Fodbold live resultater
Kommentar: Pentz er mere end en transfer, det er et signal

Skrevet af Kasper Pedersbæk, 1 måned(er) siden

Brøndby stod med håret i postkassen forrige sommer, da deres førstevalg i keeperjagten gik andetsteds. Patrick Pentz kom til på en lejeaftale, og resten er en fortælling om en dygtig keeper, der tog Brøndby og Superligaen med storm. Men lejeaftalen udløb, Patrick Pentz var ikke længere Brøndbyspiller. Og han skulle endda til EM med sit land Østrig, i en rolle som førstekeeper (efter en skade til det normale førstevalg).

Så Patrick Pentz havde alle kort på hånden. Han havde vist sig godt frem igennem en hel sæson med fast spilletid i Brøndby og han skulle til EM. Et bedre udstillingsvindue er svært at forestille sig.

 • Gode præstationer gennem en hel sæson har gjort ham attraktiv på markedet
 • Udsigterne til en EM slutrunde som førstekeeper
 • Kun et år tilbage af kontrakten med Leverkusen

Derfor anser jeg tilgangen af Patrick Pentz på en 4-årig kontrakt som mere end bare en transfer. Det er et signal. Et signal Brøndby sender til omverdenen.

For Brøndby har stået i situationen før. En profileret spiller med kontraktudløb   (eller i casen Pentz, med udløb af en lejeaftale), der har spillet godt. En jagt på en spiller klubben har ønsket at tilføre truppen, der så efterfølgende fravælger Brøndby.

I tilfældet Patrick Pentz er det oplagt at Brøndby gerne ville have østrigeren. Men at han skifter til Brøndby allerede nu fortæller os to ting:

 • Brøndby har været tidligt ude og markere deres interesse, og har handlet proaktivt før deadlinen kom tæt på
 • Patrick Pentz har TILVALGT Brøndby ved med sin så tidlige beslutning af frasige sig andre muligheder

Jeg ser tilgangen af Patrick Pentz som ideel for at bevare det momentum, der er blevet bygget op. Det er en spiller, der har præsteret på et højt niveau for Brøndby, som fortsætter i klubben.

Det er (et forsøg på) en fortsættelse af den sæson og de præstationer Brøndby netop har oplevet med Pentz som sidste skanse. Brøndby skal ikke ud og bygge op igen, de skal fortsætte med at angribe toppen af ligaen.

Så når Brøndby præsenterer Patrick Pentz på en 4-årig kontrakt allerede i starten af juni måned før en slutrunde, hvor keeperen har udsigter til at være førstevalg for sit land, så er det et markant signal!

Jeg vurderer tilgangen af Pentz til at være et signal til spillerne, der allerede er i truppen. Brøndby holder på en profil og binder ham til klubben. Et signal til medspillerne om at profiler godt kan blive. Det er et signal til fansene, klubben sikrer sine vigtigste aktiver. Et signal til omverdenen om at Brøndby handler rettidigt. Og ikke mindst, så er det et signal til andre spillere i fodboldverdenen om, at en profil TILVÆLGER Brøndby. En profil med mange kort på hånden, der viser den commitment det er, at skrive under på en 4-årig kontrakt. På den lange bane kan den transfer vise sig gavnlig for Brøndby i fremtidige transferforhandlinger, og kan fungere som en løftestang.

Fra min stol er transferen af Pentz potentielt set meget mere end en transfer af en dygtig spiller. Det er et signal om en profil TILVÆLGER Brøndby. Det er en markering af Brøndbys position.
Deltag i diskussionen
 • Meget enig.
  Det er lige den nyhed vi har brug for for at løfte humøret og troen på en mindst lige så god ny sæson.

  CV skal overgå sig selv hvis dette ikke bliver transfervinduets bedste signing.

  @Kasper: har du set mit spørgsmål omkring Ohi og Rado (kommentar under Alves analysen).
  4 enige · 2 god kommentar
   
  • @BIFKolding Kan det passe du har sendt en e-mail om det også? Har nemlig fået en e-mail videresendt fra Nanna om noget med Rado og Ohi der starter kampe etc.?

   Jeg har noteret mig forespørgslen, og skal nok forsøge at klemme den ind i arbejdsstakken :)
   1 god kommentar

 • GARFIELD
 • GARFIELD
  Top kommentator
  Top gode
    1 måned(er) siden   

 • Lige mine ord Kasper, det er et signal og statement som jeg også skrev til en anden bruger.

  Det gør også man vælger BIF til ikke fra, vent og se der går ikke meget længe, kommer flere gode nyheder I kan skrive om :))

  Samt om kort tid vil der annonceres et farvel til et par stykker.
  6 enige · 5 god kommentar
   
  • Panenka
  • Panenka   1 måned(er) siden   

  • @GARFIELD
   Har du kilder eller ER du kilden ??
   (rygter vil vide at CV er vild med lasagne... :-) )
   3 god kommentar
   
  • @GARFIELD du er simpelthen et transfer-orakel. Det er virkelig at lægge hovedet på blokken at påstå, at vi siger farvel til nogle spillere om lidt, lige inden transfervinduet åbner.

   Fandme en risiko at løbe med det påstulat.
   1 enig

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @GARFIELD tør du også lægge hovedet på blokken og sige, at vi henter en ny spiller indenfor de næste 2 måneder? Eller er det for offensivt?

  Se 4 flere kommentarer

 • Meget overraskende at det endte med en permanent aftale, og endnu mere overraskende, at det sker allerede nu inden EM. Han må have tænkt, at han ikke skal ud og være reserve igen som 27-årige. Et skifte til Celtic eller Southampton kunne godt være for risikabelt. Og så virker han jo også som en meget nede på jorden fyr, som sikkert er glad for livet i Danmark. Kan huske han i et interview med 3point sagde, at der næppe var et sted, hvor man kunne have en bedre work - life balance.
  5 enige · 4 god kommentar

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    1 måned(er) siden   

 • Jeg tolker situationen anderledes. Jeg ser, at Brøndbys udvikling har bragt os til et nyt sted. Brøndby er nu så attraktiv både sportsligt, økonomisk og privat, at klubben kan give et attraktivt ultimatum, som ikke er værd at risikere noget for.

  Det er simpelthen en fremragende transfer, som realistisk ikke kan gøres bedre.
  14 enige · 6 god kommentar

---

 • KP redegør her for flere spændende elemeter som gør det til en berigende artikel krydret med lidt insider viden. At CV skriver med en målmand med PP kompetencer - som vi nu kender 100 % - til en pris af en 1/3 del af prisen som CV solgte Hermansen for er ubetinget godt købmandsskab - men der er også et retningsskifte fra CV´s sædvanlige taktik om at vente til sent i vinduet, det vidner om at Brøndby i takt med resultaterne i dag er en langt mere attraktiv klub at skrive med og ja det sender kraftige signaler til marked at en spiller PP skriver med Brøndby forud for en EM slutrunde med hans perspektiver. CV arbejdsvilkår er blevet markant forbedret - vores klub er langt mere konkurrencedygtigt ikke kun målt på resultater, men marked ved også at klubben i gennem mange år har været en sovende kæmpe, som nu beviseligt er vågnet op fra sit vinterdvale og med GFH´s ejerskab og tilstedeværelse i bestyrelseslokalet er alle agenter i marked opmærksomme på de nye muligheder der ligger for dem i superligaen en liga der tillige med eksporterer træner-kapaciteter til større ligaer i Europa end nogen side før - Superligaen er HOT det samme er Brøndby.......FORZA BRØNDBY
  2 enige · 4 god kommentar
   
  • GARFIELD
  • GARFIELD
   Top kommentator
   Top gode
     1 måned(er) siden   

  • @Rasmus Stephansen

   Rasmus uden sige for meget :)) lur mig at der var frikøbs klausul på det beløb vi har givet, så ikke sagt for meget :)

   Det her handler den største tak til Patrick for vælge Brøndby til :)
   3 enige · 2 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • mimor1
 • mimor1   1 måned(er) siden   

 • Tak til GFH for at dette kunne lykkedes
  Vi havde aldrig kigget mod Tyskland uden dem, hvilket kunne ses med de andre navne der var i spil
  Godt arbejde af CV efterfølgende at lukke handlen
  3 enige · 3 god kommentar
   
  • Oliver
  • Oliver   1 måned(er) siden   

  • @mimor1 Er det en joke?
   2 enige

 • Et signal om at profiler godt kan blive i Brøndby: En smuk, ny tone, som jeg gerne vil høre mere af...
  3 enige · 1 god kommentar

 • Er lidt bekymret over, hvor pengene skal komme fra, men fantastisk signing alligevel
   
  • De kommer ikke fra Alpha......!
   3 enige · 1 god kommentar

---

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner