Fodbold live resultater
Situation med Jesper Sørensen

Skrevet af Dokter Hattenik, 18. marts 2021

Efter som at Jesper Sørensen ikke har forlænget sin kontrakt må det betyde at han skal videre.

hvem skal være hans erstatning hvis han smutter? Har nogle foreslag men i må også godt komme med nogle

frank Hjortsberg: han kender klubben og været træner her i MC. Han var også på Brøndby stadion og snakkede med Kasper hjulmand

flemming Pedersen: han er en dygtig træner som har en god forståelse af det offensive spil og god til talenter.

Claus Nørgaard: har været i klubben før og har været træner for de danske ungdomslandshold.

Ukendt fra udlandet: hvorfor ikke få nye tanker ind i superligaen, som også kan forstærke det taktiske. Der har tidligere været mange succeser med udlandske trænere( ståle, ruben selles, AZ, Matthias Jaissle)
Deltag i diskussionen
 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    18. marts 2021   

 • Vi har ikke behov for en der kender klubben, dem har vi rigeligt af! Vi skal have en der taktisk kan bidrage til at fortsætte udviklingen af vores 3-5-2 system og dødbolde.
  Så det skal være en erfaren træner i 3-5-2, eller en Brian Priske, når han ryger ud efter sæsonen.
  4 enige · 1 god kommentar
   
  • @Saesonkort vi har ikke behov for at have en der er ekspert i 3-5-2 for det er ikke opstillingen det kommer an på. Tror vi skal kigge på de taktiske kompetencer i stedet for deres fortrukne opstillinger.
   2 enige · 2 god kommentar

  Se 6 flere kommentarer
   
  • @Saesonkort Helt enig. Som klub har vi behov for at blive i ét spor i en længere periode. Vi har nu i adskillige år prøvet at skifte system hver anden sæson. Det synes jeg personligt ikke har ført noget godt med sig udover et par sæsoner i 16/17 og 17/18.

 • Det vil i hvert fald være godt med en, der kan hjælpe drengene til at få bedre styr på dødboldene... Håber dog at JS ender med at forlænge.
  3 enige · 3 god kommentar
   
  • Thomcat
  • Thomcat
   Betalende bruger
     20. marts 2021   

  • @Anton Dværg Står Retov ikke for dødboldene?

 • KJOE
 • KJOE   19. marts 2021   

 • OB er det nye galehus i dansk fodbold. Det vil være en kæmpe udfordring for en eftertænksom type som Jesper Sørensen. OB skal have stoppet blødningen og det bliver nok en anden profil end JS, der skal stå for den turn-around.
  Jeg tror han er på udkig efter et sted, hvor han kan afprøve sine ideer om fodbold. Efter sommeren opstår der altid en række ledige sæder. Jeg tror at Hobro kunne være stedet for JS. Peter Sørensen stopper og klubben vil satse på unge spillere og et bæredygtigt projekt. Det kunne være en mulighed.

  Brøndbys spillestil skal løbende være i udvikling og derfor er det sundt med en løbende udskiftning på assistentposterne.

  Og helt ærligt - det tror jeg CV har en plan for, hvis JS skulle vælge en ny arbejdsplads.
  1 god kommentar
   
  • @KJOE Jesper Sørensen er for stille og eftertænksom til cheftrænerposten i OB når de er i deres situation. Så ved ikke hvorfor han skulle skifte der. Jesper Sørensen er den der har fokus på det defensive og føler at vi har nogle mangler på det offensive så vi ikke afhænger af de 3 som vi gør nu, derfor så jeg heller Retov smutte til ob, horesens eller Hobro.

   Men ja enig om at vi bliver nød til at rykke os på staben når pengene ikke er til at købe dyre spillere, så vi kan spille med om mesterskabet med fck, fcm og agf de næste mange år.

 • Philip
 • Philip
  Betalende bruger
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    19. marts 2021   

 • Jeg synes generelt igen i den her debat har alt for meget fokus på dødbold. Det er altså ikke så vigtigt i moderne fodbold. Så længe man er dygtig på ens defensive dødbold går det fint. Her er vi blandt de bedste i Danmark synes jeg.

  Og nu til emnet. Alt tyder på, at JS desværre ikke forlænger og det er naturligvis de kompetencer, som han har der skal erstattes. Der skal med andre ord findes en stor taktikker, som ligeledes er god til at opbygge en defensiv struktur.

  Her kunne et bud være Morten Eskessen, som har gjort et rigtig flot stykke arbejde i Helsingør. Han virker til, at være god til at finde de små svagheder hos modstanderen og forstår at opbygge en god defensiv struktur på et hold.

  Et andet bud kunne være Allan Kuhn, hvis han vil tilbage i assistentrollen i stedet for at være ekspert for Viasat.
  3 enige · 4 god kommentar
   
  • Saesonkort
  • Saesonkort
   Betalende bruger
   Top kommentator
   Top enige
     19. marts 2021   

  • @Philip, Allan Kuhn er det største blålys i dansk fodbold.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 5 flere kommentarer
   
  • @Philip Morten eskesen lyder interesant. Ham havde jeg ikke tænkt som mulighed.
   Allan Kuhn kunne jeg ikke lige se for mig for syntes bare han har været en fiasko de steder han har været.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 6 flere kommentarer
   
  • K-man
  • K-man   23. marts 2021   

  • @Philip Der tror jeg sku du vrøvler lidt Phillip. Siger du at offensive dødbolde ikke er så vigtige i moderne fodbold?

   Dødbolde er måske ikke så vigtige for klubber som Barca, Bayern og City, der kan spille sig igennem næsten efter behag.

   Men tag en liga som den danske, hvor den taktiske forståelse er tilpas høj til at kunne stå godt i forsvaret samtidig med at det tekniske niveau er tilpas lavt til ikke at kunne spille hurtigt nok igennem et lavtstående forsvar. Så er det da ekstremt vigtigt at have offensive dødbolde som et våben.

   Prøv f.eks. at gennemgå FCM's mesterskab sidste sæson med deres præstation i dette forår (indtil videre). De mangler målene på dødbolde.

   Vi mangler i høj grad de offensive dødbolde som våben og det er netop i de tætte kampe, hvor vi ikke har kvaliteten til at spille os igennem (som mod Randers og AGF) at en dødboldscoring kunne have åbnet kampen. Kunne vi få en dødboldscoring bare i hver 3. eller 4. kamp ville det gøre en stor forskel for os. Tager vi bare foråret har vi f.eks. fået 2 mål efter dødbolde - begge VAR straffespark fremtvunget efter en dødbold og ingen reelle dødboldscoringer. Skal vi ha en chance for at blive mestre, skal vi forbedre os her.

   Ifht. assistent træner rollen, hvis/når Jesper Sørensen ikke forlænger er mit bud Thomas Nørgaard (Tidligere Lyngby assistent under David N. og nuværende B93 træner).

   Som en fræk afløser til Retov, hvis han skulle smutte kunne det være Daniel Agger, der er startet på træneruddannelse og jo er bonkammerat med JBA
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 4 flere kommentarer


 • Solz
 • Solz   19. marts 2021   

 • Nu har jeg også hørt flere eksperter og fans fremhæve betydningen af Jesper Sørensens tilstedeværelse i trænerteamet. Det er muligt de har nogle gode pointer, men kan ikke huske jeg tidligere har hørt om en assistent, som man tillagde så stor betydning. Ved udemærket, at hvis han ikke forlænger, og det går dårligere i næste sæson, så vil mange pege på netop den årsag. Jeg stoler dog på man kan finde en anden kompetent assistent , hvis Jesper Sørensen forsvinder. Jeg kunne godt tænke mig en profil, en legende om man vil, i rollen som assistent. Det er vigtigt med store navne i vores klub, synes jeg... Vi er jo for pokker Brøndby!
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • Saesonkort
  • Saesonkort
   Betalende bruger
   Top kommentator
   Top enige
     19. marts 2021   

  • @Solz, som f.eks Retov?

  Se 10 flere kommentarer

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    19. marts 2021   

 • Det er vel et spørgsmål om hvad der ønskes, til den possision, hvis den overhovedet skal erstattes.
  Det bliver slynget mange kendte navne rundt, men jeg ser ikke behov for at erstatte Jesper Sørensen med endnu et velkendt navn. Faktisk tvært imod.
  Jeg ser ikke JS' trænererfaring som værende hans vigtigste egenskab. Men derimod hans taktiske forståelse. Det er i hvert fald de ting jeg har bidt mærke i, værende hans største bidrag til Brøndby, når der har været skrevet om ham.

  Så hvis han skal erstattes, skal det være en, der på samme måde formår at se og eksekvere taktikker. En der kan analysere på modstanderen og formår at formidle det til holdet. En der kan samarbejde med resten af trænerstaben og spillertruppen.
  Derfor ser jeg det faktisk som en ulempe, hvis det er en der har været cheftræner tidligere. Man risikere, at hans fokus ligger på at komme tilbage i føresæddet, frem for at være stolt af sin nuværende position.
  Jeg siger ikke, at Allan Kuhn vil være kalif i stedet for kaliffen. Men jeg tror det er sjældent, at tidligere cheftrænere vil befinde sig så godt i en assistentrolle, som det lader til JS gør, i hans nuværende rolle.

  Men hvor efterlader det så diskussionen? For mig et meget svært sted. For så skal der ledes efter folk, der kun kendes i miljøet omkring klubber og træningsstaber. Og der har jeg ingen viden.
  Så mit bud er, at hvis JS bliver erstattet, bliver det af en person vi (jeg) ikke har hørt om før. Eller kun hørt ganske lidt om.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • @Jensen jeg ser det som noget positivt at vi har assistenttrænere som ønsker at blive cheftræner. JS har været cheftræner, Retov ønsker at blive cheftræner. Vi bliver nød til at få vores stab til som minimum være ligeså god som den her sæson. Vi har fck som har hente meget kompetente folk ind i deres trænerstab og hvis vi skal følge med dem må vi også blive bedre der.

   Men ja en ukendt kan være både godt og skidt
   2 enige · 2 god kommentar

  Se 7 flere kommentarer

 • Jeg er egentlig meget enig i det sidste der bliver skrevet i debatoplægget her. En udenlandsk assistenttræner kunne måske give noget alternativt end en dansk.

  Superligaen har det med at være lidt at en andedam, hvor holdene bliver meget taktisk låst, fordi innovationen måske ikke altid er den største. Jeg synes dog bestemt ikke det er et problem vi har lige nu, men måske kunne det blive det på længere sigt.

  Jeg håber CV har én i netværket, der kan komplementere trænerteamet med nogle af de samme kompetencer som JS. Landet er ikke vigtigt, men måske kunne det være én fra Italien (af hensyn til taktiske med 3-mands forsvar osv). Mulighederne er jo mange derude.
  1 enig · 1 god kommentar


 • Jesper Sørensen er en kæmpe stjerne, lige som og så Retov er det. De har helt forskellige roller, så teamet er perfekt sammensat af forskellige kompetencer og personligheder. Jeg vil ærge mig voldsomt, hvis man ikke får forlænget med ham, men tror desværre det er urealistisk. Hvis man vil udfylde hans rolle, tror jeg det er den forkerte vej at gå, at finde et koryfæ. Find manden med det bedste cv og den personlighed, der passer ind i teamet. Tror ikke Per Nielsen vil passe ind her.
  3 enige · 1 god kommentar

 • Sinbad
 • Sinbad
  Betalende bruger
    24. marts 2021   

 • Henrik Hansen bliver nok ledig fra OB til sommer - kunne han være en mulighed hvis JS rejser. Jeg håber dog at JS bliver.

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER