Fodbold live resultater
Jesper Sørensen: Slid, karantænefare og den vigtige målscore

Skrevet af Per Bang, 1 måned(er) siden

Det er tæt i toppen af Superligaen. Sæsonen er ved at være slut, og Brøndby IFs cheftræner, Jesper Sørensen, kan godt mærke, at spillerne er slidte.

- Jamen, det kan jeg da godt. Jeg kan godt mærke, hvor vi er henne på sæsonen, og vi kan også se, når I spørger til, hvem er klar, og hvem er ikke klar, så er der mere tvivl, og der er flere, der er lidt ude i krogene at hænge, og sådan er det jo, når vi er her på sæsonen.

 

Er nogle ude, tager andre over

Brøndby har, som andre hold, i foråret været ramt af skader, men Sørensen mener, at truppen kan klare det.

- Vi har heldigvis en trup, hvor man kan sige, Sebastian (Sebulonsen, red.) for eksempel, har været ude, kommer ind og imponerer med en rigtig stærk præstation. Filip (Bundgaard, red.) er kommet mere ind på holdet. Vi har en Kvistgaarden tilbage. Vi har nogle unge spillere - Noah (Nartey, red.) har været inde at spille, og vist sig godt frem i nogle kampe.

- Vi har også andre spillere, som har været lidt længere fra. Henrik Heggheim, der har været skadet osv., bliver bedre og bedre hver dag ude til træningen. Så er Christian Cappis tilbage, og vi har spillere til at udfylde de roller, der skal til. Derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan for at sikre, at vi har den sidste kamp og ikke sparer noget til den.

 

Sean Klaibers skade samt en ny joker

Senest har backen Sean Klaiber selv meldt sig ude for sæsonen via sin Instagram-profil.

- Ja, så er han jo nok færdig for sæsonen. Det er fordi, der er også en kamp, hvis man bliver nummer tre, og sådan noget, og det vil jeg jo ikke udelukke, om han ville kunne komme tilbage til den, men han når i hvert fald nok ikke mandag, og så må vi se, hvad det bliver til.

Mathias Kvistgaarden kom tilbage efter skadespause i sidste kamp mod FC Nordsjælland. Han skal ses som en joker i sæsonens afslutning.

- Det er sådan, han skal opfatte sig, og hans rolle skal være (...) det er da bedre end at ikke have ham i hvert fald, så det er vi glade for.

 

Karantænefare

Mange Brøndby-spillere er i karantænefare, hvis de får en advarsel mod Silkeborg mandag. Mathias Greve, Kevin Tshiembe, Mathias Kvistgaarden og Henrik Heggheim får karantæne ved næste gule kort lige meget hvad. Daniel Wass og Jordi Vanlerberghe får karantæne ved tildeling af fire strafpoint. Giver en advarsel seks strafpoint, ryger Rasmus Lauritsen og Josip Radoševic en tur i skammekrogen.

Det kunne give en cheftræner noget at spekulere over, men sådan ser Jesper Sørensen det ikke.

- Vi skal sikre at gøre alt, hvad vi overhovedet kan, for at vi har den sidste kamp at spille for. Og hvis det så gør, at der er nogen, der får karantæne osv., så er der nogen, der får karantæne. Så spiller vi med det, vi har.

- Ja, man vil altid gerne undgå dumme gule kort. Det behøver ikke bare være den her kamp, men det vil man jo gerne altid, fordi man ved jo godt, at det summer op til sidst. Og det er derfor, vi står nu her med en hel del i karantænefare, men det er sådan, det er undervejs i en sæson.

- Det ville være værre at stå bagefter og sige, at jeg nok skulle have taget det gule kort der, og så havde vi været et andet sted i ligaen og i tabellen. Vi skal sikre, og vi skal gøre alt, hvad vi overhovedet kan, for at vinde den kamp, og så må vi se, hvor vi ender henne med karantæne. 

 

Den vigtige målscore

Et muligt udfald af denne sæsons ekstremt tætte top, er at førstepladsen ved pointlighed falder ud til holdet med den bedste målscore. Lige nu er Brøndbys målforskel fem bedre end FC Midtjyllands, men tre dårligere end FCKs.

- Derfor var det ikke et ligegyldigt mål, FCK scorede herude til 3-1. Det var en katastrofe, altså undskyld mig. Men det er jo den der awareness, man skal huske at spille med. Og selvfølgelig jagtede vi også at komme op.

- Katastrofe er måske et åndssvagt ord at sige om sådan noget. Men det er klart, vi jagtede at komme op og score til 2-2, men det var ikke ligegyldigt, at de scorede til 3-1. Men, sådan er det jo bare i fodbold. 


 
Deltag i diskussionen
 • Derfor var det ikke et ligegyldigt mål, FCK scorede herude til 3-1. Det var en katastrofe, altså undskyld mig. Men det er jo den der awareness, man skal huske at spille med.

  Den sætning beviser, at man tænker meget mere på tabellen og andre hold end sig selv. Så når man hører dem sige vi tager en kamp af gangen osv. så er det en kæmpe løgn.

  Og mon ikke det også har været en af hovedårsagerne til de resultater vi har set den seneste tid. Spillerne har følt presset og har tænkt mere i point og tabel end egentlig bare og spille frit og spille det fodbold de kan...
   
  • @BrianGideon jeg tror alle hold kigger på tabellen også selvom de siger de ikke gør. Ligesom de ser de andre hold spille, når de har spillet el skal spille dagen efter.
   For at være ærlig, så tror jeg holdet stadig er bange for at tabe og derfor pr automatik stiller sig tilbage. Vi kan jo se de godt kan, når de skal jagte et resultat.
   Der skal arbejdes noget med det problem, efter pausen. :-/
   1 enig · 1 god kommentar

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    1 måned(er) siden   

 • Vi har generelt været for dårlige til at time karantænedage. Det er vel kun Wass, som vi har set trække et forudsigeligt gult kort for at afvikle en “planlagt” karantænedage. Det kan godt forbedres i næste sæson.

  Derudover kommenterer jeg ikke på min holdning til Tshiembe og det hjernedøde straffe og røde kort hans manglende båndbredde forasagede. Men lad mig blot sige, at det behøver jeg aldrig at se i Brøndby igen.
  2 enige

 • Jeg håber virkelig på en helstøbt indsats over 90 minutter og med mange mål de sidste to kampe, det savner vi i den grad i denne sæson.

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner