Fodbold live resultater
Ole Palmå
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Palmå om regnskab: Mere solidt økonomisk fundament

 
Brøndby IF har netop offentliggjort halvårsregnskab, og heri fremgår det, at man forventer et overskud mellem 65 og 95 millioner for 2021.

  • Ole Palmå
  • Daniel Mads Jensen
   9. september 2021 - Klokken 12:23
 • Daniel Mads Jensen
 • Daniel Mads Jensen
  9. september 2021 - Klokken 12:23

Det er en meget tilfreds direktør i Brøndby IF, der torsdag formiddag kunne offentliggøre klubbens halvårsregnskab. Både fordi det viser en forventning om et stort overskud for året, men også fordi vi er i en situation, hvor der ikke længere er restriktioner forbundet med at gå til fodbold.

- Først og fremmest så er vi i dag utrolig glade for, at alle resterende Covid-19-restriktioner blev løftet 1. september, hvilket betyder, at vi ikke længere har restriktioner på afviklingen af vores kampe. Et mørkt kapital er ved at komme til sin afslutning, som betyder, at vi igen kan rette al vores fokus på at drive vores forretning som normalt. Vi har et spændende efterår foran os med europæisk gruppespil og en enorm interesse for vores klub, og at vi nu igen har mulighed for at have fans med på udebane i Europa er fantastisk. Fans og partnere har i den grad vist stor tålmodighed under nedlukningen og de efterfølgende voldsomme restriktioner, men nu venter der os nogle sjove og spændende måneder foran os, siger Ole Palmå til klubbens hjemmeside.

Det første halvår kastede et underskud på omkring 10 millioner kroner af sig, men alligevel er der grund til optimisme, fastslår Palmå. Det er der blandt andet fordi transferindtægterne for det netop overstående transfervindue ikke tæller med i halvårsregnskabet, ligesom den økonomiske gevinst ved at deltage i Europa League-gruppespillet også først tæller med i andet halvår.

- Vi står i dag på et økonomisk fundament, der er mere solidt end længe. Med mesterskabet og et europæisk gruppespil samt salget af Jesper 'Jobbe' Lindstrøm, er vores forventninger til året vendt fra et underskud til et flot overskud i niveauet 65 til 95 mio. kr. Det har givet os mulighed for, at vi over de kommende år kan fortsætte vores investeringer i forretningen, stadionfaciliteterne samt i vores sportslige sektor. Det glæder os meget, at vi i det daglige kan mærke en stor opbakning fra fans og partnere over den retning, vi har sat, hvor vi skal tænke langsigtet og samtidig være konkurrencedygtige på den korte bane. Jeres opbakning betyder meget og giver alle i klubben stor energi i det daglige arbejde, så en stor tak skal lyde til alle.

Forventningerne hænger stadig sammen med, at Brøndby IF har budgetteret med at ende i top 3 i Superligaen.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • nicolai83
 • nicolai83
  Betalende bruger
    9. september 2021   

 • Og ingen gæld....
   
  • K-man
  • K-man   9. september 2021   

  • @nicolai83 Faktisk er det ikke nødvendigvis en fordel ingen gæld at have. I vores nuværende situation synes jeg det er rigtig fint, da vi kommer fra et sted hvor forretningens overlevelse på sigt var truet med store underskud.

   Men manglende gæld kan også betyde at det ikke kan betale at investere i virksomheden og den forretningsmodel man har. Og kan det ikke betale sig at investere har man i princippet en forretning i afvikling eller bedste fald neutral udvikling.

   Skal vi på et tidspunkt for alvor sætte skub i udviklingen bliver vi nødt til at foretage investeringer, der kan hæve grundindtjeningen og det gør ikke noget at vi gør det for lånte penge, så længe vi kan øge indtjeningen med mere end det koster at låne pengene og samtidigt får et afkast der også står mål med risikoen i investeringen
   1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • joker
  • joker   9. september 2021   

  • @nicolai83 Har klubben ikke stadig gæld til JBA?

 • K-man
 • K-man   9. september 2021   

 • Er vores tilstand virkelig så god som Palmå siger? – Det korte svar JA og sandsynligvis lidt hvis ikke meget bedre.

  På en halvsæson hvor vi på positiv siden vandt et mesterskab og negativ siden havde Corona restriktioner lykkedes det at få den primære drift (før transfer) til at give et beskedent overskud på 2m. Det betyder at vi i normaliseret tilstand med en 3. plads faktisk er ved at have en drift, der er i balance. Jeg anslår at et mesterskab kaster 20m ekstra af sig i præmie, entre og sponsorindtægter. Klubben anslår selv Corona til et nettotab på ca. 10 og dertil er der blevet udbetalt mesterskabsbonus på ca. 7,5m. Det giver samlet stadig en drift i balance under normaliserede forhold ved opnåelse af en 3. plads. (Til sammenligning var Parken 90m i underskud på deres fodbold/stadion forretning på driften)

  Vi havde tab på 12m på transferaktiviteter i 1. halvår, som alene stammer fra afskrivninger. Og med de nyinvesteringer i spillertruppen kommer vi til at ligge på samme niveau fremadrettet med årlige afskrivninger på 25m da investeringerne meget godt matcher de kontrakter der udløb.

  Det betyder at vi årligt skal sælge spillere for 25m for at transferresultatet er i balance og dermed også hele forretningen er i balance.

  Da spillersalg er en del af vores forretningsmodel tør jeg godt sige at målsætningen i strategi 6.4 om at 2022 skal være i balance under normaliserede forhold er opnået. Det afhænger selvfølgelig af at vi kan opnå de sportslige målsætninger.

  Truppen havde per. 30/6 en bogført værdi på samlet 36m. (Til sammenligning havde Parken en trup til 157m). Med investeringer på ca. 30m i spillere i 2. halvår og kommende afskrivninger vil vores trup ca. være 53m værd 31/12. Dvs. at salget af Jobbe faktisk har betalt for hele vores nuværende trup.

  Med salget af Jobbe og deltagelsen i gruppespil forventer vi et overskud på 65-95m for året. Jeg forventer faktisk at dette er i den lave ende, da vi med en primær drift i balance og yderligere afskrivninger får et resultat på ca. minus 25m. Dertil kommer salg af Jobbe på 50m og 65m i startpenge i EL. Det giver et resultat på 90m. Herudover mangler vi stadig at indregne ekstra entreindtægter på min. 15m, hvormed vi når 115m i overskud. Slutteligt er der heller ikke indregnet forventet 20m fra den såkaldte markedspool. Jeg tror dog først dette indregnes i 2022, da pengene udregnes og udbetales her, men hvis de indregnes hedder overskuddet 135m. Yderligere inkluderer dette ikke mulighed pointbonus. For hvert point der hentes i gruppespillet giver dette 1,5m. Skulle markedspoolen først indregnes i 2022 må vi nøjes med min. 115m i overskud, men skal er resultatet praktisk talt også allerede sikret i 2022.

  Så ja, vi står et rigtigt godt sted med et bæredygtigt fundament. Egenkapitalen er 30/6 på 146m, hvilket er den teoretiske værdi af klubben. Markedsværdien er dags dato 351m. Dvs. aktiemarkedet betaler en overpris på ca. 200m for den bogførte værdi. Når man indregner et resultat på 115m er det kun en overpris på 85m. Dvs. at markedet kun værdisætter potentialet i Brøndby til 85m. Truppen alene er 53m værd, men kan den sælges for 150m overstiger værdien allerede det markedsprisen er værd. Hertil kan det tilføjes at vi ingen gæld har.

  Jeg vil vurdere at vi faktisk står så godt at køb af Brøndby aktier ikke længere kun er en investering med hjertet. Det kan faktisk vise sig at være en ganske fornuftig investering.
  1 enig · 7 god kommentar
   
  • @K-man vil tilføje at et salg af Maxsø og de penge det afstedkommer tilsyneladende ikke er med, eller overser jeg noget?
   I så fald vil det være en økonomisk bonus, da jeg tror afløseren er indkøbt, eller også håber man på forlængning…
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • Seikers
  • Seikers   9. september 2021   

  • @K-man Jeg er helt enig i, at står rigtig godt, at det kan vise sig at være en fornuftig investering - Ikke alt på et bræt.
   
  • @K-man du skriver nogle gode ting; mens andre måske er lidt for optimistiske.
   At man i regnskabet både medregner de 50 mio. for Lindstrøm + pengene for Europæisk bold, får jo regnskabet til at blegne en smule. De to ting alene skulle gerne give ungefähr omkring de 150 mio DKK.
   Det er optimistisk nok at tro på at det går SÅ meget bedre. Det går bedre, men det går utrolig langsomt. Brøndby har i forhold til klubbens størrelse (jeg sammenligner groft sagt kun med FCK) en ret stor gruppe af ansatte. Der er over 300 personer som er fuldtidsbeskæftiget. Hele PS&E har til sammenligning ca. 600 i HELE koncernen. Altså også med Lalandia m.fl.
   Jeg håber man får trimmet organisationen løbende.
   Ellers kan man ikke andet end at håbe på vi får stjerneskud solgt for samme beløb som Lindstrøm løbende. Ellers har man et kronisk underskud i klubben, som jo er helt abnormt højt.
   Bliver klubben ved med at opfinde nye ting at sælge (aldrig alene, legendetrøje mm) og vil fans blive ved med at bakke så stort op om al den merchandise? Det er jo vanvittigt i dansk kontekst hvor meget der spyttes ud.
   Lad os krydse for, at ledelsen i klubben (CV særligt) følger strategien, og får spillere til spotpris/udviklingsspillere, indtil økonomien er robust og europa bold bliver en fast ting hver sæson. :-) Mesterskabet var fantastisk, men jeg vil hellere have stabilitet end den kaos der fulgte i slut 00'erne og hele årtiet efter.

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @K-man tak for en rigtig god gennemgang.

   Hvis vi kører med din beregning med 25m/årligt i spillersalg, hvor skal vi lande rent sportsligt - år for år - hvis vi skal være i forsat balance?

   Er det nok med mesterskabsslutspil eller skal vi i top 3?
   Skal vi ramme minimum et slutspil i EL eller kan vi leve uden?

   Det er blot for at få en forståelse for hvilke år der de fede og hvilke der er de magre..

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @K-man fin gennemgang som jeg ikke er nørdet nok til at bidrage til eller stille kritiske spm. om - jeg håber du har ret i, at vi er ved at nå en drift der kan løbe rundt når vi bliver top 3. Jokeren i Brøndbys økonomi fremadrettet bliver vel et stykke af vejen, om vi kan mose os ind i ECL (conference league) - der er jo kommet 16 flere europæiske pladser og vi ligger vel rimeligt lunt i svinget til at have et skud på den turnering, hvor vi nok må sige at vi skal nyde den her tur i EL for det er ikke realistisk at vi kommer i EL igen lige i den nærmere fremtid.

   Men ECL kan både give penge der ikke er indregnet i budgettet og vil øge vores spilleres værdi. ECL er heller ikke bare for sjov Roma, Tottenham, Slavia Prag ville jeg da gerne møde :-) Jeg håber virkelig den turnering bliver vores indgang til Europa igen.

 • Moja83
 • Moja83   10. september 2021   

 • Hjertet bløder for Brøndby ️
  Økonomien har også blødt.
  Lad hjerte og hjerne finde hinanden, en stor storsponsor giver navn til stadion.
  Vi der holder af Brøndby må også sluge en kamel end gang i mellem.  1 enig · 1 god kommentar

 • Betalende bruger
    13. september 2021   

 • Synes der er et stykke vej i nu. Som K-man skriver skal vi sælge for 25 mil for at gå i nul.

  Det er et Jobbe salg hver andet år uden at vi køber en eneste spiller selv.

  Så der er et stykke vej til økonomisk balance i mine øjne i nu, den rammes først når MC virkelig begynder at levere.

  Desværre har vi fået hård konkurrence på det område. Har lige læst artikel om at fuckerne nu vil sadle om fra køk køb køb filosofien og også begynde at satse hårdere på talenter, og det er dårligt nyt for os.

  Så det vigtere nu end før, at vi stopper med at købe, og bruger egne, så talenter vælger os frem for dem, pga chancen for at spille SL er større
   
  • K-man
  • K-man   13. september 2021   

  • @Chefen Vilfort Nej. Der er også plads til at købe spillere for 25m årligt, så transferresultatet går i nul.

   Men igen det kræver at vi opnår vores sportslige forudsætning om en 3 plads for at driften før transfer går i nul.

   Det kan også være at klubben øger lønbudgettet med 10m og har et drifttab på 10m. Det kræver så at vi sælger spillere for 35m årligt i stedet for at opnå et nul resultat på bundlinjen i 2022, som strategi 6.4 foreskriver.

  Se 2 flere kommentarer

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER