Dalende stemning på stadion..???

Skrevet af Berg1964, 18. juli 2022

Jeg er sæsonkortholder bosiddende i Århus og tager færgen over hver/hver anden weekend for at se vores drenge og ikke mindst for at få det kick og den stemning vores fantastiske fans leverer gang på gang.. Men... Har efter den forgange sæson samt vores første hjemmekamp i denne (nuvel, folk er på sommerferie) følt at stemningen daler. Folk på langsiderne deltager mindre og mindre i den fælles opbakning og jeg mærker ikke det samme sus som tidligere...Det er som om at stemningen isolerer sig mere omkring sydsiden, hvilket er brandærgeligt... Står jeg alene med den oplevelse? Og kunne man evt. tænke nogle initiativer som gjorde man fik hele stadion med.. ? Kunne man evt tænke noget om de sange vi vælger? Kan man tænke i mere fælles approach og pondus ??? 
Deltag i diskussionen
 • Mærsk
 • Mærsk
  Betalende bruger
    18. juli 2022   

 • Jeg var selv på stadion i går og havde lidt den samme oplevelse… Jeg var en af de få som var højlydt på sydsiden øvre…
  Jeg tror vi ville have godt af at man inkluderede en form for kapotårn/højtaler oppe på øvre, for det lader til at der er en del som gerne vil deltage, men som ikke lige helt fanger sangen eller føler sig “tvunget” til at deltage da det ikke fungerer som et såkaldt “stemningsafsnit”.
  Jeg tror der er plads til at man kan forbedre stemningen ved at hive SS-øvre bedre med
  1 enig
   
  • @Mærsk Og måske man kunne udvide den idé til flere tribuner.. Det er helt klart også min fornemmelse at folk ikke rigtig kender/ føler sig trygge ved sangene. Fra min nye plads på langsiden er der længere til sydsiden og jeg kunne vitterligt heller ikke altid høre hvad der blev sunget ...

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    18. juli 2022   

 • Der var faktisk et BrøndbyLyd afsnit for kort tid siden, hvor de vist snakkede om faninvolvering, eller noget i den stil. Her blev det påpeger, at man måske kunne/burde gøre mere, for at involvere alle fans på stadion. Og måske man kunne bruge flere af den ‘gamle klassiske’ sange, for at få alle med.

  Jeg tænker der kan side familiefædre med små drenge, som meget gerne vil deltage. Men far har måske været væk fra stadion et par år og kender ikke de nye sange. Sønnike kender kun klassikerne, som far har lært ham eller han har set i TV.
  Det er langt fra alle, som laver lektier op til en kamp og indøver alle de nyeste lyriker.
  Jeg kan heller ikke synge med på alle sange når jeg går til koncert. Men elsker at skråle med, når en af klassikerne kommer på.

  Jeg tror der er mange der føler sol ekskluderet, hvis Sydsiden lukker sig for meget om sig selv, stiller for store krav til dem der vil deltage i stemningsskabningen og holder deres egen, lukkede, fest.
  4 enige · 2 god kommentar

 • mp80
 • mp80   18. juli 2022   

 • Enig i stemningen ikke er som før, dog har sangene også haltet gevaldigt. Håber snart man finder på bedre sange, tror det har en del af skylden. Der er meget stor forskel på det man sange i 80’erne, 90’erne og så til det man synger i dag. Det gyngede langt mere før i tiden. Det samme gælder også Landsholdet, men det kan også være man bare er blevet det ældre.
  2 enige
   
  • TACKLER
  • TACKLER
   Betalende bruger
     19. juli 2022   

  • @mp80
   Jeg tror du har ret i, at det spontane og medrivende, havde bedre vilkår i “gamle dage”. I takt med at sydsiden er blevet mere organiseret, er spontaniteten forsvundet - fordi alt startes fra capo-tårnet.

   Det er i mine øjne både godt og skidt, godt; fordi der er konstant stemning og lydkulisse på kampene, skidt; fordi der ikke altid tages hensyn til kampen - det er min oplevelse, at sangen på sydsiden nogen gange er vigtigere end hvad der sker i kampen.

   Når tribunen er så hårdt styret og hele tiden er syngende - tror jeg - er en del der står af. Se evt. hvor relativt mange der selv på sydsiden ikke hopper, laver fagter eller deltager i klap mm.

   Der er flere der tidligere har brokket sig over, at der er for mange turister/groundhoppes på syd - og at det dræber stemningen, det oplever jeg ikke - jeg tror nærmere at de stemningsskabendes ønske om, at være der 100% ikke afspejles i gennemsnitsfanen, der måske kun er der 75-90%. Når fraværsprocenterne i de enkelte sange ikke er koordineret og når kampen samtidig ikke sparker liv på lægterne, er der således lange perioder hvor det kun er de få 100 i midten der giver den rigtig gas - og det er ikke nok til, at få stadion med.

   Jeg synes at de stemningsskabende gør en kæmpe indsats, men de har ikke 100% forstået hvordan de får hele sydsiden til at deltage aktivt igennem en hel kamp.. På den måde er capotårnet blevet offer for egen succes - ingen tager længere initiativ, alle venter på at retningen sættes centralt. Kan man så ikke lide pladen der sættes på - snakker man videre til den næste.
   Der har de seneste år været en tendens til skideballering fra capotårnet når stemningen svigter og der snakkes for meget, der bliver også tit opfordret til, at mobilerne pakkes væk.

   Jeg tror ikke at voksen skældud er vejen frem, vi er som fanbase langt mere trodsige end fx. medløberne inde i “Siloen” - tænk bare på deres jubilæumstifo, jeg tror ikke man havde fået en brøndbyer, til at stå en en plastikregnfrakke i 90 minutter.

   Jeg tror at løsningen er, at de stemningsskabende istedet for at virke fra et “hårdt” center på tribunen, skal sprede sig mere ud, både fysisk og vokalt. Istedet for at “slå” folk i hovedet med manglende deltagelse, så skal de hjælpe, samtale, påvirke positivt bredt på tribunen. Tænk hvis der stod tre mand spredt på sydsiden med megafoner og sang “med” deres medfans, istedet for at skiftes om den samme mikrofon, for at synge “til” deres medfans.

   Jeg er ikke fortaler for nedlæggelse af alpha eller capotårnet for den sags skyld, men for at have et vokalt stadion (som var der vi kom fra) skal vi have en samlet sydside - og det oplever jeg ikke i øjeblikket.

   Jeg ser selv kampene og sydsiden fra Svinget.

   /T
   2 enige

 • Jeg er en af de “kedelige” på langsiden. I mine teenage år og i start 20’erne var der fuld gas på tribunen, men i takt med jeg har et “High performance” job, fået børn mm. så er stadion et sted hvor jeg reelt kan slappe af. Jeg er med på 3-4 ting, hvor man involverer stadion overordnet set. Men det er utopisk at tro, at hele stadion kan være med. Nogle af os kommer som gamle Brøndby drenge, men i anden sammenhæng end for 10 år siden :-)
  3 enige


 • Forstår ikke dette opslag efter kampen mod GF - jeg synes der var fin drøn på og stemningen blev bla. bemærket af TV3 kommentator- holdet.

  Set over de sidste 15 år er stemningen kommet mere og mere ud til hele stadion - jeg synes langsiden var ok med i går.
  2 enige

 • Uge 28 er en af de uger på året hvor flest er på ferie, så muligheden for at flere af dem du oplevede på stadion, er billetter de har fået men ikke er på plads når ferien slutter. Jer fans der rejser fra nær og fjern og bruger en hel dag, skal have tak for at støtte klubben, ligesom de mange fans der rejser med på udebane for at se BIF. De har min respekt herfra, trækker lige dem fra der laver ballade og skader vores omdømme.

  Måske har sydsiden udviklet sig hurtigere end langsiden gør og de kan ikke følge alle sange, kampen mod AGF var med en god gnist, men vi skal nok lidt længere ind i sæsonen, folk skal lige varmes op :) men enig i måske kommer der for mange nye folk ikke kender på langsiden og Sydsiden synger færre af de gamle sange.

  Jeg husker særligt en kamp hvor hele stadion gyngede og der lå der sedler på alle sæder overalt på stadion, det gjorde alle sang med det var en magisk aften, jeg er sikker på det nok skal komme, hvem ville ikke gerne komme til sådan en stemning i hver kamp:

  https://www.youtube.com/watch?v=Q2EWHJKtiXc • Hvornår er bølgen sidst sat i gang på Vilfort Park, synes ikke rigtigt det sker mere, det er en skam for her kan selv bedstemor og barnebarnet deltage, hvorfor...! måske, som det omtales andet sted her, fordi Capo tårnet styrer det hele meget stramt og ikke får bredden med, men kun eliten på det centrale dele af Sydsiden.

  Udover bølgen kan også det Islandske klap og eller andre klappe nemt inddrage hele stadion, her kan alle igen være med, Sydsiden og Capo tårnet skal vide at der er ingen over klubben og sydsiden er, i al respekt kun, en vel ca. 1/3 del af gæster på stadion og vi skal ikke glemme de sidste 2/3 dele - eller det numeriske flertal som også betaler for at komme på stadion.

  Kan Fanafdelingen / Direktionen i fælles fodslaw med hele klubben ikke tage sagen op og sørge for en fælles arbejdsgruppe som kan arbejde med at strukturerer og udvikle kulturen så vi ikke ender med at det kun er hardcore Sydside-fans der synger,klapper og hopper. Der er mange muligheder for at nytænke og videre udvikle fankulturen, som er ret stereotyp og snæver, som den er idag, hvad med at orkestrere processen bedre evt. ved at udleverer sangtekster til familieafsnit osv. osv. og kan storskærmen ikke inddrages og hvorfor kun et Capotårn, der kan da sagtens være 2 eller 3 som kan have deres eget niche repertoire ved siden af hovedtårnets på Syd - det kun fantasien der sætter begrænsningen, tilknyt evt. en kompetent facilitator der kan være med til at løfte opgaven og faciliterer at der frit kan tænkes ud af boxen, så vane tænkningen ikke tager helt over..!
  Husk al begyndelse er svær - At bygge nye kulturelle institutioner op er endnu sværere og meget tidskrævende og måske der undervejs skal rives nogle pyramider ned helt eller delvist - det vil kræve en hel del mod og mand/kvinde hjerte.
  Pip pip så jeg færdig......!

  FORZA BRØNDBY
  1 enig
   
  • mimor1
  • mimor1   20. juli 2022   

  • @Rasmus Stephansen elsker vi laver den islanske

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER