Fodbold live resultater

U/17-EM: Søndergaard og Danmark kvartfinaleklar trods stort nederlag

Skrevet af Steen Sørensen, 27. maj 2024

Præcis samtidig med en vis kamp sent søndag eftermiddag på Brøndby Stadion skulle Danmark ved U/17-EM spille holdets sidste gruppekamp. Modstander var Østrig og med sejr eller uafgjort ville danskerne være klar til kvartfinalerne, mens man med nederlag ville være afhængig af resulatet i gruppens anden kamp mellem Kroatien og Wales.

Isoleret set på kampene fik Danmark en større nedtur end Brøndby IF's Superliga-mandskab, men konsekvenserne var vidt forskellige. Efter 2-0 ved pausen tabte danskerne 4-0 mod Østrig, men da Kroatien noget overraskende kun fik 1-1 mod Wales, er både Danmark og Østrig videre.

Den enlige Brøndby-spiller i den danske trup, Philip Søndergaard, startede for tredje gang i træk inde i det centrale midterforsvar i en 4-3-3 opstilling, og for anden gang blev det til fuld spileltid og dermed fem ud af seks spillede halvlege.

På trods af en vanlig solid indsats, kan Brøndby-stopperen ikke frasige sig et medansvar ved to af de østrigske scoringer til henholdsvis 1-0 og 3-0.

Efter en god dansk indledning på kampen overtog et stærkt østrigsk hold styringen efter deres første scoring. Det samme billede gentog sig i anden halvleg. Ganske vist var Danmark mest på bolden, men Østrig havde med en solid defensiv og giftige omstillinger styr på begivenhederne.

Efter ti minutters spil afleverede Søndergaard frem i banen til Oliver Højer fra FCK, der med Ensar Music i ryggen mistede bolden til østrigeren, som sendte den videre til Philipp Moizi. Rapid Wien-spilleren sendte bolden mellem benene på Valdemar Lykke og fladt ind ved den fjerneste stolpe til 1-0.

Philipp Moizi kunne øge til 2-0 på et fladt langskud efter knap en halv times spil. Det skete efter et langt indkast, som Lyngby BK's Valdemar Lykke lidt uheldigt headede lige ud til Moizi. Fem minutter før pausen fik Danmark en stor mulighed for at bringe sig ind i kampen.

Med Chidozie Obi i ryggen ville en østrigsk forsvarer sparke bolden ud til hjørne, men den bragede mod den ene opstander og hoppede ud i feltet igen, hvor den danske Arsenal-angriber var hurtigst opfattende, men hans hovedstød gik forbi et tomt mål.

Fem minutter efter pausen kom Østrig på 3-0, da Philip Søndergaard for sent opfattede Oghenetejini Adejenughures løb i feltet på et frisparksindlæg fra Rapid Wiens Ensar Music, og en helt fri Red Bull Salzburg-kænpe kunne nemt heade bolden i nettet.

Blot to minutter senere blev han kampens anden dobbelte målscorer, da han på en lang, høj bold fra den første, Philipp Moizi, overløb Noah Markmann fra FCN og sendte bolden forbi den fremstormende FCK-målmand Tobias Breum-Harild til slutresultatet 4-0.

I det sidste kvarter fik Danmark to muligheder for at pynte på resultatet, men uden resultat. Først bragede Markmann bolden på overliggeren efter et cutback fra SønderjyskE's indskiftede Olti Hyseni, og senere skovlede Obi bilden langt over må på et fint indlæg fra ligeledes indskiftede Rasmus Düring fra AGF.

Som nævnt spilelde Kroatien og Wales samtidig 1-1, hvilket betyder, at Østrig og Danmark går videre til kvartfinalerne fra gruppe B, hvor modstandere er henholdsvis Serbien og Tjekkiet fra gruppe A.

Danmarks kvartinale mod Tjekkiet spilles onsdag kl. 16:30 dansk tid og vises på DR2. Tjekkiet har imponeret med tre sejre på 5-0 over værterne fra Cypern, 3-1 over Ukraine og endelig 4-3 over Serbien.

Kvartfinalisterne fra gruppe C blev Italien og Polen, mens de sidste to kampe i gruppe D netop er fløjtet igang. England (3 point) møder Spanien (0), mens Portugal (6) møder Frankrig (3).