VAR igen, igen, igen

Skrevet af Sim, 22. februar 2021

Det er et Brøndby Forum - men vi kan godt tillade os at snakke om almen gyldige situationer for ligaen der påvirker vores hold. 
 

Nu har FCC fået 3 forkert dømte straffespark på 2 kampe i træk. Jeg kan snart ikke rumme det mere. Samtidig er Sønderjyske blevet slagtet forkert 2 kampe i træk med røde kort og straffespark imod, hvilket har kostet dem vigtige top 6 point. 

Michael Johansen stod Igår og sagde der var en bagatelgrænse, og dommeren som minimum skulle ud og kigge på skærmen. Klip til idag hvor det så igen bliver dømt forkert, og dommeren ikke går til skærmen. Viktor Fischer burde have fået gult kort for at filme i sidste kamp, og nu står han og er træt af han skal forsvare hans medvind. Synes virkelig sporten er ved at blive ødelagt når der går så meget Neymar i den, og det ikke bliver straffet af disciplinær udvalget - men tværtimod bliver belønnet af Dommeren, og stadfæstet af elendigt VAR arbejde. Hebo er først på bolden og skærmer Fischer af. Ikke skyggen af straffespark. Nu er Lyngby blevet snydt for 3 point på 2 flotte mål. Helt seriøst! 

Dommerstanden sejler herhjemme. De har ikke en plan. Det går jo ikke med så store, kampafgørende, pointafgørende, karantæneafgørende, mesterskabsafgørende fejl igen, og igen, og igen! 
 

Fck har nu, potientielt, fået 4 point foræret af dommerne. Værsågod. Synes virkelig ikke det er sjovt mere! 
 

Hvad tænker i?
 
Deltag i diskussionen
 • Joblar
 • Joblar   22. februar 2021   

 • Jeg er lige så træt af det VAR system og dommer standen i DK er helt håbløse, FCK præmieret big time og Sønderjyske straffes maksimalt, det ville klæde dommerene at tage benene på nakke og løbe ud og kigge på skærmen, der trænger til at blive strammet gevaldigt op.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Philip
  • Philip
   Betalende bruger
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     23. februar 2021   

  • @Joblar det vil klæde klubberne at betale de par millioner det vil kræve at få fuldtidsdommere.
   4 enige · 3 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Jeg har ikke set de to kampe, så jeg har kun min info fra artikler, så hvis jeg forstår situationen forkert, well my bad.
  Det jeg synes er gralt, som i virkelig gralt. Er at dommeren ikke bliver kaldt ud til tv skærmen. VAR dommerne skal vel kommunikere ud hvis de mener der er en fejl, for ellers er deres virken totalt ligegyldigt.
  1 enig
   
  • Sim
  • Sim   22. februar 2021   

  • @thorrium Du burde se highlights. Det er skamfuldt at se hvad der giver straffe efterhånden. Det er netop det. De kommunikerer ikke en fejl. Og de kommunikerer ikke at dommer skal løbe ud og kigge på skærm. Og MICHAEL Johansen har lige stået og sagt at det vil de gøre bedre - og.... så gør de det ikke.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • mp80
 • mp80   23. februar 2021   

 •  
  • @mp80 Det ville være klædeligt for sporten.
   Og ku' vi ikke også give gult kort HVER GANG der er frispark og nogen sparker bolden væk / står i vejen med vilje / holder på bolden. Får så lange løg af at kigge på usportslig opførsel, og så ødelægger det flowet i spillet.
   4 enige · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Philip
 • Philip
  Betalende bruger
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    23. februar 2021   

 • Jeg husker stadig det straffespark vi ikke fik mod FCN i første runde som den største VAR fejl i sæsonen. Det er situationen hvor Diamonde laver en halv Nelson på Uhre (mener jeg det var).

  Generelt synes jeg VAR har fungeret ok, men der er stadig fejl - naturligvis. Udfordringen er, at hvis der er dømt straffe og de så i VAR vognen ser den mindste kontakt, så er det ikke en klar og tydelig fejl. Her synes jeg VAR skal blive bedre til at få dommeren ud og se situationen igennem - det hjalp så ikke i AGF mod Sønderjyske, men det var vidste også MKK der var dommer aka den dårligste dommer i Danmark i min verden. Det tror jeg vil løse en del. Det virker mærkeligt at dommeren typisk kun skal ud og se situationen igennem, hvis ikke han havde dømt det.

  Mit største problem med VAR er at man ikke kan se gule kort igennem og fjerne dem. Man behøver ikke engang stoppe spillet, men blot informere dommeren, som siger det til spilleren. Det kunne også blive sagt ud gennem højtalerne så fans etc også kunne høre det. Derudover skal det være muligt at stoppe spillet og se nr. 2 gule kort igennem så vi undgår flere Frendrup mod AGF situationer.
  4 enige · 4 god kommentar


 • Jo da. De har en soleklar plan som går ud på at hjælpe fck, fcm og agf så meget som overhovedet muligt, så meget at det grænser til svindel dikteret fra oven, altså DBU. Jeg ved det lyder groft og konspiratorisk men så må de jo dømme efter reglerne eller i det mindste ikke KONSTANT lave ''fejl'' som favoriserer de samme hold. Det vil gøre at konspirationer ikke kommer op at vende i diverse fan-fora.
  1 enig · 1 god kommentar

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    23. februar 2021   

 • Jeg synes der er flere problemer her. Der er 1)dommerstanden, 2)VAR og 3)film.
  Retfærdighedsvis skal det siges, at jeg kun har set highlights.
  1) I kampen mellem FCK og SønderJyskE er det klar VAR-dommerne der fejl, ved ikke at kalde dommeren over til skærmen, så han kunne have revurderet sin dom. Så jeg vil ikke give dommeren skyld for de straffe der blev dømt til FCK. For ved første øjekast, så det unægtelig rigtigt ud.
  2) Dernæst kommer måden VAR kører på. Vi vidste da VAR blev indført, at der ville komme fejl og de har selv udtalt, at de skulle lære af disse fejl. Nu er der 2 gange lavet store fejl i en kamp med FCK. Så er det klart at det ser meget skidt ud. Men ellers synes jeg faktisk de har gjort det ok. Betyder det så, at jeg er fortaler for VAR? NEJ. For det har ikke givet mere fairness. Det er bare nogle nye uretfærdigheder vi snakker om, men ud over det, har vi også fået lange spilstop. Så jeg synes det er ødelæggende for kampenes flow.
  3) Men værst af alt er film… Svanens død fra Fischer, mod SønderJyskE er usmagelig. Men det udstiller ALT hvad der er galt med VAR. For når man ser det fra dommerens vinkel, ser det meget ud som et spark i hovedet. Det er klart at han spiller på det høje ben i nærheden af hans hoved. Men VAR-vognen kalder ikke dommeren over for at gense situationen, da der måske er ’højt ben’, som gør at det ikke er ’clear and obvious’ at der er sket en fejl. Dermed belønnes Fischers film. Skulle Sandi så have ladet være med at dømme straffespark? Måske, men når jeg ser det fra hans vinkel, kunne han ikke have dømt anderledes.
  Men hvad kan vi så gøre ved film? Jeg mener at Disciplinærudvalget (Hvor meget jeg end synes de er uduelige) bør lave MEGET hårde sanktioner mod film. Der skal være en 0-tolerance. Om det så skal være karantæne eller bøde ved jeg ikke. Hvis det skal være en bødestraf, skal den være meget høj og direkte til spilleren. Men det giver en skæv straf, da man må formode at Fischer tjener noget mere end eksempelvis Jobbe. Så kunne det være en %-dal af deres løn, men det vil afsløre noget om lønforhold… Og de er også meget forskellige. Så jeg er nok mest til en karantæne straf. 1 dags karantæne for at lade sig fald ved skub uden nødvendig kraft, 2 dages karantæne for at lade sig falde uden kontakt og 3 dages karantæne for at fake smerte et sted man ikke blev ramt. Så skulle de hurtigt lære ikke at filme.
  2 enige · 1 god kommentar

 • Enig. Men gad vide om det vil hjælpe at have profesionelle dommere som nogle ønsker? Det vil også være ufatteligt dyrt. 7 dommer trioer til omkring 600.000 om året pr. mand. Det løber op(løn, pension ,sygedage osv)
  Men hvorfor er det en dommer ikke lige tænker, “hmmm det her mål/straffe er kampafgørende så jeg tjekker lige efter”?
  Det er mig ubegribeligt.
  Ligeledes, hvem er de som sidder i VAR vognen? Når hele Danmark kan se at noget er galt eller i det mindste ser suspekt ud, hvordan kan de som er ansatte til at være eksperterne i situationen så ikke se det?
  Måske man megetsimpelt burde kræve at en kampafgørende handling skal ses igennem? Der er måske 4-5 situationer i gennemsnit pr kamp og de 4-5 minutter kan vi nok godt tåle at vente.
  Det vil jo også hjælpe Fischer. Så skal han ikke forklare at han ikke filmer og så bliver han ikke så fornærmet og sur af et ellers rimeligt spørgsmål.
  Jeg mener ikke han filmede mod Lyngby, der var bare ikke straffe. Det er der ikke altid fordi man falder i feltet. Måske kun i FCK. Men nu var der jo ikke hjemmebane.

  Man kunne også foreslå DBU at lave en ugens pris a la “Ugens dårlige repræsentant for sporten” og give den til ugens film?
  Når man så har modtaget den 3 gange så bliver man årets dårlige repræsentant.
  Den skal så deles ud til årets sportsgalla og spilleren kunne så blive udråbt til årets skuespiller.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Philip
  • Philip
   Betalende bruger
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     23. februar 2021   

  • @Maxmotor jeg tænker profesionelle dommer ville hjælpe. Det vil hjælpe fordi, at der vil komme mere konkurrence og at deres job i højere grad forsvinder hvis de ikke performere. Der vil også betyde, at flere ville satse på dommergerningen - igen jo flere des bedre må man antage de bedste er.

   Nu er der 6 kampe pr runde så jeg tænker der skal ansættes 24 dommere (4 til hver kamp), 6 dommere til VAR og 2 som er i reserve så i alt 32 dommere. Hvis vi for nemhedens skyld siger de skal havde 500.000 kr i løn vil det koste 16 millioner om året eller 1,33 millioner pr klub.
   2 enige · 2 god kommentar

  Se 4 flere kommentarer


KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021