Fodbold live resultater
Hvordan ender Superligaen 2020/21

Skrevet af Stingaaa, 22. december 2020

Efter et særdeles opløftende efterår, er det på tide at kigge nærmere på chancerne når guldet skal deles ud til sommer. Vurderingen er selvsagt, subjektiv, personlig, garanteret mangelfuld og et oplæg til en spændende debat om hvordan sæsonen ender.

1. FC Midtjylland 55% guldchance.

FCM har bare imponeret og virker som en ustoppelig fodboldmaskine. Bevares, vi har det samme antal point som FCM, men de har formået at bruge store ressourcer i Champions League, og alligevel overvintre på Superligaens førsteplads. Det er min klare opfattelse, at de har endnu et gear, som vi ikke har set i Superligaen endnu. Måske lige bortset fra deres hjemmesejr på 4-0 over FCK.

Holdet er stærkt på alle pladser, og besidder samtidig en stor bredde. Der hvor holdet har sin relative svaghed er på angrebspladsen, hvor Sory Kaba selvom han er blevet bedre, stadig ikke virker stærk i sine afslutninger.

Transfervinduet kan ændre på holdets styrke. Særligt vil det være en markant svækkelse hvis en eller flere af disse tre sælges: Sviachenko, Scholz eller Onyeka. Disse tre er i mine øjne aksen på holdet som gør dem meget svære at slå.

2/3. Brøndby IF 12,5% guldchance

Vi har virkeligt overrasket positivt og ligger på ligaens 2. plads henover pausen, med samme pointantal som FCM. Jeg har flere gange tænkt, at vi overpræsterer, og at vores fine pointgennemsnit ikke holder. Efterhånden er jeg nået frem til, at vi er et godt hold. Vi er svære at spille mod for de andre tophold, og det er egentligt der vi spiller de bedste kampe. Holdets fart er et stærkt våben mod hold som gerne vil frem på banen. Dette er ikke nyt, derimod er det nyt at vi er begyndt at vinde mod de dårligt og primitivt spillende hold, hvor vi ofte har tidligere har tabt.

Der er muligheder for at vi kan blive endnu stærkere i forårssæsonen. Offensivt har jeg et stort håb om at Slimane og Corlu bliver et aktiv for vores offensive spil og, at de indfrier de store forventninger der er til dem. Jeg har endnu et håb om, at vi kan genfinde den defensive styrke vi så i sidste sæsons mesterskabsspil, samtidig med at vi bibeholder den offensive kvalitet vi ser nu.

Min bekymring for forårssæsonen er først og fremmest om vores to målmaskiner Uhre og Jobbe, kan fortsætte de stærke takter og fortsætte den flotte målfrekvens. 

Transfervinduet har jeg ikke de store forventninger til. Jeg tror ikke vi kommer til at sælge ud af vores normale start 11, men frygter selvfølgeligt at der kommer et bud på Lindstrøm som vi ikke kan takke nej til. Mit håb er at vi lejer en stærk venstre back, som kan forstærke holdet fra start af.

2/3 FC København 12,5% guldchance

Det har været et efterår hvor FCK har givet mig mange glæder, særligt har William Kvist været en fornøjelse at se i diverse interviews. Den krise de har befundet sig i har været dyb, og spørgsmålet er om den er overstået. Det ser dog ud til at ansættelsen af Thorup har givet spillerne fornyet spilleglæde. Samtidig er der sket en del nyansættelser på alle pladser rundt om holdet. Jeg er oprigtigt spændt på hvordan foråret kommer til at gå for FCK.

Lige nu er de 7. point bag os og FCM. Der er ingen tvivl om at de satser på en periode med mange sejre når sæsonen begynder igen. Vurderet spiller for spiller så er de klart et top 2 hold i ligaen, men kampene skal også vindes. Det vil ikke kræve meget modgang før krisestemingen breder sig igen. 

Transfervinduet kan godt  ændre en del på holdet. Allerede nu er der kraftige rygter om at Jacob Bruun Larsen tiltræder inden længe og hvem ved hvad der ellers bliver købt/lejet. Dog husker jeg, at jeg også i sommers syntes de så så frygteligt stærke ud efter købet af en polak, Ankersen og Zanka(lejet). Det har indtil videre medført en 6. plads i ligaen, ude af pokalen og ingen europæisk deltagelse. 

4. AGF 10% guldchance

AGF ligner et hold man skal regne med i toppen af rækken. De har fortsat den stærke sæson som de spillede sidste år. Dog har de set en anelse svagere ud indtil sidste runde, hvor de fuldstændigt kørte AaB ud af banen. Jeg ser dem som et allround stærkt hold, med to profiler som særligt stikker ud: Patrick Mortensen som vel er ligaens bedste 9`er og Casper Højer som har ligaens bedste spark og indlægsfod.

Der kommer sikkert til at ske nogle ændringer i transfervinduet. Der har været rygter om at Casper Højer kunne være på vej væk. Dette vil være en klar svækkelse af holdet.

Øvrige hold 10% guldchance

 

 
Deltag i diskussionen
 • Vi bliver desværre nr. 4

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    22. december 2020   

 • Den her diskussion er noget nemmere, når vinterens transfervindue er lukket.

 • Sæsonkort.
  Det har du ret i.

  Alligevel syntes jeg det er smadderspændende med diskussionen nu, selvom den indeholder en masse ubekendte.

  Det er nu pausen er begyndt, og det er nu forventningens glæde er der.

  Skal nok også lige tilføje at mine “vurderinger” er udfra, at vi har de spillere vi kender lige nu.  3 enige
   
  • Jenny
  • Jenny   23. december 2020   

  • @Stingaaa Meget enig i din analyse. Jeg har også siddet med en fornemmelse at, at rigtig mange ting er gået Brøndbys vej dette efterår, og at det bliver en ordentlig mundfuld at følge op på vores niveau på den anden side af nytår - og det endda mod den bedste halvdel i ligaen.

   Vi er dybt afhængige at forholdsvist uprøvede krafter, som det sidste halvår har performet sindssygt godt (Uhre & Jobbe fx), og spørgsmålet er om de forsætte det.... indtil videre må man dog lade tvivlen komme dem til gode! Tror dog også der skal væsentlige forstærkningerne til før vi for alvor kan spille med om mesterskabet.
   1 enig · 1 god kommentar
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     23. december 2020   

  • @Stingaaa - Jeg vil passe på med at sætte AGF så lavt. De startede sæsonen flot og har lige været nede i en bølgedal. Men det har vi også selv været og kæmpet os op igen.
   Jeg er personligt mere bange for AGF end FCK i kampen om mesterskabet. For de spiller stadig som underdogs og har lidt at tabe.
   1 enig · 1 god kommentar

 • skj6986
 • skj6986   23. december 2020   

 • Hvis du spørger mig er FCK den helt store joker. De har brugt så mange penge på spillere, som slet ikke har afspejlet sig i deres resultater endnu. Hvis de køber endnu flere dyre esser ind i vinterpausen, så er de jo på papiret sindssygt stærke.

  Hvis BIF skal have succes i foråret, så kræver det at vi kan matche FCK som vi formentlig får 3 kampe mod, men det kræver også at FCK nupper point fra særligt GF og FCM, hvis BIF skal kunne distancere/følge med disse to hold.

  Og så er jeg ellers enig i at vores egen succes i høj grad kommer til at handle om bredden og de p.t. skadede spillere. Foråret byder på 19(9 grundspil + 10 slutspil) SL kampe i en forkortet forårssæson pga. EM. Jeg tror vi kan ende med at få gevaldige problemer med den nuværende trup og skader, når kampprogrammet spidser til. Særligt i mesterskabsslutspillet.

  Men håbet er lysegrønt, og vi har bevidst at vi kæmper til sidste fløjt og at vi opsøger heldet og marginalerne i år. Måske er det dette der vil sikre os en god slutplacering (top 3 IMO).
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • @skj6986 Fck betaler fodboldspillere for de spillere de var for 3 år siden og ikke det de er i dag.

   Det er der hele udslaget kommer.

   Bjelland, Zanka, Kamil, Ankersen, 5 yderligere backs. 60 mill ud i toilettet.

  Se 1 flere kommentarer

---

 • @SKJ, Jenny og Jensen

  Selvom I siger noget forskelligt, så er jeg enig i det meste. Også selvom det er selvmodsigende når jeg så både ser AGF og FCK som de største trusler.

  Sandheden er, at jeg syntes det er helt vildt svært at vurdere hvad der kommer til at ske i forårssæsonen. Lige præcis det gør det også ekstra spændende at gætte på.

  Bemærk at 12,5% og 10% næsten er det samme. Så ikke meget forskel i min “vurdering” på os, FCK og AGF.

 • FCM: De må være storfavoritter til at tage guldet. Det er en bitter erkendelse at nå frem til, men de har en meget bred kvalitetstrup, og erfaring i at spille om guld.

  PSE: Er kommet igang igen, men de har en aldrende trup med en masse spillere, der tidligere har været skadet. De kan hurtigt komme i store skadesproblemer igen. Det er heller ikke til at vide hvordan de skrøbelige prinsesser derinde reagerer, hvis de taber 2-3 kampe i træk igen. Det taler til gengæld til deres fordel at de har en træner der har prøvet at køre et mesterskab hjem tidligere.

  AGF: jeg tror stadig ikke helt på dem. De havde en lang periode hvor de ikke var gode. Jeg vil fastholde at de var meget heldige med at de fik lov til at spille en halv kamp mod os med en mand i overtal. Vi har dem hjemme i den sidste kamp i grundspillet. Det bliver måske med tilskuere, og så tror jeg godt vi kan slå dem.

  BIF: Vi vinder en del kampe, hvor vi ellers er dårlige, og holdånden ser ud til at være i top. De unge talenter har efterhånden fået en del rutine, og jeg tror der vil være yderligere fremgang i foråret. Vi har en stor mangel på venstre WB, hvor jeg er enig i at vi skal prøve at leje en spiller - hvad med Mads Valentin? Udover det, synes jeg vores trup er solid nok, inklusive i angrebet, medmindre der sælges fra. Modsat PSE og FCM har vi til gengæld ikke rutine i at køre mesterskaber hjem, og det vil sandsynligvis være en ulempe for os.

  Mit meget forsigtige bud: FCM 65%, BIF 15%, PSE 15%, AGF 5%.
  2 enige · 1 god kommentar

 • Betalende bruger
    24. december 2020   

 • Det er da rigtigt fc Benham på trods af svingende resultater og som altid dårligt spil har formået at holde sig i troppen. Men. Hvis de ikke havde spillet CL ville de jo normalt ikke have smidt så mange points som de har gjort i denne sæson. 2-2 i Horsens, 1-4 i Farum og 0-2 i Haderslev er bestemt ikke hvad man normalt forventer af FC Benham. Og dog, ser det ud som om flere hold har fundet ud af at hvis man sætter nogle boldsikre og driblestærke raketter op mod deres langsomme men luftstærke midterforsvarere kommer de altså i problemer. Om os i forhold til fcm er det værd at nævne at når man sætter vores lille trup op mod deres er det naturstridigt vi ligger som vi gør. Især på baggrund af skader hos nogle af vores nøglespillere. Alene deres trups størrelse bør jo have sikret at de var kværnet igennem halvåret uden problemer og uden at smide points mod de ovennævnte hold. Det samme må vel ret beset siges om fc Lalandia. Svaret må findes på trænerteamsene. FORLÆNG MED NF OG RESTEN AF TRÆNERTEAMET, PLEASE. Glædelig jul og fantastisk BIF-ÅR. Også efter påske når julen forhåbentlig er slut (og alt sådan noget fastelavn).

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner