Strøtanker omkring reserveholds turneringen og 3. division

Skrevet af jencla58, 1 måned(er) siden

Forslag:

Var det en fejl at oprette en reserve holds turnering for superligaklubberne - i stedet for at 2. holdet typisk spillede i den værende 2. division eller Danmark serien.

Mit umiddelbare svar er JA – fordi der p.t. ikke er nok kampe til at reserverne får kontinuerlige kampe nok over hele sæsonen – og dermed hele tiden er i et naturlig kampflow.

Jeg ved godt reserveholdturneringen blandt andet skulle give mulighed for at prøve nye spillere, ungdomsspillere samt bruge karantæne ramte spillere til at holde kampformen.

Jeg vil derfor foreslå denne løsning til at reserverne (2. holdet) igen kan spille med i Danmarks turneringen fra 3. division.

Der oprettes 1. år:

To 3. divisioner (kreds øst og vest) – hvor de nuværende 12 superliga klubber træder ind i turneringen med en fordeling med 6 superliga hold i hver kreds og de nuværende 3. divisionshold også med 6 hold i hver kreds – hvor der tilstræbes bedst mulig geografisk for deling.

Når sæsonen er færdig rykker de 2 bedste hold op som nu (dog ikke superligareserverne)

Der skal være 8 nedrykkere til Danmark serien det første år – 4 fra hver kreds – det vil naturligvis smitte af på lokalunionerne med flere nedrykkerhold – men det er før set løst. Dog må der i år 2 max være 10 superliga 2. hold

Der vil som nu kun være 4 oprykkere fra Danmark serien.

2. år:

To 3. divisioner (kreds øst og vest) med de 10 hold i hver kreds, hvor der så spilles 3 gange mod hinanden (i alt 27 kampe) –

Når sæsonen er færdig rykker de 2 bedste hold op som nu (dog ikke superligareserverne),

Der skal være 8 nedrykkere til Danmark serien det andet år – 4 fra hver kreds – det vil naturligvis smitte af på lokalunionerne med flere nedrykkerhold – men det er før set løst. Dog må der i år 3 max være 8 superliga 2. hold

Der vil som nu kun være 4 oprykkere fra Danmark serien.

3. år:

Kun en 3. division med 16 hold der spiller 2 gange mod hinanden (30 kampe).

Når sæsonen er færdig rykker de 2 bedste hold op som nu (dog ikke superligareserverne),

Der skal være 8 nedrykkere til Danmark serien det tredje år  – det vil naturligvis smitte af på lokalunionerne med flere nedrykkerhold – men det er før set løst. Dog må der i år 4 max være 6 superliga 2. hold

Der vil som nu kun være 4 oprykkere fra Danmark serien.

4. år:

En 3. division som vi kender i dag. Med samme op og nedrykning som i dag – 2 oprykkere og 4 nedrykkere. Men fordelingen må maksimum være 6 superliga hold reserver – måske mindre, hvis de er rykket ned i Danmark serien på normale nedrykning pladser.

Fordele:

Reserverne får kamp hver weekend - men for at optimere at reserverne stiller i bedst mulig opstilling for den mest retfærdige afvikling mod de opryknings berettige hold – spilles kampene mellem opryknings berettige hold og superligareserverne først mandag aften (alternativ tirsdag) – efter super ligaen typisk er afviklet fredag – søndag. Problemet her er selvfølgelig, at der om mandagen også er en superligakamp. Problemet er måske også at nogle af de mindre klubber ikke har kapacitet nok – eller slet ingen lysanlæg. De opryknings berettige hold kam mene – det kan give unfair kampe, hvor superliga holdne – afhængig af karantæner og eller skader – kan stille med meget forskellige hold. Men situationen er vel ikke meget anderledes hvis en klub har et 1. hold i f.eks. Sjællands serien og 2. holdet i serie 2 – her kan klubber jo også opleve stor forskel på de 2. hold de møder – igen afhængig af skader. Omvendt hvis vi skal fremme toppen af dansk fodbold og dermed også internationalt, er det nødvendigt med en bred trup, der altid er inde i et kampflow. Jeg tror også, det vil tiltrække flere tilskuere til nogle 3. divisionskampe – hvis superliga holdene kommer på besøg med nogle gode navne. Jeg tror også det vil udvikle de ”normale” 3. divisions hold.

Kampene mellem reserverne behøver nødvendigvis ikke at blive spillet om mandagen.

Ulemper:

De mindre klubber i 3. division og nedefter vil mene det (igen) bliver svære at få en plads i divisionerne – hvilket er forståeligt nok – også med tanke på at mange mindre byer i dag har et divisionshold, der kan samle byen.

Reservehold turnering:

Skal reservehold turneringen så helt nedlægges – nej.  De uger hvor der spilles landskampe eller internationale klubkampe – spille der reserveholds kampe – hvor det som i dag kan stilles med prøvespillere, ungdomsspillere med mere. For nogle klubber som f.eks. Brøndby kan det dog også være et problem de dage - fordi der typsk er mange Brøndby spiller med på mange forskellige landshold

Slutord:

Jeg er måske helt galt på mine tanker, men nu er de luftet. Så endelig skriv negativ kritik - hvis I er uenige - men tak fordi I læste det.

 

 

 

 

 
Deltag i diskussionen
 • Mik
 • Mik   1 måned(er) siden   

 • Må indrømme jeg skulle lige læse den to gange :) dine ellers fine argumenter

  En væsentlig faktor og for mig den mest afgørende, som du ikke har taget højde for her er:

  At de superliga klubber har mange venskab og samarbejds klubber som der kan være en konflikt interesse i.

  Der kan gå spekulation i at hjælpe disse klubber, bl.a. med at spare spillere, eller stille stærkere op mod deres værste konkurrenter. Så for mig bliver det et sportsligt forkert set up, som ikke tilgodeser alle lige, og det kan blive et problem
   
  • @Mik ja enig med dig - det havde jeg slet ikke med i mine tanker - og mange SL klubber har et stort netværk af samarbejdsklubber
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • MortenD
 • MortenD   1 måned(er) siden   

 • Jeg kan godt følge mange af dine argumenter, der er generelt for få kampe til reserverne og naturligvis for lidt på spil. Det første ville dit forslag løse, jeg er ikke sikkert på at reserverne nødvendigvis ville opleve at der var mere på spil i 3. div.
  Synes du overser nogle punkter:
  - Reservekampe har også den fordel at spillere der er med i superligakamptruppen og måske får få minutter, vil have mulighed for at spille i en reserveholdskamp, det ville der ikke være i den anden model.
  - Som Mik nævner, så ville det nok give alt for ujævn konkurrence for de andre holde i rækkerne. BIFs 3. div hold vil afhænge for meget af u19 kampe og superligakampe og skader de steder.
  -Jeg tror ikke jeg forstår din præcis om at reserve skal stille i stærkest mulige opstilling? Er ideen med et reservehold netop ikke at dem der ellers ikke får spilletid skal spille. Derfor kan der vel næppe være tale om nogen stærkest mulig opstilling.
  1 god kommentar
   
  • @MortenD ja kan godt følge dine argumenter.

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    1 måned(er) siden   

 • Kunne man ikke bare sikre at Reserveholdskalenderen følger superligakalenderen? Så nu hvor vi har mødt Vejle søndag, mødes vores reserver tirsdag?
  Og hvis man så satte pengepræmier ind for at vinde ligaen, ville der også være noget at spille for.
  For hovedproblemet lige nu er vel, at der ikke er kampe nok og der er ikke nok på spil i dem?
   
  • @Jensen Et rigtig godt forslag du kommer med.

  Se 1 flere kommentarer
   
  • Mik
  • Mik   1 måned(er) siden   

  • @Jensen du rammer et problem med Europa cup kampe der spilles det er netop få dage efter spilledage i weekenden

   Særligt pokal kampene kan være et problem det sker altid i midtugen og her spiller netop reserverne tit, så synes det er et ellers fint forslag jeg ikke kan se gå op med par dage efter heller

  Se 4 flere kommentarer

 • sirtrip
 • sirtrip
  Betalende bruger
    1 måned(er) siden   

 • jeg synes egetlig vores reserver var i bedre kampform dengang man kunne spille i 2.division men jeg mener at hele ideen med divisionsfodbold bliver lidt udhulet hvis de bedste klubber i danmark optager pladser til deres reserver samtidig er det konkurrenceforvridende for de klubber der har deres reserver i danmarksserien. men reserveligaen trænger til en justering for jeg synes der alt for få kampe og jeg kunne egentlig godt tænke mig at den blev bygget mere op som ligastrukturerne ellers er.
   
  • @sirtrip Ja netop kampformen, som du skriver, var nok bedre dengang man kunne spille i 2, division - hvilket også var min tanke, da jeg skrev indlægget - men som du og de andre også skriver, er det en dårlig ide, at SL reserverne skal spille med i den normale Danmarks turnering - rigtig dejligt at høre Jeres gode argumenter for det ikke er løsningen. Man måske som Jensen og du skriver lad reserverne spille et par dage efter SL kampen. En ting jeg ikke har berørt, er hvad SL trænerne tænker - vil de helst undvære en del spiller fra SL truppen en gang on ugen - så de får kamptræning - eller vil de hellere have dem til rådighed til f.eks. taktisk træning.
   Generelt er jeg rigtig glad for Jeres fine og saglige svar, der er virkelig mange forskellige vinkler, der skal tages hensyn til - for at opnå optimale betingelser for reserverne.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer


KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021