Frederiksen roser holdet: En professionel og klog præstation

Skrevet af Nanna Møller Karlsen, 28. juni 2020

Niels Frederiksen satte søndag aften et veloplagt Brøndby-hold på kunstgræsbanen i Farum. Hans mandskab snuppede en fortjent 2-0-sejr og cheftræneren roser hele holdet for en stærk defensiv og kynisme i front.

- Jeg synes det er vigtigt at sige, at det at forsvare målet er jo hele holdet. Det jeg synes kendetegner det defensive er, at vi har en fin struktur i holdet. Hele vejen fra angriberne og ned, så det er vi lykkedes rigtig godt med. En ting er at de ikke scorer, men vi kunne også have spillet en kamp, hvor de vadede i store chancer og bare ikke kunne putte dem ind. Men det gjorde de ikke, synes jeg. De skabte lidt, men det kan man ikke undgå, for Nordsjælland er et fantastisk hold og de har nogle fantastiske fodboldspillere. Men vi holdt dem fra chancerne. Det er stærkt tilfredsstillende, siger Frederiksen.

- Vi scorede trods alt også to mål i dag. Det er jo dobbelt så mange som vi plejer at gøre. Vi har også et stolpeskud og mulighed for mere. Ikke at vi lagde et kæmpe tryk og skabte masser af chancer, men vi skabte de chancer, der skulle til, når man har en stærk defensiv. Jeg sagde til drengene derinde, at jeg synes det var en meget professionel og klog præstation.

Skulle ramme to balancer

Niels Frederiksen havde allerede inden kampen proklameret, at Brøndby gerne ville undgå en åben kamp. Det lykkedes, og Niels Frederiksen fortæller her om de taktiske overvejelser forud for opgøret:

- Overskriften for kampen var, at vi ikke ville have en åben kamp. Der er de bare dygtigere end os, punktum. For at undgå en åben kamp, var der to balancer, vi skulle sørge for at opfylde. Den første var den defensive balance. Vi skulle ramme variationen mellem at være meget kompakte, stå lidt lavere, men samtidig også turde gå op i et højere pres, når muligheden var der. Vi skulle være kompakte, men ikke bare stå og tage imod. Så er de for dygtige.

- Vi mødte et hold, der er utroligt dygtige, når de har bolden. Derfor skulle vi sørge for at vi fandt en balance mellem at fastholde bolden, når vi havde den, så vi tog lidt af trykket af, men samtidig skulle vi også spille direkte, når muligheden var der. Vi vidste også, at det var i omstillingerne, vi kunne skabe chancerne. De to balancer, den defensive og den offensive, synes jeg spillerne fandt på en god måde i dag.

Et af de taktiske greb fra Frederiksen var at bringe Simon Tibbling fra start.

- Hvis jeg på forhånd skulle pege på en kamp på forhånd som jeg synes ville ligge godt til Simon (Tibbling, red.), så skulle det være en kamp på kunsten heroppe. Simon er en teknisk dygtig spiller. Jeg synes også, at han gjorde en god figur i dag. Det er ikke som når vi møder Horsens' 11 fyrtårne, så der var muligheder for at kunne spille noget fodbold i dag. Det var den rolle han havde, og den opfyldte han ganske fint. 

Brøndby indtager fjerdepladsen i Superligaen og med søndagens sejr lagde de tre points afstand til netop FC Nordsjælland.
Deltag i diskussionen
 • mp80
 • mp80
  Betalende bruger
    28. juni 2020   

 • Schwäbe spillede en fejlfri kamp og Maxsø var solid i duellerne.
  1 enig

 • Synes virkelig vi begynder at kontrollere kampene, med en solid defensiv! -med et par forstærkninger, kunne det være spændende at se om NF kan rykke os til næste niveau. Har ikke været fan af ham, men at starte forfra med ny træner, er vel også 2 skridt bagud..
  4 enige · 1 god kommentar

 • Philip
 • Philip
  Betalende bruger
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    29. juni 2020   

 • Jeg synes bestemt vi skal beholde NF, gerne i en længere periode. Han har opbygget en god defensiv sammen med CV. Hvor vi selv når vi skifter ud ikke falder voldsomt i niveau. Derudover har han formået at bringe en del MC spillere op i truppen og ind i startopstillingen. Jeg er særligt imponeret af hans arbejde med Bruss
  5 enige · 2 god kommentar
   
  • @Philip Enig. Han har haft sine svipsere, bl.a. Larsson mod AGF, men overordnet har det være godt arbejde fra ham. Vi har i øjeblikket 8 point mere end sidste år. I de første 4 kampe i slutspillet har vi spillet mod de 4 mest scorende hold i ligaen (eksl os selv) og vi har kun lukket ét mål ind. Det er faktisk en utroligt flot bedrift. AGF-kampen var elendig offensivt, men udover det har det ser fornuftigt ud. Og ja, NF viser efterhånden hvor mange spillere han kan løfte i niveau: Bruus, Frendrup, Jobbe, Slimane, Vigen, Jung, Schwäbe, Kaiser, Mensah. Han er vel også den første der rigtig har fået Gammelby til at præstere kontinuerligt på et vist niveau. Alt i alt meget imponerende arbejde fra ham.
   4 enige · 3 god kommentar
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     29. juni 2020   

  • @Philip - Man må give NF at han nu, 3 kampe i træk, har formået at lukke dygtige modstandere ned med en stærk defensiv. Det er noget vi har manglet... Men det flugter bare ikke helt med vores strategi om aggressivt presfodbold og man kan frygte, at vi er ved at blive et beton-hold. Men jeg er, og har altid været, fortaler for det lange seje træk. Men man skal jo starte et sted og at starte med defensiven giver god mening. Kan vi sørge for at modstanderen ikke scorer, har vi i udgangspunktet 1 point. Og det har det nuværende hold vist at de kan, så der skal ikke nødvendigvis købes alt for meget ind, for at vi kan bygge det offensive oven på de gode præstationer.
   1 enig
   
  • Tanken
  • Tanken   29. juni 2020   

  • @Jensen Jeg er ret sikker på vi ikke har strategien som hedder aggressivt presspil mere, men det er kogt ned til noget nærmere det man ser nu. Til gengæld er vi gået hårdere ind på trupsammensætning. Jeg synes ikke vi skal forlænge NF endnu, men han skal heller ikke fyres ved sæsonskiftet. Giv ham et halvt år mere til at vise sig frem med en trup som han har haft dit præg på og lad os se hvordan han klarer den
   
  • @Jensen Jeg kan gidt s
   
  • @Jensen Jeg kan gidt s
   
  • @Jensen Jeg kan gidt s
   
  • @Jensen Jeg kan gidt s
   
  • @Jensen Aaarrghh 3point. Nå men Jensen, jeg kan godt se hvad du mener, men klubben er gået lidt væk fra presspillet, i hvert fald som væsentligste faktor i spillet. Det har CV bekræftet. Jeg håber da vi kan bygge det på igen, i hvert fald i nogle kampe, men første prioritet nu må være at få skabt flere chancer. Det går bedre, og jeg tror ikke der skal så meget til, før der lykkes. Mere offensiv kvalitet fra begge wingbacks, mere tyngde i feltet og flere indløb fra midtbanen. Så tror jeg den del kommer til at køre.
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     29. juni 2020   

  • @Christian Brøndbyman - Jeg tror vi er helt enige. Jeg er som sagt fortaler for det lange seje træk og jeg har flere gange sagt, at når det hele sejler, bør man først sørge for at lappe huldet, inden man begynder at kigge på at vinde racet. Og alt det står jeg stadig ved, så det er bare min utålmodighed og mit ønske om at bliver blæst bagover af fedt spil i hver eneste kamp jeg prøver at holde nede, ved at udtrykke min to-delt-hed. For jeg vil ELSKE at vinde næste kamp, men jeg vil hellere ofre den, hvis jeg vidste at det betød, at vi kunne ligge fast i toppen om 2 år og mange år fremover.
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     29. juni 2020   

  • @Tanken - Ok, det var jeg ikke klar over og det ærgrer mig lidt. Men på den anden side, er det nok mere realistisk at kunne holde spillestil og resultater vedvarende, på denne måde. Jeg er helt enig i, at vi skal lade NF blive tiden ud. Han har vist, at han er dygtig taktisk og god til at få de unge til at præstere. Desuden er kontinuitet nøglen til succes, så jeg mener at ro i de indre rækker giver de bedste resultater på langt sigt. Og hvem ved, om ham og CV til sammen kan finde en skjult skat eller to, så kan løfte os til næste niveau.
   
  • preben
  • preben
   Betalende bruger
     29. juni 2020   

  • @Christian Brøndbyman Uhre , nu vores bedste angriber!
   
  • @preben Han mangler stadig at vise noget mere kontinuerligt, men ja, han passer godt til vores nuværende måde at spille på.
   1 enig
   
  • @Jensen Enig, men lige nu kan vi ikke få i både pose og sæk. Vi må vælge, og lige nu står resultaterne øverst på prioriteringslisten.
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     29. juni 2020   

  • @Christian Brøndbyman - Hvad mener du med: lige nu står resultaterne øverst på prioriteringslisten? mener du, at det vigtigste lige nu er, at vi vinder alle kampe? Eller at bare ikke taber kampe, eller er det de langsigtede resultater der skal have højeste prioritet? Personligt mener jeg, at vi skal have fokus på at stabilisere os og cementere os som et fast top-3 hold. Det er også hvad jeg forsøger at sige til alle andre, som vil vinde NU. Men alligevel dukker utålmodigheden op i mig og jeg ville ønske at vi tævede alle hold, hver weekend... Så mit indlæg er nok lige så meget til mig selv, om at slå koldt vand i blodet og huske på, at tage den med ro, have tålmodighed og acceptere, at ting tar' tid.
   
  • @Jensen jeg mener at vi må få så mange points som muligt, og om det så sker via e
   
  • @Jensen .... sker på en mere resultatetorienteret måde, dvs hvor det primære fokus ikke er underholdning, men resultatet, så er det ok med mig, selvomvi får flere 0-0 kampe. Og selvom det står i kontrast til det vi har stået for de sidste år. Der er ikke økonomi til at spille som Liverpool eller Barcelona.
   
  • @Jensen PS. Jeg tror alle vi gerne vil tæve de andre. Specielt de 3 øverste hold i tabellen.
   1 enig

BRØNDBY IF DANSKE MESTRE 2020/2021