Fodbold live resultater
Kæmpe Brøndbyånd til Familien Brøndby

Skrevet af Perikles, 21 dage siden

Hejsa

På denne fantastiske tirsdag, hvor vi alle kan rage hovedet helt op i skyerne og smile overlegent til fans af andre klubber, er der meget positivt at sige. Men dette indlæg skal ikke handle om sandsynligheden for mesterskaber, kampprogram eller andet. Det skal handle om, hvor fantastisk en klub vi støtter igennem og tykt og tyndt, og hvor fedt det er, når spillerne giver tilbage. Selv når fokus er på et uhyre vigtigt Derby.

Lad mig starte kort et andet sted. Tilbage i 90'erne besøgte Allan Ravn og Allan Nielsen det lokale bycenter i Nordsjælland, hvor jeg voksede op. De skrev autografer, tog sig tid til at tale med os børn og uddelte fribilletter til en kamp, jeg husker som værende imod Silkeborg og med resultatet 1-1 på en scoring af Bomber Bo, selvom jeg har svært ved at finde en kamp, der matcher hukommelsen. Faktum er, at dette møde og denne oplevelse på stadion gjorde mig til Brøndby-fan. Stemningen på stadion var én ting. Men at se de spillere, vi havde stået og talt med, og som var så pokkers venlige, spille på stadion, betød, at jeg siden har tømt sparegrisen utallige gange på stadion. Med største fornøjelse i øvrigt.

For nogle år siden sendte kærligheden mig dog til Jylland, hvorfor besøgene på stadion er droslet ned. I går var der familie-påskefrokost på Vestegnen, så vi dryssede selvfølgelig forbi stadion, så den ældste kunne se det, hans far taler om søndag efter søndag: Brøndby Stadion.

Heldet ville det sådan, at vi ankom 15 minutter før, at spillerne satte sig ud i holdbussen, og det betød, at vi selvfølgelig blev for at se spillerne. Min treårige dreng kender flere af dem fra fjernsynet og syntes, det var enormt spændende, ligesom vi fik taget billeder med flere af dem. Jeg er med på, at de er professionelle ud til fingerspidserne, men alle fra Kvistgaarden til Vallys til Wass (som knægten havde på ryggen) tog sig tid til at tale med ham og få taget billeder, selvom de stod to timer fra en måske sæsondefinerende fodboldkamp. Det tog måske 30 sekunder af deres tid hver især, men det er noget, min dreng vil huske tilbage på længe.

Det er noget, der gør, at han får billeder af ham og Brøndbyspillerne i glas og ramme på værelset, og det er noget, der gør, at jeg kan vise ham billeder af ham sammen med Vallys eller Jacob Rasmussen, når de måske spiller ved sommerens EM. Vigtigst af alt, så gør det, at en treårig dreng fik et fuldstændigt fantastisk første møde med Familien Brøndby og senere kunne genkende Kvistgaarden, da han scorede. For ham havde han jo lige hilst på.

Tusind tak til alle spillerne. Én ting er at gøre en lille fans dag markant bedre. Det er også måden at sikre, at der i en nær fremtid står yderligere én lille fan og skriger med på lægterne, når Brøndby går på banen, selvom de andre i klassen nok holder med jyske hold. 
Deltag i diskussionen
 • 19Magic64
 • 19Magic64
  Betalende bruger
  Top gode
    21 dage siden   

 • Super historie!

  Håber det var den første gode oplevelse, for vores nye Brøndby fan, af mange i fremtiden..
  4 enige · 4 god kommentar

 • Super fint indlæg. Du har fat i noget som er utroligt vigtigt - nemlig det tætte forhold mellem klub om omverdenen. Oplevede selv noget lignende tilbage i 90´erne.

  Dengang gjorde klubben mere for at styrke den positive relation til det ganske land. Bla sommerkampe, hvor man kunne opleve Brøndby I.F. rundt på små lokale stadions i det ganske land.
  3 enige · 4 god kommentar
   
  • @Semperfi lige præcis! Det er så godt givet ud, når klubben giver igen og aktivt bidrager til at skabe nye fans. De gjorde det i 90’erne med mig, hvilket betyder at mine sønner sandsynligvis bliver Brøndby-fans på bedste Piotr Wozniacki-manér. Det er tre fans fordelt på to generationer baseret på ét møde.

   Læg et par sommerkampe i det jyske eller fynske for at styrke det. Danmarks bedste støtte kommer ikke af sig selv. Til gengæld kræver det ikke så filans meget. Spillerne i vores nuværende trup var i hvert fald fantastiske ambassadører mandag. Min kæreste fortalte også, hvordan de havde stået og nusset knægten i håret for at skabe en tryg ramme for ham. Det gør mig sgu stolt, når min klub behandler mit lille barn så godt og overskudsagtigt. Det er gennemført god stil, som kommer tifold tilbage
   1 god kommentar

 • Tak for et dejligt skriv, for at hjælpe dig lidt på vej se denne video er fra den tid og husker dem alle (næsten :)))

  Sidst i videoen er jeg næsten 100% sikker på det er bomber bo der score og hyldes det mål før Ebbe sand

  Men mange legender er der i den tid og når nogen påstår vi ikke kan leve uden Alpha synes jeg bare de skal se den video der var altid stemning og fans der gik amok husker de gamle tribuner der blev rullet ind på sydsiden til de store kampe

  Bomber bos sang med melodien fra Kim Larsen sangen det var syd for Køge

  Men her ser du et af hans mange mål samt mange andre legender:

  https://m.youtube.com/watch?v=fON0qLZKIN8

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner