Foto: Freja Borne ©
NYHED

U/19: Nartey fuldendte fremragende Brøndby-comeback

 
Noah Nartey markerede sig med to scoringer, da Brøndby IF U/19 lørdag eftermiddag leverede et fantastisk comeback.

  • Nanna Møller Karlsen
   11. november 2023 - Klokken 21:09
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  11. november 2023 - Klokken 21:09

Tidlig lørdag eftermiddag kunne bane 2 i Brøndby byde på noget af det ypperste inden for U/19-fodbold, da Brøndby IF fra U/19 Ligaen tog imod rækkens førerhold fra FC Midtjylland. Cheftræner Menno van Dam stillede med følgende mandskab fra start:

Noah Sømmergaard
Waldemar Bjergfelt - Ludwig Vraa-Jensen - Philip Søndergaard - Lukas Larsen
Malek Bakhit - Adam Claridge - Mathias Jensen
Bertram Kvist - Noah Nartey
Jonathan Agyekum

Bænk: Mamadou Jalloh, Benjamin Kold, Matteo Grosso, Magnus Søndergaard, Noah Jakobsen

Hjemmeholdet kom flyvende ud af starthullerne og efter bare tre minutter kunne midtbanespilleren Mathias Jensen sende bolden i nettet, men det blev underkendt for en meget snæver offside.

Men den gode start gav Brøndby et godt rygstød og de blå/gule kom frem til mange gode situationer omkring FC Midtjyllands felt. De manglede bare at gøre det færdigt. Det var den sidste aflevering, det sidste indlæg, der manglede. 

Knap halvvejs i første halvleg viste FCM pludselig klassen. Mikel Gorgoza i front var en evig kilde til uro for Brøndby-defensiven. Han sparkede flot en retur i nettet, da han fik chancen, og så var gæsterne pludselig foran og overtog momentum i kampen.

Brøndby virkede lidt rystede i denne periode og begik mange personlige fejl i opbygningsspillet, hvilket gav FCM mange gode muligheder for at udbygge føringen. De midtjyske gæster var uhyre farlige på deres kontraer i denne kamp. Det fik Brøndby også at mærke, da Gorgoza blev dobbelt målscorer efter endnu en Brøndby-fejl. Denne blev udnyttet af Gorgoza, som kort efter kom frem til endnu en chance.

Brøndby-spillerne samlede sig i en klynge efter 0-2-målet, og det var som om, de også fik samlet sig som hold. Samlet sig om hinanden og samlet sig alle sammen inde i hovederne. I stedet for at falde helt og aldeles sammen, som dette hold gjorde ved flere lejligheder i sidste sæson, arbejdede de sig stille og roligt ind i kampen igen og fik tvunget kampen over på egne præmisser igen.

Først fik Bertram Kvist en stor mulighed efter en FCM-fejl, men en FCM-spiller kom tilbage og reddede Kvists afslutning på stregen. Men Brøndby holdt trykket på FCM. Hver gang et indlæg blev clearet, var det en gulbluset spiller, som samlede bolden op. Brøndby holdt FCM i et jerngreb i eget felt, og til sidst gav det pote, da Noah Nartey vendte og vred sig, inden han flot sparkede bolden i mål via den ene stolpe.

Dermed kunne Brøndby gå til pause nede med 1-2, men målet kort før pausen var vigtigt for moralen og troen på at man kunne vende det i anden halvleg.

Målscorer Nartey har i sæsonen indtil nu spillet længere tilbage på midtbanen. Men i dag havde Menno van Dam rykket ham en tand op, hvor Nartey kunne få lidt mere offensiv frihed. Det var et interessant skaktræk, som skulle vise sig at blive point værd. Nartey kan så mange ting og leverede endnu en sublim præstation denne lørdag. Han må efterhånden være i Jesper Sørensens tanker, når han skal udtage sin Superliga-trup om søndagen, for han leverer bare på et højt niveau uge efter uge.

Efter en god pausesnak kom Brøndby energisk ud til anden halvleg. De fik lagt et tungt tryk på FCM. Tidligt i anden halvleg sendte Mathias Jensen et godt indlæg ind i feltet, hvor Jonathan Agyekum sendte den i kassen til 2-2. Mathias Jensen fortjener også at blive fremhævet. Han leverer altid en arbejdsindsats til UG, men hans indsats i presspillet, måden hvorpå han altid sidder i haserne på sin modstander, ærgerrigheden og evnerne med bolden, gør ham til en meget spændende midtbanespiller, som på nogle punkter kan minde lidt om Morten Frendrup. Lidt en unsong hero i mange kampe.

Udligningen var fuldt fortjent, men så svigtede koncentrationen og FCM bragte sig på 2-3 få minutter senere. For mange gange var det ganske enkelt for let for midtjyderne at spille sig igennem Brøndby-holdet. Generelt var det en virkelig underholdende kamp med to mandskaber, som bare gerne ville angribe. Men hvis man har siddet som forsvarsminister på en af de to bænke, har man nok hevet sig lidt i skægget.

Målet var naturligvis en kold spand vand i hovedet på hjemmeholdet, men de lod sig ikke slå ud. Benjamin Kold var blevet skiftet ind for Brøndby og han havde sidste fod på et fremragende Brøndby-angreb, som bragte de blå/gule tilbage på lige vilkår. Bertram Kvist skal i denne kamp roses for at være arkitekten bag flere fremragende angreb. Det ene var dette, hvor han fik spillet Lukas Larsen perfekt fri i venstresiden, hvorfra backen lagde en perfekt bold ind i feltet, som Kold stormede til og sparkede ind. Det andet angreb perfekt orkestreret af Kvist kommer vi tilbage til.

Ludwig Vraa-Jensen måtte desværre lade sig udskifte med en skade, og der sad ingen midtstoppere på bænken. Men så er det godt at man har en spiller som Adam Claridge, som er et jern på midtbanen, men som også bare går ned og løser opgaven, hvis han bliver sat i det centrale forsvar. Han har gjort det før i denne sæson, men leverede også rigtig flot, da han blev sat derned i dag. Ligeledes var det et fint indhop af Matteo Grosso, som kom ind på midtbanen og havde nogle gode visionære afleveringer.

FC Midtjylland havde i onsdags spillede Youth League og det begyndte at kunne ses, som kampen skred frem. Stillingen var 3-3 og FCM-spillerne blev mere og mere pressede fysisk, mens Brøndby moste på. Det gav også nogle farlige omstillinger til gæsterne. FCM skiftede nogle dygtige spillere ind, men Brøndby holdt stand og blev ved med at jagte det afgørende mål.

Det faldt i det 95. minut. Efter en god igangsætning af Sømmergaard i målet, havnede bolden hos Bertram Kvist, som sendte den videre til Noah Nartey. Han drev den frem på sin karakteristiske måde, hvor det nærmest ser ud som om han er badet i olie. For ingen kan få fat i ham og stoppe ham lige meget hvor meget de så end forsøger. Han kom frem til feltet og en holdkammerat kom i et godt krydsløb. Nartey trak bolden ind mod midten og sparkede den ind. 4-3 til Brøndby og vilde jubelscener på bane 2.

Nartey fuldendte et virkelig stærkt Brøndby-comeback, som også var et signal til de andre tophold om at Brøndby er klar til at kæmpe med om medaljer i U/19 Ligaen i år, men som også var en en sejr, der byggede videre på den stærke karakter, som holdet har opbygget i denne sæson.

KAMPEN I TAL:

Brøndby IF U/19 - FC Midtjylland U/19, 4-3 (1-2)

5. minut: Gult kort til Jonatan Lindekilde
15. minut: Gult kort til Adam Claridge
22. minut: 0-1; Mikel Gorgoza
32. minut: 0-2; Mikel Gorgoza
35. minut: Gult kort til Malek Bakhit
44. minut: 1-2; Noah Nartey
52. minut: 2-2; Jonathan Agyekum
55. minut: 2-3
60. minut: Malek Bakhit UD / Benjamin Kold IND
65. minut: 3-3; Benjamin Kold
65. minut: Gult kort til Christian Jørgensen
68. minut: Ludwig Vraa-Jensen UD / Matteo Grosso IND
78. minut: Gult kort til Noah Nartey
85. minut: Gult kort til Gustav Bjerge
90. minut: Mathias Jensen UD / Magnus Søndergaard IND
90. minut: 4-3; Noah Nartey

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Imponerende at vende en kamp fra først 0-2 og så fra 2-3 til 4-3. Det kræver en stærk mentalitet.

  Det var op ad bakke i dele af kampen, men samtidig en rigtig god udviklingsmulighed for holdet. FCM stillede med 11 kødtårne og spillede på omstillinger, og sådan en situation møder man jo ofte i Superligaen.

  Enig i at Nartey var i en liga for sig selv. Fair nok at man gerne vil udvikle mere på ham, men i en situation hvor det til tider kniber lidt på midtbanen på SL-holdet med boldkompetencerne, undrer det mig alligevel at man ikke i det mindste har ham med på bænken. Men det må jo næsten komme snart.
  1 enig
   
  • @Christian Brøndbyman

   Kan ikke være mere enig med dig her.

   Hvordan skal vores største talenter udvikle/motivere sig.

   Hvis en træner ikke tør bruge dem, FCK, Silkeborg og FCN er et godt eks på en træner, der giver de store talenter minutter

   Synes Jesper har brugt for meget de samme spillere, det nytter ikke at give en ung spiller kun 5 minutters indhop.

   Han skal føle man tror på ham, så skal udviklingen nok komme.

   Vi har set det med jobbe, Frendrup, Mads H, Kvistgaarden og Oscar som under NF havde tillid fra, han havde selvtillid dengang.

   Det er for lidt minutter, Jesper giver til de unge talenter. Det er selvfølgelig en balancegang, men så gerne Noah, Oscar og Clement B fik mere spilletid.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder