NYHED

Derbysejr efter sent drama

Det holdt hårdt, men til sidst kunne Brøndby fejre sin åbning af mesterskabsspillet med en sen sejr over FC København i Parken.

• Anders Villaume Vestergaard
      1. april 2024 - Klokken 16:32

Normalt står påsken på fred og forsonlighed – sådan var det dog ikke på denne 2. påskedag, hvor Brøndby IF skulle åbne mesterskabsspillet med et Derby i Parken mod FC København.

Op til kampen havde Jesper Sørensen valgt at skifte Noah Nartey ud af startopstillingen for at erstatte Brøndby-talentet med Mathias Greve.

Brøndby fik en fin start på kampen, indtil den måtte afbrydes på grund af pyroteknik.

Efter et kvarters ophold i spillet blev kampen genoptaget, og Brøndby var det hold, der fik lov at være mest på bolden i anden halvleg, men de blå/gule havde svært ved at skabe chancer. FC København stod lavt og spillede primært på kontraangreb.

Efter hjemmeholdets angreb havde Brøndby svært ved at få clearet ordentligt, og det kunne FCK lukrere på og få afslutninger og muligheder ud af.

En af de situationer udspillede sig også efter 42 minutter efter en række fine kombinationer af FC København, og til sidst kunne indskiftede Peter Ankersen sende bolden i nettet til en føring til FC København.

Efter målet fortsatte kampbilledet, og i dommerens tillægstid var det lige ved og næsten for Brøndby.

Først blev Yuito Suzukis afslutning reddet af Kamil Grabara i FCK-målet, og efterfølgende kunne Nicolai Vallys sende bolden forbi målet.

Jesper Sørensen måtte derfor hive sine spillere i omklædningsrummet med en pausestilling på 1-0 til FCK.

FC København åbnede anden halvleg bedst og fik skabt nogle gode muligheder, men de hvid-klædte manglede den sidste skarphed i afleveringerne.

Det kom dog tæt på, da Elias Achouri sparkede bolden på stangen. I denne periode blev Brøndby virkelig udspillet.

Lynhurtige Kvistgaarden ændrede kampen

Jesper Sørensen reagerede ved at skifte Ohi Omoijuanfo ud med Mathias Kvistgaarden og Mathias Greve med Josip Radosevic i en meget svær periode.

Det fik stille og roligt sin indvirkning.

Brøndby kom tilbage på bolden, og efter 69 minutter sendte Yuito Suzuki Mathias Kvistgaarden i dybden. Den hurtige Brøndby-angriber løb bolden op, gjorde vinklen mindre spist og satte den på fornem vis ind bag Kamil Grabara – og så var kampen lige igen.

Men Jesper Sørensen så ikke ud til at være tilfreds med uafgjort, og kort tid efter målet måtte Yuito Suzuki forlade banen til fordel for Philip Bundgaard.

Hvis der skulle være en vinder af dette Derby, lignede det frem mod kampens slutning, at det skulle være FC København.

Sådan ville Patrick Pentz det bare ikke, og østrigeren diskede op med en flot redning på et langskud af Roony Bardghji.

Aldrig sig aldrig

Københavnerne spillede bolden rundt, og Brøndby havde svært ved at sætte angreb sammen i de døende minutter.

Meeeen..

Pludselig – ud af det rene ingenting – lagde Jacob Rasmussen en bold i feltet til Sean Klaiber, som sparkede de tre point til den københavnske vestegn i dommerens tillægstid.

De gjorde nok dem time, hvor Brøndby-fansene blev tilbageholdt i Parken, en lille smule sjovere. De kunne nu stå og hygge sig med et forspring til FC København på fem point og en førsteplads i 3F Superligaen.

Deltag i diskussionen

Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

• GARFIELD
  • GARFIELD
    Top kommentator
    Top gode
    Top enige
      1. april 2024

• Det er et fantastisk resultat for os, sikke nogen mål det ene er bedre end det andet.

Kvistgaarden og Klaibers mål har begge høj KLASSE og assist fra Rasmussen har KLASSE. Kvistgaarden bør være i startopstillingen til næste kamp, Jesper Sørensen indskiftninger ændrede kampen, da vi på det tidspunkt var spillet i bund.

Kvistgaardens fart gav en trussel, og Rado kæmper som altid, så godt set af Jesper Sørensen.

MOTM er for mig Patrick Pentz en SUPER KAMP.

Godt være vi ikke spillede bedst i dag, men hvor mange sæsoner har vi ikke prøvet at spille bedst mod FCK og de så har scoret mod os i døende minutter og vundet ufortjent, derfor varmer sejren bare endnu mere, de får igen af samme skuffe. Særligt tak til Kvistgaarden og Klaiber for super mål og ikke mindst Patrick P der stod virkelig godt og var en sikker skanse bagude klart MOTM i dag :)

Mange havde afskrevet FCN mod FCM, lige nu er FCN efter 1 halvleg kan de tage point ude mod FCM så ser det godt ud for os. Lad os få guldet hjem igen til Vestegnen, hvor det står smukkest. Sejren ude mod FCK er et vigtigt skridt på vejen, så kan det godt være vi ikke spillede bedst, men hvad gør det når man vinder over FCK. Der er mange vigtige kampe endnu, men det her var et stort skridt på vejen...
    9 enige · 7 god kommentar

• @GARFIELD Kvisten er en super sub, han skal starte ude - han er et super stærkt våben at kunne sætte ind når Ohi har løbet 2 modstanderens midterforsvar møre - så ind med kvistens fart og speed

• ZnapZ
  • ZnapZ
    Betalende bruger

• Elsker jer:) Dejligt fuck hvor er jeg glad.
    5 enige · 6 god kommentar

• @ZnapZ og hold kæft hvor har vi ærlig talt fortjent det.............sådan drenge
      1 enig

• Solz
  • Solz   1. april 2024

• Så blev det vores tur til at have marginalerne i et derby. Fuck det var vigtigt!

Fantastisk at opleve et så lige opgør på udebane i Parken. Fantastisk ovenikøbet at sejre. Fantastisk at se hvordan vi efterhånden virkelig formår at spille bold.

• 19Magic64

• Rodet og intens kamp, med svag dommer..

Men alt det er ligegyldigt, det der kendetegner et stort hold, er de også vinder de grimme kampe!

Maksimalt pres på Fck og Fcm nu, f*cking love it..!!

Og min første fødte skal hedde Mathias Kvistgaarden!!

forza..
    4 enige · 8 god kommentar

• Patron
  • Patron   1. april 2024

• Klassemål af Kvisten, som sender 2 mand efter hotdogs og KÆMPE fight af hele holdet til sidste sekund, det er fandeme i orden. Pentz står fænomenalt og selv på en dag, hvor holdet ikke spiller perfekt, får de 3 point - Pentz MOTM!!

Og kæmpe fryd at Klaiber scorer til sidst, efter han (og Jordi) blev provokeret hele hele kampen af Achouri og Elyounoussi!

Ps: nogen der kan forklare, hvordan Achouri ikke får rødt?? Sådan for real, forstår det på ingen måde.
    10 enige · 8 god kommentar

• 19Magic64
    • 19Magic64

• @Patron Jeg kan heller ikke se, hvad der gør det ikke er rødt..?!
      4 enige · 2 god kommentar

Se 1 flere kommentarer

• @Patron Jeg er rystet over en KLAR eftertackling, med kraft endda, ignoreres af putti-dommer, der i dag var ekstremt ensidig i dommene (set fra TV-et) Jeg troede at den slags ALTID gav rødt - og det er da set utallige gange.
      3 enige

Se 4 flere kommentarer

• Vainio74
    • Vainio74

• @Patron Come on, vidste i ikke VAR er til at for hjælpe FCK, det er derfor i ser disse underlige domme og rettelser i de af andre kampe hvor FCK ikke deltager, her dommer jo i vildrede om hvad han skal dømme og derfor bliver der gættet :)
      1 enig

• Hvor er det vildt, at drengene igen igen hiver de ekstra procenter frem til sidst i kampene. Kæmpe respekt til det hold.
    5 enige · 5 god kommentar

---

• Yes - jeg vil dog fortsat hævde, at Rado burde være startet inde (og at Ohi burde være blevet inde).