Fodbold live resultater
Status på det hele

Skrevet af kurtwagner, 21. october 2022

Smider lige mit indlæg fra bold.dk herinde også:

Det har været et tæt på elendigt fodboldår for Brøndby, måske også for klubben generelt, selvom det er sværere at gennemskue. Om det skyldes dårlige indkøb, for sene indkøb, strukturelt forvirring i klubben eller dårligt trænerarbejde er selvfølgelig altid svært at svare på som mandagstræner, men virker som lidt af det hele. Og tingene hænger naturligvis sammen.

Trænerteamet: Har haft svære arbejdsbetingelser med store salg og sene indkøb. Men har også tabt et betragteligt antal fodboldkampe til hold med noget lavere budgetter, ligesom man ikke er lykkedes med at implementere en ny spillestil efter "omstillingsmesterskabet". Spørgsmålet er i mine øjne om det ikke mindst i fodboldverdenen gælder, at alting har sin tid, og at de sejrrige oftest er dem, der formår at skabe de rette ændringer rettidigt. Samtidig tales der ofte om kontinuitet som afgørende faktor. Jeg hælder til, at NF lige nu får lov at fortsætte, fordi 1. man ikke tvivler på hans fodboldfaglighed men måske mere: 2. der er en række andre udfordringer og arbejdsområder, som lægger først for. Strukturen omkring masterclass skal helt på plads, når man har fyret chefen samt haft stor udskiftning på trænerposten og forandringer i tilgangen til de yngste årgange (som ikke officielt er en del af masterclass men dog hænger sammen dermed). Investor og dermed en fremtidig strategi og økonomisk grundlag skal fastlægges.

Sportchefen: Få nye spillere har før Ohi, Wass og Vallys (som har gjort en forskel men endnu ikke brændt ligaen af) haft en stor indflydelse, og mange nyindkøb sidder på bænken. Nogle vil måske få opblomstring, andre virker fejlcastede eller scoutede selvom en sportslig ledelse altid kan dække sig ind under - vi ser først resultaterne om 2 års tid. Lidt ligesom med NF, hvor CV lige nu finder komiske statistikker frem, om at vi frem til FCK kampen var det mest formstærke mandskab i Superligaen på baggrund af 2 sejre og tre uafgjorte. En bedre "undskyldning" for CV m-fl. er forvirringen/fodslæberiet omkring investorsnakken og uklarhed fra bestyrelsen omkring, hvordan man lykkes med at bibeholde den økonomiske bæredygtighed, som efter de store underskud 3-4 år tilbage blev det store mantra. Bæredygtighedsstrategien blev også fejret, da vi vandt mesterskabet, og selvom mange talte om, at vi ikke kunne forlade os på, at vi automatisk blev tophold igen gennem nye en ny Jobbe/Frendrup og måtte investere i succesen, så var vi mange, der var i tvivl. Vi gad ikke længere det økonomiske kaos og store underskud, ville gerne støtte en bæredygtig fodboldbutik, og vidste måske ikke, hvordan det blev gjort bæredygtig, hvis der igen blev investeret stort. Dilemmaet eksisterer stadig i den forstand, at nærmest alle er enige om at forretningen skal geares op, men hvordan gør man det på sin egen måde. Hvordan finder man en egen vej - jeg synes ikke der lige nu er et svar, men med en ny investor som vi vel stadig kan forvente, så kommer der et bud, og så må vi jo forholde os til det.

Ledelse/bestyrelse: Har været og synes stadig at være i tvivl i forhold til de ovenstående sportslige spørgsmål, som selvfølgelig også påvirker snakkene med investorer. Derudover en tvivl i forhold til den hårdere fanscene, som på en måde står for værdier, man gerne vil pryde sig med - engagement, dedikation, innovation (i fansceneforstand), men som samtidig er mindst affilieret med voldssager, bøder pga. pyro og som kræver et stort antal ressourcer. Fans er ikke bare noget man har, men noget man skal arbejde sig til. De hardcore opfatter ikke solidaritet med klubben på den måde, at man stopper med at fyre pyro af for at undgå bøder, og mange andre forventer - trods en vis tålmodighed - også resultater på banen, der er en del bedre end den seneste tid.

Bare lige et par tanker på en dag hvor FCK igen vil øge investeringerne. Der er jo ingen tvivl om, at vi også gør det, men spørgsmålet bliver, om det strategiske arbejde der er lavet omkring disse forandringer er så gennemarbejdede, at de virkelig kan gøre en forskel. Man er stadig godt bagefter på investeringen i ungdomsfodbolden (CV har nu noget tid talt om en fremtidig, hvor man betaler penge for de bedste talenter, men mit vidende er det endnu ikke sket), situationen omkring trænerteamet virker ustabil og fanscenen ikke samlet. Jeg tror det er vigtigt, at der snart bliver meldt noget ud. Der har været god tid til at arbejde tingene igennem. Nu skal folk omkring klubben og vi fans vide, hvad fremtiden bringer.

 
Deltag i diskussionen
 • Rigtig godt indlæg der ligger op til en god debat. Vil prøve at svare på spørgsmålene, men svært at gøre det kort :-)

  Trænerteamet: Det kan godt være at Niels og co. har haft svære arbejdsbetingelser, men for mig handler det om to ting når jeg skal vurdere Niels og trænerteamet. For det først: udvikling af et klart spilkoncept og to: udvikling af spillere som kan blive salgsbare for klubben og mener vi har dumpet begge dele. Vi har ikke i 2022 haft nogen som helst klar spilfilosofi og mangler det stadig tildels.Vi har ikke haft kontinuitet i vores hold og startopstilling, det kostede os specielt i starten af sæsonen og så er der blevet lukket alt for mange mål ind på dødbolde. Den anden ting er udvikling af spillere. Lidt firkantet sagt, så er Mathias Greve den eneste spiller som er blevet bedre i 2022, måske Tshiembe også. Jeg mener alt for mange spillere er gået i stå og det mener jeg at Niels har et stort ansvar for. Sebulonsen startede med at spille otte kampe fra start i træk og har næsten ikke set banen siden. Heggheim var vores bedste mand for et år siden og er ikke med i truppen. Kvistgaarden har ikke spillet efter Ohi er kommet. Bell får ikke chancen lige meget hvor dårlig Rado spiller. Schwartau spiller hver tredje kamp og det falder for mig alt sammen tilbage på Niels.

  Fodbolddirektøren: Jeg synes egentligt CV har gjort det fint. Der hvor den største udfordring er for mig er spilkonceptet. Når vi ikke har et klart spilkoncept er det sværere at hente de rigtige spillere. Ohi, Vallys og Wass er alle kvalitetsspillere, men falder jo nok lidt udenfor strategien. Derudover tror jeg ikke Niels og CV har det bedste forhold til hinanden. Virker lidt som om Niels også er stædig i forhold til nogle af de spillere der er hentet ind og vil undgå at bruge dem, for at sende et signal til CV. Jeg tænker specielt på Sebulonsen, Bell, Heggheim og Alves. Så skal man huske at det ikke var CV der hentede Niels ind i sin tid, det var Ebbe Sand, så tror ikke denne konstellation holder på lang sigt. Til forsvar for CV skal siges, at alle handler kan ikke være “Guld handler” hvis vi kigger på FCK og FCM og hvor mange penge de har brugt kontra hvor mange der er slået igennem, så har de brugt svimlende beløber på spillere der knap nok har spillet en kamp.

  Ledelsen: Det er svært for mig at sige noget når der ikke er afklaring på ejerforhold. Man må gå ud fra at så længe Jan Bech styrer showet så bliver målsætningen den samme. Nemlig top tre hvert år og en bæredygtig økonomi.  3 enige · 2 god kommentar
   
  • TACKLER
  • TACKLER
   Betalende bruger
     21. october 2022   

  • @Bæredygtig Brøndby
   Jeg er enig i, at Niels’ og CV’s forhold virker slidt. Jeg køber dog ikke premisen om, at det har noget at gøre med hvem der hentede hvem. CV forlængede med Niels og har allerede arbejdet sammen med ham længe nok, til at det vil være naturligt at kalde Niels for CV’s mand.

  Se 1 flere kommentarer

 • Egentlig helt enige omkring det spillemæssige. Har været meget skuffende, hvordan truppen ikke har rykket sig. Schwartau jo også den eneste af MC-spillerne, der er blevet rigtigt integreret. I stedet vender man tilbage til den sympatiske og hårdtarbejdende ,men simpelthen ikke dygtige nok Gammelby, og Radosevic får i min optik al for lang snor. Måske ligesom Niels selv, uden at Bell jo har løftet niveauet voldsomt, når han har spillet, hvilket han dog heller ikke har gjort nok. Vores forsvar har været hullet, dødbolde miserable. Meget skidt, lidt godt.

  Men selvom jeg ikke længere selv tror meget på NF, der har virket uden megen lune, lidt halvsur og afvisende de sidste måneder, så foregår der nogle ting bagom, der meget vel kan have indflydelse på på kvaliteten af trænerteamets arbejde og være begrundelsen for at han endnu ikke er blevet fyret.

  CV prøver virkelig at beskytte det bæredygtige Brøndby. Der hvor man tror på det daglige slid og insisterer på kontinuitet. Hvis rygterne om, at Klaus Rasmussen længe har været upopulær er sande, har han måske også dér holdt igen af samme grund. Det virkede nærmest til at han nødtvungent brugte mange penge i vinduet. Nok ikke fordi han ikke ønsker, at forbedre holdet på markedet, men fordi han måske ikke kan se, at der foreligger en god plan for, hvordan man kan tillade sig at bruge den type beløb, hvis man samtidig vil føre en bæredygtig forretning.
  2 enige · 1 god kommentar

 • mp80
 • mp80   21. october 2022   

 • Man er gået væk fra talenterne og vælger i stedet de ældre spillere, som man betaler større beløb for i forhold til strategien.

  Man har intet spilkoncept og mange de hentede spillere er gået i stå med få undtagelser fx Ohi, som har været et rigtig godt indkøb.

  NF og Retov har haft et helt år til at få styr på taktikken, men det hele sejler, man kan ikke være tjent med et pinligt nederlag til et hold fra 2.div, samt man får svært ved at komme i top6.

  CV har naturligvis en stor del af ansvaret, hvilket han heller ikke har løst tilfredsstillende.

  Der er uro i mere eller mindre hele klubben og tror ikke man kommer meget videre før et salg, hvilket jeg håber sker snart. JBA virker også til at have trukket sig og virker ikke til at have meget tro på projektet længere.
  2 enige · 1 god kommentar

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner