Fodbold live resultater
Fra konkurs og på ny kurs!

Skrevet af Kijo, 14. september 2020

Fra konkurs og på ny kurs.

Jeg har fulgt Brøndby i mange år, og kan huske alle de fantastiske oplevelser. Fra tiden med Ebbe Skovdahl som træner og med formand Per Bjerregaard ved roret. Det var gode tider, og Per Bjerregaard havde en stor del af æren for fremgangen. Han ydede en stor insats for klubben.
Brøndby havde på den tid ikke økonomisk konkurrence fra andre klubber, i hvert fald ikke på samme måde som i dag, for Brøndby var foran på mange områder og blev i den tid lokomotivet i dansk fodbold. 
Sportligt var det bl.a. klubber som AGF, OB, AAB, Lyngby, Hvidovre, Esbjerg, Ikast - som nu er er del af FC Midtjylland, og b1903 - som nu er en del af FCK, der var konkurenterne. 
Men Brøndby var lige et skridt foran de andre, og Brøndby begyndte at spille mange gode kampe i europæisk sammenhæng. På hjemmebane spillede de, i starten, i idrætsparken (det som efter en ombygning nu er Parken). Brøndby stadion blev, heldigvis, senere hjemmebane for mange spændende europæiske kampe. 
Når man tænker på fantastiske oplevelser som kampene mod Karlsruhe, hvor Brøndby taber hjemme, men vinder 5-0 på udebane. Det var helt vildt og ubegribeligt. Kampene mod Frankfurth, hvor Brøndby igen overraskede med fantastisk powerfodbold. Det var altså stærke hold fra Bundesligaen, men i de år var tyske hold Brøndbys livret. 
Brøndby slog også lige Liverpool 1-0 på Anfield road, på et hovedstødsmål af Dan Eggen. Eller hvad med semifinalen, hvor de tabte i de sidste minutter til Roma. Den var svær at sluge, for Brøndby havde spillet rigtigt godt og var foran i kampen. Det var spillere fra det hold, som senere var med til at vinde EM for Danmark i 1992.
Der har været mange fantastiske kampe, med både sejre og selvfølgelig også nederlag, gennem tiderne.

Der har også været mange suveræne spillere, både tekniske, fightere, og intelligente spillere. Af tekniske kan bl.a. nævnes Michael Laudrup selvfølgelig, men også Ole Bjur, Erik Rasmussen, Krohn Dehli. Fightere, bl.a. John-Faxe-Jensen, Allan Nielsen, Retov, Colding osv. De intelligente spillere er vigtige, og dem har der været mange af heldigvis. 
Jeg vil mene, at spillere med en god spilforståelse er utrolig vigtige for et hold, for de skal styre slagets gang - man kan jo kalde dem generaler, og en naturlig anfører vælges normalt på det grundlag. Fighterne er vigtige for at erobre bolde, vinde spillet, og motivere de andre spillere til at yde noget ekstra. Teknikerne skal selvfølgelig gøre det uforudsigelige og overraskende, og på den måde skabe chancer.
Alle andre spillere er selvfølgelig også vigtige, for de skal jo følge trop og gøre deres del på banen, alt efter strategi og kampoplæg fra træneren. Der skal være en vis blanding af erfarne og unge spillere, men efter min mening også af teknikere, fightere og intelligente spillere. Der skal nok være to-tre generaler på et hold, og gerne et par unge Kaptajner, som kan udvikle sig til generaler. 
Michael Laudrup var både ekstrem teknisk og meget intelligent i sit spil, som jo også bragte ham stor succes for især Barcelona og Real madrid. Laudrup røg til udlandet som ung og nåede ikke at være en del af Brøndbys europæiske eventyr. Ebbe Sand var en teknisk angriber og scorede mange flotte mål, også for tyske Schalke 04. Bent-Turbo-Christensen var en powerfull angriber, som både var hurtig og en sikker afslutter. Ole Bjur var en hurtig og teknisk kantspiller, som jeg husker for hans fantastiske samarbejde med Søren Colding. Kim Vilfort var en intelligent midtbanespiller, som var tidligere angriber og derfor scorede mange vigtige mål. 
På samme midtbane var superfighteren og motivatoren John Faxe. 
I forsvaret har der været mange stærke og intelligente spillere, bl.a. Lars Olsen - intelligent og gjorde ikke tingene sværere end de behøvede at være, derfor en sikker bagerste mand/libero, Jes Høgh - teknisk og klog forsvarspiller, Kent Nielsen - fysisk og hovedstødsstærk, Ushe - en helt fantastisk, stærk afrikansk forsvarspiller, både fysisk og hurtig.Norske Dan Eggen, som var utrolig hovedstødsstærk.
Af målmænd må selvfølgelig nævnes Peter Schmeichel, som blev, vel nok verdens bedste målmand - jeg har i hvertfald aldrig set så suveræn en målmandspræstation, som i EM-finalen 92! Schmeichel fik også kæmpe succec med Manchester United, da han forlod Brøndby. Mogens Krogh må også nævnes, for han var suveræn på stregen - hvis kampe gik til straffespark, så var man tryg ved Krogh, for han var eminent ved straffespark.
Der har jo også været stjerner i nyere tid, som var utrolige. Svenske Elmander var både en fighter, målscorer, tekniker, og fysisk stærk. Kahlenberg var den tænksomme, intelligente spilfordeler og tekniker, med et fantastisk pasningsspil. Daniel Agger, den tekniske og kloge forsvarspiller, som både kunne forsvare og være spilopbyggende. Fik en stærk karriere i Liverpool.
Der er rigtig mange legender og alle har selvfølgelig deres egne helte - så undskyld hvis alle ikke er nævnt, men så skulle jeg skrive i timevis! Der er så mange store oplevelser gennem tiderne, og der vil komme mange flere i fremtiden, det kan i være sikre på! Det har været med til at skabe danmarks største og suverænt bedste fanskare, som er med til at skabe den perfekte stemning og lægge ekstra tryk på modstanderne. 

Der er også svære tider, det kan ikke undgåes. Man taber og man vinder kampe, og man opnår ikke den succes alle fans hungrer efter. Der er også modgang på det økonomiske område, og det har der været en del gange igennem alle årene.
Der træffes ikke altid fornuftige beslutninger, men indtil nu har klubben overlevet - jeg glemmer aldrig de gange hvor "økonomiske vismænd" og typer som Fernando Olsen har dømt klubben konkurs. Men de har jo haft ret, for der har jo været en del år nu, hvor klubben har kæmpet en hård kamp for overlevelse. Der har været Kasi-Jesper, som var lidt af en fantast og som brugte mange penge, og hvor alt handlede om indkøb af dyre spillere med efterfølgende høje lønninger. Kasi-Jesper er uden tvivl Brøndby fan, men er også lidt hurtig til at tage beslutninger, tror jeg! 
Senere har vi fået Jan Bech ind, og Jan er uden tvivl kæmpe fan af Brøndby, med en masse følelser for klubben. Jan Bech har uden tvivl været med til at redde Brøndby, for han har hjulpet klubben økonomisk med mange millioner. Han har selvfølgelig også investeret i aktier og får sikkert millionerne igen en dag, med gevinst forhåbentlig! For så betyder det at Brøndby er kommet ovenpå og har succes igen. Jan Bech har et stort Brøndby-hjerte, og jeg tror at vi alle skylder ham stor tak! Jan Bech hjalp også Thomas Frank videre, til en stor trænerkarriere i Brentford ;-) 

Når økonomien halter, så må man spænde livremmen ind og spare. Grunden til de økonomiske problemer igennem så mange år, er bl.a. en hasarderet indkøbspolitik, hvor der er brugt flere penge end der er indtjent. I et forsøg på at følge med andre klubber, og i et forsøg på succes i nuet. Det er måske meget godt, men det kræver europæisk succes og dermed indtjening. Eller at man kan leve af at sælge spillere for store tranfers. Ingen af delene er jo sikre og derfor meget skrøbelige. For skal man satse endnu mere, i jagten på mesterskab, europæisk succes og indtjening, og dermed tage det store underskud år efter år, med risikoen for at konkursen kommer nærmere og nærmere!? Det er nok ikke den klogeste beslutning!
Man lavede en strategi, hvor det handlede om økonomisk ansvarlighed og en satsning på unge talenter. Men med Zorniggers ansættelse som træner, så røg den strategi i glemmebogen. Jeg skal indrømme, at der var uforglemmelige oplevelser og vildt spændende kampe under Zornigger. Det var nok det mest underholdende vi har set længe, men det skabte ikke europæisk succec og penge i kassen. Det var kamikaze spil på højt plan, og hver kamp var som en tur i Tivoli. Man fik noget for pengene, men det kostede dyrt. Forsvarspillerne var vel også for tunge og langsomme, til den strategi med højt pres overalt på banen. Horsens fik korthuset til at vælte, og da Nørregaard forsvandt fra Brøndby, da blev vi alle klogere på Nørregaards betydning for holdet. 

Da Michael Laudrup i sin tid blev træner i klubben, da vandt vi mesterskabet og pokalen. Der blev også satset stort, med indkøb af mange spillere. Bl.a. Elmander, Skouboe og mange andre. Klubben havde selv Agger og Kahlenberg, og det var et meget stærkt hold, hvor FCK blev spillet ud af banen. Der blev brugt mange penge og også lavet en del fejlkøb, og samtidig mistede vi unge spillere som Absalonsen, Lorentzen, Zimling, og Spelmann. Spillere som ikke fik plads på holdet, og det mener jeg er rigtig ærgeligt. Zimling blev bl.a. senere landsholdspiller. De kunne alle have haft en stor karriere på holdet og indtjent penge ved salg. Spelmann var en gudsbenådet fighter for andre danske klubber, og han ville have været en publikumsyndling for fansene, det er jeg sikker på!


Nu har man så mulighed for at ændre på tingene. CV har taget tøjlerne, og der tænkes anderledes og skæres ned på udgifterne. Så kan der satses på de unge talenter, som det jo hele tiden har været meningen. De unge spillere skal jo ikke klare det alene, for der kan godt satses på erfarne stærke spillere til at suplere holdet. Så kan man netop lave det rigtige setup, med de rigtige spillere. Med blandingen af fightere, teknikere, intelligens og spilforståelse, og en god blanding af alder. Det er jo som gratis julegaver, hver gang et ungt talent kommer ind på holdet. Jeg tror også, at det er bedre med flere unge der kan støtte hinanden, men selvfølgelig skal der være et par erfarne generaler (Maxsø, Jung) til at holde styr på tropperne.
Egentlig bør der også være en general på midtbanen, men der viser Frendrup evner - en ung kaptajn, som kan blive en fantastisk general på et tidspunkt. På samme måde som Nørregaard er det.

Jeg tror og håber på, at det hele bliver bedre og at der er store oplevelser på vej igen, for klubben og alle fans. De nye stjerner er klar til at funkle for Brøndby, men giv dem tid og jeres støtte.

Så sæt skuden i havet, efterlad konkursen på kysten og sæt den nye kurs. Lasten er ladet med legendariske spillere og sejre. Hejs sejlene og lad kanonerne, og når et fjendligt skib nærmer sig, hvad enten det er fra Århus, Kbh, eller Midtjylland, så hejs Brøndby flaget helt til vejrs! 

Hæv jeres glas højt og lad os skåle for hæder og ære. Vi kan, vi vil, vi skal sejre. FORZA BRØNDBY!!!
Deltag i diskussionen
 • Fantastisk godt skrevet! Får helt kuldegysninger af at læse det, og tænke tilbage på alle de oplevelser man har haft med Brøndby. Har selv været fan i 30 år, og er det til den dag jeg ligger mig i graven, og det bliver i medgang og modgang ingen tvivl om det!! -bliver lige nødt til at nævne min egen favorit nemlig Per Nielsen, loyal klubmand der altid gik forrest! Glæder mig meget over det nye projekt, og at se en masse unge spillere, Frendrup er favoritten. Men virker til at der er ved at blive lavet et solidt fundament for fremtiden, som jeg og mange andre ved jeg, glæder sig til fortsat at følge! FORZA BRØNDBY..!!
  4 enige · 1 god kommentar
   
  • Kijo
  • Kijo   15. september 2020   

  • @TibblingLove - tak! Ja, så kender du fornemmelsen, med oplevelser og minder. Man kan jo tænke lidt over, og sammenligne de forskellige typer af spillere, fra tidligere og til spillerne på holdet nu. Det er meget sjovt at sammenligne lidt. Selv om man jo ikke kan sammenligne store stjerner med unge talenter - men legenderne har jo også været talenter en gang.

   Per Nielsen var jo klubmand til fingerspidserne. Han var ikke så teknisk, men dygtig på hovedstød, og han styrede forsvaret i mange år. Han var så med i de mange trange år, hvor han jo også kom i sammenstød med Møllesten. Så det har ikke været det nemmeste for Per Nielsen, men han fightede og gav aldrig op.

 • mp80
 • mp80   15. september 2020   

 • Har selv fulgt Klubben siden 80’erne, der har som du selv, virkelig flot og levende, beskriver det været mange uforglemmelige oplevelser både i med- og modgang. Klubben ser ud til at få vendt de mange års underskud til mere positive resultater på bundlinjen.

  Min bekymring er, at JBA godt kan virke lidt som Bjerregaard, han vil selv stå som den der fik Brøndby på ret kurs, han vil ikke have andre med investorer ind i klubben, det har han selv udtalt for nyligt. Ingen tvivl om JBA brænder fir og elsker klubben og har reddet den økonomisk, men med den usikkerhed, der pt er i Verden ville flere med investorer ikke være dårligt.

  På banen ser man mange egne spillere, der gør det meget godt, hvilket gerne skulle give et økonomisk afkast med tiden. Men det at klubben igen står og ikke har en ny sponsor på plads kan godt få tankerne tilbage på tiden med Kasi og hvor svært det var at få en ny sponsor ind. I regnskabet ser det heller ikke for godt ud mht. de øvrige sponsorer desværre, man må vel også forvente virksomhederne er mere påholdende fremover pga Covid-19.

  Indtægterne fra tilskuere, TV osv. er også langt under normalen pga. virussen, så selvom JBA gerne vil være ham der får klubben tilbage på toppen, skal han også huske ingen over klubben. Som jeg ser det er truppen ved at være for tynd, der skal ikke mange skader til før bliver svært at stille et hold til top-6.

  Håber der kommer flere ind i ejerkredsen, det tror jeg også vil skabe ro og samtidig løfte hele klubben.
  2 god kommentar
   
  • Lasse P
  • Lasse P
   Betalende bruger
     15. september 2020   

  • @mp80 Jeg er enig med dig i meget af det du siger. Jeg kan godt se sammenligningen imellem Bjerregaard og JBA. Jeg så også gerne et par investorer mere (hvis de matcher vores profil og værdier), men jeg tror som sådan ikke at JBA er i risikozonen for pludselig at stå og mangle penge.

   Jeg er også spændt på det med hoved sponsoratet. Det er en svær tid at lande en stor aftale. Dog vil jeg lige stille spørgsmål ved din udtalelse om at det på de øvrige sponsorområder ikke ser for godt ud. Er det nu også korrekt? Vi har vel henover en årrække haft en kæmpe fremgang på sponsorsiden. Det er selvfølgelig spændende at se om COVID-19 gør noget negativt på den øvrige sponsorside, men det er vel for tidligt at konkludere endnu?
   1 enig · 2 god kommentar
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     15. september 2020   

  • @mp80 - Først og fremmest vil jeg sige, at jeg til en vis grad deler din bekymring om JBA og hans ønske om at være Brøndbys redningsmand. Men jeg synes han har vist, at han kan lære af fortiden. Det har han gjort med Oscar-gate og hans andre mere eller mindre velovervejede udtalelser. Men det må tiden vise om er sandt eller ej.

   Jeg bliver dog nød til at knytte en kommentar til din bekymring om hovedsponsor. For grunden til, at der ikke er blevet præsenteret en ny hovedsponsor endnu, er ikke nødvendigvis fordi aftalen ikke er på plads endnu. En ny aftale vil først træde i kraft fra nytår, så det giver fin mening, hvis vi ikke hører noget før november/december måned. AL Bank er jo sponsor året ud og så længe de er vores hovedsponsor, bør der også være dem vi giver fokus. Det betyder jo også, at vi får hovedsponsor-penge resten af året.
   At AL Bank så har valgt at melde ud i så god tid, at de stopper som hovedsponsor, synes jeg er ret storsindet af dem. Det giver os masser at tid og ro til at finde en passende afløser.
   Det kan også godt tænkes, at vi slet ikke har fundet vores nye hovedsponsor endnu. Men selv under normale omstændigheder, ville vi ikke have meget mere end 6 måneder til at lande en ny aftale, så hvis der ikke er noget på plads endnu, har vi stadig god tid.

   Ja, det kan måske blive svært at finde en kæmpe aftale, i disse Corona tider. Men ud fra det jeg har hørt og læst, var/er den nuværende aftale med AL Bank ikke voldsomt stor, så at finde en ny sponsor der kan matche eller overgå AL Bank virker for mig sandsynligt.

   Vi lander selvfølgelig ikke en aftale i FCKs størrelse de første mange år. Men mindre kan også gøre det, for nuværende. Og hvis ikke den næste hovedsponsor vil smide et stort beløb fra start, kan man da håbe på en aftale, som enten stiger fast gennem årene eller måske med nogle performance-klausuler, der vil forøge sponsoratet, alt efter hvor godt vi klarer os i Superligaen, Pokalen og Europa.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • Kijo
  • Kijo   15. september 2020   

  • @mp80 - Det er lidt som med Frodo og ringen, fra Ringenes herre - det er svært at lade andre komme til, og det er svært at slippe noget, som man har kæmpet så meget for. Jeg forstår godt JBA, men tror nu også godt, at han vil lade andre komme til, men det skal jo ikke være hvem som helst. Det vil klubbens fans jo heller ikke tolerere, og det er en svær problematik, for der er mange meninger om investorer og ejere. Alle skal jo samarbejde i de svære tider - det er som at sammenligne med en spiller der er fri foran mål, men kun har 50% chance for at score, og som ved at spille en enkelt aflevering til siden, kan spille en medspiller til en 100% chance. Det handler om det fælles bedste for klubben, og der skal bare samarbejdes på alle ledder og kanter. Økonomien halter selvfølgelig ekstra i de her tider, men Brøndby har bare så meget pr. værdi, så det bør være muligt at få diverse sponsorer på plads. Men kampene skal flyttes fra kanalerne med få seere, som landsholdets kampe også bliver i fremtiden, så seertallene kan ryge helt til tops igen!
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer

 • preben
 • preben   16. september 2020   

 • Sikke da en dejlig, bekræftende artikel, og dejligt også at fastholde Bjerregårds store og markante betydning for klubben og ellers kan man jo kun tænke tilbage med stor glæde og ikke mindst min yndlingsspiller Ushe, men selvfølgelig mange flere. Dejlig positiv læsning
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Kijo
  • Kijo   16. september 2020   

  • @preben - Tak Preben. Når man sidder og tænker, så kommer der flere og flere minder frem, og det gjorde der også da jeg skrev det. Derfor blev artiklen længere og længere, og alligevel kunne der skrives meget mere. Der er også mange ting som er gået i glemmebogen, men som kommer frem igen, når i andre husker noget og beskriver det.

   Ushe var vildt god. Det er sjovt at tænke på, at det var hans landsmand fra Nigeria, som der var forventninger til. Friday Elahor, tror jeg han hed, som var angriber, men som aldrig slog til. Ushe fulgte nærmest bare med, så de var to fra Nigeria. Men Ushe viste sig at være en stjerne, og er nu en af de største legender. Han var en af grundene til at det gik så godt for holdet, for han var superstærk i forsvaret, som du jo godt ved :-)
   Det var et vildt godt hold den gang!
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner