Fodbold live resultater
Vindermentalitet

Skrevet af Flange, 21. september 2022

”Vi er gule, vi er blå, vi skal ud og slås,

Hvis der er nogen der VIL VINDE så er det os.

Vi er DANMARKS BEDSTE fodboldhold,

11 mand og en bold…”

[…]

Vi er gule vi er blå, vi er IKKE TIL AT SLÅ.

SÅ’ det nu drenge: Vi VIL VINDE! JA! JA! JA!”
Deltag i diskussionen
 • Flange
 • Flange
  Betalende bruger
    21. september 2022   

 • Er det en udbredt opfattelse, at de gamle dyder som er nævnt i ovenstående sangtekst ikke længere er en vigtig del af Brøndbys DNA?
  Hvem har slettet det fra vores DNA?
  Hvornår skete det?
   
  • @Flange Hvordan får du den oplevelse? Og hvad er det du har på hjerte?
   1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • …. Er du ok..?
  1 god kommentar

 • Jeg gætter på, at dit indlæg drejer sig om den store modstand/diskussion af blackstone-blitzers overtagelse af Brøndby IF, selvom jeg selvfølgelig kan tage fejl.

  Fodbold er selvfølgelig altid sjovest, når man vinder. Men som jeg har nævnt et utal af gange, så er jeg ikke interesseret i at vinde, hvis det kræves, at vi sælger ud af vores værdier/sjæl for det.

  Hvis dit mål blot er at vinde, så er der en klub lidt øst for os, som har vundet væsentlig mere gennem de sidste 15 år, der ville være mere oplagt at følge. Ville deres succes i ind og udland være fedt? Bestemt. Ville jeg bytte, hvis jeg havde muligheden? Aldrig i livet.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Mogens
  • Mogens   21. september 2022   

  • @RommeTilPhiriOgSå Så hvis man ikke deler din opfattelse kan man fise mod øst. Du mener sikkert Nord-Øst, men pyt. Med din opfattelse kunne jeg vel med samme ret bede dig om at følge Avarta eller Hvidovre ikke? Du mener vi sælger ud. Jeg er uenig.
   3 enige · 3 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • mp80
  • mp80   21. september 2022   

  • @RommeTilPhiriOgSå Det handler ikke om at ville bytte. Kig på det seneste år under NF, oplever du der holdet give alt og vise vinder mentalitet? Tag et evt. ejerskifte ud af ligningen, har holdet vinder mentalitet?

   Det synes jeg bestemt ikke, tværtimod har man længe været defensive og afventende. Man indstiller sig på modstanderen og ikke på egne styrker. Man ha r nok i at forsøge at få et point og er ofte fint tilfreds på tråds af at man taber knebent.

   Seneste holdet viser gejst og vinder mentalitet var under AZ, man ville frem ad banen og blev ved med at kæmpe alle mand, var der en som ikke var på toppen, stod den næste klar for at kæmpe fo4 logoet og klubben. Selv på deres fridage tog de til træning.

   Kigger man ud i fremtiden, hvor man kan stå overfor et ejerskifte til en udlænding er det svært a5 spå om hvilken virkning det vil få. Men er sikker på JBA gør hvad han kan for at vælge den rette, jeg vil hellere vente og se tiden an end automatisk fravælge mennesker ude fra. De kan vise sig langt bedre end det vi ser nu, evt. ved at hente flere af de hel5 store talenter ind til vores MC, så de kan blive de næste helte.

   Fakta er bare, hvis Brøndby skal rykke sig, skal der mere kapital til.
   4 enige · 3 god kommentar
   
  • @RommeTilPhiriOgSå Man kan ikke undertrykke klubbens stærke livskraft viljen til at ville vinde, og det der automatisk følger med - Det er klubbens helt grundlæggende DNA at hige efter at blive den bedste klub i Danmark. Brøndby er kendt for sin store fanskare uden for sit lokalområde, de mange jyske fan er kommet til fordi Brøndby havde succes og Bjerregaard dikterende opvisningskampe i det jyske - så jeg vil påstå at hovedparten af jyderne har valgt klubben fordi den vandt, vandt og vandt på alle fodboldbanerne.

   Som dreng var Hvidovre den store klub på vestegnen, jeg spillede drengebold derinde og havde Per Steffensen som træner (spilleragenten) som spillede på 1 ynglinge, det var fra midt 70´erne til start 80´erne med profilerne Michael Christens og Steen Ziegler, sågar M. Manniche. Jeg blev i midt 80´erne Brøndby fan da Brøndby vandt og vandt og vandt, som dreng havde jeg ikke en skid forstand på værdier osv. det var slet ikke en del af min hjernemasse, jeg ville spille bold i alle frikvarterer i skolen og når jeg havde fri og jeg ville vinde, jeg græd dog ikke når vi tabte som flere af mine holdkammerater gjorde.

   Konklusion:
   Man kan aldrig forestille sig Brøndby leve et liv i midten af suppeligaen,det tillader selvforståelsen ikke, der fylder viljen til at ville vinde for meget, mere end Alpha vil anerkende/accepterer, men i kom også først til omkring 2006 eller ca. 20 år efter mange af os andre og derfor ikke fået smag nok for sejrens sødme ...! men måtte finde andre værdier som er meget ædelt, men man kan ikke ignorere historien
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Mathat
 • Mathat   22. september 2022   

 • Jeg forstår ikke den værdi snak. At vinde er en værdi - det betyder ikke at sammenhold ikke også kan være det. Faktisk er det måske de to værdier som har gjort Brøndby til Brøndby.
  Klubben har siden stiftelsen som jo i sig selv var for at blive en bedre klub sportsligt, igen og igen har vi bygget på - første pro klub, første børsintroduktion, første forsøg på alternative indtægtskilder.
  PB gjorde BIF til Danmarks største klub ved at fare land og rige rundt og spille mod lokale klubber. Dette går mere end 40 år tilbage. Alt sammen er vindermentalitet - så st vinde er i høj grad en del af grundværdien i Brøndby - ligesom sammenhold og fælleskab også er - nu er vi i en tid hvor klubben er professionel og ejet af den med flest penge. Det er vilkårene og ikke til diskussion
  3 enige · 2 god kommentar

---

 • mimor1
 • mimor1   22. september 2022   

 • Kunne være så dejligt hvis folk vil fortælle hvad klubbens værdier og DNA helt nøjagtigt er, så vi snakker ud fra det samme
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @mimor1 Brøndby's værdier er jo subjektivt for den enkelte fan, hvilket den åbenlyse splittelse blandt fans jo tydeligt illustrerer.

   For mit eget vedkommende har jeg altid forbundet vores klub med frivillighed, at være inkluderende og tolerant, foreningsliv, talentudvikling og en hvis form for lokal forankring..

   Andre ting jeg føler der hører til MIT Brøndby, og som ville gøre ondt på mig, hvis man pillede ved er:

   - Vores logo
   - Vores klubfarver
   - At vi spiller på Brøndby Stadion
   - At vi spiller foran Faxetribunen/Sydsiden
   - At vores talentafdeling hører til i den bedre halvdel i landet
   - At vores primære indtægtskilde er gennem fodbold, ikke gennem badeland eller ejendomsspekulationer. Eksempelvis.
   - At vi har en hvis %-del danske spillere
   - Hårdt arbejde, dedikation og klasse udadtil. Ikke positiv arrogance/nedladenhed som de praktiserer på Østerbro.

   For andre fans betyder Brøndby noget andet, hvilket er dét der skaber den store splittelse.

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner