Fodbold live resultater
FANAFTALEN - Stem JA

Skrevet af Supporter i 40 år, 11. juni 2023

Jeg har ikke rigtigt kunne finde en ordentlig betegnelse på dem, der IKKE er Orange eller IKKE bakker op omkring Orange demonstration og stemnings strejke - i mangel på bedre; kalder jeg dem GFH støtter. 

**********

 

Det gamle Fællesskab er dødt

Fællesskabet døde allerede da Jan Bech Andersen købte klubben - men mange opdagede det ikke: JBA optrådte jo i tide og utide, iført Brøndby klaphat, som selvudnævnt 'frelser'. 

Nu burde det være åbenlyst for alle! Et multinationalt selskab ejet af delvis ukendte Amerikanske gmænd/spekulanter - og en Forening med socialt engagement og med massivt frivilligt/ulønnet arbejde - kan ikke være sammen i et Fællesskab; det er et paradoks og en umulighed. 

Og selvom man ikke ser et paradoks i liberalisme overfor socialt Fællesskab - Så er Fællesskabet splittet i to - Og det gamle Fællesskab er dermed dødt

Men der er måske en udvej :-) 

**********

PSE - GFH konkurrence

FCK potentiale:

**Der bor 800.000 mennesker i København (1.4 mill i Storkøbenhavn)

** Parken genererer kæmpe indtægter uden om fodboldholdet.

** Fck har i de sidste 20 år haft en unik position i Danmark: Sportsligt og økonomisk

Brøndby potentiale:

** Der bor 35.000 mennesker i Brøndby (270.000 på Vestegnen) 

** Stadion har stort set ikke indtægter, udover det fodboldholdet genererer. 

** I de sidste 20 år har Brøndby fået tilført flere penge udefra (aktieemissioner og Kasi millioner) end FCK - alligevel halter vi langt efter FCK. 

Skal vi konkurrere mod FCK, udelukkende med normale liberalistiske værktøjer, så taber vi kæmpestort - vi taber også stort på tilskuer/fans potentiale til stort set alle andre SL klubber. 

Grunden til, at vi på trods af manglende potentiale, har ligget i top 3 de sidste 20 år (og før det, var suverænt nummer et) er klubbens sociale Fællesskab: En lokalt forankret Forening, med en meget stærk opbakning fra resten af Vestegnen og med tusindvis af fans over hele landet. 

Hvis jeg boede i Ålborg eller Høje Taastrup, og i dag skulle vælge et fodboldhold fra København; så ville jeg vælge PSE (med 3 Danske rigmænd) - fremfor GFH.

**********

Konflikt mellem de Orange GFH støtterne

De Orange har påstået, at de har kæmpet for værdier og Fællesskab - Dem, der bakker op omkring GFH, har ment, at man støtter hold og klub betingelsesløst, og ikke stiller spørgsmålstegn ved GFH. 

Denne konflikt har til tider været meget voldsom. MEN VI ER JO ALLE SAMMEN BRØNDBYFANS. 

Før GFH købte klubben, kunne vi også være uenige, men vi havde en fælles passion, og et fælles samlingspunkt: Brøndby IF og Fællesskabet. 

**********'

Det nye Fællesskab

Fan Afdelingen og GFH har nu forhandlet en Fanaftale igennem. Fanaftalen er helt unik i Dansk og International fodbold. Måske kan denne Fanaftale danne grundlag for et nyt Fællesskab. 

Er aftalens juridiske del stærk nok? Og er hensigtserklæringen et nyttigt og effektivt værktøj i samarbejdet mellem FA og GFH - eller bare en 'sludder for en sladder'?

** Jeg er nødt til at tro på, at aftalen er god nok - mit alternativ er: NUL fodbold - og jeg tror på, at det er det bedste resultat, FA kunne opnå. 

** For alle fans (inkl GFH støtter?) må det da gælde, at en aftale er bedre end ingen aftale 

** ALFA stemmer blankt - fuld respekt herfra. Af idealistiske grunde kan de ikke stemme ja - af pragmatiske grunde er jeg uenig i ALFA's beslutning. 

Hvis der stemmes JA til Fanaftalen - og hvis alle (både Orange og GFH støtter) bakker op omkring aftalen - og hvis den Aktive fan bevægelse genindtager Sydsiden for fuld udblæsning:

Så kan denne Fanaftale blive basen for et nyt Fællesskab - noget der skiller os ud fra de andre virksomheder i Dansk fodbold - og MÅSKE kan vi så bevare Brøndby IF, som et lokalt forankret fodboldhold, med en meget stærk opbakning fra resten af Vestegnen og med tusindvis af fans over hele landet. 

VI ER ALLE BRØNDBY FANS - MEN VI BEHØVER IKKE AT VÆRE ENIGE OM ALT - SÅ STEM JA I DAG - OG BAK OP OMKRING FANAFTALEN - VI SES EFTER SOMMERFERIEN
Deltag i diskussionen
 • BrianV
 • BrianV
  Betalende bruger
    11. juni 2023   

 • Stem JA.. og lad os så komme videre.
  4 enige · 2 god kommentar

 • Sådan kan du slet ikke gøre det.

  FCK er en ballon der er pustet op, tror du de for sjovt vil sælge fitness, Lalandia mm det er helt sikkert grundet store tab pga de sportligt har været en mindre succes de senere par år.

  Det er banken der har holdt dem i live.

  Du nævner hvor mange mennesker der er, men det handler om fans og der kan du tage hele landet med i BIF også mange der bor i KBH

  Så man kan ikke gøre det op på den måde supporter :)
   
  • @Brøndby if for evigt
   Tror du virkeligt, at de Jyske milliardærer, der ejer PSE (og angiveligt er helt uinteresseret i Fodbold) vil acceptere underskud i fodbold afdelingen - det tror jeg ikke.

   Jeg tror, at fck generer masser af penge fra: Europæisk Gruppe spil hvert år, og dermed øgede sponsor indtægter, og fra store årlige spillersalg.

   Min påstand er, at Brøndby er så store, som vi er - fordi klubben er mere end bare et Fodboldhold.
   1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • @Supporter i 40 år
  Må jeg ikke venligt opfordre til at du fremover undlader alle de politisk ladede budskaber i dine indlæg. Det er et fodbolddebatforum det her, ikke DKPs hjemmeside. Og jeg tror ikke jeg er den eneste der er ved at være træt at af læse det ene indlæg efter det andet om spekulanter, skattely, profitmageri, at noget er dårligt fordi det er amerikansk osv osv.

  Døm GFH på det de gør, og ikke det du mener de er.
  6 enige · 4 god kommentar
   
  • @Christian Brøndbyman
   Må jeg venligst opfordre dig til at kommentere på indlæg - eller gå en tur ud i solen.

   Og iøvrigt - alt er politik
   1 god kommentar

  Se 8 flere kommentarer

 • mp80
 • mp80   11. juni 2023   

 • Dem der ikke støtter demonstration eller er orange, dem kalder vi GFH støtter???

  Hvad med vi kalder dem Brøndby fans, det er nogen som støtter klubben og holdet, ejer kommer og går, hvilken grund de kommer til klubben kan være forskellig, men fans kommer fordi de elsker klubben og bakker den og holdet op i med og modgang
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • @mp80
   Øh...
   Vi er alle Brøndby Fans.
   Så du må komme op med et bedre navn, til de Brøndby Fans, der IKKE er Orange :-)

  Se 2 flere kommentarer

---

 • Barca
 • Barca   11. juni 2023   

 • At under 8 % stemmer nej er super fint resultat synes jeg :) Lad os komme videre nu....
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • @Barca
   Og 75% stemmer JA - Super resultat.

   Jeg håber, at vi alle kan mødes omkring Fanaftalen

  Se 4 flere kommentarer

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner