Fodbold live resultater
Dagen derpå, tomhed, skuffelse og shawarma med alt for meget chili (mindre debat oplæg, mere tanke opkast)

Skrevet af thorrium, 20. october 2022

Nå, jeg sidden uden for lejligheden og venter på at mit warhammer jeg har primet tørre, og tænkte jeg ville formulere mine tanker som 2 generations (og livslang) fan af Brøndy.  Hvis i læser dette, så betyder det nok at mit tankemylder er blevet kastet vildt og voldsomt op i denne tråd, så ja...    jeg håber det er læseligt.

Jeg er fra Albertslund, livslang beboer på Vestegnen, jeg har stået på stadion siden min far var sikker på at jeg kunne huske de fleste sange (så 6 års alderen),  Det er simpelthen snart blevet til et kvart århundrede for mig som fan, og 20 år siden at jeg som 10 årig rigtigt begyndte at finde ud af hvad det ville sige at holde med Brøndby.
Jeg kan ikke komme uden om at jeg elsker klubben, jeg har forfan dets logo på mit bryst, hvilket gør at jeg bliver så pokkers trist efter præstationen igår.  Alle os der har rundet de 25 og som har fulgt klubben kan med sikkerhed huske midten af nullerne, efter Laudrup forlod os.  Det jeg plejer at bruge som øjebliksbilledet er at René kaldte os for en syg patient, og at vi smed rundt om os med lånte penge. Det var sådan set horribelt.   Vi som fans satte os op mod klubben, vi udvandrede Faxe tribunen (Sydsiden for dem der er nye til fan siden) i protest mod Anders Bjerregaard og senere (hvis jeg da ikke husker forkert) også mod papa Per.  Vi holdt fast i Supra Societatem Neno, ingen over klubben da det virkede til at den gamle gaarde var begyndt at se sig selv som værene Brøndby.
Vi overlevede den konkurs truseel i der var i 13, som jeg mener var kolminationen af bank fiaskoen med Interbank, som begyndte den voldsomme negative spiral vi kom ud i økonomisk tilbage i 92.  Ligeledes overlevede vi sku og blev i Superligaen.  Jeg husker det som en af de få gange jeg har set min far græde.

 

Vi kom igen i årene efter, Thomas Frank, AZ og nu NF har alle været med til at vise at klubben hører til i toppen af superligaen, vi har materialet, vi kan vinde kampe, vi er Bøndby IF, og vi skal ligge og kæmpe i toppen af superligaen for mesterskaber.  Men når vi fejler så gør vi det sku med mandsmod, og blod på trøjen.
Eller det troede jeg i det mindste.

Kampen igår, den som har gjort mig utroligt trist (for at sige det på en pæn måde), efterlader mig med en tomhed grundet skufelsen.   Jeg kan godt leve (omend modvilligt) med at vi flopper en sæson eller to, ligesom jeg kan huske de andre gange vi har fejlet mod divisions hold eller har været tæt på det. (Var det mod Hvidovre at Mike Jensen sagde at vi skulle ud og kneppe dem, hvorefter vi ryger ud??)
Men i alle de kampe, havde jeg føelsen af at drengene kæmpede for sagen, de blødte for at vi kom tilbage.    De blev frustreret og hev kort hjem der var hjenedøde (igen jeg tror det var Mike der hev et idiot rødt mod Hvidovre...  nogle der kan huske det), men de VILLE noget og det gjorde det muligt at kommer forbi hele fiaskoen.

Igår så jeg en start ellever som jeg uden ironi kaldte stærk i forhold til en 2 divisions hold.  Jeg formodedet at vi kunne vinde, og selv hvis det gik helt galt, så kunne vi stå imod og sætte nogle spillere ind som kunne vinde kampen for os.    Aldrig har jeg måtte æde mine egne ord så voldsomt.

Jeg ved ikke hvordan jeres dag i går efter kampen var, eller hvordan i er kørende idag, personligt hakkede jeg noget kebab i mig og en halv flaske portvin og så kampen mod Horsens i 13.  Det er efterhånden blevet min go to når jeg skal mindes om kan komme tilbage selvom alt ser sort ud.

Jeg tror jeg vil slutte af, mine figurer er tørre og jeg er begyndt at fryse, mine tanker går bare tilbage til René og den syge patient han så, men som vi andre ikke ville eller kunne acceptere skulle modtage hård behandling.    Er vi ved at nærme os den samme situation igen?      NF har selv sagt at han modtog et hold fra AZ som var i kamp god form, som forstod hinaden og var top motiveret.  Han modtog et hold der mere eller mindre fungerede (ikke for at tale om AZ).    Hvad har vi ses siden?    En masse indkøb af spillere der skal have 6-12 måneder før de kommer i omdrejninger (de så vi også i slutningen af AZ).  Profiller som ikke slår til, eller som har brug for en makker (Greve er begyndt at fungere med Vallys).   Alt for sene indkøb som betyder at vi taber momentum i den interne liga, og vores opstarter går til spilde.

Sidder vi idag med en patient som har fået et tilbagefald?    Jeg fygter det, og jeg frygter oprigtigt hvad denne sæson kan betyde for de næste par år, hvor vi jo nok skal forvente en ny ejer.

edit:  det tog mig sku alligevel så lang tid at skrive, at siden loggede mig af -.-
Deltag i diskussionen
 • Joblar
 • Joblar   20. october 2022   

 • Dagen derpå: skuffet, flov, pinlig berørt, sur, gal, forfærdet, rasende og komplet uforstående overfor at bestyrelse, ledelse, trænere samt spiller i Brøndby kan finde på at pisse fans så meget op og ned ad ryggen som man gjorde igår, tag jer for fanden da sammen, og det skal være lige nu.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @Joblar kan du oplyse hvordan bestyrelsen og ledelsen har pisset fans op ad ryggen igår, det forstår jeg ikke lige

 • På den korte bane er jeg ikke så nervøs. I går var et lavpunkt, men tror også at spillerne viser en trods reaktion på søndag. Når det så er sagt, så har vi fire kampe tilbage inden VM. Herefter skal der laves en evaluering om hvilken retning klubben skal i. Niels virker som en færdig mand. Om det bliver til vinter han fyres eller man lader kontrakten løber ud ved jeg ikke, men han virker ikke som manden der skal vende dette. Derudover skal man finde ud af hvad alle de spillere med kontraktudløb skal. Vi har mange spillere med udløb til sommer: Hedlund, Rosted, Gammelby, Mikkelsen, Maxsøe, Mensah, Pyndt osv. Det er løntunge spillere mange af dem og vigtigt man finder en løsning, så et nyt hold kan spilles sammen i løbet af foråret.

  Jeg håber og tror på at spillerne og Niels er så professionelle, at de virkelig står sammen og giver den en skalle de sidste fire kampe, så må vi se hvad der sker. Personligt mener jeg at der er mange spændende trænere som jeg tror også vil have en interesse i at komme til Brøndby. Jeg tror en konstellation med Per Frandsen som cheftræner og Per Nielsen og Agger som assistenter kunne være spændende. Ellers er der Wieghorst, Brian Reimer, Glen Riddersholm, David Nielsen, Jesper Sørensen som jeg tænker man har i overvejelserne.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @Bæredygtig Brøndby

   Jeg vil rigtig gerne have at NF får lov at løbe sin kontrakt ud, det ville gøre mig glad at se en træner slutte på ordenlige vilkår og ikke grundet en opsigelse. Men det kræver at han løfter holdet op i top 6, og sikre os en kval plads til næste sæson. Kan han ikke indfri dette, så bør man skille sine veje hurtigst muligt, få en midlertidig løsning ind, mens man leder efter en ny træner som vi gjorde med AZ. Hvilket jeg mener man allerede burde være i gang med.

   Af de spiller du nævner, er det kun Hedlund, Maxsø og Mensah jeg mener kan være intressante, og det kommer an på aftalen. Resten skal sælges hvis muligt, eller også skal de have et klap i bagen og ønskes god tur til deres næste opholdsplads. De har ikke vist nok(noget). Mikkelsen skal overgive sin plads som 2 målmand til den næste der skal stå efter Mads.

   Mht trænere... jeg ville HADE at se David Nielsen eller Glen Riddersholm hos os. Den ene er FCK mand, den anden er Glen, som jeg finder usympatisk.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 4 flere kommentarer
   
  • retrograde
  • retrograde
   Betalende bruger
     21. october 2022   

  • @Bæredygtig Brøndby
   Nu vi for sjov smider nogle trænernavne på bordet, så vil jeg som outsidere pege på Morten Eskesen og assistent Mikkel Thygesen i FC Helsingør. De gør det faktisk ret godt ud fra det materiale de har at arbejde med og Mortens tilgang til særligt det mentale er interessant.
   Ved godt det hverken er store (træner) navne eller måske særlig sandsynligt, men en honourable mention synes jeg godt de kan få.

 • Jeg har det på samme måde, men dit historiske oprids af Brøndbys tidligere kriser er måske også meget godt til lige at minde os også om, hvordan det har været værre før og hvordan vi altid har formået at overvinde kriserne. Nederlaget i pokalen og måden det foregik på indgår nu som et sort kapitel i Brøndbys historie, men jeg mener stadigvæk at truppen har potentiale til meget mere. Og jeg tror også, at Niels Frederiksen er den rette til at stabilisere holdet i hvert fald på kort sigt. Jeg har tidligere altid forsvaret ham, men mod Aarhus Freja satte han sgu det forkerte hold. Og undervurderede modstanderen.
  1 enig
   
  • @Michael Hansen

   Jeg mener ikke vi skal glemme vores sorte år. Og i mit tilfælde er det i dem at jeg blev en rigtig Brøndby fan.
   Jeg snakkede med min ældre fætter som også er fan, og det mesterskab vi vandt i 21 er faktisk det første jeg virkelig kan huske. Laudrup tiden var super fed, jeg ved jeg var på stadion. Men hele den periode er blank for mig, og er blevet overskygget af den sorte år.

   Modstand bygger karakter, og jeg husker ikke meget andet end modstand som Brøndby fan.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner