Giran Pyne-Cole dækker bolden af
NYHED

Brøndby U/19: Gulddrømmen lever efter sejr over Vejle

Giran Pyne-Cole kom i centrum, da Brøndby IF søndag eftermiddag vandt 2-0 over Vejle Boldklub i U/19-Ligaen. Med sejren lever gulddrømmen på Vestegnen, og medaljer er uhyre tæt på at være en realitet.

• Giran Pyne-Cole dækker bolden af
    • Steen Sørensen
      29. juni 2020 - Klokken 06:00

Da Brøndby IF løb ind på bane 2 søndag eftermiddag i Brøndby til kampen mod Vejle Boldklub i U/19-Ligaen var det med visheden om, at førerholdet OB i Århus netop havde tabt 3-1 mod AGF. OB kunne have sikret sig mesterskabet med en sejr, men nu er både FCN og Brøndby IF budt ind i kampen. For de blå/gule var point - og helst tre af slagsen - påkrævet, hvis gulddrømmen fortsat skulle leve. Brøndby-træner Kenneth Høier sendte dette mandskab ind til opgaven fra kampens start:

Tobias Juul

Mikkel Eslund - Anton Skipper - Mads Westergren - Jacob Rasmussen

Frederik Valdbjørn - Andreas Pyndt (A)

Marinus Løvgren Larsen

Oliver Rytter - Roni Arabaci - Mathias Kvistgaarden

I en første halvleg, der sluttede uden scoringer, måtte Brøndby-angriberen Roni Arabaci gå ud små ti minutter før pausefløjtet. Valget som erstatning faldt på Giran Pyne-Cole, og det skulle vise sig at være en god idé. Den hurtige tekniker scorede to gange i anden halvleg og var dermed stærkt medvirkende til Brøndby-sejren på 2-0.

- Ved det første mål erobrede Andreas Pyndt bolden højt oppe på deres banehalvdel, hvor han derefter spillede den på tværs til mig, som stille og roligt kunne sætte foden til bolden og sende den ind i nettet. Det andet mål startede med et indkast, hvor vi kombinerede os lidt igennem på deres banehalvdel. Vi mistede til sidst bolden, og lavede derfor genpres. Den endte derefter lidt tilfældigt inde i feltet, hvor jeg opsnappede den, og sparkede den forbi målmanden, siger Giran Pyne-Cole til 3point.dk og fortsætter.

- Kampen var lidt rodet. Vi startede egentlig godt ud, men hen mod pausen blev vi gang på gang punkteret i vores pres og blev derfor selv presset i bund af Vejle. Det rettede vi op på i anden halvleg, hvor vi kørte en 2-0-sejr hjem, selvom vi ikke helt levede op til vores niveau, slår den dobbelte målscorer og matchvinder for Brøndby fast.

I det hele taget blev det en begivenhedsrig eftermiddag for den blå/gule målhelt. Indskiftning i 38. minut, to mål indenfor ti minuttet i anden halvleg, derpå et fortjent gult kort og til sidst en udskiftning.

- Jeg fik gult, fordi jeg kom lidt for sent i en tackling. Derefter var jeg i nogle 50/50-dueller, hvor Kenneth Høier var lidt bange for, at jeg ville få endnu et gult kort, så derfor tog han mig ud, forklarer Giran Pyne-Cole.

Resultatet betyder, at Brøndby nu puster OB i nakken i toppen af rækken. Fynboerne har 36 point, mens de blå/gule har 35, og begge hold har kun en kamp tilbage. Derefter følger FCN med 32 point og en kamp i hånden. Det samme har AGF på fjerdepladsen, men med 29 point. Med andre ord er DM-guld indenfor rækkevidde for OB, Brøndby og FCN, mens rigtig meget skal gå galt, hvis de blå/gule fra Vestegnen ikke skal have medaljer om halsen.

Først skal Brøndby selv tabe ude mod FCK på onsdag, mens AGF skal vinde samme dag i Farum mod FCN. Dernæst skal AGF på lørdag vinde på udebane over FCM, og endelig skal FCN vinde i Odense over OB på søndag. Samtidig er AGF ti mål og FCN et mål efter Brøndby i måldifferencen inden de kampe spilles. Brøndbys kamp mod FCK på onsdag spilles kl. 13:30 på KB's anlæg ved Peter Bangs Vej på Frederiksberg.

Kampen i tal:

Brøndby IF - Vejle Boldklub 2-0 (0-0)

38. minut: Giran Pyne-Cole IND / Roni Arabaci UD

54. minut: 1-0; Giran Pyne-Cole

56. minut: Laurids Brandt Andersen IND / Frederik Valdbjørn UD

57. minut: Andreas Eriksen IND / Oliver Rytter UD

64. minut: 2-0; Giran Pyne-Cole

65. minut: Gult kort til Giran Pyne-Cole (BIF)

68. minut: Gult kort til Tobias Sommer Sørensen (VB)

77. minut: Matin Saleh IND / Marinus Løvgren Larsen UD

77. minut: Frederik Pedersen IND / Giran Pyne-Cole UD

90. minut: Gult kort til Laurids Brandt Andersen (BIF)

Ikke benyttet: Lucas Ziegler (målmand)

Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.