Nicolai Vallys
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Analyse: Han skal erstatte Wass mod Viborg

 
Daniel Wass trak en karantænegivende advarsel mod Vejle, og står derfor over mod Viborg. Men hvem skal afløse ham?

  • Nicolai Vallys
  • Kasper Pedersbæk
   8. marts 2024 - Klokken 14:27
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  8. marts 2024 - Klokken 14:27

Kampen mod Viborg bliver uden rutinerede Daniel Wass på midtbanen efter hans karantænegivende gule kort mod Vejle. Men hvem skal erstatte ham i startopstillingen?

Fraværets betydning - Brøndby uden Wass

Positionelt spiller Daniel Wass 6er for Brøndby i denne sæson. Men hans rolle på banen er ikke det, den gængse fodboldfan vil kalde en 6er. Daniel Wass er ikke den bolderobrende maskine konstant i duel, han er derimod en nøglespiller for Brøndby med sit aggressive pasningsspil.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

På grafikken ovenfor rangeres Daniel Wass mod øvrige centrale midtbanespillere i Superligaen, hvor det er tydeligt, hvilken type spiller han er for Brøndby på banen.

Kerneproduktet fra Daniel Wass skal findes i både hans chanceskabendespil (markerer højt på både xA og faktiske assists), og ikke mindst hans pasningsspil. Han er ekstrem aggressiv på bolden, og har flest af alle i Superligaen målt på progressive afleveringer, ligesom han generelt er en topspiller til at aflevere den (bolden) fremad.

Daniel Wass er bindeleddet i det overgangsspil fra opbygning til afslutningsspil. Han veksler mellem at suge presset til sig ved at holde på bolden og aflevere hurtigt og aggressivt frem i banen.

Mathias Greve er det sikre kort

Med Wass ude søndag mod Viborg, så synes en skadesfri Mathias Greve at være det sikre kort på midtbanen. Midtbanespilleren tilbyder en allroundpakke af færdigheder, hvor han især er den drivende kræft på midtbanen, der binder de store områder på banen sammen ved utrætteligt at bevæge sig herimellem. Han driver gerne bolden frem, og indgår i kombinationer på store dele af banen.

Mathias Greve
Teis Markfoged © All rights reserved

Men hvem skal akkompagnere Greve på midtbanen? Vi kan starte med at udelukke Kowalczyk, polakken er langt fra aktuel, og synes længere væk fra holdet end nogensinde. På lignende vis er Sean Klaiber givetvis heller ikke i spil til positionen - uden at sammenligne 1:1, så kan nogle måske huske forsøget med Johan Larsson som 6er... Klaiber har mange (andre) kvaliteter, men han bør blive i bagkæden eller wingbacken. Manglende erfaring på pladsen og kompetencer bedre brugt andetsteds taler klart mod Klaiber.

De 3 kandidater til makkerskabet med Mathias Greve

Josip Radosevic
Teis Markfoged © All rights reserved

 • Josip Radosevic bringer defensiv soliditet. En stopklods mod Viborgs omstillinger, men også en for passiv spiller i playmakingdelen. Brøndby vil gerne dominere på bolden, og risikoen, med både Radosevic og Lauritsen på banen, er opbygningsfasen bliver for langsom og med to for lidt bidragende spillere.
 • Noah Nartey er det ubekendte kort. Uden tvivl talentfuld, har i glimt henover preseason og i seneste kamp mod Vejle vist sine kompetencer. Men risikoen, med Greve som makker, er at få to for ens spillere centralt på midtbanen. At få to boks-til-boks spillere og i stedet mangle bindeleddet.
 • Nicolai Vallys... Der skal ikke herske den mindste tvivl om Brøndby får det mest ud af deres offensiveprofil i en position længere fremme på banen. Men især i foråret 2023 var Vallys så man også Vallys bidrage en hel del tidligere i opspillet (mens Wass var udstationeret på backen), et element Vallys sagtens kan bidrage til mod Viborg. Er rolig på bolden, tør suge presset til sig og har evnen til at se rummene der åbnes og spille bolden derhen.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Min mening: Det modige eller det sikre valg af Jesper Sørensen

Jeg tror ikke Noah Nartey bliver foretrukket til startopstillingen. Uagtet han er talentfuld, så peger det mod et valg mellem Josip Radosevic og Nicolai Vallys. Josip Radosevic er det sikre kort, den defensive stopklods, spilleren der måske nok har sine begrænsninger på bolden, men som tilbyder Jesper Sørensen en sutteklud i spillet mod bolden. Nicolai Vallys er spilleren, der på bolden minder mest om den fraværende Daniel Wass. Vallys har evnerne til at agere en dybere playmaker, og i højere grad komme på bolden tidligt i opbygningen, hvor han så mod Viborg potentielt må undvære at komme til den samme volumen af skud. Hvad der også taler for Vallys er de potentielle afløsere som 10er. Med både Filip Bundgaard, Yuito Suzuki og Mathias Kvistgaarden, der kan komme i spil som afløser i de offensive rækker, så kunne det pege mod Nicolai Vallys som bedste fit som afløser for Daniel Wass søndag mod Viborg.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • preben
 • preben   8. marts 2024   

 • Det var dælme mange ord for så lidt,
   
  • @preben virkelig tynd kommentar

   Hvad savner du, at Kasper kommer ind på mere specifikt?
   4 enige · 1 god kommentar
   
  • 19Magic64
  • 19Magic64
   Betalende bruger
   Top gode
     8. marts 2024   

  • @preben Færre ord gør det ikke nødvendigvis mere konstruktivt, det har du lige bevist..
   6 enige · 3 god kommentar
   
  • @preben komplet værdiløst indlæg.

 • 19Magic64
 • 19Magic64
  Betalende bruger
  Top gode
    8. marts 2024   

 • Tror også JS starter med Rado, om end jeg også snart synes det må være på tide at bringe Nartey i spil for alvor!

  Han gjorde et rigtigt fint indhop senest, hvor vi så tydelige prøver på hans evner i de små rum, han har virket meget boldfast og evnet at holde hovedet koldt i pressede situationer, så jeg ville være rolig ved at han starter..

  Optimalt havde nok været at Nartey kunne læne sig op af Wass i starten, men nu søndag er det bare et andet udgangspunkt.
  1 enig

 • Godt være at det bare er mig, men at beskrive Radosevic som en defensiv sutteklud i spillet mod bolden (Hvad betyder det overhovedet?) , synes jeg er lidt mangel på respekt overfor den udlænding med flest kampe for os

  Ja, Radosevic har sine begrænsninger. Ja, jeg håber også at en anden spiller pladsen end ham på søndag. Og ja, han er nok ved at nå udløbsdatoen ift. hans tid hos os.

  Men Rado er stadig én af os, og vælger Jesper ham så har han min fulde support, som de resterende andre.
  3 enige
   
  • @RommeTilPhiriOgSå Det er ikke Radosevic der får den titel. Det er brugen af Radovic der får titlen. For han er en defensiv sutteklud for Jesper Sørensen. For Rado er en fremragende bolderobrer og generelt i spillet mod bolden er han suveræn.

   Du har misset en hel del, hvis du tror jeg ikke agter Radosevic meget højt. Det gjorde jeg så sent som i denne uges udgave af halvrummet.

   Men at bruge ham mod Viborg er en defensiv sutteklud for Jesper Sørensen.
   3 enige · 2 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer

---

 • JJOLSEN
 • JJOLSEN
  Betalende bruger
    8. marts 2024   

 • Vil gerne smide et navn mere i, en jeg synes er glemt lidt og som modsat Kowalczyk har fået spilletid er Bischoff.
  Han har nogle defensive kvaliteter , da han også er blevet brugt på wb, vil tro han også er god til at læse spillet, så bibeholder vi også Vallys hvor han er bedst.

  Når alt det er sagt og Kaspers´s flotte analyse, så mangler jeg at se mod fra Jesper Sørensen, mod til at bruge de unge og de uprøvede spillere.
  Mod til at bruge dem, også selvom det kommer til at gøre ondt.
  Spillere reagere forskelligt alt efter hvilken situation de bliver sat i, et er den daglige træning, noget andet er en rigtig kamp

  Samtidig skal de unge også gribe chancen, når de får den.
  I sidste kamp, mod Vejle, synes jeg ikke Noah spillede sit spil.
  Der var flere gange han stod til at kunne lave de dybe/gode aflevering på kanten af Vejles felt, men valgte at spille den til siden eller bagud, det var ikke derfor Jesper sætter ham på banen, det kan godt være afleveringen ikke vil lykkes, men Noah forsøgte ikke og det skuffer mig. Hvis ikke Noah har mod til at prøve, med Wass ved siden af, hvordan skal han så finde mod uden Wass.

 • Det mest sikre er gå med Rado eller Vallys, hvis Jesper gør som han plejer, men denne gang tror jeg han vælger anderledes, og starter med Noah..

  Jeg tror ikke du rammer plet med at Vallys får Wass plads, tror Jesper viser Noah tilliden og går med ham, det er kun en kamp, og så er Wass være tilbage.

  Ser vi på de sidste 5 kampe vi har mødt Viborg, har vi kun scoret 2 mål mod dem, det er ikke godt nok, vi skal derfor have offensive skyts frem, for det andet har ikke virket, mod et kompakt Viborg hold, vi så hvordan Vejle var ved at stjæle sejren for os. Vallys spiller bedst længere fremme, og superligaens topscore skal ikke agere dernede, Noah har fået masser kampe i preseason og leveret varen. Der er intet, der taler for ikke at bruge ham, udover hans mangel på erfaring og nerver, det sidste har han bevist at han har. Han har Vallys og Greve, til at støtte ham i kampen.

  Gør Jesper som han plejer, er det Rado eller Vallys, men jeg tror faktisk denne gang han viser mod, og går med Noah, vi skal ud og skabe kampen, det bedste er at have Vallys længere fremme og Noah på Wass plads. Vi er nummer 2 og mod Viborg skal vi ud og dominere. Tror derimod Kvistgaarden banker på til opstillingen, om det istedet for Ohi eller Suzuki, det er jeg ikke sikker på, men tror Kvistgaarden starter inde.

  Håber ikke at Jesper vælger gå med livrem og seler, men går med Noah. Handler også om at sende et signal, til dem der banker på, det nytter ikke at vi hver gang, skal bruge folk på pladser, som de ikke er bedst på, og fjerne dem fra deres normale pladser. Klaiber og vallys er de bedste på deres pladser. Så det er en svækkelse af holdet, at fjerne dem fra deres normale start pladser.

  Jesper klart bør vise Noah tilliden, hvis ikke her Kasper, hvornår så?
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • Uka
  • Uka
   Betalende bruger
     8. marts 2024   

  • @GARFIELD Jeg håber du får ret. Jeg tror bare ikke er modig nok. Ikke at jeg synes det er et sats,den unge mand har fortjent chance.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @GARFIELD jamen jeg skriver hvad jeg tror Jesper gør :)

   Når det så er sagt, så tror jeg ikke en duo med Greve / Nartey er vejen frem. De minder for meget om hinanden ift det de bringer som spillere. Brøndby har brug for en playmaker på bolden.
   Anyway bliver det spændende i morgen, for det kommer til at give os nogle interessante svar (fraværet at Wass, stoppersammensætningen mfl)
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 12 flere kommentarer

 • @kasperpedersbaek

  I overskriften din mening: Det modige eller det sikre valg af Jesper Sørensen

  Som jeg læser det du skriver, er det sikre valg Rado, mens Vallys du peger på, er det modige valg, er det korrekt forstået?

  For jeg mener de begge virker som det sikre valg, hvor Noah er det modige valg. Det er mere din overskrift der driller lidt, da jeg læser teksten som at du mener Vallys er det modige valg og Rado det sikre, det kan jeg ikke få helt til at hænge sammen. Vallys har vi prøvet at spille med længere tilbage, det var ingen større succes. Hvad er din begrundelse for at fravælge Noah, jeg synes det er et dårligt signal at sende til en spiller der er fremtiden og rent faktisk har gjort det ganske godt. Vores seneste 5 kampe mod Viborg har vi scoret kun 2 mål, derfor skal vi ikke bruge vores bedste offensive spiler til at agere langt tilbage i banen.

---

 • Så vidt jeg husker fik vi den ene røvfuld efter den anden med Vallys som def midt, og spillede generelt tæt på den værste gang fodbold BIF nogensinde har leveret. Eller er det mig der husker galt?
   
  • @Porstmand Per Vallys har ikke spillet pladsen som defensiv midt, han hae spillet en mere ren 8er rolle, hvor han deltog mere i opbygningen. Men ikke som rendyrket 6er (hvilket jeg virkelig heller ikke har et ønske om at se Vallys som).
   Hvad jeg derimod vurderer Vallys bringer er den ro og stabilitet på bolden og evnen til at diktere spillet via evnen til at suge et pres til sig og aflevere hen i de åbne rum.

 • Den absolut sidste spiller der skal erstatte Wass, må være Vallys. I såfald har man ikke set de første 3 kampe i efteråret, og er taktisk imbesile.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @Sorteslyngel - en moderator ville have kommenteret brugen af ordet imbesile (imbecile).
   1 enig
   
  • @Sorteslyngel så du mener jeg er taktisk imbecil :D
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @Sorteslyngel man er da først fodboldtaktisk imbecil, hvis man som dig udelukker noget, ud fra 3 kampe.

   Vallys er jo ikke faldet igennem som 8'er? Han er bare bedre længere fremme i banen, og det er jo mere af nød end af lyst, såfremt han spiller den plads i morgen.

   Som Kasper rigtigt pointerer, så har vi jo flere naturlige arvtagere til den plads (Suzuki, Kvistgaarden, Bundgaard Schwartau, Bischoff), end vi har til Wass'.
   1 enig

  Se 5 flere kommentarer
   
  • @Sorteslyngel kan vi ikke hæve niveauet - bare lidt?
   2 enige

  Se 2 flere kommentarer

 • Alternativet for Jesper Sørensen ville være for en kamp at justere tilbage til den 352, der blev brugt i efteråret. Og så mod Viborg lade Rado / Greve / Vallys spille de tre centrale midtbaneroller - og spille to 9ere med Ohi / Kvistgaarden. Det ville så koste Suzuki pladsen, og ja, også betyde man gik lidt væk fra det setup der har været benyttet i vinterpreseason.
  Bliver interessant at se Jesper Sørensens valg, kampen i morgen kommer til at give flere svar på interessante spørgsmål.
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • @kasperpedersbaek

   Hans valg viste sig igen igen at slå fejl med Vallys længere tilbage og klaiber væk fra HWB

   Jesper reddes af dygtige spillere sidste sekund mål

   Det kommer ikke til at blive ved med at gå når vi møder top hold

   Synes det udstiller Jesper om igen ikke tør vise mod ved gå efter det der er bedst for holdet, men gå efter det mest sikre

   Det er enkeltmands præstationer som Noahs flotte assist og Ohi mål der gør det til sidst

   Men dejligt er det med en sejr trods alt, vil hellere komme med ris efter en sejr, end det nemmeste når vi havde smidt point.

   Det bliver ikke ved med at gå

---

 • magnusck
 • magnusck
  Betalende bruger
    9. marts 2024   

 • God ide @kasperpedersbaek, men det bliver for teoretisk, eller som du selv engang imellem siger i Halvrummet, for meget Football manager. Det her er mennesker, og man kan ikke bare flytte dem rundt på banen uden at der har betydning for trygheden for spillerne og for de mønstre og relationer, som først og fremmest er personafhængige, men også positionsafhængige.

  Jeg tror, at det bliver en 1-1 erstatning med Rado eller Vanlerberghe, og så holder Jesper fat i det meste andet, fordi det fungerer, og de har fundet hinanden. Til gengæld har han - i modsætning til efteråret flere muligheder fra bænken.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @magnusck det kommer an på spillerens fodboldforståelse. Kloge spillere kan mestre flere positioner.

   Jeg synes omvendt, at det ville være et kæmpe bet, at lade vores nye belgier debutere inde på en position, som han umiddelbart ikke er hentet ind til.

   Ja, han kan dække den, og har spillet den før. Men cirka 50 kampe fordelt på omkring 10 år er altså ikke meget på en position.

   Så hellere Vallys ned og ind med Bundgaard/Kvistgaarden imo.
   1 enig

 • magnusck
 • magnusck
  Betalende bruger
    9. marts 2024   

 • I øvrigt mener jeg @kasperpederbaek, at det samme gør sig gældende, når du skal evaluere transfers. Det bliver for meget Football manager og for lidt tanke på, at det er mennesker, og derved kompliceret, både deres betydning for holdet (f.eks. Rado) og hvad en evt. afsked betyder, f.eks. for hierarkiet eller træningsmoralen osv.

  Jeg synes, at du er lidt hurtig til at sælge spillere og tænke, at de ingen fremtid har på holdet. F.eks. tror jeg, at Rado bliver i truppen mange år endnu
  1 enig
   
  • @magnusck - enig, bortset fra at Rado ikke kan forlænge efter 2025 pga. skatteregler.
   
  • @magnusck måske det ville hjælpe, hvis du fortalte HVORFOR du tror/mener, at Radosevic bliver mange år endnu?

   Det klinger lidt hult, at sende kritik afsted på den måde, mene det komplet modsatte, men ikke redegøre for, hvorfor man mener dette.

  Se 2 flere kommentarer

 • LJS
 • LJS
  Betalende bruger
    9. marts 2024   

 • Godt at vi er så forskellige :-))
  Hælder også lidt til at Noah Nartey skal have chancen fra start.
  Vallys skal ihvertfald ikke ned og spille defensiv midt.
  Men det bliver spændende hvad J.S bestemmer sig for.
  1 enig · 1 god kommentar

---

 • Kære Kasper P.

  Måske skal dine analyser komme 1 time fremover før kampstart.

  Jeg troede virkelig på Jesper ville gå efter Noah.

  Alt du skrev var spot on og stor ROS

  Men RIS for du giver vores modstandere det for nemt, håber ikke de læser med

  Ellers må du fremover vente med sende analysen 1 time før kampstart du hjælper jo modstanderen Ha ha :))

  Men godt set, desværre gør Jesper det han altid plejer og det vil ikke holde mod topholdene når vi går ind i de afgørende kampe

  Kvaliteten afgør kampen i dag af vores målmand gør det fantastisk, Rasmussen i forsvaret, Kvistgaardens mål og enorme arbejde, samt Ohi arbejder for 1-0 målet og afgørende mål til 2-1 i sidste sekund, vi får igen lidt heldigt point på kontoen.

  Vi spillede dårligt, men vi har vindere på holdet og det kan med forbedringer skabe guldet. Men Jesper skal droppe bruge vores bedste på uvante pladser
  1 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder