U/19: Brøndby fik skovlen under Sønderjyske

Efter en skidt start på sæsonen skulle Brøndby IF U/19 lørdag eftermiddag forsøge at vende bøtten med en hjemmekamp mod Sønderjyske. Cheftræner Jesper Christiansen sendte følgende mandskab i aktion:

Waldemar Bjergfelt (2006) - Rasmus Lynder (2007) - Oliver Sejer (2006) - Lukas Larsen (2006)
Philip Søndergaard (2007) - Adam Claridge (2006)
Mathias Jensen (2005) - André Escobar (2007)
Jonathan Agyekum (2006) - Jacob Ambæk (2008)

Bænken: Sander Larsen (2008), Mads Beyer (2005), Alfred Klamer (2007), Mathias Werther (2007), Jakob Wismann (2007) og Mamadou Jalloh (2006)

Første halvleg blev ikke et festfyrværkeri af en fodboldkamp, men det var med Brøndby IF som det bedste hold. Det var også hjemmeholdet, der kom til de fleste muligheder. Den første allerede efter få minutter, da Mathias Jensen var tæt på at lobbe bolden i nettet, men en Sønderjyske-spiller kom godt tilbage og fik clearet, inden bolden kunne hoppe i mål.

Det var også et Sønderjyske-hold, som havde læst på lektien. Når Brøndby havde målspark, gik de ekstremt højt og med mange mand. De ville gerne presse Brøndby til at begå fejl i opspillet. Og i det åbne spil forsøgte de sig med meget direkte spil og lange bolde ned bag bagkæden hos Brøndby. Det har de blå/gule tidligere haft vanskeligheder med, men i dag var der styr på det. Oliver Sejer spillede en rigtig god kamp og havde mange gode indgreb og løsninger med bolden.

Efter pausen kom der hul på målbylden. Syv mål fik tilskuerne på den solbeskinnede bane 2! Første mål scorede Brøndby få minutter efter pausen. En velspillende Lukas Larsen brød for Gud ved hvilken gang igennem i venstresiden og lagde et indlæg ind i feltet, som blev clearet. Bolden hoppede ud til Philip Søndergaard, der fra kanten af feltet flugtede bolden resolut i kassen med sit venstreben.

U/19-holdet har i denne sæson vist sig skrøbelige og haft svært ved at holde føringer. Det havde de også svært ved i dag. Få minutter efter føringsmålet fik gæsterne udlignet til 1-1.

Men Brøndby kørte ufortrødent på og Lukas Larsen var igen ophavsmand bag en chance. Denne gang vippede han et perfekt indlæg ind i feltet, hvor Jacob Ambæk havde taget et godt forfinteløb og derfor kom foran sin oppasser. Han headede bolden i mål og Brøndby på 2-1.

Men igen gik der bare fem minutter, før der var udlignet. Sønderjyske kunne sende bolden i mål efter et hjørnespark.

Den offensive midtbanespiller Mathias Werther blev blandt andre skiftet ind i løbet af anden halvleg, og han gjorde en forskel. Først var han tæt på at bringe Brøndby foran, da han var tæt på at smække en ripost i kassen, men Sønderjyske-keeperen diskede op med en mirakelredning. Chancen opstod efter vildt flot forarbejde af Jonathan Agyekum, som også spillede en god kamp.

Da stadionuret havde rundet de 87 minutter og det mest af alt begyndte at ligne en skuffende pointdeling, viste Brøndby kvaliteten. Igen var det Lukas Larsen, der sørgede for oplægget, da han brød igennem i venstresiden. Han lagde et cutback til Werther, som med sit venstreben fra kanten af feltet krøllede bolden elegant helt over i det lange målhjørne. En meget flot scoring og godt for Werther, som indeholder så meget kvalitet, at han må banke på til mere spilletid. Han kan afgøre fodboldkampe.

Det var som om målet og forløsningen i målet satte Brøndby fri. Resten af kampen var ren opvisning, og tilskuerne fik et par mål mere i solen. Først kunne Agyekum krydre en flot præstation med en scoring til 4-2, inden Ambæk blev dobbelt målscorer med det der på bane 2 blev døbt 'et rigtigt Elkjær-mål'. Han blev først spillet flot fri i dybden af Jakob Wismann, men fik sit skud blokeret. Ambæk jagtede dog med hver en fiber i sin krop returen og fik på en eller anden måde skrabet bolden over stregen. Den skulle bare ind! Og det kom den.

Derfor blev facit en 5-2-sejr til Brøndby og tre tiltrængte point på kontoen til U/19-drengene, som dog stadig ligger i den tunge ende af tabellen i U/19 Ligaen.

KAMPEN I TAL:

Brøndby IF U/19 - Sønderjyske U/19, 5-2 (0-0)

50. minut: 1-0; Philip Søndergaard
55. minut: 1-1; Elias Hjort-Pedersen
59. minut: Gult kort til Niklas Vincentz
61. minut: 2-1; Jacob Ambæk
65. minut: 2-2; Mads Bo Ottesen
67. minut: André Escobar UD / Jakob Wismann IND
67. minut: Rasmus Lynder UD / Mads Beyer IND
68. minut: Gult kort til Waldemar Bjergfelt
68. minut: Gult kort til Sebastian Escobar
74. minut: Gult kort til Mads Bo Ottesen
79. minut: Waldemar Bjergfelt UD / Mathias Werther IND
87. minut: 3-2; Mathias Werther
88. minut: 4-2; Jonathan Agyekum
89. minut: Philip Søndergaard UD / Sander Larsen IND
90. minut: 5-2; Jacob Ambæk