Fodbold live resultater
Riveros vender tilbage!

Skrevet af Skævben, 11. november 2020

Jeg er ligesom alle andre rystet over Riveros' ufattelige uheld. Jeg har derfor fundet en amerikansk videnskabelig artikel om sansynligheden for at vende tilbage til NFL ved multiligamentskader (korsbånd + sideledbånd), som den han har fået. Jeg kunne ikke finde en for fodbold, men vil umiddelbart mene, at retningsskift etc. i de to sportgrene er nogenlunde sammenlignelige.

Det ser lidt bedre ud end jeg frygtede, selvom det er en meget alvorlig skade.

Med klubbens udmelding omkring forventet skadespause, er det formentligt forreste korbånd, der er gået sammen med inderste sideledbånd (forhåbentligt kun delvist overevet). 

Er dette korrekt, vil ca 2/3 vende tilbage til elitesport igen, mens ca. 43% vender tilbage til samme niveau som før skaden. Men derfor kan man godt stadig være en rigtig god spiller.

Hvis der er yderligere skader på brusk eller menisk, ser det ikke helt så godt ud.

Men igen, så frygtede jeg at det var endnu værre. Det er trods alt ( i dette studie) flertallet, som kommer til at spille igen. Havde det være yderste sideledbånd, så havde det været rigtigt skidt.

Gennemsnitlig tid til tilbagevenden er angivet til 300 dage med en vis variation. Hvis skaden er mere alvorlig, er det længere. 

Vi må krydse alt hvad vi har, og give ham god karma i genoptræningen. 

Jeg er nu mere optimistisk. Han har alderen med sig og virker fysisk velbygget. Tror han kommer tilbage med fuld power, evt først i starten af 2022.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6204640/

Tilføjelse: Jeg har intet kendskab til detaljerne omkring de reelle forhold. Ovenstående er derfor delvis spekulation, hvilket kan være behæftet med risiko for deciderede fejl. Der kan være andre faktorer, som taler i mere positiv eller negativ retning, ligesom studiet ikke nødvendigvis er repræsentativt for danske forhold.
Deltag i diskussionen
 • Jenny
 • Jenny   11. november 2020   

 • Tak for godt input! Brondby.com skriver det er det inderste ledbånd, hvilket jeg kan forstå på dit indlæg ikke worst case scenariet. Rart med en smule opløftning, når nu uheldet skulle være ude, hvilket er mega trist for alle parter.

 • Uka
 • Uka
  Betalende bruger
    11. november 2020   

 • Tak doc Skævben,det gir lidt håb .

 • Godt arbejde, Skævben, tak for det.

  Jeg har stadig lidt svært ved at komme mig over hvor uheldig Blas og vi har været her. Men det er da interessant med en form for data på området.

  Når man dykker ned i tallene, er der dog en del usikkerheder i den undersøgelse. Der er kun 23 spillere med ACL/MCL-skaden, så materialet er ikke kæmpe stort, og statistikken bliver dermed mindre sikker. Det er også en anden sportsgren, etc etc..
  Der hvor man kunne få et håb på en bedre prognose for Blas, er at materialet er opsamlet i perioden 2000-2016. Måske er operationsteknikken og måske genoptræningsmetoderne forbedret siden da, så prognosen er bedre nu er dengang? Jeg ved det ikke, men håbe kan man jo altid.
  1 enig
   
  • @Christian Brøndbyman Helt enig. Min opfattelse var inden, at de fleste ikke kom tilbage efter multiligamentskade. Derfor var det blot et indspark, der indikerer at chancen for at vende tilbage formentligt er større end det modsatte.
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer

 • Tak for et godt indlæg.
  Men der er godt nok mange usikkerheder.
  Lad os håbe det bedste

---

 • Enig, gode input. Er der nogen som ved om BIF får en slags refusion for hans løn i skadesperioden? Eller er det bare penge ud af vinduet?

 • Betalende bruger
    11. november 2020   

 • Tak for din research. Da forventet skadesperiode er op till 1 år må vi gå ud fra at det er i tilfælde af worst case scenario hvilket betyder at best case må være 235 dage når nu der går gennemsnitligt 300 dage før de er tilbage. Det er allerede om 7 måneder og 24 dage. Uden at vide specielt meget om det virker det logisk at man nok må gå ud fra der skal gå længere tid da der formodentlig skal tages forbehold for at tacklinger i rigtig fodbold udgør en belastning af knæet man ikke har i amerikansk fodbold. Måske er der så andre belastninger jeg intet kender til i amerikansk fodbold. Men ja, vi må sende nogle fede vibrationer til Blas.

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner