Ekene Chukwuani, Raphael Canut, Elias Medina, Malthe Mortensen og Elias Broberg
NYHED

U/16-landshold: Brøndby-kvintet på banen i dansk sejr over Rumænien

Brøndby-keeper Elias Medina startede inde for det danske U/16-landshold mod Rumænien, mens truppens markspillere fra Brøndby IF kom på banen i anden halvleg, da kampen blev afgjort til dansk fordel.

• Ekene Chukwuani, Raphael Canut, Elias Medina, Malthe Mortensen og Elias Broberg
    • Steen Sørensen
      19. september 2024 - Klokken 05:31

Lørdag vandt Danmark sin første kamp ved en U/16-turnering i Tyrkiet med 2-1 over Portugal, mens det mandag blev til et nederlag på 1-0 mod værterne. Danmark sluttede af med en kamp mod Rumænien onsdag formiddag, hvor uafgjort ville sikre en dansk andenplads efter Tyrkiet.

Brøndby-keeper Elias Medina startede denne gang inde og fik første halvleg. Dermed delte de to målmænd i den danske trup - Frederik Donslund fra OB udover Medina - spilletiden ligeligt mellem sig med tre halvlege til hver.

Udover en målmand havde Brøndby IF og Brøndby Masterclass hele fire markspillere med for Danmark, og de fik alle fint med spilletid i turneringen. Onsdag startede de dog ude, men alle fire kom på banen i anden halvleg.

Højre back Malthe Mortensen (trøje nummer 12 på billedet) fra halvlegens start, Raphael Canut (3) og Elias Broberg (10) efter en lille times spil, og endelig kom Ekene Chukwuani (17) på banen i 75. minut.

Dermed var det med alle fire markspillere fra Brøndby på banen, at kampen blev afgjort på en scoring af AGF's Mikkel Bro Hansen i 84. minut. Med sejren på 1-0 sikrede Danmark sig turneringen andenplads efter værterne fra Tyrkiet, som ellers tabte deres sidste kamp mod Portugal med 3-1.