Fodbold live resultater

Viktor Kynde efter pokalsejr: Jeg er virkelig glad på spillernes og stabens vegne

Skrevet af Jakob Kjærgaard, 11. juni 2024

Tirsdag aften i Tingbjerg var næsten som at skrue tiden 12 måneder tilbage. Brøndby U17 var atter engang i pokalfinalen. Modstanderen var atter Lyngby. Finalen gik atter ud i straffesparkskonkurrence. Og Brøndby løftede afslutningsvist pokalen. Det skete på baggrund af en straffesparkskonkurrence, efter 2-2 i den ordinære tid, hvor Brøndby vandt med hele 3-0 efter tre redninger i streg fra Brøndby-keeper Mamadou Jalloh, som dermed blev den store helt. Jalloh, som skiftede til Brøndby fra Amager ved sæsonstarten, har spillet en stærk sæson for Brøndbys U17-hold og han har gjort et enormt indtryk på og uden for banen. Der var derfor også naturlige roser til den unge Brøndby-keeper samt målmandstræneren fra cheftræner, Viktor Kynde, efter pokalsejren, da 3point.dk tog en snak med ham:

"Det var en fantastisk præstation af Jalloh i straffesparkskonkurrencen og det bedste er, at det faktisk slet ikke var et udslag af held. Vores målmandstræner Emil AT havde forberedt sig med Jalloh på deres sparkere og vi vidste, hvor de ville sparke - og de ramte rigtigt. Alle Lyngbys spark var noteret på Jallohs drikkedunk og det er vildt dygtigt af både Jalloh og Emil. Så det var den gode forberedelse sammen med Jallohs ekstreme atletiske evner, der gør, at han redder tre ud af tre. Men Jalloh er en fantastisk dreng og han har været, som du siger, en fantastisk tilføjelse til Masterclass. Han smitter alle med sin glæde og sin måde at være på. Han er en dreng som, positivt, fylder rigtig meget. Han er vildt ateltisk, han har en enorm springstyrke, hurtige retningsskift og fødder, han er stærk, super reflekser og så er han virkelig dygtig med fødderne, så vi altid har en ekstra markspiller i opspillet. Han er en risikovillig keeper, som vi også ser i dag, hvor han kommer langt ud og får et gult kort og det er jo også det med at være ungdomsspiller. Men alt i alt en virkelig dygtig målmand og en helt fantastisk dreng".

Jacob Ambæk var ligeledes igen i fokus, som så mange gange tidligere i denne sæson. Han scorede begge Brøndbys mål i den ordinære tid og så satte han sikkert sit spark i mål i straffesparkskonkurrencen. Især Ambæks mål til 2-0 var en perle, hvor han fra en spids vinkel chippede bolden legende let over Lyngbys keeper. Der var også rosende ord til Ambæk og især Ambæks andet mål:

"Det var helt åndssvagt. Det var helt åndsvagt sparket ind. Jeg står lige i vinklen bag Ambæk og deres keeper er virkelig dygtig i dag så der skal noget ekstra til og der er Jacob jo speciel. Det han hurtigt læser er, at deres keeper kommer langt ud og så tager han et lille træk ud i banen for at se om deres keeper åbner vinklen op hvilket han ikke gør, da han blive ude og så chipper han den bare over ham. Det var Ambæk, når han er bedst".

Pokalfinalen i ungdomsfodbold er en stor kamp med mange fremmødte tilskuere samt en masse pres og nervøsitet hos spillere og stab. Ifølge Viktor Kynde er det sådanne oplevelser, der væsentligt bidrager til udviklingen af de unge talenter:

"Jeg har det virkelig godt på spillernes og stabens vegne. Vi er jo Brøndby og vi vil gerne vinde ting. Så vi er jo vildt glade for sejren. Der eren masse ting vi kan kigge på og tale om ift. spillet, men lige nu er det bare en virkelig god følelse. De her oplevelser vil vi gerne have; med mange tilskuere og et pres for at vinde den ene kamp. Vi vil stå i finalen for vi kan ikke skabe det her kunstigt. Vi havde en kamp mod Sporting Lissabon tidligere på sæsonen. Vi møder dem i en semifinale i en stor turnering, hvor vi har samme følelse ellers er det i dag. Man kan mærke det på spillerne. Man kan mærke det på os i staben, hvor vi er noget mere stressede i løbet af kampen og spillerne er meget mere stressede og nervøse. Og jeg tror det er enormt givtigt for spillernes udvikling inden de forhåbentligt skal ind på Brøndby Stadion på et tidspunkt. Det kan naturligvis ikke måle sig med dette, men det giver meget, at spillerne nu har stået i denne situation at spille en finale med stress og nervøsitet i kroppen. Vi oplevede nogle af de samme situationer sidste år i pokalfinalen og da vi mødte Randers i den sidste kamp i ligaen med Menno og du kan ikke træne dig til de der tilspidsede situationer - så det er godt for spillerne og det er godt for staben, at øve sig i de situationer".

Kampbilledet i pokalenfinalen var meget forskellig imellem 1. halvleg og 2. halvleg. En jævnbyrdig 1. halvleg blev afløst af en 2. halvleg, hvor Brøndby var ovenpå og også burde have gjort det til 3 og 4-0 efter flere meget store chancer inden Lyngby blev lukket tilbage i kampen mod slutningen. Om kampbilledet udtalte Viktor Kynde:

"Jeg synes 1. halvleg er rodet og jævnbyrdig, men meget chancefattig. Vi har et par chancer og jeg tæller ikke rigtigt noget til dem. Så det er en 0-0 halvleg, hvor vi så heldigvis får scoret fordi vi også har noget individuel kvalitet da Matti (Mathias Werther red.), Viggo (Poulsen red.) og Jacob (Ambæk red.) lige får kombineret og lavet et mål. Det er super fedt og et mål, som vi iøvrigt er vildt glade for, fordi det opspil havde vi netop trænet på igennem de seneste to uger. Det er en fed følelse. Men ellers var det en meget urytmisk kamp på en noget langsom bane. Man kunne se at begge hold skulle vænne sig til banen fordi vi er vant til at spille på kunst".

"Jeg oplever, at vi er komfortabelt bedst i 2. halvleg. Og denne kamp ville vi lukke til 3-0 eller 4-0 i de fleste andre kampe med de store chancer, som vi skaber. 2. halvleg er noget bedre end 1. halvleg. Vi er virkelig ovenpå i 2. halvleg, jeg synes vi er bedst og jeg synes vi har kontrollen. Det er en succes ift. den sæson, som vi har haft med meget åbne kampe, at vi har så meget kontrol og derfor er det lidt parakdoksalt, at det er i netop denne kamp, at vore modstandere får udlignet. Det kan godt være, at jeg tager fejl, men umiddelbart kan jeg ikke huske, at Jalloh i løbet af kampen var nødt til at skulle redde en afslutning fra Lyngby. Så laver vi én defensiv brøler, hvor de scorer og så scorer de på et langskud lige før kampen fløjtes af. Og havde vi ikke vundet, ville det have været rigtigt bittert fordi jeg synes virkelig, at vi skaber mange store chancer. Det er dog også en læring for drengene, hvilket er naturligt som ungdomsspiller - men det der med, at når vi er oppe 2-0 så lad være med at risikere bolden på samme måde. Vi sætter bolden på spil på nogle lidt vilde tidspunkter, hvor jeg tænker, at det skulle vi ikke. Det er jo balancen mellem det ekstreme udtryk, som vi gerne vil praktisere i Masterclass og så dét, at når du er foran 2-0 må man gerne bare vinde den kamp. Men vi får kæmpet den over målstregen og det er jo super fedt. Stor ros til drengene"