Oscar Schwartau og Noah Nartey og Clement Bischoff
NYHED

Oscar Schwartau scorede i dansk U19-sejr i EM-kvalifikationen

Danmark U19 fik en uhyre vigtig sejr i åbningskampen til UEFA Elite-Round på 3-1 mod Serbien - og det var med flere Brøndbytalenter i hovedrollerne.

• Oscar Schwartau og Noah Nartey og Clement Bischoff
    • Jakob Kjærgaard
      20. marts 2024 - Klokken 19:13

Det danske U19-hold befinder sig i øjeblikket i Portugal, hvor de over tre kampe skal forsøge at kvalificere sig til EM-slutrunden til sommer. Danmark er i gruppe med Serbien, Grækenland og Portugal - og kun det bedstplacerede hold får adgangsbilletten til EM-slutrunden. Tidligere onsdag spillede Danmark den første kamp ved Elite-Round mod Serbien. Der var revanche til gode for den danske årgang 2005, da netop Serbien slog Danmark ud af U17 EM-slutrunden i kvartfinalen tilbage i 2022, hvor Vraa, Nartey, Kvist, Bakhit og Grosso var en del af den danske startopstilling.

Brøndby I.F. har hele fire spillere udtaget til truppen; Ludwig Vraa (årgang 2005), Noah Nartey (2005), Clement Bischoff (2005) og Oscar Schwartau (2006), men det var kun Ludwig Vraa der havde fået en plads i startopstillingen som højre stopper i en tremands bagkæde. De tre øvrige Brøndbytalenter startede derfor på bænken, men de blev senere sendt på banen, hvilket skulle vise sig at være en god idé.

Danmark vandt kampen med 3-1 på to sene mål herunder et Oscar Schwartau-mål til slutresultatet. Ludwig Vraa spillede hele kampen, hvor han gjorde en stærk figur på den højre stopper-position. Stærk i sine dueller og med flere gode momenter på bolden. Ved stillingen 1-1 blev Noah Nartey og Clement Bischoff sendt på banen - og der skulle kun gå to minutter inden Clement Bischoff havde kombineret sig frem til en kæmpe mulighed, men Bischoff afsluttede lige på den serbiske keeper i en situation, hvor han ellers var kommet alene igennem.

I minut 80 - ligeledes ved stillingen 1-1 - blev også Oscar Schwartau sendt på banen - og Danmark skulle således jagte det uhyre vigtige sejrsmål med de fire Brøndbytalenter på banen. Med 6 minutter tilbage af kampen lykkedes den mission, da Clement Bischoff fandt FCMs Valdemar Byskov med en tværpasning foran Serbiens felt - Byskov afsluttede, bolden blev rettet af og gik i mål til en dansk 2-1 føring. Allerede minuttet efter øgede Danmark til 3-1 - og det var med to Brøndbyspillere i hovedrollerne. Clement Bischoff modtog bolden på den serbiske banehalvdel, tog et par træk og forsøgte at krølle bolden over i det lange hjørne. Den serbiske keeper reddede det stærke forsøg, men Oscar Schwartau var først på returbolden og han sendte bolden sikkert i nettet til slutresultatet 3-1, som var et meget fortjent udkom på kampen.

Danmark møder på lørdag Grækenland inden værtsnationen, Portugal, venter i den sidste - og måske - afgørende kamp for EM-kvalifikationen.

Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.