Fodbold live resultater
Joel Kabongo: Jeg håber snart at høre min sang

Skrevet af Jesper Hammeken, 1. juni 2020

Joel Kabongo ser frem til, at han igen kan snøre støvlerne til en 3F Superliga-kamp. Forsvarsspilleren har ikke haft den mulighed i 13 måneder, og det er derfor ekstra specielt for ham, når det hele starter igen. Kabongo føler ikke, at han mangler meget for at være klar, selvom den sidste timing måske stadig mangler. Kabongo tror også på, at spillerne nok skal overkomme den udfordring, som det er uden fansenes støtte.

- Lige nu har vi slutningen af sæsonen, så jeg skal bare træne og få så mange minutter, som jeg kan. Jeg mangler nogle små ting og de rigtige bevægelser, når man spiller kamp, men ellers er jeg klar til at tage kampen op. Jeg håber, da at jeg når og få nogle indhop eller nogle fulde kampe, fortæller Joel Kabongo til 3point.dk.

- Det bliver godt at komme i gang igen. Det har vi ventet på i to måneder. Det bliver rigtig dejligt, selvom det er uden vores fans. Vi skal nok klare os. Det er svært at sige, hvor meget jeg skal spille. Det er måske lige lidt for tidligt at sige, om jeg skal spille her tirsdag. Men det gør jeg selvfølgelig, hvis Niels siger det.

Stort tab at undvære fans

Kabongo kalder det et stort tab, når fansene skal undværes. Forsvarsspilleren har savnet at høre sin spillersang, og selvom det går lidt endnu, før tribunerne kan fyldes, håber han, at han får den der.

- Det er ingen hemmelighed, at man kan høre Brøndby-fansene 24/7. Det er super fedt at løbe på banen, når de er der. Jeg er sikker på, at vi finder en løsning og nok skal klare den. Det bliver selvfølgelig ikke det samme. Men når man først spiller, har man 100% fokus på det. Det skal vi nok klare, selvom det er et stort tab.

- Jeg håber at høre min sang, når de kommer tilbage. Det er ved at være meget længe siden, og det har jeg virkeligt savnet. Det bliver godt, når det sker igen.

Ser sig selv som venstrestopper

Brøndby har skiftet formation siden Joel Kabongo blev skadet, men det er ikke noget, som skræmmer forsvarsspilleren. Kabongo har nemlig både spillet under Niels Frederiksen på u/21-landsholdet, ligesom han har spillet i den for Brøndbys vedkommende nye formation her. Joel Kabongo håber på, at han skal spille i venstre side af trebackskæden. Han er dog klar over, at Jung har præsteret fint her.

- Jeg spillede lidt 3-5-2 på u/21-landsholdet med Niels (Niels Frederiksen, red.), så jeg kender godt formationen. Jeg ser mig selv som den venstre-stopper, fordi jeg er venstrebenet. Det er min favoritposition. Jeg tror også, at Niels (Niels Frederiksen red.) ser mig der.

- Jung har været meget alene om den. Men han har jo gjort det rigtig godt, så det bliver en hård kamp. Men jeg skal bare have fokus på at træne en masse og give den fuld gas for at ramme mit gamle niveau.

Mere moden af at få datter

Det seneste år har budt på en del nedture for Joel Kabongo, men det har ikke været alt, som har været skidt. Kabongo er nemlig blevet far til en lille pige for en måned siden, og det har givet et lidt andet fokus, når man kommer hjem fra træningsbanerne. Den unge forsvarsspiller tror også, at det vil modne ham hurtigere, og det kan bruges på banen.

- Corona-tiden har været lidt op og ned, da man har været meget isoleret, men jeg har jo fået en lille datter, som lige er blevet en måned, så det er kæmpestort. Det giver fokus på noget lidt andet, når man kommer hjem, og det er super dejligt.

- Jeg tror, at man bliver hurtigt mere moden af det. Det kan jeg godt bruge på banen, hvor man måske kan holde hovedet mere koldt, så ja, det hjælper da at få en lille datter.

Brøndby IF vil - med eller uden Joel Kabongo - møde SønderjyskE den 2. juni. 3point.vil dække kampen.
 
Deltag i diskussionen
Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner