Bertram Kvist
NYHED

U/19: Brøndby IF tabte guldduel mod FC Midtjylland

Brøndby IF gjorde mange ting rigtigt, men fik ikke udnyttet sine muligheder, og så vandt FC Midtjylland guldduellen lørdag eftermiddag.

• Bertram Kvist
    • Nanna Møller Karlsen
      19. maj 2024 - Klokken 10:34

Der var dømt guldduel på Heden lørdag eftermiddag. Brøndby IF kunne med en sejr over FC Midtjylland i U/19 Ligaen selv afgøre, om de skulle vinde guld. Brøndby var uden Philip Søndergaard på grund af U/17 EM, Mathias Jensen, der var i karantæne og Waldemar Bjergfelt, som var skadet.

Samtidig kunne profilerne Oscar Schwartau og Clement Bischoff maksimalt spille 60 minutter, hvorfor de startede på bænken. Menno van Dam stillede med følgende mandskab fra start:

William Sonne-Schmidt (2007)
Rasmus Lynder (2007) - Oliver Sejer (2006) - Tobias Landstrøm (2005) - Ludwig Vraa (2005) - Lukas Larsen (2006)
Gustav Nøhr (2006) - Adam Claridge (2006)
Noah Jakobsen (2006) - Bertram Kvist (2005) - Jonathan Agyekum (2006)

Bænk: Noah Sømmergaard (2006), Clement Bischoff (2005), Oscar Schwartau (2006), Benjamin Kold (2005), Mathias Werther (2007) og Danial Riaz (2007)

Brøndby IF greb, som det kan ses, kampen an i et andet udgangspunkt og system end vanligt. Dette skyldes de spillere, der var til rådighed fra kampens start. Det skulle vise sig at være en rigtig god disposition fra trænerteamet, for Brøndby spillede en virkelig stærk første halvleg.

Hjemmeholdet stillede stærkt op fra start med blandt andre profilerne Valdemar Byskov og Mikel Gogorza. Det var også FCM, der kom foran i kampen efter 18 minutters spil. Men derfra tog Brøndby over og satte sig på opgøret.

I denne første halvleg skabte Brøndby et væld af chancer. Bertram Kvist, som har været en stor profil på U/19-holdet i denne sæson og virkelig en af de bærende kræfter, bragte balance i regnskabet med en flot scoring til 1-1.

Efter en halv times spil satte Brøndby profilerne Clement Bischoff og Oscar Schwartau på banen. Brøndby pressede fortsat på og skabte chancer. Den største tilfaldt Schwartau, der var helt alene med keeperen, men ikke fik sendt den i nettet.

Brøndby pressede virkelig på i første halvleg og havde fortjent at gå til pause med en føring, men blev i stedet ramt af en omstilling kort før pausen. Gogorza scorede og FCM kunne gå til pause foran 2-1. FCM var stærke på omstillingerne og Gogorza var en evig kilde til uro, men det må have været frustrerende for Brøndby at være bagud efter en første halvleg på et meget højt niveau.

Læs reaktionen fra cheftræner Menno van Dam efter nederlaget

I pausen skiftede Brøndby tilbage til deres normale formation, men det fik aldrig rigtig lov at udfolde sig, for efter bare fem minutter i anden halvleg scorede Gogorza til 3-1, og så var det som om, luften gik af den blå/gule ballon.

Anden halvleg blev en rodet affære, hvor Brøndby manglede den sidste kvalitet i aktionerne, og FCM havde omvendt en del muligheder på omstillinger, men Sonne-Schmidt i målet tog godt fra og holdt Brøndby inde i kampen. Det var reelt set tættere på 4-1 end 3-2 i anden halvleg, men en reducering til de blå/gule kunne have accelereret et sidste tungt pres mod FCMs felt.

Indskiftede Benjamin Kold fik da også reduceret til 3-2, men målet faldt simpelthen for sent til at Brøndby kunne  trykke på efterfølgende. Kold kom alene igennem og løftede den flot over keeperen, men der blev blot spillet 30 sekunder efter målet, og derfor endte det med at blive ren kosmetik.

FCM vandt derfor guldduellen, men tilbage står også, at Brøndby stadig kan vinde andenpladsen. Den kæmper man med rivalerne fra FC København om og der resterer to spillerunder. Uanset hvad ender Brøndby i top 3 og det har været overordnet set en flot sæson for et ungt U/19-hold, som har sat et flot spillemæssigt aftryk på U/19 Ligaen.

KAMPEN I TAL:

FC Midtjylland U/19 - Brøndby IF U/19, 3-2 (2-1)

18. minut: 1-0; Stanley Iheanacho
25. minut: Gult kort til Daniel Kristjansson
28. minut: 1-1; Bertram Kvist
31. minut: Tobias Landstrøm UD / Clement Bischoff IND
31. minut: Noah Jakobsen UD / Oscar Schwartau IND
44. minut: 2-1; Mikel Gogorza
51. minut: 3-1; Mikel Gogorza
63. minut: Rasmus Lynder UD / Benjamin Kold IND
75. minut: Jonathan Agyekum UD / Danial Riaz IND
90. minut: 3-2; Benjamin Kold