Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Brøndby slog AGF, men er færdige i pokalen

 
Brøndby IF vandt 2-1 over AGF, men nederlaget på 2-0 fra den første kamp betød, at det ikke var nok for de blå/gule, som dermed er færdige i pokalturneringen.

  • Nanna Møller Karlsen
   10. december 2023 - Klokken 17:29
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  10. december 2023 - Klokken 17:29

Søndag eftermiddag gjaldt det årets sidste kamp for Brøndby IFs vedkommende. Hjemme på Brøndby Stadion kom AGF på besøg i den anden af to pokalkvartfinaler. Aarhusianerne havde torsdag vundet 2-0 i Aarhus, så Jesper Sørensens mandskab var tvunget ud over stepperne fra start.

Sørensen skiftede tre mand i startopstillingen i forhold til den første kamp. Kevin Tshiembe, Ohi Omoijuanfo og Mathias Greve røg på bænken. Ind i stedet kom Sebastian Sebulonsen, Josip Radosevic og Yuito Suzuki. Klaiber spillede som den højre stopper, mens Sebulonsen indtog højre wingback.

Brøndby satte sig på spillet fra starten af kampen. Det var tydeligt, at holdene havde to forskellige ting, de skulle nå. Brøndby ville gerne spille, for de skulle op og hente to mål, men AGF benyttede hver en lejlighed de fik til at trække tiden. Det frustrerede især tilskuerne på Brøndby Stadion. Men det var effektivt i den forstand, at Brøndby i første halvdel af halvlegen havde svært ved at spille sig frem til noget.

I torsdags var dødbolde en overskrift for kampen, da AGF scorede begge deres mål efter dødbolde. Denne gang var det Brøndbys tur. Daniel Wass sendte et hjørnespark ind i feltet, hvor Mathias Kvistgaarden fik tvunget en AGF-spiller til at sende bolden i eget net.

Brøndby fik faktisk bolden i nettet igen, også Kvistgaarden, men det blev underkendt for en offside på Marko Divkovic. Det blev efterfulgt af et par store tilbud til AGF efter henholdsvis et langt indkast og et hjørnespark. Hjørnesparket blev panik-clearet på stregen i Brøndby-feltet.

Med et par minutter til pause lykkedes det så for Divkovic og Kvistgaarden uden offside. Kroaten kunne notere sig for en fantastisk assist og Kvistgaarden sit andet mål i kampen, da han gjorde det til 2-0, som også var stillingen ved pausen. Altså nu helt lige og alt at spille for i anden halvleg - for begge mandskaber.

AGF benyttede pausen til at foretage fire indskiftninger og skifte system. Lige i starten af anden halvleg fik Brøndby en gylden mulighed for at bringe sig foran 3-0, men Nicolai Vallys mislykkedes med sin aflevering til Kvistgaarden. 

I stedet begik Sebulonsen et klodset frispark midt på egen banehalvdel, og det smækkede AGF ind i feltet, hvor den hoppede på stolpen og ud igen. Patrick Mortensen fik mast den ind over stregen, og så var det pludselig AGF, der igen var i førerposition.

Målet tvang Brøndby frem igen. De skulle score et mål mere for at tvinge kampen i forlænget spilletid. Det var i store dele af anden halvleg også nærmest spil til ét mål. Brøndby gjorde mange ting rigtigt, men manglede én ingrediens i anden halvleg: Den berømte sidste skarphed. Chancerne blev spillet halvt store. Ikke helt store nok. Standardsituationerne blev ikke farlige.

Og symptomatisk nok sluttede kampen med et tungt Brøndby-pres, som dog aldrig udmøntede sig i et regulært forsøg mod AGFs mål. AGF er videre - Brøndby er ude.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Joblar
 • Joblar   10. december 2023   

 • 3 mål til AFG på dødbolde, og man bliver ved og ved med at forære standarder væk, den her tabte vi til os selv, lange bolde den sidste halve time, tal om at have en gameplan…..
  3 enige
   
  • @Joblar Det ene dumme frispark efter det andet...
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer

 • igen spiller vi kun 1 god halvleg
  4 enige

 • Turbo
 • Turbo   10. december 2023   

 • Hver eneste gang vi skifter ud så bliver vi dårligere. Hvorfor skifter han Sebulonsen ud?han kørte alle over i hans side. Det fatter jeg ik. Han var sygt god og Evjen og Ohi er jeg træt af. De er aldrig gode. Som i aldrig. Sælg de 2 og køb Hr.Lind i Silkeborg. Så har vi en konge start 11.
  6 enige · 1 god kommentar
   
  • Tanken
  • Tanken   10. december 2023   

  • @Turbo til gengæld havde 90% af vores fans krævet Sebulonson til 2. div i Norge for 1,5 uge siden...
   6 enige · 5 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

---

 • Håber at det nu er slut med CV’s indkøb af norske andenrangs spillere. Når man Ikke kan tæmme en bold, spille bolden fremad eller laver straffe i hveranden kamp man spiller , skal man ikke være i BIF.
  1 enig

 • Fuzzy
 • Fuzzy   10. december 2023   

 • Ærgerligt at vi ikke gik videre i pokalturnering, set over hele kampen (en god halvleg) burde vi have gået i forlænget tid. Vi var det bedste hold, men som ved de tidligere række af kampe, har vi alt for mange fejlafleveringer, afleveringer bag spiller og dårlige tæmninger. Så kan man vel ikke forvente at slå AGF og komme videre i turneringen. Nu kan vi udelukkende koncentrere os om superligaen.
  4 enige · 4 god kommentar

 • Opløftende præstation sammenlignet med i Aarhus. Vi kan takke os selv for ikke at stå i semifinalen.
  Øv, det kunne ellers have været sjovt med en pokalfinale igen.

  Set i bagklogskabens lys skulle Rado nok have startet i Aarhus
  11 enige · 5 god kommentar

---

 • Tvang
 • Tvang   10. december 2023   

 • Hader bare alt ved at tabe samlet over 2 kampeøv, men kvaliteten manglede på indlæg, og de afslutninger der måtte være, og især den tvær aflevering fra Vallys til Kvistgården, som desværre aldrig nåede frem, 3-0 der, så havde det ser anderledes udnederen måde og gå på juleferie..
  3 enige · 1 god kommentar

 • Fandeme en ærgerlig afslutning på dette halvår, som desværre spillemæssigt har været i en nedadgående kurve i noget tid. Blandet med at visse af vores nøglespillere falder ud af kampene for let, så formår JS heller ikke at ændre på taktikkerne, således kampene tippes til vores favør. Dårlige kampe af Vallys, Klaiber og Ohi over disse 2 indbyrdes opgør som ser ud til at trænge til en vinterpause. Øv øv øv..
  1 enig · 1 god kommentar

 • Jeg forstår ikke JS handlinger i løbet af kampen. Synes vi har en handlingslammet træner, der ikke kan tage bestik af kampene.
  Suzuki spiller en elendig kamp. Han tabte alle bolde, og spiller alligevel 66 min. Sorry Mensah, men han har bare ikke niveuaet til Brøndby, og alligevel bliver han bragt i spil..

  Jeg er sikker på, at han er en fremragende træner på træningsbanen. Men jeg tror virkelig ikke på, at JS kan fører os i europa. Der skal vi også spille dobbelt opgør mod dygtige modstandere. Og er det virkelig med JS på sidelinjen?

  Klubben har tilføjet nogle profiler til truppen, og der bliver virkelig satset på europa deltagelse. Med disse ret store investeringer der bliver lavet- er det så virkelig JS man tror mest på her?

  Jeg ved godt, at JS ikke bliver fyret. For vi har leveret fint i superligaen. Det jeg frygter allermest ved JS periode som Brøndby træner er, at det bliver lige ved og næsten. Han skal nok få revet en 3. Eller 2. Plads hjem i superligaen, men europa det misser han.. Og sådan ser jeg fremtiden med ham. Han gør det for godt til at man kan fyre ham. Men samtidig kommer vi ikke til at vinde noget, og europa kommer vi heller ikke i.
  5 enige · 1 god kommentar
   
  • @Ville bliv vild ! hvis man har ambitioner om mesterskab og Europa så skal JS altså ud af vagten, det er en direkte falliterklæring at beholde en mand som åbenbart kan blive sat skakmat af alle de andre trænerer i suppen, hvordan kommer det så til at gå i Europa hvis vi ender der ?
   1 enig · 1 god kommentar

---

 • Vi tabte ikke i dag, det er udebane kampen, som gør at vi er ude nu

  Fin præstation af hele holdet, og træner teamet, der gjorde hvad de kunne

  Svært at sige det kunne være gjort meget anderledes

  Men ærgerligt er det, for AGF var bestemt ikke det bedste hold over de 2 kampe samlet
  6 enige · 4 god kommentar
   
  • @GARFIELD ja i første halvleg, men da ÅGF score virker til at man mister troen på det, synes overhovedet ikke vi spiller særligt godt i anden halvleg og ÅGF er fint tilfreds med at afvente os
   1 enig · 1 god kommentar
   
  • @GARFIELD Hjernedøde taktik igen. Klaiber som CF = WTF - Rado på banen når man jagter mål. SebSeb uden 1 kamp og han indskiftninger var under al kritik. Først skifter han Mensah og Evjen ind for at skifte Ohi ind 3 min senere...

   Jeg er så træt af hele det træner team !!!
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Vælger man ikke at gå en anden retning og erstatter CV og JS, rykker holdet sig ikke.

  Gang på gang træffer JS mærkelige valg, som ender med at koste dyrt.
  1 enig

 • Hold nu ferie der skal købes min. 3 stjerner til vores hold højre cb, angriber, en dygtig DM…. CV skal i min optik til at komme igang… vores hold er ikke dygtige nok til at være med i 2 turneringer, vi burde have gået videre!! Med vores budget vs agf burde vi være overlegen men med cv der har købt SÅ ringe ind og smidt mange millioner ud af vinduet så står vi her nu
  Anyway Tænk hvis vi gad at stille op i første kamp mod AGF som nu, desværre tror jeg Jesper Sørensen er for blød og alt for stille af sig… Det var aldrig sket tidligere hvor vi vandt pokalen…. Siger det bare…
  2 enige · 1 god kommentar

---

 • Solz
 • Solz   10. december 2023   

 • Hvor er det bittert lige nu.

  Som sådan ikke specielt ufortjent set over de to kampe, men selvfølgelig skulle vores enorme pres have ført til større muligheder, end tilfældet var.

  Spillerene gav hvad de havde og AGF's scoring er et lidt tilfældigt energi/kludemål. Kvistgaarden var kampens spiller, mens vi endnu engang ser bedre ud med Radosevic fremfor Greve.

  Eneste kritik er at vi ikke får mere ud af vores enorme pres, og så skulle Ohi have været inde langt tidligere, også selv om manden kæmper voldsomt med sit spil.
  4 enige

 • Flot, intenst spillet kamp. Vi stordominerede AGF, som intet har at byde på udover dødbolde. Dem behøver vi ikke frygte til foråret.
  Spillerne viste at når vi slipper håndbremsen og investerer fuldt rent offensivt, så er vi et stærke.

  Trods alt en fin afslutning på året. Der var satme også kul på stadion efter vi kom på 2-0. Det var fedt.
  6 enige · 1 god kommentar
   
  • @Christian Brøndbyman ja i første halvleg, men da ÅGF score virker til at man mister troen på det, synes overhovedet ikke vi spiller særligt godt i anden halvleg og ÅGF er fint tilfreds med at afvente os
   1 enig

  Se 9 flere kommentarer
   
  • loejf
  • loejf   10. december 2023   

  • @Christian Brøndbyman
   Vi spiller kun en god 1 halvleg, fordi AGF taktik giver os plads til det. De skifter så i pausen, 4 mand og ændrer taktik. De styrer kampen og vi kan ikke håndtere det.
   Trist men desværre fakta. Vores formkurve har været nedadgående i de sidste 5-7 kampe, og vores positive udvikling er gået i stå.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer

 • Flot taktisk skifte af JS og trænerteamet, og det klædte virkelig Wass at komme længere frem på banen i en mere fri rolle og nøj hvor havde Wass mange flotte afleveringer og han deltog også til tider i presspillet i første linje.

  Også godt set af at sætte Kleiber ned som stopper, det syntes jeg virkelig pyntede på vores offensiv og løste udfordringerne på højre stopper position.

  Vi fik egentlig en kamp på vores præmisser hvor vi dominerede på bolden (efter en rodet start) og var gode i pres og genpres. Ærgerligt at vi ikke formår at kapitalisere med en samlet sejr.
  10 enige · 7 god kommentar
   
  • @DoctorEnigma Du er da ikke helt rask. Klaiber var en skandale dernede. Vi spillede en lortekamp, hvor JS åbenbart havde sagt vi skulle matche dem fysisk og så fik vi en masse slåskampe og frispark. Jeg er så træt af JS og hans team

---

 • Jeg er ikke lige så ærgerlig over at ryge ud, som jeg er over, at kampens sidste mål blev det afgørende. Hold da kæft for et lortemål af rang.
  3 enige

 • Hold da op, hvor vi savner en god angriber ved siden af Kvistgaarden.

  Ohis deroute er episk, og selv om Suzuki har fart og energi, er hans spilforståelse nærmere 2. division end toppen af suppen.
  5 enige

 • Rystende så lidt vi har at tilbyde offensivt, udover Kvisten.
  Ohi og Suki er jo helt væk, og fuldstændig tandløse!! Ser meget gerne, at vi køber en bomber ind i næste vindue.
  1 enig

---

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    10. december 2023   

 • Her er lidt Jesper Sørensen logik: Vi spiller en god første halvleg, inkasserer et dumt mål, skifter alt det som ikke virkede i sidste kamp ind, ændre system og spillere i 80´, det tager 7 minutter og få spillerne til at falde ind uden egentlig produktion, vi spiller med høje indlæg til vores 2 dværge, flade indlæg til Ohi som kun bidrager med begået frispark og nosser rundt i det nye system resten af kampen.

  Det er igen skandaløs in-game management af Jesper Sørensen.
  7 enige · 1 god kommentar

 • En tur i både himmel og helvede. Lidt dette efterår i en nøddeskal, selvom det stadig samlet set er godkendt. Vallys sandsynligvis sidste halvsæson ender formodentlig uden trofæer, men vi må da håber at vi lige får sneget os med i Europa, hvor man så kan diskutere om vi har niveauet til at være andet end det tynde øl. Vi mangler stadig virkelig noget kvalitet i den trup. For min skyld kan CV godt sende alt med norsk pas hjem til fjeldet. Og Suzuki har KUN sine små hurtige fødder, men besidder intet overblik whatsoever. Mensah er færdig, han lægger ud med at aflevere lige til en modstander og misse et vigtigt indlæg, jøsses....hvor det lugter af pension. Der er meget arbejde at gøre for både JS og CV.

 • Ud af 4 halvlege er 1 godkendt.

  Det er simpelthen ikke godt nok.

  Nej, agf spiller ikke god og flot fodbold. De spiller elendig og røvsyg fodbold. Men de er videre, og vi var ikke i nærheden.

  Tillykke til agf.
  1 enig

---

 • GF sender os ud af pokalen med de få enkle midler de har, dødbolde og fysik.
  Vi spiller en fremragende 1 halvleg, så laver deres træner en taktisk klog udskiftning i pausen, skifter 4 mand, og med et kludemål i starten af 2 halvleg bliver resten af kampen på deres præmisser.
  Vi har Intet modtræk, udskiftningerne har ingen effekt.
  Vi har dygtige defensive midtbane spillere, men mangler offensive kreative, der kan og tør noget på egen hånd, som kan ændre en kamp som denne, til vores fordel.
  Angrebsmæssigt, har vi kun Kvistgaarden, han vil blive savnet, når han forlader os.
  1 enig

 • SSN
 • SSN
  Betalende bruger
    10. december 2023   

 • Isoleret set er kampen godkendt, men pilen peger nedad for dette hold. CV bør finde en ny spiller til hver kæde i vinterpausen. Ellers frygter jeg vi falder sammen efter vinterpausen. Der mangler simpelthen bredde i truppen for vi bliver altid dårligere som kampen skrider frem når vi eller modstanderen skifter ud.

 • Craash
 • Craash   10. december 2023   

 • Øv bøv en lorte uge. Taber samlet til det nye AC Horsens.
  AGF med deres dødbolde!
  Respekt at de udnytter det, men er vel et af de kedeligste fodboldhold i ligaen?
  Drengene gjorde det godt, men ja vi taber på grund af kampen i torsdags.
  Vi mangler en plan B i løbet af vores kampe, og så er der noget mentalt vi kæmper med.
  1 enig

---

 • Der var for mange ændringer i startopstillingen,sikker for at overraske AGF,men tror også det ændre for meget på egne spilmønstre og relationer,havde gerne set en 5-4-1 med Ohi startende inde med besked om at kaste anker i feltet. Eller ingen ændringer andet end måske Heggheim på hj. cb. Nu der juleferie og så åbner transfervinduet, synes der skal 2-3 mand ud og 2 ind. Desværre har Pentz skuffet mig i de sidste par kampe, han har ikke selvtilliden til at tage ejerskabet over det lille felt, synes han mangler en del i målmandens kernekompetence, at tage med hænder, han fumler for meget, så lejenaftalen skal løbe ud og ny målmand til sommer. God jul & Godt Nytår.......FROZA BRØNDBY
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder