Fodbold live resultater
JMG, hvad er det jeg overser?

Skrevet af thorrium, 5. september 2022

Dette er ikke en tråd, skabt for at bashe JMG.  Ville jeg have skrevet dete før Vallys historierne?  Nej det tror jeg ikke, men jeg  vil gerne sikrer mig at alle forstår at jeg ønsker svar.
Nå, manden er tilbage, forhåbentligt bliver han en success i sin resterende tid og om ikke andet så har han altid opført sig skide proffesionelt.

Jeg laver tråden da jeg igår på twitter, og også i vores livechat så 2 meget forskellige billeder af ham, igen jeg mener ikke folk skrev specielt negativt om ham, men dem som jeg, der ser ud til at se hans mangler har måske brug for at blive holdt lidt i hånden af Kasper Pedersbæk i en analyse tråd omkring ham?

Han fik ros igår, men jeg mener han stod rigtig svagt i kamp billedet, de samme mangler som jeg længe har set hos ham, synes jeg igen shinede.
Jeg mener han accelerede for langsomt for at spille backen sådan som vi gerne vil det, selv om hans topfart virker til at være rigtig fin, hvilket vi så igår da han kom i fart og blev stukket mod målmandne.
Hans defensive aktioner er tvilsomme når han står på backen, spillerne kan lave et træk og han virker til at tabe dem alt for nemt, modsat når begge spillerne kommer helt ned i tempo, og han ordenligt kan komme ind på kroppen af modstanderen hvor han lukker ned.

Jeg har tidligere nævnt det for venner og familie, men jeg mener han som type for os, er en mellemting mellem en centerback og en back.  Han har højden men mangler lidt fylde for at blive rigtig ceneterback.  Og han har det offensive spil til backen, men mangler accelerationen.  Og ja jeg mener hans defensive kapacitet på backen efterlader for stort et hul.

Så hvad er det jeg misser?   De ting JMG lykkes med ser jeg også Seb gøre, men jeg mener han virker mere spændene offensivt.
Kasper du skal være velkommen til at lave en analyse, ville personligt sætte pris på det.

 

Og til alle jer andre, jeg håber i får en rigtig god uge.  Synes selv det var meget nemmere at komme på arbejde her til morgen.
Deltag i diskussionen
 • Bose86
 • Bose86   5. september 2022   

 • Jeg er helt enig i dine betragtninger.
  Hans bevægelser er for store og minder mere om en CB, hvor man som back gerne skal have mindre bevægelser for at kunne følge med defensivt.
  Hvis man så bare fik en masse offensivt, så kunne man leve med de defensive mangler, men det er jo desværre heller ikke tilfældet

 • del Piero
 • del Piero
  Betalende bruger
    5. september 2022   

 • JMG har tidligere (i Silkeborg) vist et flot topniveau i det offensive spil, som vi vel alle håber at han kan genfinde. Defensivt har han aldrig været den bedste og det er den pakke man må leve med når man vælger ham.

  Jeg tror der er tre grunde til at han blev foretrukket i går:

  1) NF ville gerne have Wass (den med afstand bedste højre back i truppen) op på midtbanen og det er jo svært at være uenig i når vi vinder kampen og Wass lægger op til to mål.

  2) Sebulonsen virker til at have et formdyk og kæmper måske lidt med tingene for tiden. Hvis JMG har set bedre ud til træning, så er det også vigtigt for dynamikken i en trup at træneren anerkender det og viser at man kan træne sig på og af holdet.

  3) JMG er rigtig høj og god på defensive dødbolde, hvor Brøndby den seneste tid har indkasseret rigtig mange mål imod. Med Maxsø, Tsiembe, Ohi, Gammelby og Vallys fik NF helgarderet og gjort det svært for Horsens at score på hovedstød ifm. dødbolde.

  Men giv nu Gammelby chancen og lidt snor. Man har før set at en spiller pludselig vokser, hvis han kommer ind på et velfungerende hold, som kan sætte ham op i situationer, hvor han er god og bakke op i de facetter af spillet, hvor han har mangler. Det har JMG ikke rigtig nået at opleve i sin Brøndbytid, men det kunne måske ske nu, hvis NF kan få de mange gode individualister spillet sammen til et stærk kollektiv.
  5 enige · 7 god kommentar
   
  • @del Piero Jeg tror også, at dit punkt 3 var en vigtig faktor for Niels i valget af Gammelby i går - særligt henset til modstanderen. At vi fik brug for noget ekstra højde på defensive dødbolde især. Og så tror jeg også det tæller for Niels, at Gammelby over tid har vist sig at kunne bruges næsten hvorend på banen, det måtte ønskes. Det er måske i nogle kampe meget godt at have sådan en type på banen? Det giver da i hvert fald nogle taktiske muligheder, hvor man kan ændre system, selv uden at skifte ud.
   
  • @del Piero Det offensive spil i Silkeborg i sammenarbejde med Robert Skov hvis jeg ikke husker helt forkert. Hvilket ville pege på at der lå en spiller oppe foran JMG som slugte rigtig meget opmærksomhed og som var med til at sætte ham i scene.

   Derudover er jeg ret enig, i dine andre punkter. Jeg tager i hvert ifald og tygger lidt på dem, før jeg eventuelt kommer med et ordenligt svar senere.

   Sidst, Men giv nu Gammelby chancen og lidt snor. Jeg giver ham gerne en chance, jeg mener han altid har gjort det så godt som han kunne, og han har aldrig vist nykker.
   Men der er altså ikke meget snor at give af, hans kontrakt er ved at udløbe (tror det er sommer 23), så der er bare ikke tid til at give snor hvis han skal slutte af med maner.
   
  • @del Piero
   Velfungerende hold?

 • Jeg er uenig, du giver ham ikke den kredit som han trods alt fortjener, orffensivt er han bedre en både Bruus og SEB, han prøver virkelig at give noget orffensivt og spiller ikke bare bagud og tilbage som især Bruus var slem til, syntes at han spillede en fin kamp i går
  2 enige
   
  • @niear960 Det er meget muligt at jeg ikke ser det du ser, derfor jeg satte debatten op.

   For at sætte det hårdt op (hvilket er nemmest), så mener jeg at han offensivt ikke bringer noget selv, ikke sagt at han ikke kan ting offensivt (det kommer jeg til), men jeg mener ikke han sætter sin direkte modstander 1 mod 1. Dertil er han for langsom fra stående position, og for kluntet en dribler.
   Han skal derimod sættes op via en medspiller som centralt i vores opstilling, skal agere spilstation sådan at JMG kan komme op i fart. Eller stikke ham, sådan som vi så i går.
   Han ligger også rigtig fine indlæg, hvilket præcist er det vi skal se fra ham når vi nu har fået en targetman. Det synes jeg bare ikke vi så i går, det tætteste var vel hans skud udefra.

   Med den midtbane vi har nu tror jeg godt han kan blive sat i scene, men jeg ser bare stadigvæk ikke hvordan han som back kommer med mere end Seb som virkede mere bevægelig og truende i den direkte duel.

 • labech
 • labech   5. september 2022   

 • Når man er på stadion, har man ikke nødvendigvis det samme overblik som når man ser den i TV. Med det forbehold, synes jeg faktisk JMG spillede en fin kamp. Han er lidt mere afventende defensivt en SEB, men jeg følte mig relativt sikker med ham på backen igår. Det er måske bare en billig baggrund når det nu er Horsens.
  Det undrer mig dog voldsomt, at SEB ikke kan få en startplads. Enten har JMG bare givet den ekstra meget gas til træning - og fået chancen - eller også er SEB bare fejlcastet.... Men lad os se de næste kampe...
  1 enig
   
  • @labech 100%, jeg sad maligt hjemme og havde mulighed for at se den på 2 skærme, så mit perspektiv er nok meget anderledes. Også derfor jeg mener det værd at snakke om hvorfor nogle ser ham som rigtig god, og andre synes han falder for meget igennem.

   Jeg tror nu stadigvæk at SEB har brug for en pause efter en lang sæson i Norge og direkte over og spille for os. Så vidt jeg ved har han ikke rigtigt haft ferie.
   Men det er ren spekulation.

---

 • Jeg tænker ikke at det største problem med JMG er JMG, men manden foran.

  I Silkeborg havde han Robert Skov, som han kendte ind og ud, og derved havde et enormt sikkert samspil med, hvor han i Brøndby ganske enkelt ikke har haft nævneværdig kvalitet foran sig.

  Nu har han Wass/Greve/Vallys foran sig, og ville forventeligt kunne komme til en del mere.

  Der kan ikke være tvivl om, at JMG er en glimrende spiller. Men han kan det ikke alene, han har simpelthen brug for at have en spiller foran sig der er stabil.

 • JMG er Ok i det offensive i dag.. Men stadig svag defensivt.. det har han altid været og det er med utroligt nemme midler modstanderen spiller sig igennem i hans side.. Nogen gange er han der bare slet ikke.. Det er sket i flere kampe.. Han er lidt ligesom Crone som altid kostede minimum et mål pr. kamp.

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner