NYHED

Brøndby tilbage på sejrskurs med 3-0-sejr over Lyngby

Brøndby IF kom tilbage på sejrskurs, da de søndag leverede en kontrolleret og dominerende indsats og slog Lyngbys ti mand med 3-0.

• Nanna Møller Karlsen
      13. august 2023 - Klokken 17:58

Sen søndag eftermiddag dannede Brøndby Stadion rammen om en vigtig kamp i Superligaen. Særligt for Brøndby IF, som var kommet haltende i gang i den nye sæson med en enkelt sejr og to nederlag på stribe.

Modstanderne fra Lyngby var kommet anderledes positivt fra start. Brøndby-cheftræner Jesper Sørensen valgte at bænke Josip Radosevic fra start og startede i stedet med Daniel Wass og Mathias Greve inde i maskinrummet.

Lyngby kunne have chokstartet, da de spillede sig til en stor chance efter bare to minutters spil. Gudskelov for Brøndby, kunne de ånde lettet op, da afslutningen blev sendt langt forbi.

Derfra stod der Brøndby på det hele i anden halvleg. Mathias Kvistgaarden var en evig kilde til uro for Lyngbys forsvarsspillere, Wass tog dirigentstokken på midten og vendte godt op i banen flere gange, og Greve var den store motor, der bandt det hele sammen.

Der var mange fine ting i spillet for hjemmeholdet, men indtil minut 28 manglede der det famøse slutprodukt. De afgørende afleveringer og indlæg manglede kvalitet.

Men så ramte vi minut 28. Wass smed en fantastisk aflevering ud til venstre til Blas Riveros, der på sin førsteberøring sendte den ind i feltet til Nicolai Vallys, der med største selvfølgelighed scorede. Det var hans fjerde mål i fire kampe i den nye sæson.

To minutter senere kunne Riveros have scoret til 2-0, da han fik en chance efter et flot Brøndby-angreb. Han afsluttede med sit højreben og måtte se forsøget reddet af Kikkenborg i Lyngby-målet.

Kampens største mulighed tilfaldt dog Ohi Omoijuanfo et par minutter før pausen. Han fik en friløber, rundede keeperen, men sendte bolden i sidenettet. Angriberen har endnu sit første mål i denne sæson til gode. Brøndby gik til pause med en føring på 1-0.

Gæsterne fra Lyngby kom godt ud efter pausen og fik trykket Brøndby ned i et par minutter. Men så fik Kolbeinn Finnsson en hjerneblødning. Venstrebacken løb rundt med en advarsel, som han havde fået i første halvleg.  Ved et Brøndby-indkast sparkede han bolden væk og modtog sin anden advarsel i kampen og dermed et tidligt bad.

Det blev powerplay for Brøndby i store dele af anden halvleg. Ohi fik endnu en stor mulighed, da Wass lagde en god bold ind i feltet, som angriberen tog flot ned og afsluttede resolut på, men Kikkenborg diskede op med endnu en god redning i Lyngby-målet.

Til tider blev spillet for langsomt og forkrampet for Brøndby. Men nogle gange fik de blå/gule vendt spillet og fandt pladsen. Det gjorde de, da kampen endegyldigt blev afgjort. Wass fik vendt spillet ud på Mensah, der lagde et perfekt indlæg ind i feltet, som Kvistgaarden kom flyvende på og headede fornemt i kassen.

Mod slutningen af kampen fik Brøndby også gjort det til 3-0. Vallys gjorde det selv - først med en fremragende aflevering,der åbnede spillet helt op. Siden blev bolden clearet lige ud i fødderne på ham. Han afsluttede resolut, men keeperen reddede. Lyngby-spilleren Magnus Jensen hjalp dog bolden det sidste stykke over stregen.

Det sluttede med tre vigtige point for Brøndby og en 3-0-sejr, hvor de blå/gule var i kontrol nærmest i hele kampen.

Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

• Dejligt med 3 point og dejligt at vi holder nullet. Mange gode takter i spillet og vi kontrollerer Lyngby det meste af kampen, pånær de første 5-7 min i anden halveg inden deres røde kort.

Vi mangler dog stadig både noget skarphed i afslutningerne, og skarphed i den sidste aflevering igennem det meste af kampen.

Wass var god på midten i dag. Ligeledes var bagkæden bundsolid, og Vallys er igen med i de afgørende situationer.

Divkovic på backen vil jeg gerne se mere til. Han gav virkelig den venstreside noget offensivt med de skarpe indlæg/kombinationer.

Jeg håber, at Ohi finder sin selvtillid igen. Lige nu er han en skygge af sig selv. Han mangler tur i den og det er tydeligt at se i hans spil.

Godt gået drenge! Byg nu ovenpå den her sejr og lad os sætte en stime sammen.

• Barca   13. august 2023

• Dejligt med 3 point....hvis jeg skal være djævlens advokat, synes jeg det er ærgerligt at JS ik giver Oscar de sidste 10 -1 5 minutter, vi risikerer jo at han smutter ...
    12 enige · 1 god kommentar

---

• Fantastisk med en sejr, og en god afslutning på weekenden :-) forhåbentligt dette bliver vendepunktet, for der var mange gode ting at tage med fra denne kamp, uagtet det røde kort. Vigtigheden af at have Wass centralt på midtbanen må ligeledes endelig være gået op for JS. Solid kamp hvor vi nemt kunne have scoret flere, Motm Vallys selvfølgelig
    4 enige

• @roligrolig,

''Motm Vallys selvfølgelig''

Det var alligevel en spøjs måde at stave Alves på ;-)
      1 god kommentar

Se 1 flere kommentarer

• Mr.D
  • Mr.D   13. august 2023

• Alves bliver stille og roligt bedre og bedre som midt CB, savner ikke rigtig Lauritsen. Spændt på at se hvad der sker når han er klar igen efter skade.
    13 enige

• Nu må de altså fyre JS og CV.

Jeg går ud fra, at dette annonceres på et pressemøde i morgen.

Brøndby skal vinde 6-0 og endnu engang forlader Jacob Rasmussen banen uden at score.

• Solz   13. august 2023

• @Brøndby85 Ironi er fedt og er et stærkt virkemiddel, hvis det kommer fra folk, der argumenterer fornuftigt for deres synspunkter.

Jeg synes jo absolut godt at man kan argumentere for, at mene der i denne tid er ekstra meget negativitet. Og jeg forstår også det kan være trættende, hvis man selv er mindre kritisk. Hvis man savner argumenter for kritikken, så er det måske en god ide at argumentere for sin egen holdning i stedet for dette, der da kun skubber os brugere yderligere over i de to lejre, som man åbenbart skal være en del af.

Jeg vil anbefale at man hæver niveauet og argumenter for sine synspunkter, i stedet for at være fornærmet over, at andre mener noget andet, end man selv gør.

Dette er IKKE en invitation til debat mellem os to, da det løb er kørt. Bare tænk over det. Der kommer ikke noget godt ud af konstant at forsøge at disse dem, som man ikke en enige med.
      5 enige · 3 god kommentar

---

• Mr.D

• Dejligt med mål til Kvisten - vigtigt for selvtillid og at der er andre end Wallys der kan score :-)
    4 enige

• Ulven
  • Ulven   13. august 2023

• Vi kontrollere Lyngby…. det siger vel det hele…

• @Ulven hverken fcm eller fck kunne kontrollere Lyngby i deres indbyrdes kampe. De er jo stort set ikke farlige i dag.
      2 enige · 2 god kommentar

Se 6 flere kommentarer

• MR
  • MR   13. august 2023

• God sejr idag... ret beset burde vi have vundet med det dobbelte... Lad os håbe Ohi snart rammer målformen. Han skylder ret mange efterhånden... Dejligt at se Kvistgården i første halvleg og fedt mål i anden. Vallys var bare god, god, god... (hvilke Thomas Graversen vist også fik skreget ud til TV seerne!). Fedt at se J.Rasmussen ofte var med fremme - og Wass var chef i dag... Endeligt virker det som om, at Alves kan lide at spille centralt - man savner ikke Lauritsen. Fed sejr - lad os nu fortsætte i Ikast i næste weekend
    6 enige · 2 god kommentar

---

• Mr.D

• Stærk midtbane i dag :-)
    Er spændt på om den kan holde mod fx FCM i Herning. Uagtet hans svagheder med bolden er der en grund til at Rado hele tiden kommer tilbage på holdet.

• Mr.D

• Hvis Ohi finder målformen kan det blive rigtig giftigt - OG så skal vi holde nullet jævnligt!

---

• Meget tilfreds med opstillingen, især forsvaret og midtbanen. Jeg fatter dog intet af at Sebulonsen ikke er inde i stedet for Mensah..
    2 enige

• Patron
    • Patron   13. august 2023

• @jodyhighroller Ja, gennemgående god kamp af holdet, men Mensah er - udover sin fine assist - faktisk virkelig ringe i dag. Men Seb var jo lidt småskadet sidste uge, forhåbentlig indtager han pladsen snart.
      3 enige

• Mr.D

• Håber nogen kan organisere sydsiden efter Alpha er flyttet. Tydeligt at stemningen kommer øverst fra hjørnet.
    Også udsædvanligt at tribunen blev tømt så hurtigt efter en sejr.
    1 enig

• Joblar
  • Joblar   13. august 2023

• Vigtigt med en sejr, uden dog at imponere - nu gælder det om at bygge videre på dette, dvs. 3 point mod FCM, som absolut ikke er prangende.

---

• Jacob Rasmussen er en kæmpe chef, dirigere hele tiden med de andre og har styr på sit eget.
    Nu må vi håbe, at han ikke pådrager sig en skade.
    5 enige · 2 god kommentar

• Mr.D

• Selv med en 3-0 sejr sidder jeg med en bekymring om det kan holde - frygter nederlag i Herning næste gang og så er vi tilbage ved et skridt frem og et skridt tilbage.
    Sad næsten og ventede en udligning fra Lyngby inden vi scorede til 2-0, fordi det ville være så typisk.
    Håber sejren giver selvtillid til holdet, så vi kan sætte en stime sammen.
    4 enige · 1 god kommentar

• Solz

• Det er klart at med det hold Lyngby råder over, der er det svært at konkludere noget som helst. Dog så det fornuftig ud i en fin kamp, hvor især Wass og Kvistgaarden viser højt niveau, mens også Vallys og Alves igen viser gode takter.

Ærgerligt at Ohi slås lidt med troen på scoringer i øjeblikket, men han kommer frem til chancerne, så målene skal nok komme.

Vi er langt fra ude af krisen, men håbet er selvfølgelig at en god kamp giver selvtillid, så vi kan kæmpe os ud af den, samt at JS forhåbentligt er blevet klogere på hvordan vi får det optimale ud af truppen.
    7 enige · 5 god kommentar

---

• Vainio74
  • Vainio74

• 3 point, fed kamp af Vallys og Kvisten, ellers spiller vi igen for langsomt og passivt, hvis Kolbeinnson ikke total dummer sig er jeg ikke sikker på vi havde fået 3 point i dag.
    4 enige

• LÆKKERT. Greve er fantastisk, Wass kommer til sin ret og et angriber mål. Stakkels Ohi, tror på han bare lige skal have den ENE til at gå ind, så kører det for ham igen.

Opstillingen er vel det bedste vi kan stille med PT. i den formation.

Er stadig undrende over hvor den nye polak og Suzuki skal spille henne. Og Schwartau...

Vil gerne se os præstere stabilt godt og der venter en STOR test næste weekend. Lyngby kommer faktisk bedst ud til 2. halveg og uden det røde kort, hvem ved hvad der ville være sket.
    2 enige · 1 god kommentar

• Vallys over alle, men Wass (især i første halvleg), Alves (surprise surprise) og Divkovic fik ekstra plusser i min bog. Dejlige 3 point, men reaktionen på sejren må og skal bare ikke være leverpostej og nederlag i næste runde. For så er vi lige vidt.
    4 enige

---

• Saesonkort
    Top kommentator
    Top enige

• Noget siger mig, at Kolbeinn Finnsson kommer med i Jesper Sørensens aftenbøn. I øvrigt begriber jeg ikke hvad Daniel Wass laver på banen efter 70 minutter. Han falder markant i performance, når han er træt.
    3 enige · 2 god kommentar

• @Saesonkort JA han har kun luft til 60-65 min.Han burde smide et par kilo
      1 enig

• @Saesonkort han havde igen 3. sidste fod på Kvistgaardens mål til 2-0 i det 84. minut.

• Mathat
  • Mathat   13. august 2023

• Fantastisk med 3 -0 og 3 point men nøj hvor går det langsomt. Og hvorfor Rado kommer ind istedet for Oskar er mig en gåde. En af DK’s største talenter skal åbenbart fades ud. Ellers dejligt med en sejr
    4 enige · 2 god kommentar

• Det var forløsende med 3 point!
    Vigtigt især når vi har en svær kamp mod FCM på søndag. Synes at holdet virkede rigtig godt velspillet, og der var styr på modstanderne:) Ohi må gerne finde formen, ellers skal Sallech i spil. Synes det er synd, at de unge ikke bliver skiftet ind istedet for Rado:(
    Godt spillet drenge!

---

• Svær kamp at bedømme mod et sløjt Lyngby hold, der slet ikke udfordrede os op vores svage punkter.

Vi har bolden hele tiden, men det går langsomt, og vi skaber dårligt en chance i de første 30 minutter indtil scoringen. Kommer igen, igen enormt dårligt ud til 2. halvleg, men reddes af en helt uprovokeret udvisning. Vores overtalsspil er kontrolleret, men ekstremt langsomt, og tribunerne virker også til at blive lullet i søvn.

Resultatet var ekstremt vigtigt, og der var enkelte opløftende individuelle præstationer, men sidder også tilbage med en lidt flad fornemmelse. Det er slet ikke det her boldflytteri, jeg drømmer om at se på Brøndby Stadion.
    6 enige · 5 god kommentar

• Joblar

• @Klipklapperen helt enig vi skal op i et langt højere tempo, noget JS også adresserede efter kampen.
      1 enig

• @Klipklapperen Ja det var godt nok en ringe omgang boldflytteri. I min optik fra min faste plads på række 25 ligner det at spillerne hver eneste gang de får bolden ligesom skal tænke over hvad de nu skal finde på. Jeg tror simpelthen ikke på at JS har en ide om hvordan de skal spille og samtidig hvordan han skal få dem til det. Han rejser sig fra bænken, går ud til sidelinien, gestikulerer til sine assistenter osv. Kamp efter kamp efter kamp. I dagens kamp fik spillerne uendelig meget tid til at stå med bolden i fødderne og tænke over hvad de skulle finde på. I sådan en kamp burde de kvase løs. Vi får ørerne i maskinen hvis der ikke snart kommer noget struktur og automatikker( som Morten Olsen ville have sagt ) God aften herfra.

• Craash
  • Craash   13. august 2023

• Godt med tiltrængte 3 point i dag, men hvor spiller vi dog en omgang langsomt Oldboys-fodbold! Ingen fart i bolden, og de spillere vi har på banen, der er vel kun Vallys som kan drive bolden frem i løb. Du ser ikke en Wass, Greve drive bolden fremad i udfordrende tempo for modstanderen. Ohi skal ikke i forhold til hans position og Kvistgaarden kan ikke!
    At vi så han en mand mindre i bolden fremad på banen, på grund af at vi spiller med 3 midtstoppere hjælper just heller ikke
    Jesper S. spil nu den 4-3-3 som du har til rådighed af offensive værktøjer i din trup!
    Observationer fra dagens kamp på enkelte spillere:
    - Sæt Heggheim på bænken. Manden er for usikker, satsende og laver for mange fejl.
    - Wass din alder har indhentet dig. Du er god de første 60-70 minutter, men derfra er du ofte for træt og laver dumme beslutninger og ukoncentreret.
    - Mensah din form er opadgående, men med tanke om din alder og heraf rutine, så bør du spille bedre og træffe bedre beslutninger.
    Mensah og Riveros - enten bliv efter træning og træn lidt skud på mål eller lad vær med at skyde i kampen! Tror stort set alle andre spillere på backposition skyder bedre end jer!
    1 enig

• TACKLER
  • TACKLER

• + Klasse at Thomas Mikkelsen får Sydsiden til at synge afskedssang til Hedlund efter kampen. Klasse fyr.

- Mange hvide trøjer på stadion i dag.

---

• Jeg har godt nok haft mange ‘’glasset er halvt tomt’’-oplevelser med Brøndby de sidste par år. Dejligt igen at sidde med den omvendte følelse. Nej, træerne vokser ikke ind i himlen, men jeg synes dog spillet var bedre i dag.
    Derudover vil jeg gerne rose JS for at stille op uden Rado med Wass og Greve på midten. Det giver os trods alt nogle flere der kan noget med bolden.

• Enig med de fleste kommentarer i denne tråd. Jeg vil derfor nøjes med hvad jeg synes er det vigtigste forbedringspunkt fra kampen: Tempoet. Det går alt for langsomt. Vi går rundt med bolden i store dele af kampen. Især Heggheim er slem til at tage aaalt for mange berøringer, før bolden sendes afsted. Brug nu de førstegangsafleveringer. De flytter rundt på modstanderen.

• 5 gode om kampen i går;

Vi fik en vigtig sejer.
    Vi holdt nullet.
    Vores relationerne på banen blev bundet bedre sammen.
    Vores boldomgang i fase 1,men også generelt så bedre ud end længe.
    Vallys toppreformer.

5 dårlige om kampen igår:

Vi kommer dårligt ud både i 1 og 2 halvleg.
    Ohi er uden tro på han kan scorer.
    Blas blæser stadig fremad uden taktiske tanker.
    Wass går stadig for tidligt tom for luft.
    Der manglede tempo i boldomgangen, specielt på den sidste 3 del.

Summa sumarum 3 point står på kontoen, en sejr er en sejr... også de mere let købte..!

---

• Vainio74
  • Vainio74
      14. august 2023

• Var der andre end mig der undret sig over Gytkjær's svinestreg på Rasmussen overhovedet ikke blev straffet, igen må man sige VAR fejler, sådan jeg ser den smadre han en albue lige i halsen på Rasmussen