

Indskiftningen af Tibbling blev heller ikke den gamechanger som Niels Frederiksen givetvis satsede på. For udgangspunktet med Radosevic & Frendrup var stadig for defensivt. Ovenfor er midtbanen slet ikke afstemt da Tibbling skubber frem i et pres, for Radosevic & Frendrup bliver efter udnummeret 2 mod 3 og AGF spiller sig nemt ud af presset.

AGF angreb over venstre

Bruus startede som højre wingback, og han havde sine udfordringer i kampen. Offensivt var han hæmmet, ligesom resten af offensiven, at den totale mangel på opspil. Og defensivt var han udfordret på, at AGF meget målrettet angriber over Casper Højer i venstresiden. Ud af AGFs 11 afslutninger kom de 8 efter opspil i venstresiden, en del med Casper Højer som den direkte arkitekt.

Analyse
3point.dk © All rights reserved

AGFs taktiske setup er funderet i en solid organiseret defensiv, hvor man, når modstanderen er i boldbesiddelse og forsøger at etablerer et angreb, står i en 4-4-1-1 (de to kanter trækker ned på midtbanen og Bror Blume, oftest, skubber frem og bliver den evigt jagende spiller mellem midtbanen og angrebet, som skal genere modstanderens opspil).

Når AGF til gengæld angriber vil de meget gerne have backerne frem, og i særdeleshed Casper Højer i venstresiden. Centralt patruljerer Nicolai Poulsen området netop foran sine stoppere, og sikrer dem mod at komme i direkte løbedueller, da AGF helst gerne vil have lange bolde op til duel til deres udsmiderstore stoppere i Tingager & Backmann. Mod Brøndby havde AGF Benjamin Hvidt placeret et hak længere fremme, mens det så er de to kanters opgave sammen med den offensive midtbanespiller at søge i feltet. AGF vil gerne overloade det centrale rum på de tidlige indlæg som Casper Højer laver.

Tilbage til Bruus, som for ofte ikke fik skubbet frem i tide og lukket indlæggene fra Casper Højer i tide. Med 6 indlæg i snit pr. kamp er det essentielt at få lukket ham ned, hvis man vil minimere AGFs chancer for at score. Mod Brøndby lavede han 7 indlæg!

Konklusion

Brøndby havde det rigtig svært med at flytte bolden forbi AGFs første pres. De få gange det lykkedes for alvor var boldomgangen efterfølgende for langsom. Der manglede at blive besat positioner højere i banen som afleveringsmuligheder. Midtbanen blev for langt tilbage. Wingbackerne kom aldrig højt nok i banen. På toppen fik Hedlund & Lindstrøm tæt på ingen bolde at arbejde med, hvor de kunne bruge deres forcer i hurtighed og udfordringer, men fik tværtom serveret bolde i hovedhøjde til duel mod Backmann & Tingager.

Defensivt stod Brøndby forholdsvist solidt. AGF blev afvist i lige så høj grad som Brøndby ikke formåede selv at skabe noget frem i banen. Men det var primært takket være en defensiv solid bagkæde og en keeper, som var parat de få gange hvor det gjaldt.

Samlet set en utrolig ringe indsats, når man kun producerer 3 afslutninger over 90 minutter og end ikke indenfor målrammen. En indsats som simpelthen ikke er Brøndbytrøjen bekendt. Men det er ikke en enkelt eller to spilleres altoverskyggende dårlige præstation der gjorde udslaget, det var et taktisk setup der ganske enkelt fejlede.
Deltag i diskussionen
 • preben
 • preben
  Betalende bruger
    18. juni 2020   

 • Jeg er enig med dig , spec. om den dårlige bold omgang og deraf følgende langsommelighed, og for lidt bevægelseuden bold. men jeg tror ikke altså heller ikke vi har spillerne til hurtigt spil. Noget kunne afhjælpes hvis vi havde en spiller der kunne sætte en mand eller to, det bliver mere besværligt når der hele tiden skal spilles uden om modstanderne og de er mindst ligeså hurtige i opfattelse og fysik. Den del får vi nok set mere til mod fcm. Men Lad os håbe vi spille mæssigt kan overraske
   
  • @preben Der mangler på mange måder en mellemrumsspiller der kan vende med bolden. Mukhtar var god til det (da han ellers ikke havde hovedet i USA), Halimi kunne det (men var for langsom og dårlig i sin anden omgang i klubben). Tibbling har jeg ikke den store fidus til, men det er ham der kommer tættest på lige nu sammen med Slimane (som så til gengæld er meget ung og uprøvet).
   5 enige
   
  • @kasperpedersbaek Det er faktisk her hvor vi skal have Bjur på banen, det er netop en af hans forcer.. han skal bare have chancen!

 • Ruddi
 • Ruddi   18. juni 2020   

 • Slimane er stor fysisk spiller ,men alt for langsom,der mangler i den grad fart i spillet,det er for nemt for modstanderne at dække op,og så er det til med røv sygt at se på,når de så er sagt,er jeg jo godt klar over det vil tage tid at bygge et nyt hold op,efter tab af 3-4 stamspillere,der er byttet ud med egen ungdom,respekt for det
  2 enige

 • svak
 • svak   18. juni 2020   

 • Vi spillede med fire spillere fra 20 år og ned. Spillere på uvante positioner. Og uden Jung - en af vores bedste siden efteråret. Jeg synes faktisk, det er forventeligt, når økonomien ikke er til mere. Vi er pt. et top-6-hold, og at regne med at NF skal skabe mirakler meget kort inde i et langt, sejt oprydningsforløb er at nægte at se realiteterne i øjnene. Lad os være realister.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • preben
  • preben
   Betalende bruger
     18. juni 2020   

  • @svak det har du da ret i, betingelser og spillere er pt ikke til mere . Men en analyse af kampen er jo nødt til at indeholde de forhold der var til stede på dagen

 • Ivan
 • Ivan   18. juni 2020   

 • Bare NF kunne prøve at stille op med spillere på deres bedste og vante pladser. Så er jeg næsten ligeglad med hvem han stiller med. Allerhelst kunne jeg tænke mig en 4-4-2, som er bedst med de spillere der er lige nu. Schwäbe , Bruus, Hermansson,Maxsø og Rasmussen bagerst. Frendrup, Rado, Vigen og Tibbling på midten og Hedlund og Jobbe foran. Så kan han skifte Uhre ind forand, Fisker på midten og Rosted bagerst. Og senere Slimane på midten og Mraz når gassen er gået lidt af Midtjyderne.

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021