Nicolai Vallys og Ohi Omoijuanfo
Foto: Teis Markfoged ©
PODCAST

Podcast: Symptomatisk afslutning på en mærkelig sæson

 
Her kan du lytte til denne uges BrøndbyLyd-paneldebat.

  • Nicolai Vallys og Ohi Omoijuanfo
  • Nanna Møller Karlsen
   6. juni 2023 - Klokken 13:06
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  6. juni 2023 - Klokken 13:06

Sæsonen er - endelig - slut. Og den endte med en ret symptomatisk kamp for Brøndbys sæson. Oppe 3-0 i Aarhus, men så sluttede det med en nedtur og 3-3 på tavlen. Brøndby uden for medaljer og europæisk.

Hvad lærte vi af kampen? Hvad peger frem mod den kommende sæson? Hvad bliver Jesper Sørensens og CVs vigtigste opgaver denne sommer? Det og meget mere debatterer vi i denne uges BrøndbyLyd. Panelet består i denne uge af Peter Froulund og Morten Svan. Nanna Møller Karlsen er vært og har mixet.

Hovedpartner: Arbejdernes Landsbank
Partner: 3point.dks venner 

Hvis du kan lide BrøndbyLyd, så meld dig ind i 3point.dks venner og støt vores arbejde med et årligt eller månedligt beløb. Meld dig ind her.

Du kan lytte til BrøndbyLyd her eller finde udsendelsen, hvor du foretrækker at lytte til podcast:

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Til PF om OS, h
  Han klar og han er da også en fast del af den trup der udtages til kampene, det handler udelukkende om ikke at overdoserer den unge fyr, der jo stadig kun lige er fyldt 17 år i maj, men fysikken, psyken osv. er nok ved at være der efter nu at have trænet med superligatruppen et års tid - tror han får jævnligt spilletid i den kommen sæson, da Wass får svært ved at fastholde en plads i startopstillingen
   
  • @Rasmus Stephansen stop nu - OS bliver ikke overdoseret og han er klar fysisk og mentalt, han skal ikke pakkes ind i vat og bomuld - han SKAL spille. Wass er en klasse spiller og selvfølgelig kommer han også til at spille fremadrettet.
   3 enige

  Se 2 flere kommentarer

 • Schwartau havde et lidt skidt indhop mod Viborg og så lidt tung ud, men indhoppet mod FCN var klasse. Han virkede hurtigere og skal nok få en masse spilletid i den nye sæson.

  Med hensyn til Wass er jeg også bekymret.
  Mener at CV gav ca 13 mill for Wass og samtidig er han nok også i toppen af løn hierakiet. I den første kamp jeg så Wass spille fik jeg nærmest et chok over hvor langsom han var blevet. Lige nu har han ingen fysiske spids kompetence, og det er et stort problem i superligaen, som er meget fysisk betonet. Wass har derfor irriteret mig, fordi på alle de pladser han er blevet prøvet på har han ikke kunne sætte sig igennem og gøre en forskel.
  Det kan ende med at blive en af CV’s værste indkøb……desværre.
   
  • @Fotosyntese

   Det kan godt være du fik et chok over Wass i den første kamp, men ikke i forhold til OBs venstreside, som han flåede i stumper og stykker. Du kan også spørge Daramy hvordan det var at tilbringe en hel kamp i Daniels baglomme.

   Wass en blevet kastet rundt på et dårligt fungerende hold, og har spillet ikke mindre end 7 forskellige positioner i 5 forskellige formationer. Så tror fanden at han ikke leverer toppræstationer hver gang. Ikke desto mindre har han leveret stort - du kan selv checke hans stats.

   Han har stadig 1-2 år i sig på top Superliga niveau eller bedre. Men det kræver en nogenlunde kompetent sportslig ledelse, så det er ret usikkert om vi får det at se.
   1 enig
   
  • @Fotosyntese Argh mon dog. Tror aldrig nogen slår Divkovic og måden CV kastede pengene efter ham fordi han scorede 2 mål i en pokalkamp

 • Utrolig vigtig pointe fra Nanna i denne podcast: Hvis der skal købes 3-4 performancespillere som annonceret af CV, så må det ikke gå ud over spilletiden til masterclassspillerne. Samtidig har vi købt en masse gode spillere de sidste 2 vinduer, og er godt besat på næsten alle pladser, efter min mening. Det bliver et vanskeligt puslespil for CV, som jeg ikke helt kan få til at gå op.

  Til gengæld må vi stå ret klar fra starten sæsonen. Det kan ikke være mange nøglespillere udover Hermansen, man påtænker at sælge. Dobbelt ærgerligt at der så ikke bliver Europa i år.
   
  • @Christian Brøndbyman Enig i dine betragtning, dog med en nuance: måske er MC spillernes rolle i næste sæson at agere backups til en stærkere startopstilling.

   Dvs. der tyndes gevaldigt ud i truppen blandt spillere som ikke er/skal være i startopstillingen/ (f.eks. Bjørk, Divko, Anis, Cappis, Bell, Rado, Blas og et par midterforsvarer :) etc.), hvilket vil give plads til MC spillere (Vraa, Nartey, Schwartau, Salech, Larsen) der kan få minutter som indskiftere, og få startpladser her og der. Samtidig kan der indkøbes performance spillere til begge backpositioner, en central midt der er en hybrid mellem Bell og Rado (en Radbello?), og keeper (hvis Hermansen sælges). Det er 4.

   Så det kan vel i teorien godt gå op. Det er kræver dog helt vildt mange handler - så det er måske ikke realistisk i praksis. Især ikke hvis det skal være på plads når SL starter igen om 6 uger.
   1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

---

 • Zander1
 • Zander1
  Betalende bruger
    16. juni 2023   

 • Vores falden sammen/skrøbelighed stammer fra en træners teoretiske/taktiske fabuleringer som overskygger focus på fight (action-action) og koncentration i 90 min.

  Se på U17: Udgangspunktet er højt pres/fight i 90 min. og en effektiv defensiv over hele banen (erobringer/generobringer). Hvis ikke dét er i orden så kan du tale taktik og teori i 100 år uden at det vil virke.
  1 enig
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder