Fodbold live resultater
Frederiksen vil se kynisme i begge ender mod SønderjyskE

Skrevet af Nanna Møller Karlsen, 2. juni 2020

Tirsdag aften går det endelig løs igen. Brøndby genstarter Superligaen med en hjemmekamp mod SønderjyskE på et (tomt) Brøndby Stadion. På trods af omstændighederne med tomme tribuner, glæder cheftræner Niels Frederiksen sig meget til at komme i gang igen.

- Det har vi ventet på længe og det har vi glædet os til. Den periode, vi har været igennem, er jo snart tre måneder uden kampe og det oplever man jo aldrig nogensinde som hverken spiller eller træner. De pauser der er vinter og sommer er ikke så lange. Så det er den længste fodboldpause i vores liv, siger han til 3point.dk.

- Man kan sagtens gå og træne, men man skal også have noget at se frem til. Det øger motivationen. Det bliver skønt at komme i gang igen.

Han føler, at Brøndby står et fint sted forud for kampen, selvom corona-pausen kom ubelejligt for Brøndby-holdet.

- Jeg føler egentlig, at vi står et fint sted. Fysisk er vi hundrede procent, hvor vi skal være. Så kan det godt være, at vi spillemæssigt skal bruge lidt tid på at komme helt ind i det igen, men jeg føler vi er et fint sted. Men pausen der kom efter kampen oppe i Farum kom ikke særlig belejligt for os. Vi synes vi var et godt sted på det tidspunkt og havde gang i noget godt. Men jeg synes vores forberedelsesperiode har været god, spillerne ser fitte ud, så jeg er tryg ved det. Vi har haft optimale forberedelsesmuligheder i modsætning til nogle andre hold, som har været hjemsendt. Selv om vi har trænet i begrænset omfang, har vi alligevel kunne holde styr på spillerne.

LÆS OGSÅ: Riddersholm ser fordel ved at Brøndbys fans ikke kan lægge pres på dommeren ved tvivlskendelser

Kommer til at have bolden meget

Brøndby har spillet tre træningskampe i "opstarten" og der er flere ting, Niels Frederiksen tager med sig fra de opgør.

- Begge kampe mod Lyngby havde vi bolden meget. Det paradoksale er, at i Lyngby skabte vi en masse fine chancer, men scorede ikke. På hjemmebane skabte vi ikke helt så meget, men der valgte vi så at score to mål. Jeg synes vores spil med bolden så fint og sikkert ud. Vi skal arbejde med den allersidste del af vores spil i forhold til at skabe chancer og få afslutninger på. Defensivt så det fint ud, og med al respekt for Lyngby synes jeg ikke vi blev udfordret så meget på det. Det var måske mere i omstillinger, så på den måde var det en meget god test forud for SønderjyskE på hjemmebane, for der kommer vi også til at have bolden relativt meget.

- Vi fik også det ud af det, at spillerne fik en masse minutter og vi fik set alle. Kampen mod Hvidovre viste også, at nogle af vores unge spillere, som ikke har så meget Superliga-erfaring, stadig har noget at skulle lære, når det bliver voksenfodbold. Selvom vi egentlig gjorde det okay, lavede vi for mange fejl i forhold til at holde modstanderen nede på få chancer.

Brøndby har haft det svært mod SønderjyskE i denne sæson. Det er både blevet til nederlag i Superligaen og i pokalturneringen. Kynisme i begge ender bliver nøglen, hvis tredje gang skal blive lykkens gang for de blå/gule.

- Den seneste betydende kamp mod dem var pokalkampen. Der synes vi, at vi blev hårdt straffet. De scorede til allersidst og vi synes ikke det var logisk, at vi skulle tabe den kamp. 

- Men vi skal være mere kyniske, når vi får vores muligheder. Og så skal vi være meget opmærksomme, når vi mister bolden. SønderjyskE er gode i omstillingerne, så vi skal være godt positioneret. Kynismen i begge ender bliver meget vigtig.

Kampen mellem Brøndby og SønderjyskE spilles tirsdag aften med kickoff klokken 19.00.
Deltag i diskussionen
KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER