Fodbold live resultater
Klubbens potentiale - overgår den modstandernes?

Skrevet af Lasse P, 12 dage siden

Kære medfans. 

En ny sæson står for døren og jeg tror det kribler i os alle for at komme i gang. Jeg bruger altid sæsonpausen på at reflektere over klubbens status. Hvor står vi? Hvor er vi på vej hen og ikke mindst hvad er vores potentiale? Det sidste vil jeg godt knytte et par ord til. Vores potentiale. I perioden 2006-2023 har klubben været på slingrekurs. Skiftende sportslige ledere, skiftende trænere, og skiftende koncepter (Bla. fra Frank til Zorniger til Niels Frederiksen som eksempler), var efter min mening medvirkende til at klubbens økonomi sejlede, og vi drev længere og længere væk fra det potentiale vi ved der er i klubben. Man så ikke nogen anden udvej end at få kapital ind udefra. Dette i form af GFH som nye ejere. Det kan man mene om hvad man vil, men nu her godt 1,5 år senere virker det til at klubben er ved at komme in sync. Der er styr på økonomien, der er ved at komme styr på spilkonceptet, vi har teknisk udsolgt til alle hjemmekampe, det ligner der kommer til at ske en oprydning i truppen som vil gavne Masterclass, vi henter spillere ind som passer til spillestilen og som kan løfte os. Forhåbentligt ser vi også ind i færre skud forbi målet som Yeboah og Kowalczyk - men vi lykkedes med Suzuki som også var et sats. 

Tilbage til potentialet. Ovenstående taget in mente, så virker det til at vi på mange af parametrene kun lige er begyndt vores "nye" rejse tilbage mod storheden. Et forsigtigt bud herfra er at vi stadig mangler 20-30% i at nå vores potentiale. Måske mere hvis(når) vi får banket døren ind til Europa og der kommer gang i MC. Ser vi på FCK og FCM så vil jeg mene at de rammer tættere på deres toppotentiale end vi gør. De spiller i europa, de har deres koncepter på plads, de har en fødekæde fra deres ungdomsafdeling til 1. holdet, de har styr på økonomien osv. osv. Alt dette til trods, så formår vi allerede nu at byde dem op til dans. Det er rigtig flot, men danner også forventninger og krav fra os fans og omgivelser. Jeg forventer at vi i den kommende sæson henter flere point end vi gjorde i den netop overståede sæson. Om det så rækker til guld, sølv eller bronche skal jeg ikke kunne sige, men det ligner at vi bevæger os i den rigtige retning. Tager jeg ja-hatten på, så ser fremtiden altså lys ud og vi vil på sigt kunne spille med om guldet hvert år, og kunne komme i europæisk gruppespil hvert år. 

Der er også mere at hente kommercielt/økonomisk. Som jeg nævnte så har vi teknisk udsolgt til alle hjemmekampe efterhånden, og det tænker jeg sagtens kunne fortsætte. Der burde derfor kigges på muligheden for at udbygge stadion og få flere sponsorlounger. Udfordringen her er selvfølgelig at det er enormt omkostningstungt på den korte og mellemlange bane. Der vil gå mange år førend at denne investering er hentet hjem. Det er ikke sikkert at GFH vil gå med til det, da de i så fald vil binde sig i mange år til klubben, for ikke at have tabt penge på et stadionprojekt. Det er dog noget der skal kigges på. Det bliver svært at tiltrække nye fans, hvis de ikke har mulighed for at komme ind og se kampene. 

Konklusion:

Efter mange mange magre år, virker det til at vi endelig er ved at få styr på de vigtige parametre der skal til for at en klub er veldrevet. Men der er mere at komme efter. Imens Brøndby på potentialeparametret efter min vurdering måske fortsat kun ligger i indeks 70 af 100, så ligger FCK og FCM væsentligt tættere på indeks 100. Der er derfor grund til at tro og håbe, at vi på sigt vil kunne udvikle os til at kunne blive en langt større udfordrer til langt flere mesterskaber, end hvad de forrige små 20 år har budt på. 

 

Jeg er spændt på om I ser det samme som jeg, og håber at mit skriv kan have været medvirkende til at hæve optimismen. For den bobler jeg af pt.
Deltag i diskussionen
 • Bjarke
 • Bjarke   12 dage siden   

 • Synes man bliver nødt til at inddele perioderne i kasser af 5 år, ellers er det for langt stræk at vurdere på.

  Hvis man ser på de trænere du nævner, henter vi tidligere u21 landsholdstrænere, der har haft succes og en international træner, som var tildels ubeskrevet. Men det synes jeg er ret fornuftig hylde. Hvis vi ser på pointsnit top 3 i perioden er det
  Laudrup 1,96
  Zorniger 1,85
  Sørensen 1,81

  I min optik, er vi på rette vej.

  Når det kommer til spillere, er mange oppe og køre over fc klubbernes indkøb, mange nord for 20 mil. Der er mange flops. Vi har også vores, men det er for tidligt at afskrive Yeboah og andre. Vi har tidligere afskrevet Uhre, Divkovic, Pukki m.fl. De skal først have chancen for at vi kan vurdere dem.

  1 god kommentar
   
  • Lasse P
  • Lasse P
   Betalende bruger
     12 dage siden   

  • @Bjarke At jeg nævnte trænernavnene var mere ment som eksempel på at klubben skiftede retning fra den ene side til den anden flere gange. Frank = possession, Zorniger = presspil, Niels F. = mere fokus på defensiven. Det er ikke trænere jeg var efter men den sportslige/strategiske ledelse.

   Jeg så gerne Yeboah og Kowalczyk modbeviser mig, men det er svært at se skulle ske. Jeg vil dog gerne tage fejl.
   3 enige · 2 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer

 • GARFIELD
 • GARFIELD
  Top kommentator
  Top gode
    12 dage siden   

 • Pengestærke superliga klubber gør at jeg ikke tror vi er så meget bedre stillet.

  Et krav er europæisk succes og man formår at vinde titler.

  Vi har ikke vundet en titel siden NF og vores spil har ikke været godt over en hel sæson, siden Zorniger tiden.

  På trods af vores trup har det højeste budget nogensinde.

  Så Jesper går eksamen i møde i denne sæson.
  6 enige · 4 god kommentar
   
  • Kramer
  • Kramer   12 dage siden   

  • @GARFIELD Ved godt vi har haft den diskussion før, men gentager lige mit synspunkt her, ud fra de tal Tipsbladet har leveret år for år over klubbernes transferbudget. Budgettet under Zorninger var procentvis tættere på de andre FC-klubber, end det er i dag under Sørensen. Budgetterne i FC1 og FC2 er steget endnu mere end vores. Du kan ikke sammenligne vores trupbudget på tværs af flere sæsoner, uden også at se på den tilsvarende udvikling i andre klubber. Selvom vores budget måske er steget 60% siden Zorninger, så er det jo lige meget, hvis det er steget 90% i FCC, og de stadig kan købe bedre spillere direkte. Her må vi i stedet håbe på bedre scouting, bedre træning, bedre klubforhold og opbakning. Og den er muligvis bedre på nogle parametre.
   5 enige · 3 god kommentar

  Se 17 flere kommentarer

 • Godt og sobert indlæg, Lasse P.

  Jeg deler din optimisme.

  Forza Brøndby!
  4 enige · 3 god kommentar

 • 19Magic64
 • 19Magic64
  Betalende bruger
  Top enige
    12 dage siden   

 • Synes du rammer den rigtigt fint!
  De 2 måske 3 FC klubber, tager Fcn med i denne ligning, så har de netop fødekæden klar, et sted vi halter.

  Og deres Europa kampagner, er også mere regelmæssige end vores, så du rammer sømmet lige på hovedet..!

  Men jeg er også meget optimistisk som dig, og tror/håber vi nu igen kan stabilisere os i toppen..

  At vi ikke død og pine, er tvunget til at sælge ud af vores bedste spillere, er simpelthen essentielt for at rykke os yderligere..

  God sæson derude, glæder mig helt vildt!!

  -forza..
  4 enige · 3 god kommentar
   
  • mimor1
  • mimor1   12 dage siden   

  • @19Magic64 vi skal vel bruge MC spillere for at have en fødekæde klar. Den allerstørste fejl Jesper lavede i sidste sæson, var at vise hvor meget han tror på Nartay, ved at sætte Cappis ind
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer

---

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner