Fodbold live resultater
Artikel giver godt overblik over Brøndbys fankrise

Skrevet af Blågulhjerteklap, 26. februar 2023

Tipsbladet har bragt denne artikel. Den beskriver nøgternt og objektivt vores fankrise og de mange syn på GFH og en værdiaftale

https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/vaerdikamp-paa-vestegnen-deadline-naermer-sig

Håber en aftale kommer på bordet frem til 9. Marts, og at den kan få så mange med som muligt. Dem så så ikke vil være med, håber jeg vælger en anden og fredelig vej UDEN for stadion.

 
Deltag i diskussionen
 • God artikel. Giver et super overblik. Og endda med de fem krav i punktform.

  Jeg har det meste af tiden, været enige med, at man ikke skal betale udbytte til aktionærer.
  Men, det betyder jo også, at den eneste måde GFH kan profitere på dette, er ved et salg.

  Er det virkelig bedre for Brøndby IF? For hvis det er den eneste måde de må tjene penge. Så bliver vi jo solgt til højst bydende.
  Det er hamrende naivt, at tro andet..

  Så hvad er egentlig bedst når det kommer til stykket?
  5 enige · 5 god kommentar
   
  • ClausAmar
  • ClausAmar
   Betalende bruger
     26. februar 2023   

  • @Ville bliv vild ! Jeg tror ikke at dem der stiller dette krav er naive og tror andet.

   Faktisk tror jeg de (og mig selv inklusiv) forventer at Brøndby bliver solgt på et tidspunkt og det er den vej en del af penge skal hjem igen (om det så er om 5, 10 eller om 15år må vi se).

   Hvem vi så sælges til må tiden så vise og hvad det då betyder.

   Hvad er bedst er jo svær at spå om.
   Men hvis der lige hives xmill ud af klubben (måske fordi vi spillet champion League) og så står vi evt også med et kæmpe problem plus evt et salg til “lavest bydende”. En klub uden midler.

   Jeg tror dette er meget om hvor meget man tør satse. Man kan satse stort og vinde og man kan satse stort og tabe.
   Men hvor meget tør man satse/håbe på den store gevinst frem for evt risikoen ved konsekvensen hvis man taber:-)

   Sats i dette tilfælde er hvad du selv tror/håber/frygter fremtiden evt vil bringe. Og kan man overhovedet finde investorer der vil smide penge mm hvis dette er spille reglerne. Der er mange dilemmaer og mange gange sikkert en masse pest eller kolera valg. Men jeg tror jeg en sikker en ting. Man får ikke i pose og sæk, og slet ikke på den lange bane. Hvad der så er vigtigst for en selv er jo super subjektivt. Jeg er ikke super bange for GFH her og nu. Men hvem er en del af GFH OM 2 år, hvad vil evt nye GFH person galleri, hvem sælger de evt til, etc etc. Det har jeg en real bekymring omkring.

  Se 1 flere kommentarer

 • Tak for at dele artiklen! Den giver et meget godt billede på, hvad der (for mig og andre sikkert) sker bag scenen. Jeg har naturligvis prøvet at følge med via Brøndbylyd og forummet herinde, men artiklen giver et meget overskuelig billede af, hvad der rører med sig med forskellige fraktioner, værdiaftale osv.

  Uanset hvad det måtte ende med, håber jeg virkelig vi som fans kan nyde Danmarks bedste stemning på et stadion igen. Det gavner os, det gavner spillerne, og det gavner dermed klubben som helhed.
  5 enige · 3 god kommentar

 • Fin artikel, men jeg er af den overbevisning at alpha har skudt sig selv i foden. De har sat sig i en position med point of no return. Er de virkelig klar til at droppe at være fan for bif (tvivler). Hvorfor skulle de nye ejere acceptere deres krav. Jojo fans giver helt klart klubben værdi, men hvis vi kigger internationalt har klubber under Red Bull koncernen haft lignende fan opstandelser,men idag står der stadig 30 tusind fan på lægterne og hepper på klubben, selvom de pludselig hedder Red Bull. Alpha kalder sig specielle, men der har været andre fan grupper før dem og der vil være mange efter dem, hvis de vælger at droppe at styrer stemningen på BIF stadion. Lige nu melder de intet klart ud, så det er klart der ikke er andre der tager over. Det ville da være super hvis de nye ejere vil skrive under på deres krav, men om de skriver under eller ej kommer ikke til at ændre på jeg holder med BIF. Intet over klubben og bestemt heller ikke Alpha. Glæder mig til et brag af en kamp mod fcm på imorgen. Jeg tror på en sejr. (Med eller uden støtte fra lægterne).
  2 enige

 • Værdiaftalens deadline & de afgørende punkter:

  En ting er 100% sikkert - En aftale forudsætter at begge parter vinder noget med aftalen og ingen af parterne taber ansigt. Der er således lagt op til en ret vanskelig forhandlingssituation hvor et resultat alene vil opnås hvis begge parter er villige til at gå på kropromis og ikke står fast på ultimative krav.

  Helt centralt må det derfor betyde at parterne skal opfinde/formulerer et forståelsespapir
  omkring en Non dividend stocks model som begge parter kan leve med og som ikke på noget niveau, økonomisk osv osv. spænder ben for klubbens fremdrift.

  Måske kan GFH gå med til at eventuelle fremtidige overskud/spillersalg osv. geninvesteres i klubben/truppen,med lidt god vilje kan der nok strikkes en model sammen evt. med nogle åremåls klausuler osv. mere interessant synes jeg det bliver at se hvordan punkt 3 at; Frivilligt arbejde bør ikke være et middel til ejernes profit - kan implementeres, er der nogen som har et bud på det og hvad er jeres forventninger osv.
  Forza BIF

---

 • En vigitg pointe der er værd at nævne her, det er, at der for GFH ikke er noget dokument de bare kan skrive under på, og dermed imødekomme kravene. Så selvom GFH havde lyst til at godkende alle krav, så kan de ganske simpelt ikke gøre det.
  Så det med at der er stemningsboycut indtil en aftale er underskrevet, det har virkelig lange udsigter

  Der fem krav er altså ønsker, hvilket Bevar Brøndby IF også selv skrev i deres pressemeddelse.

  " Hvad der konkret skal stå i en sådan aftale er op til Fanafdelingen. I ‘Bevar Brøndby IF’-fanbevægelsen er vi er ikke enige om alt. Men kommer herunder med vores ønsker til punkter, en aftale som minimum skal indeholde for, at vi igen er sikret, at alle parter i fællesskabet arbejder for de samme mål.

  Vores ønsker til en aftale:
  Brøndby IF’s unikke identitet skal bevares og beskyttes
  Frivilligt arbejde bør ikke være et middel til ejernes profit
  Brøndby IF skal altid handle med egne interesser som øverste prioritet
  Brøndby IF’s langsigtede overlevelse er det vigtigste
  Brøndby IF skal ikke medvirke til yderligere kommercialisering af sportens turneringer
  "
  Så hvis man tror at GFH bare kan skrive under, også er alt løst, så er det ikke sandheden.
  Men jeg synes også vi mangler nogle klare ønsker fra Bevar Brøndby IF - eller så kan nedenstående også tolkes som mine egne ønsker, hvis der bliver lavet en aftale.

  Til hvem skal GFH stå til ansvar overfor, hvis den underskrevne aftale brydes?
  - hvis der sker et kontraktligtbrud, hvem skal så kompenseres for dette? er det fanafdelingen, der potentiellet skal sagsøge GFH for x-antal millioner, hvis der skulle opstå et twist?

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner