Fodbold live resultater

Kvinder: Skuffelse og sølvmedaljer til Brøndby IF

Skrevet af Nanna Møller Karlsen, 15. juni 2024

Lørdag eftermiddag skulle slaget om guldet i Gjensidige Kvindeliga spilles på bane 2 i Brøndby. FC Nordsjælland ville blive mestre med en sejr eller uafgjort, mens guldmedaljerne ville ende i Brøndby ved en blå/gul sejr.

Der var udsolgt på bane 2, så opbakningen var i dén grad på plads. Desværre indfandt et tungt regnvejr sig over Danmark, og det tog toppen af fest- og sommerstemning på Vestegnen.

Til gengæld kunne Brøndby på banen have fået en fantastisk start på opgøret, men anfører Nanna Christiansen brændte straffespark i det ottende minut af kampen. Der faldt ingen mål i første halvleg, men det gjorde der efter pausen.

FCN fik bragt sig foran efter et hjørnespark, hvor den efter lidt frem og tilbage blev sendt ind i feltet. Ann-Katrin Dilfer gik ud for at gribe den, men tabte den i sammenstødet med en FCN-spiller. Og så stod en anden FCN-spiller klar til at sparke bolden i kassen.

Men Brøndby svarede hurtigt igen. Minuttet efter tiltvang hjemmeholdet sig et hjørnespark, og her endte bolden til sidst hos Hafrún Halldórsdóttir, som fik sendt bolden i nettet til 1-1.

Generelt set var det en chancefattig kamp. FCN kunne naturligvis leve med det uafgjorte resultat. De stod disciplineret i defensiven, og Brøndby havde svært ved at spille sig igennem. Nogle gange manglede der lidt tålmodighed fra Brøndby, andre gange manglede der nye idéer.

Vi skulle i hvert fald helt hen i dommerens syv minutter lange tillægstid, før de blå/gule for alvor fik spillet sig til muligheder. Det blev så til gengæld til to rigtig store chancer, men både Natalia Wrobel og Sofie Hornemann sendte deres forsøg fra tæt hold og over mål.

Det lykkedes derfor ikke at udligne og Brøndby IF må nøjes med sølvmedaljer i dette års Gjensidige Kvindeliga. FC Nordsjælland skal lykønskes med klubbens første mesterskab på kvindesiden.

Brøndby IF har dog mulighed for revanche på onsdag, når de samme to hold mødes i pokalfinalen og dyster om endnu et trofæ.