Oscar Schwartau
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Brøndby U/17: Oscar-fest på bane 12

 
Der stod Oscar på de første fire scoringer, da Brøndby IF lørdag vandt med hele 7-0 over AGF i U/17-Ligaen. Oscar med efternavnet Schwartau scorede tre gange i træk.

  • Oscar Schwartau
  • Steen Sørensen
   10. april 2021 - Klokken 21:48
 • Steen Sørensen
 • Steen Sørensen
  10. april 2021 - Klokken 21:48

Inden lørdagens kamp mod AGF havde Brøndby IF indledt foråret 2021 i U/17-Ligaen med tre sejre, og den stime blev i den grad udbygget. Hele syv gange måtte AGF-keeper Jonathan Jørgensen Hutters gå den tunge gang iind i målet efter bolden, mens Christian Rust i den anden ende holdt buret rent. De blå/gule startede i denne opstilling:

Christian Rust

Malek Bakhit - Mikkel Durlev - Max Juhl - Matteo Grosso

Benjamin Luka Kold (A)

Mathias Jensen - Bertram Kvist

Oscar Schwartau - Kasper Larsen - Oscar Sejrup

Hjemme på bane 12 tog Brøndby straks fra start styringen på opgøret, og i løbet af de første ti minutter var der flere gange optræk til gode scoringsmuligheder, dog uden at det blev farligt for alvor. Netop efter ti minutters spil fik gæsterne pludselig ud af nærmest ingenting kampens første store mulighed, men Rust i Brøndby-målet diskede op med en fin fodparade. Det var så også eneste gang i opgøret, at AGF for alvor var farlige.

Blot to minutter efter århusianernes store chance slog Brøndby til i den anden ende som indledning på lørdagens Oscar-fest, hvor AGF-spillerne ind imellem lignede statuetter. Oscar med efternavnet Sejrup startede festen med en sikker scoring til 1-0, og kort efter scorede Oscar med efternavnet Schwartau to hurtige mål. Dermed var kampen reelt afgjort efter blot 20 minutters spil.

Læs også om lørdagens kamp i U/19-Ligaen mellem Brøndby IF og AGF

I en ret ensidig affære holdt de 3-0 til pausen, men Oscar Schwartau, som faktisk først er født i 2006 og dermed stadig er U/15-spiller, var ikke helt færdig. Oscar Sejrup kom for Gud ved hvilken gang igennem i venstresiden og fik sendt en kvalificeret afslutning afsted. AGF-keepren fik lige præcis fistet bolden væk fra mål, men lige ned for fødderne af Schwartau, som usvigelig sikkert sendte bolden i nettet til 4-0.

Nu mente Brøndby-træner Sune Jensen tilsyneladende, at Oscar-festen havde varet længe nok. To minutter efter målet til 4-0 blev begge målscorere skiftet ud, men det stoppede ikke de blå/gule værter. Bertram Kvist med dagens måske flotteste mål gjorde det til 5-0, inden først indskiftede August Harritsø og siden Kasper Larsen fuldbyrdede ydmygelsen. Indtil midt på søndag eftermiddag kan man læse mere detaljeret om alle Brøndby-scoringerne i 3point.dk's livecenter.

AGF ligger ganske vist i den tunge ende af tabellen, men inden lørdagens afklapsning havde århusianerne blot lukket 17 mål ind i 14 kampe, hvilket er med til at understrege Brøndby-drengenes flotte og helstøbte indsats. AGF blev stort set holdt væk fra målchancer, og for første gang i 2021 holdt Brøndby buret rent. I den anden ende siger syv scoringer det hele.

Der var imidlertid også lidt malut i det blå/gule bæger, I første halvlegs sidste minut faldt Mathias Jensen uheldigt ned på den ene skulder efter en nærkamp og måtte lade sig udkskifte med store smerter. Ludwig Vraa-Jensen kom ind i forsvaret, mens Mikkel Durlev gik op på midtbanen. Fem minutter før tid var det Max Juhls tur til at gå ud med en skade, hvilket betød, at Brøndby måtte fuldføre kampen med en mand i undertal.

Med den fjerde sejr ud af fire mulige i 2021 og nu ni kampe i træk som ubesejret holder Brøndby sig i den grad inde i medaljekampen på rækkens andenplads. Der er syv point op til FCK helt i toppen, men Brøndby har en kamp i hånden. I skrivende stund er lige præcis de to sat til at mødes i sæsonens sidste spillerunde den 26. juni på Frederiksberg.

Kampen i tal

Brøndby IF - AGF 7-0 (3-0)

13. minut: 1-0; Oscar Sejrup

17. minut: 2-0; Oscar Schwartau

20. minut: 3-0; Oscar Schwartau

31. minut: Gult kort til Oscar Sejrup (BIF)

45. minut: Ludwig Vraa-Jensen IND / Mathias Jensen UD

60. minut: 4-0; Oscar Schwartau

62. minut: August Harritsø IND / Oscar Schwartau UD

62. minut: Mads Beyer IND / Oscar Sejrup UD

68. minut: 5-0; Bertram Kvist

70. minut: 6-0; August Harritsø

71. minut: Kean Tran IND / Malek Bakhit UD

75. minut: 7-0; Kasper Larsen

85. minut: Max Juhl UD

Stillingen i U/17-Ligaen

Brøndby IF's kampe og resultater

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Fedt, fedt hold det her! Spændende om de mange lovende spillere kan tage skridtet de næste par år.

  Da vi vandt U17 mesterskabet i 2015 var det med bl.a. Kabongo, Bruus, Enemark, Gregers A-L, Carrara og Häuser som profiler. Med forbehold for Kabongo og Bruus ude af position, er der ingen af dem, der blev etablerede Superligaspillere.
  1 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER