Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Analyse: En mandag i fremtidens tegn

 
Mandag eftermiddag var der mulighed for at spille sig tættere på minutter i Superligaen for en række spillere, da Future Cup turneringen bød på et opgør mellem Brøndby og AGF. Det var en blågul startopstilling med en masse Superliga-vante navne, læs her en analyse af præstationerne i 3-0 sejren.

  • Kasper Pedersbæk
   23. oktober 2023 - Klokken 16:02
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  23. oktober 2023 - Klokken 16:02

ANALYSE-SPONSOR: 3point.dks venner

Vil du have mere analyse fra Kasper Pedersbæk? Så meld dig ind i 3point.dks venner og støt os med et månedligt eller årligt beløb. På den måde sikrer du, at vi fortsat kan levere så meget analyse, som vi gør. MELD DIG IND HER.

Det var en stærk line-up Brøndby lagde fra land med i mandagens Future Cup kamp mod AGF, hvor det blev til en 3-0 sejr efter mål fra Kowalczyk, Nartey og Bischoff.

Startopstillingen for Brøndby: Mikkelsen - Heggheim, Lauritsen, Wraa - Sebulonsen, Greve, Bishoff, Kowalczyk, Mensah - Schwartau, Suzuki.

De samme mønstre

I praksis opererede Brøndby med en mellemrumsspiller i Bischoff foran Greve og Kowalczyk, ligesom både Suzuki og Schwartau også havde mere flydende roller i offensiven.

Der var en rød tråd til den måde, og struktur, som Superligaholdets udgangspunkt spiller på, med fokus på hurtigt kort pasningsspil, og med modet til at lade bolden køre hurtigt op gennem det centrale rum.

Teis Markfoged © All rights reserved

Kampens forløb

Det var hjemmeholdet, der dominerede på bolden fra kampens indledning, hvor AGF i højere grad stillede sig dybere ned og var mere afventende. Men forsøgte de at gå højere på banen, blev de også fanget i det hurtige pasningsspil, som Brøndby lykkedes i stor stil med.

På trods af boldbesiddelsn stod det 0-0 ved pausen, om end der havde været flere gode optræk til mål, som dog var blevet afvist.

Hvad der ikke lykkedes i første halvleg på målfronten kom i anden halvleg. Her spillede Brøndby sig frem til flere gode muligheder, hvoraf de tre af dem blev vekslet til scoringer undervejs.

Det sidste kvarters tid blev spillet hakket lidt mere i stykker af en række udskiftninger, hvorfor spillets flydende karakter blev fra den første trefjerdedel af kampen svandt lige så stille ud.

Brøndby kan sætte hak ud fra flere tjekbokse til kampen, og leverede en overvejende god præstation med hurtigt pasningsspil og en konstant pass and move tankegang fra de blågule spillere.

Teis Markfoged © All rights reserved

Noter om spillerne

 • Heggheim leverede en boldfast præstation, hvor han flere gange gav prøver på sin evne til at drive spillet frem. Overblik og veltimede aktioner.
 • Centralt på midtbanen var Mathias Greve ovenpå efter sin skade, og leverede i den ca times tid på banen en god fod i det hurtige kombinationsspil, og viste også sin evne til at modtage og flytte bolden i de små rum.
 • Et positivt aftryk satte Mateusz Kowalczyk også på den centrale midtbane. Polakken var dynamisk og arbejdede felt-til-felt, god i opbygningen, rolig på bolden og viste også tænder flere gange på den sidste tredjedel, blandt andet med en flot scoring til følge. Stærk fysisk i duellerne og viste minutter i Superligaen måske ikke er langt væk?
 • Clement Bischoff var der, der og alle vegne. Adræt, konstant i bevægelse og spilbar i mellemrummet. Dygtig til at vende med bolden, og en stor trusset i den blågule offensiv. Spillede med stor modenhed og kvalitet. Målet var iskoldt og leveret med overblik.
 • I midten af bagkæden spillede Rasmus Lauritsen fuld tid, og det peger hen mod den samme rolle i kampen søndag mod FCN, medmindre Jesper Sørensen virkelig går ud af sin comfort zone og vælger en anden konstellation.
 • Der var minutter til Noah Nartey også, hvor han undervejs kvitterede med en scoring. Sikker i pasningsspillet, men med målet som det absolutte toppunkt.
 • Wraa var sikker i sin indgriben, og gjorde ikke tingene sværere end de var. Fik lukket fint ned for sin direkte modspiller, og pålidelig i opbygningsspillet.
 • Bertram Kvist må se sin fremtid i Brøndby fortone sig i horisonten. På bænken til dagens Future Cup, og med en række (yngre) rivaler fra Masterclass i fuldt firspring på udviklingen og præstationerne.
 • Yeboah på bænken, råmaterialet er der, en god aktion undervejs efter sin indskiftning, men fremstår stadig meget rå og med et større integrationsarbejde for at køre ham ind på bolden.
 • Det var et blandet output fra Oscar Schwartau, fra det flotte oplæg til Narteys scoring til aktioner med sløsede afleveringer. Skal have et mere jævnt slutprodukt på, for når han viser sit potentiale, er der ingen tvivl om Brøndby har en dygtig spiller.
   

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Fin Future kamp med okay tempo og intensitet i nærkampene. Begge hold bestod af en blanding af Superliga reserver og U19 spillere - Brøndby samlet set med en noget stærkere startopstilling, og det kunne også ses på banen.

  Der var overordnet set ingen, der hverken faldt igennem eller brændte banen af. Af de “etablerede” spillere synes jeg Heggheim stod stærkest i billedet, og tog især i første halvleg et stort ansvar i opspillet. Hvis jeg var træner, var han tilbage på holdkortet på søndag. Greve var rigtig god de første 25 min.

  Blandt de unge var der både skidt og kanel fra Bischoff og Schwartau, men Bischoff var farligere og med enorm energi og gåpåmod. Schwartau endte for ofte for langt nede i banen til min smag. Skal man jagte en scoring som i går mod Randers, vil jeg pt. have større tro på, at Bischoff med sin selvtillid og pågåenhed kan gøre en forskel end Schwartau.

  Nartey spillede en fin halvleg med et flot mål, og er bare en enormt elegant spiller. Jeg synes ikke, at kampen i dag viste, hvorfor man har betalt 10m for Kowalczyk og tildelt ham pladsen i kamptruppen i stedet for Nartey.

  Søndergaard kom i øvrigt på banen til det sidste kvarter i stedet for Vraa. Han er altså god. Rigtig god.
  3 god kommentar
   
  • @Klipklapperen Prisen på Kowalczyk vil jeg ikke kaste dom over - men jeg synes han var udmærket i dag, dækkede et stort areal, spilbar i opbygningen og fik skilt sig fornuftigt af med bolden. Så kommer det ned til, at det ikke er særlig sexet det arbejde han udfører (dog krydrede han det med et mål i dag).

   Heggheim viste rimelig meget det jeg forventer fra ham - og godt vil se fra ham. Han er eminent til at drive bolden frem.

   Lauritsen er Lauritsen, æder alt i luften, men han er ikke en playmaker i bagkæden, det er konservativt og i værste fald langsomt, det han leverer i det korte opspil.
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • 19Magic64
 • 19Magic64
  Betalende bruger
    23. october 2023   

 • Hvordan spillede SebSeb?
  -tror mange gerne snart så ham som 1. udfordrer til Klaiber, i stedet for Mensah..
   
  • @19Magic64 Det var vel en præstation på det jævne. Han skal være klart bedre end Mensah for at spille, og det er han ikke.

   Sebulonsen blev købt til at kunne spille en regulær højre back, men har slet ikke kvalitet nok på bolden til at kunne spille en wingback på den sidste tredjedel, som Divko og Klaiber gør nu. Der er ingen fremtid i Brøndby for Sebulonsen.
   1 enig · 1 god kommentar

 • Fedt I skriver om de her kampe. Det er så godt med den brede indsigt i truppen, og hvem der er på vej tættere på spilletid.
  Tak
  1 enig

---

 • Sinbad
 • Sinbad
  Betalende bruger
    24. october 2023   

 • Jeg er lidt forundret over at Ægidius ikke spiller sådan en kamp - er han skadet?
  Jeg synes at kampen viser at der er en del spillere som er klar til at få minutter i superliga for at forsætte deres gode udviklng - vraa, Nartey , kowalczyk og bischoff.
  Mensah og Seb spiller wingbackposition væsentligt forskelligt fra Sean og Marko - lad os ikke håbe at Sean eller Marko bliver skadet

 • Joblar
 • Joblar   24. october 2023   

 • Tak for et fint referat, og dejligt at nogle af de unge byder sig til - jeg er godt nok spændt på at se Bischoff han virker godt nok spændende.

 • Det super at få dette kampreferat som giver indblik i bredden af truppen, det ret godt B hold, med flere lovende præstationer
  1 god kommentar

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder