Fodbold live resultater
Ville superligaen være bedre stillet med kunstgræs??

Skrevet af Billboard, 24. november 2020

Har set en del kampe fra 1. division og 2. division på det seneste og må sige kvaliteten i kampene simpelthen synes voldsom meget bedre i de kampe hvor der spilles på en plan bane med kunstgræs og ikke en pløjemark af dansk oktober og november græs. 
 

Jeg har selv været meget imod kunstgræs, men når der er så stor kvalitetsfremgang, kan man så ignorere det? 
 

Middelmådige klubber spiller faktisk ganske ok bold i de kampe. 
Deltag i diskussionen
 • Betalende bruger
    25. november 2020   

 • Måske spilles der bedre fodbold på plastikbaner men da de er den største udleder af mikroplast i naturen bør de forbydes. Der er sgu mikroplast overalt. På Nordpolen, Sydpolen, i fisk, i afgrøder fra vores marker, i det kød du køber, i grøntsager, i honning, i dig, i mig og i alle andre mennesker. Forbyd lortet. Vi kender ikke langtidsvirkningerne af plastik i organismer men det er vist ikke specielt sundt.
  3 enige · 1 god kommentar

 • Der er uden tvivl (mulighed for) bedre teknisk fodbold på Gentofte Stadion og i Sundby Idrætspark end der er i Espelunden eller Valby. Men jeg synes ikke banerne er så dårlige som de ofte bliver gjort til. Jeg har eksempelvis set en del af de seneste AB-kampe i Gladsaxe, og de spiller rimelig fint teknisk fodbold på trods af 100% græs. Det afhænger naturligvis af spillernes kvalitet og hvordan man som hold ønsker at spille. Skive IK som det største argument imod knoldsparkere.

  I øvrigt: Kunstgræs er ikke nødvendigvis garanti for god kvalitet. Jeg har set HB Køge et par gange og det har været skrækkeligt. Spillerne havde nærmest ikke niveau til at spille på kunst.

  Jeg vil altid være fortaler for græs. Jeg vil se græstotter der flyver op ved glidende tacklinger - ikke små sorte kugler. Men jeg kan også godt se logikken i en all-round kunstgræsbane. Synes eksempelvis BIF har fundet den bedste løsning med et fint kompromis.

  Forhåbentlig bliver 'græsteknologien' bedre med tiden, og billigere, så de mindre klubber kan få noget lignende.
  1 enig · 1 god kommentar

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    25. november 2020   

 • Det korte svar, fra mig, er NEJ.
  Fodbold er ikke en præcisionssport, hvor alle driblinger er perfekte og hvor alt kan forudses ned i mindste detalje.
  Der skal være plads til tilfældigheder ved at bolden rammer en lille knold eller en spiller mistimer sit spark.
  Men selvfølgelig skal der heller ikke spilles på pløjemarker. Jeg husker tydeligt vores egen bane for få år siden. Den lignede noget der var løgn og man smed sand på banen, for at gøre den spilbar. SAND... Det er også helt grotesk.

  Til gengæld mener jeg, at hybridbaner, som den vi har nu, er vejen frem.
  Siden vi fik den installeret, har Brøndby Stadion været blandt blandt de bedst bedømte baner i Superligaen, hvert år.
  1 enig
   
  • Betalende bruger
     25. november 2020   

  • @Jensen Jamen man kan også gøre som i England. Nemlig hæve banen lidt da der ved alle forhøjninger i terrænet forekommer langt større nedsivning af regnvand. Det er derfor der er randzoner hvor man ikke må dyrke ved eksempelvis gravhøje, altså på grund af at man vil forsøge at hindre en ellers massiv nedsivning af pesticider og kunstgødning. Derfor, hæv banen 30-50 cm. Så siver vandet ned på en for alle sikker og økologisk facon uden at du og din familie får mere mikroplast i Jeres kroppe end I har i forvejen. Desuden får vi sandsynligvis baner på højde med de engelske.
   1 enig

  Se 5 flere kommentarer

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER